Текст документа:

Про затвердження Положення про координаційну раду з питань захисту інтелектуальної власності при облдержадміністрації


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 17 грудня 2009 року № 1472


Про затвердження Положення про координаційну раду з питань захисту інтелектуальної власності при облдержадміністрації


 

 Керуючись п. 9 частини першої ст. 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", з метою забезпечення конституційних прав громадян на захист інтелектуальної власності, сприяння вирішенню питань щодо надання, використання і захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності:
 
1. Затвердити Положення про координаційну раду з питань захисту інтелектуальної власності при облдержадміністрації (додається).
 
2. Розпорядження набирає чинності через 10 днів після його державної реєстрації, але не раніше дня його оприлюднення в газеті "Наша газета".
 
3. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Копанєва А.М.) забезпечити оприлюднення розпорядження в газеті "Наша газета".
 
4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Заблоцького В.В.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                          О.М.АНТІПОВ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
" ___ " __________ 2009 р. № _____
 
 
 
 
 
  
ПОЛОЖЕННЯ
про координаційну раду з питань захисту інтелектуальної власності
при облдержадміністрації
 
 
 
1. Координаційна рада з питань захисту інтелектуальної власності при облдержадміністрації (далі – рада) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, що координує діяльність райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронних та контролюючих органів з метою формування єдиної стратегії та реалізації державної політики у сфері захисту інтелектуальної власності у Луганській області, підвищення інноваційної культури суспільства, створення умов для вільного та об’єктивного висвітлення засобами масової інформації процесів у цій сфері.
 
2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.
 
3. Основними завданнями ради є:

розробка пропозицій та рекомендацій щодо регіональної політики у сфері використання об’єктів права інтелектуальної власності та державної підтримки пріоритетних науково-технічних напрямів;

 

вивчення стану і ефективності державного регулювання у сфері захисту інтелектуальної власності;

проведення моніторингу використання об’єктів права інтелектуальної власності на території Луганської області;

координація діяльності райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в сфері захисту інтелектуальної власності; 

розробка пропозицій центральним та місцевим органам державної виконавчої влади щодо створення цивілізованого ринку об’єктів інтелектуальної власності в області.

 

 
4. Рада має право:
утворювати у разі потреби експертні та робочі групи за напрямками діяльності ради, залучати до участі в них спеціалістів місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, наукових, творчих організацій, а також підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності (за згодою їх керівників);
одержувати в установленому порядку безоплатно від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію та матеріали з питань, що належать до її компетенції, необхідну для виконання покладених на неї завдань;
заслуховувати на своїх засіданнях інформацію місцевих органів виконавчої влади, органів, що здійснюють контроль за додержанням законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій про стан виконання рішень ради та з інших питань, що належать до її компетенції;
подавати головам районних державних адміністрацій та керівникам органів місцевого самоврядування пропозиції з питань, що належать до компетенції ради;

готувати рекомендації відповідним органам щодо розроблення й удосконалення методичних, інструктивних та інших документів з питань інтелектуальної власності;

 

надавати пропозиції голові облдержадміністрації щодо підготовки проектів розпоряджень з питань інтелектуальної власності;

 
проводити міжвідомчі наради та семінари з питань використання об’єктів права інтелектуальної власності;
надавати інформаційно-аналітичні матеріали органам, установам та організаціям з питань, пов'язаних з діяльністю ради;
скликати в установленому порядку наради з питань, що належать до компетенції ради.
 
5. Раду очолює голова, який за посадою є заступником голови обласної державної адміністрації.
Голова ради організовує роботу, забезпечує керівництво діяльністю ради та головує на засіданнях. Персональний склад ради затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації.
У разі відсутності голови ради його обов’язки виконує один із заступників.
Голова ради несе відповідальність за виконання покладених на нього завдань і прийнятих рішень, підписує документи від імені ради, представляє раду у зовнішніх взаємовідносинах.
 
6. Основною формою роботи ради є засідання.
Засідання ради можуть бути плановими та позаплановими. Планові засідання проводяться не рідше одного разу на квартал. Рішення про проведення позапланового засідання приймається головою ради або на вимогу третини її членів.
Засідання ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів.
Секретар ради забезпечує підготовку матеріалів до засідань, веде протоколи засідань і здійснює діловодство.
 
7. Рада у межах своїх повноважень приймає рішення та контролює їх виконання. Рішення оформляються у вигляді протоколів засідань ради, які підписують її голова та секретар.
Рішення ради приймаються відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови ради.
Якщо член ради не згодний з прийнятим рішенням, він має право викласти окрему думку у письмовій формі, що додається до протоколу засідання.
Рішення ради у п’ятиденний строк після проведення засідання надсилаються всім членам ради та відповідальним за виконання прийнятих рішень.
Рішення ради мають рекомендаційний характер.
 
8. Рада систематично інформує громадськість про свою діяльність та прийняті рішення через управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.
 
9. Рада використовує у роботі бланк зі своїм найменуванням.
 
10. Організаційно-технічне забезпечення роботи ради здійснює управління освіти і науки облдержадміністрації.
 
 
 
Заступник голови – керівник
апарату облдержадміністрації                                                                               С.Г.ТИХОНОВСЬКИЙ