Текст документа: Положення про комісію з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів


Додаток до розпорядження голови облдержадміністрації
від 16 жовтня 2006 року № 1013


Положення про комісію з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів

1. Це Положення розроблено відповідно до пункту 4 Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.2004 № 508 “Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, і визначає порядок діяльності комісії з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів (далі – продукція).
2. Комісія з питань утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів (далі – Комісія) є колегіальним органом, який розглядає питання щодо утилізації чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Рішення про утворення комісії та затвердження її персонального складу приймається головою облдержадміністрації.
3. Комісія в своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, нормативно-правовими актами, які регулюють відносини в сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема цим Положенням.
4. Основні завдання Комісії:
-  прийняття рішення щодо утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції;
-  участь у проведенні утилізації чи знищення продукції;
-  ведення обліку утилізації чи знищення неякісної або небезпечної продукції.
5. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:
- приймає рішення про утилізацію чи знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
- розглядає документи, що є підставою для проведення утилізації чи знищення продукції;
- підписує за наслідками проведення утилізації чи знищення продукції акт в особі уповноваженого представника;
- вирішує спірні питання, які виникають під час проведення утилізації чи знищення продукції.
6. До складу Комісії входять відповідно по одному представнику від обласної ради, облдержадміністрації, Державної податкової адміністрації у Луганській області та Державного підприємства “Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (далі – ДП “Луганськстандартметрологія”).
7. Комісію очолює голова Комісії. Головою Комісії є представник обласної ради. У складі Комісії визначаються заступник голови Комісії і секретар. Повноваження Комісії визначаються у Положенні.
8. Порядок роботи Комісії та терміни скликання визначаються у цьому Положенні, але не рідше одного разу на місяць.
9. Комісія є правомочною тільки за умови присутності всіх членів Комісії, зазначених у пункті 6 цього Положення.
10. Для прийняття рішення про утилізацію чи знищення продукції до комісії подаються на розгляд такі документи:
- рішення: управління МВС України в Луганській області, Державної податкової адміністрації у Луганській області, Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління екології та природних ресурсів в Луганській області, Головного Луганського обласного управління у справах захисту прав споживачів, ДП “Луганськстандартметрологія” (далі – спеціально уповноважені органи державної виконавчої влади) про вилучення з обігу продукції;
- рішення власника продукції;
- висновок експертної установи (акредитованої в установленому порядку) про визнання неякісними або небезпечними алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
- товаросупровідні документи на продукцію, яка підлягає утилізації або знищенню.
11. Спеціально уповноважені органи державної виконавчої влади, які вилучили з обігу продукцію (або її власник) та прийняли рішення про утилізацію або знищення продукції, подають зразки таких виробів до експертної установи для проведення експертизи, яка проводиться за рахунок сторони, що ініціює дану експертизу.
12. Подані документи реєструються секретарем Комісії в журналі обліку та формуються в окремі справи за кожним видом продукції, яка підлягає утилізації або знищенню.
13. Секретар формує проект порядку денного засідання Комісії та інформує її членів про місце та час проведення засідання. Порядок денний засідання затверджується безпосередньо на її засіданні.
14. Засідання Комісії ведеться в протокольній формі. Рішення про утилізацію або знищення продукції приймається колегіально, відкритим голосуванням простою більшістю голосів.
15. Рішення про необхідність утилізації (знищення) продукції складається за формою згідно із додатком 1 до Положення.
16. Перед початком утилізації або знищення продукції Комісія проводить огляд виробів, з метою перевірки відповідності до наявної кількості та найменувань виробів, зазначених у рішенні про утилізацію або знищення продукції.
17. Утилізація продукції проводиться відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.2004 № 508 “Про затвердження Порядку утилізації або знищення неякісних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.
18. Про проведення утилізації (знищення) продукції складається акт, який підписується відповідальними посадовими особами підприємства, що виконало ці роботи, та уповноваженим представником Комісії. Акт складається за встановленою формою (додаток 2 до Положення).
19. Акт складається в трьох примірниках, один з яких залишається на підприємстві, що проводило утилізацію або знищення продукції, другий надається замовнику, третій - Комісії.
20. Бланки актів утилізації або знищення продукції виготовляються друкарським способом. Сторінки акта повинні бути пронумеровані.
21. Підприємство, яке проводило утилізацію або знищення продукції, веде облік актів утилізації або знищення продукції.
22. Члени Комісії зобов’язані забезпечувати конфіденційність одержаної інформації.