Текст документа:

Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 30.11.2007 № 1518

Попередня редакція документу, від 30.11.2007 № 1518


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 17 березня 2009 року № 237


Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 30.11.2007 № 1518


 

За останні роки в області, як і в державі в цілому, склалася тенденція до погіршення показників здоров’я громадян. Скорочується очікувана тривалість життя, погіршується фізичний розвиток майбутнього покоління. Система охорони здоров’я має значний потенціал впливу на здоров’я населення. У доповіді ВООЗ про стан систем охорони здоров’я у світі однією з трьох фундаментальних цілей визначено поліпшення стану здоров’я населення.
Традиційно при формуванні політики у сфері охорони здоров’я для покращання громадського здоров’я основна увага приділялася фінансуванню медичного обслуговування, а також структурним та організаційним проблемам. Однак в останні роки зростає кількість даних, які свідчать про відсутність прямої залежності між обсягами фінансування охорони здоров’я і результатами, вираженими в показниках здоров’я населення.
Головними чинниками, які стримують розвиток сфери охорони здоров’я області, є недосконалість її структури управління, неефективний кадровий менеджмент, недостатнє використання ресурсної бази.
Потребує оптимізації мережа спеціалізованих закладів охорони здоров’я, яка була сформована ще за часів до проголошення незалежності України. Неефективно використовуються бюджетні кошти, інші наявні ресурси у сфері охорони здоров’я. Збільшилася кількість скарг громадян у зв’язку з неналежним рівнем медичної допомоги. Почастішали випадки порушення конституційних прав громадян на безоплатність медичної допомоги в комунальних закладах охорони здоров’я, спостерігається їх тіньова комерціалізація.
Особливо гостро це питання постає в період фінансової кризи, яка обмежує можливості бюджетного фінансування закладів охорони здоров’я. Проблеми, які накопичувалися роками, потребують системних змін. Вирішити їх окремо, без скоординованих дій інших галузей народного господарства: науки, освіти, промисловості тощо, неможливо.
Першим кроком на цьому шляху мають стати зміни в структурі управління охорони здоров’я на рівні області. Це, у свою чергу, потребує удосконалення системи державного управління у цій сфері, оптимізації мережі закладів охорони здоров’я, їх реорганізації або зміни підпорядкування.
Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», приділяючи особливу увагу вирішенню проблем у галузі охорони здоров’я та з метою оптимізації структури її управління на рівні області:
 
внести до розпорядження голови облдержадміністрації від 30.11.2007 № 1518 «Про розподіл обов'язків між головою, першим заступником, заступниками голови обласної державної адміністрації» (зі змінами) такі зміни:
у функціональних обов’язках голови, першого заступника та заступників голови обласної державної адміністрації, затверджених зазначеним розпорядженням:
1. У розділі «Заступник голови обласної державної адміністрації із соціальних питань»:
в абзаці першому пункту 2 слова «охорони здоров’я» виключити;
у пункті 7 слова «Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації» виключити;
у пункті 8 слова «закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління облдержадміністрації» виключити.
 
2. У розділі «Голова обласної державної адміністрації»:
пункт 10 викласти у такій редакції:
«10. Організовує реалізацію на території області державної політики в галузі охорони здоров’я та здійснює інші функції, передбачені Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади»;
пункт 11 доповнити абзацом такого змісту:
«Головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації»;
пункт 12 доповнити абзацом такого змісту:
«закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління облдержадміністрації».
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                                                                                                                   О.М.АНТІПОВ