Текст документа: Про стан та задачі з подальшого розвитку фізичної культури і спорту в Луганській області


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 10 грудня 2008 року № 1722


Про стан та задачі з подальшого розвитку фізичної культури і спорту в Луганській області

Відповідно до Указу Президента України від 21.07.2008 № 640/2008 «Про пріоритети розвитку фізичної культури і спорту в Україні», з метою розвитку фізичної культури та спорту в області, визначення та реалізації першочергових і перспективних задач:
 
1.       Інформацію про стан та розвиток фізичної культури і спорту в Луганській області взяти до відома (додається).
 
2.   Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Касаткін А.А.), райдержадміністраціям, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення:
проаналізувати стан справ щодо розвитку фізичної культури і спорту в містах і районах області та за підсумками провести засідання колегій райдержадміністрацій^ та засідання виконкомів міських рад міст обласного значення з метою прийняття невідкладних заходів для усунення виявлених недоліків;
вжити заходів щодо створення протягом 2009-2011 років у містах обласного значення центрів «Спорт для всіх», в районних центрах - фізкультурно-оздоровчих комплексів;
визначити пріоритетні для міст та районів області олімпійські види спорту з урахуванням наявної інфраструктури, створивши умови для їх розвитку;
сприяти створенню, у тому числі із залученням приватних інвесторів, мережі сучасних спортивних клубів, які надаватимуть доступні за вартістю послуги;
надати до управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації пропозиції до проекту обласної цільової соціальної програми «Спортивні споруди області» на 2010-2015 роки» у строк до 01.03.2009;
 при формуванні проектів міських та районних бюджетів на 2009 рік розглянути можливість збереження фінансування на рівні 2008 року видатків на проведення спортивно-масових заходів з пріоритетних олімпійських видів спорту, утримання, ремонту та реконструкції спортивних споруд.
 
3.   Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Касаткін А.А.), Головному управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Махуренко С.В.), райдержадміністраціям, рекомендувати
виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити створення в населених пунктах області спортивних майданчиків для активного відпочинку населення за місцем проживання, а також пристосування спортивних споруд і об'єктів до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.
 
4.     Головам Троїцької, Красно донської, Марківської, Міловської райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам Лисичанської, Первомайської та Рубіжанської міських рад у строк до 15.01.2009 розробити та затвердити міські та районні програми розвитку фізичної культури і спорту.
 
5. Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Касаткін А. А.):
зосередити зусилля на підготовці спортивного резерву до збірних команд України з пріоритетних олімпійських видів спорту;
розробити до 20.12.2008 графік проведення виїзних засідань колегії у містах і районах області на 2009 рік за участю голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення.
 
6. Управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (Касаткін А.А.), Головному управлінню економіки облдержадміністрації (Агібалов І.В.), райдержадміністраціям здійснити заходи щодо виявлення об'єктів спортивного призначення підприємств, установ та організацій, які не увійшли до їх статутного фонду при проведенні приватизації або корпоратизації, та до 01.05.2009 підготувати узагальнені пропозиції щодо оформлення права державної власності і подальшого їх використання.
 
7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Заблоцького В.В.
 
 
Голова обласної                
держадміністрації                                                                                                                              О.М.АНТІПОВ
 


 

Додаток
до розпорядження голови
обласної держадміністрації
« 10 » грудня 2008 р. № 1722
 
Інформація
про стан та розвиток фізичної культури і спорту
в Луганській області
 

Для занять фізичною культурою і спортом область має 60 стадіонів, 1839 спортивних майданчиків, з них: 29 зі штучним покриттям та 54 тенісних корти, 392 футбольних поля, 5 лижних баз, 318 стрілецьких тирів, 41 плавальний басейн, з них 31 – критий, 965 спортивних залів, 427 майданчиків з тренажерним обладнанням, 963 приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять, з них 364 – з тренажерним обладнанням, кінно-спортивний комплекс “Колос”, льодовий палац спорту та 3 споруди зі штучним льодом.

