Текст документа: Про передачу пально-мастильних матеріалів, які є складовою частиною регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 22 серпня 2008 року № 1115


Про передачу пально-мастильних матеріалів, які є складовою частиною регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків

У зв’язку із встановленням протягом останніх двох тижнів сухої та спекотної погоди на території області різко зросла кількість степових та лісових пожеж. Так, лише за період з 15 по 18 серпня 2008 року в лісах області ліквідовано 76 пожеж на площі понад 142,5 га.
Пожеженебезпечну ситуацію погіршує неконтрольоване випалювання стерні, соломи, бур’янів та необережне поводження з вогнем населення, що призводить до виникнення близько 200 осередків пожеж щоденно. У цілому від вогню постраждало від 25 % до 35 % територій у 12 містах та районах області.
За попереднім прогнозом метеорологічної служби зазначені не характерні для території області погодні умови збережуться до кінця серпня, що суттєво підвищує ризик виникнення надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.
Ефективній боротьбі з лісовими та степовими пожежами заважає гостра нестача пально-мастильних матеріалів у пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління МНС України в Луганській області, а також підрозділів Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, в основному силами та засобами яких ці пожежі ліквідуються.
Враховуючи викладене, з метою ефективного запобігання виникненню на території області надзвичайної ситуації, пов`язаної із ризиком великомасштабного знищення від пожеж лісових масивів та сільгоспугідь області, недопущення завдання шкоди державі та відповідно до п. 16 Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2001 № 308:
      1. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації (Сагайдачний В.Б.):
 
          1.1. Передати пально-мастильні матеріали, які є частиною регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, а саме:
бензин А-80 у кількості 8000 (восьми тисяч) літрів, бензин А-92 у кількості 2850 (двох тисяч вісімсот п`ятдесяти) літрів, бензин А-95 в кількості 720 (сімсот двадцяти) літрів, дизельне пальне у кількості 4000 (чотирьох тисяч) літрів – аварійно-рятувальному загону спеціального призначення Головного управління МНС України в Луганській області;
бензин А-80 у кількості 4050 (чотирьох тисяч п’ятдесяти) літрів, дизельне пальне у кількості 4390 (чотирьох тисяч трьохсот дев’яноста) літрів –Луганському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.
 
         1.2. Спільно з Головним фінансовим управлінням облдержадміністрації (Балковий Ю.І.) підготувати пропозиції щодо поповнення в установленому порядку регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків за рахунок коштів обласного бюджету.
 
     2. Головному управлінню МНС України в Луганській області (Савельєв І.В.), Луганському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (Янченко В.І.) забезпечити використання переданих пально-мастильних матеріалів виключно на заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації, пов`язаної із пожежами та  знищенням від них лісних масивів та сільгоспугідь області. Звітувати до 01.10.2008 про використання пально-мастильних матеріалів управлінню з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.
 
      3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної держадміністрації Запорожцева М.В.
 
 
 
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                         О.М.АНТІПОВ