Текст документа: ПОЛОЖЕННЯ про УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


Додаток до розпорядження голови облдержадміністрації
від 30 липня 2008 року № 990


ПОЛОЖЕННЯ про УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

         1. УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ (далі - управління) є структурним підрозділом облдержадміністрації, що створюється головою облдержадміністрації, підзвітне і підконтрольне голові облдержадміністрації та Мінтрансзв'язку України.
         2. У своїй діяльності управління керується Конституцією і законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, постановами Верховної Ради України, наказами Мінтрансзв'язку, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.
         3. Основними завданнями управління є:
         3.1. Забезпечення реалізації державної політики у галузі транспорту та зв'язку, сприяння стабілізації роботи і нарощування обсягів надання послуг підприємствами транспорту та зв'язку;
         3.2. Участь у визначенні поточної та перспективної потреби у послугах, що надаються підприємствами транспорту та зв'язку на внутрішньому і зовнішньому ринках;
         3.3. Участь у розробленні та здійсненні заходів щодо поліпшення інвестиційного клімату в області для залучення коштів на розвиток підприємств транспорту та зв'язку;
         3.4. Участь у розробленні та виконанні державних і регіональних програм розвитку галузі транспорту та зв'язку;
         3.5. Подання пропозицій щодо розвитку галузі транспорту та зв'язку до проекту програми економічного і соціального розвитку області.
         4. Управління відповідно до покладених на нього завдань:
         4.1. Аналізує стан і тенденції розвитку галузі транспорту та зв'язку області, бере участь у визначенні його пріоритетів, а також формуванні напрямів інвестиційної політики та готує голові облдержадміністрації, Мінтрансзв'язку України пропозиції, спрямовані на забезпечення сталого розвитку області.
         4.2. Готує пропозиції до проектів державного і місцевих бюджетів, програми соціально-економічного розвитку області, інших регіональних цільових програм та Державної програми економічного і соціального розвитку України на короткостроковий період з питань, що належать до компетенції управління.
 
         4.3. Готує спрямовані на виконання законів, актів Президента України та Кабінету Міністрів України пропозиції щодо реформування і розвитку галузі транспорту та зв'язку і вживає заходів для їх реалізації.
         4.4. Бере участь у роботі щодо залучення інвестицій і кредитних ресурсів для підвищення транспортного потенціалу та розвитку телекомунікаційної мережі області.
        4.5. Бере участь у підготовці пропозицій голові облдержадміністрації щодо розміщення на території області нових, а також реорганізації або ліквідації діючих підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління облдержадміністрації.
         4.6. Готує та подає пропозиції щодо вдосконалення маршрутної мережі перевезення пасажирів та вантажів у межах області.
         4.7. Організовує відповідно до законодавства проведення конкурсів на визначення перевізників пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах.                                  
         4.8. Укладає від імені облдержадміністрації за результатами конкурсів договори з перевізниками пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах та розриває їх у встановленому порядку, організовує роботу по видачі дозволів на право перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
         4.9. Контролює виконання перевізниками пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах умов укладених договорів.
         4.10. Затверджує паспорти маршрутів та розклади руху автобусів на приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах.
         4.11. Бере участь у:
         - розробленні та здійсненні заходів щодо створення сприятливих умов для надання послуг поштового зв'язку;
         - підвищенні рівня безпеки експлуатації усіх видів транспорту та у роботі Регіональної комісії з питань безпеки руху.
         4.12. Сприяє впровадженню нових технологій, підвищенню технічного рівня надання послуг з перевезення населення області, їх якості та конкурентоспроможності.
         4.13. Узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до його компетенції, розробляє і подає на розгляд голові облдержадміністрації пропозиції щодо його вдосконалення.
         4.14. Забезпечує у межах своєї компетенції реалізацію державної політики стосовно державної таємниці, контроль за її збереженням в управлінні.
         4.15. Розглядає у межах своєї компетенції звернення громадян, підприємств, установ і організацій, здійснює прийом громадян, вживає відповідних заходів для вирішення порушених ними питань.
         4.16. Сприяє організації надання населенню підприємствами, установами та організаціями послуг зв'язку, транспортного обслуговування, незалежно від форм власності.
         4.17. Подає на розгляд голові облдержадміністрації пропозиції щодо:
         - визначення умов проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування та на внутрішньо-обласних маршрутах загального користування;
         - затвердження маршрутної мережі автобусних маршрутів загального користування приміського та міжміського внутрішньо-обласного сполучення;
         - затвердження складу конкурсного комітету для підготовки та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування та на внутрішньо-обласних маршрутах загального користування.
         4.18. Виконує інші функції відповідно до покладених на нього завдань.
         5. Управління має право:
         5.1 Залучати спеціалістів інших структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій (за погодженням з їх керівниками) до розгляду питань, що належать до його компетенції.
         5.2. Одержувати в установленому порядку від інших структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.
         5.3. Скликати наради з питань, що належать до його компетенції.
         6. Управління у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, а також з підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян.
         7. Управління очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади головою облдержадміністрації за погодженням з Мінтрансзв`язку України.
         Начальник управління має заступників, які призначаються на посаду та звільняються з посади головою облдержадміністрації за поданням начальника управління та погодженням з Мінтрансзв`язку  України.
         8. Начальник управління:
         8.1. Здійснює керівництво діяльністю управління й несе персональну відповідальність за виконання покладених на управління завдань і доручень.
         8.2. Видає в межах своєї компетенції накази, організовує і контролює їх виконання.
         8.3. Затверджує структуру управління, розподіляє обов'язки між заступниками начальника управління, керівниками структурних підрозділів та визначає ступінь їх відповідальності.
         8.4. Подає на розгляд голови облдержадміністрації кошторис і штатний розпис управління в межах граничної чисельності та фонду оплати праці працівників.
         8.5. Затверджує положення про структурні підрозділи управління і функціональні обов'язки його працівників.
         8.6. Призначає на посаду і звільняє з посади працівників управління.
         8.7. Розпоряджається коштами в межах затвердженого кошторису управління.
         8.8. Укладає від облдержадміністрації в установленому чинним законодавством порядку договори за результатами конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування та здійснює заходи щодо розірвання в установленому порядку зазначених договорів.
         8.9. Затверджує від облдержадміністрації в установленому чинним законодавством порядку паспорти маршрутів та розклади руху автобусів на маршрутах загального користування.
         8.10. Підписує від облдержадміністрації дозволи на право перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
         9. В управлінні для вирішення питань, що належать до його компетенції, може створюватися колегія у складі начальника управління (голови колегії), заступників начальника управління, а також інших працівників управління.
         До складу колегії можуть входити керівники інших структурних підрозділів облдержадміністрації.
         Склад колегії затверджується головою облдержадміністрації за поданням начальника управління.
         Рішення колегії проводяться в життя наказами начальника управління.
         10. Управління утримується за рахунок коштів державного бюджету.
         Граничну чисельність, фонд оплати праці працівників управління та видатки на їх утримання в межах виділених асигнувань визначає голова облдержадміністрації.
         Кошторис і штатний розпис управління затверджує голова облдержадміністрації після проведення їх експертизи в Головному фінансовому управлінні облдержадміністрації.
         11. Управління є юридичною особою, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Державного казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням.
        
 
 
Заступник голови
облдержадміністрації                                                  М.В.ЗАПОРОЖЦЕВ