В області працюють 2857 штатних працівників сфери фізичної культури та спорту, з них: 1490 – у навчальних закладах, 254 інструктори-методисти виробничих колективів фізкультури, 12 інструкторів при сільських та селищних радах. В дитячо-юнацьких спортивних школах працюють 730 тренерів-викладачів зі спорту.

В області збережено 36 дитячих фізкультурно-спортивних клубів за місцем проживання, а також 47 спортивних клубів за місцем навчання, роботи та проживання громадян.

У поточному році збудовано 3 спортивних зали: 1 - у м. Свердловську і 2 – м. Луганську, 9 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, 3 спортивних майданчика із штучним покриттям 42х22 кв. м у містах Луганську, Алчевську, Стаханові (м. Теплогірськ); 2 споруди із штучним льодом у           мм. Луганську, Сєвєродонецьку; 68 комплектів майданчиків з тренажерним обладнанням.

Ведеться будівництво спортивного комплексу з плавальним басейном СК “Старт” для дитячої міні-футбольної академії Луганської телекомпанії “ЛТК”, спортивно-видовищного комплексу на 2 тис. місць для глядачів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, ігрового майданчика зі штучним покриттям в м. Сєвєродонецьку.

З метою подальшого розвитку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення на цей час діють 11 центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, а саме: 1 обласний центр (м. Луганськ), 9 міських центрів (міста: Краснодон, Красний Луч, Петровське, Ровеньки, Сватове, Стаханов (на громадських засадах), Брянка, Кіровськ, Теплогірськ), 1 районний центр (смт Станиця Луганська). Ведеться робота щодо відкриття центрів “Спорт для всіх” у містах: Луганську, Антрациті, Кремінній, Рубіжному та у Лутугинському, Старобільському районах.

У містах та районах Луганської області відбувся Всеукраїнський місячник з ремонту та облаштування простіших спортивних споруд, спортивних майданчиків – «Спорт для всіх – спільна турбота». Хід місячника висвітлювався обласними телеканалами ЛОТ, ЛКТ та ІРТА, а також телеканалами міст Алчевська, Красного Луча, Перевальська, Стаханова, Сєвєродонецька, місцевими радіостанціями. Переможцями було визначено: серед міст – Красний Луч, серед районів – Перевальський район.

В області розвивається 65 видів спорту, з яких 33 – олімпійських. 148 (у 2007 – 137) спортсменів увійшли до складу збірних команд України (члени основного складу – 69 осіб, кандидати – 26, резерв – 53). До складу олімпійської збірної команди України від Луганщини увійшло 22 спортсмена, з них 9 з 8 видів спорту взяли участь у ХХІХ літніх Олімпійських іграх у Китаї. За підсумками участі 4 спортсмени завоювали бронзові медалі: велосипедистка Леся Калітовська в індивідуальній гонці переслідування, гімнаст Олександр Воробйов у вправах на кільцях, п’ятиборка Вікторія Терещук та боксер В’ячеслав Глазков у ваговій категорії більше 91 кг. Ще 4 результати спортсменів області увійшли до вісімки кращих. На ХІІІ літніх Паралімпійських іграх майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Микола Жабняк завоював срібну медаль в метанні диску, встановивши світовий рекорд.

Тренерським складом області підготовлено ­­­5 майстрів спорту України міжнародного класу, 70 майстрів спорту України. На чемпіонатах, Кубках України та Всеукраїнських змаганнях з олімпійських видів спорту спортсмени області здобули 292 медалі, з них: 115 – золотих, 98 – срібних, 79 – бронзових. На чемпіонатах, Кубках світу та Європи в олімпійських видах програми здобуто 12 золотих, 14 срібних і 13 бронзових медалей. Ще 27 результатів спортсменів увійшли до шістки кращих.

Проведення аналізу стану сфери фізичної культури і спорту за останні роки, визначення основних пріоритетів її розвитку дозволили не тільки зберегти колишні позиції, але й досягти певних результатів з розвитку видів спорту.

 
 
 
Заступник голови – керівник
апарату облдержадміністрації                                                                                     С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