Текст документа: Про підсумки допризовної підготовки юнаків у 2006-2007 навчальному році й основні заходи з її вдосконалення в новому навчальному році


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03 серпня 2007 року № 979


Про підсумки допризовної підготовки юнаків у 2006-2007 навчальному році й основні заходи з її вдосконалення в новому навчальному році

Допризовна підготовка юнаків у навчальних закладах області у 2006-2007 навчальному році проводилася відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та Указу Президента України від 25.10.2002  № 948 „Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді”.
На належному рівні організовано проведення занять у навчальних закладах міст: Первомайська, Сєверодонецька, Стаханова,  Новоайдарського   та Слов'яносербського районів, де виконкоми міських рад та райдержадміністрації забезпечили виконання програми допризовної підготовки юнаків у повному обсязі. Разом із цим є істотні недоліки у здійсненні цієї роботи у навчальних закладах Лутугинського, Новопсковського, Марківського та Троїцького районів.
Скорочення програми допризовної підготовки у коледжах, технікумах, професійно-технічних училищах та ліцеях до 70 годин призвело до того, що значна кількість юнаків не отримала військових знань і навичок, необхідних для успішного проходження строкової служби. Допризовну підготовку в більшості шкіл проводять викладачі, які працюють за сумісництвом і не мають достатніх знань та методичних навичок.
В області накопичено певний позитивний досвід роботи з військово-патріотичного виховання молоді, формування національної самосвідомості та духовності. Зокрема важливим заходом, спрямованим на розвиток почуття патріотизму, виховання любові до Батьківщини та готовності до її захисту є військово-патріотична гра.
Виходячи з необхідності подальшого всебічного розвитку молоді, належної підготовки її до служби в Збройних Силах України та з метою підвищення ефективності допризовної підготовки:
 
1. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам і головам районних у м. Луганську рад  розробити плани заходів з питань організації та проведення військово-патріотичного виховання молоді та плани основних заходів щодо вдосконалення допризовної підготовки юнаків на 2007-2008 навчальний рік.
 
2. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Цимбал І.І.):
- забезпечити проведення курсу допризовної підготовки у навчальних закладах усіх типів відповідно до чинного законодавства;
- організувати проведення навчально-польових занять з допризовної підготовки юнаків в містах і районах області.
 
3. Управлінню у справах молоді та спорту облдержадміністрації (Касаткін А.А.) і відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації (Мельниченко І.П.) спільно з працівниками військкоматів:
- продовжити практику проведення обласної, міських і районних спартакіад, змагань із військово-прикладних видів спорту, ігор оборонно-масової та військово-патріотичної спрямованості;
- забезпечити проведення польових зборів вихованців військово-патріотичних клубів та об’єднань.
 
4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної держадміністрації Запорожцева М.В.
 
 
 
 
Перший заступник голови,
виконуючий обов’язки голови
обласної держадміністрації                                                               Ю.Є.АРЕФ’ЄВ