Текст документа:

Про стан і завдання органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області щодо забезпечення підготовки і проведення чергових виборів Президента України 17 січня 2010 року


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 22 грудня 2009 року № 1515


Про стан і завдання органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області щодо забезпечення підготовки і проведення чергових виборів Президента України 17 січня 2010 року


 

Обласною та районними  державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування проведено певну роботу щодо організаційного забезпечення підготовки і проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року.  
Розпорядженням голови облдержадміністрації утворено обласну робочу групу зі сприяння організації чергових виборів Президента України, створені аналогічні робочі групи у містах та районах області.
Органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування окружним виборчим комісіям, які утворені на території області з проведення виборів Президента України, надано сприяння щодо оперативного вирішення питань їх реєстрації як юридичних осіб. Відповідно до Закону та нормативних вимог Центральної виборчої комісії цим комісіям також надані приміщення, транспортні засоби, оргтехніка, обладнання, засоби зв’язку та інвентар.
З метою якісного формування списків виборців органами ведення Державного реєстру виборців сформовані та у відповідності до Закону передані до окружних виборчих комісій попередні списки виборців.
Облдержадміністрацією проведено документальну інвентаризацію виборчих скриньок та комп’ютерного обладнання. Загальна кількість скриньок, наявних в області, дозволяє забезпечити проведення голосування.
Для забезпечення охорони приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу затверджено План заходів щодо забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення передвиборної кампанії та виборів Президента України, яким передбачено закріплення відповідальних із числа працівників правоохоронних органів за виборчими округами і дільницями, забезпечення напередодні голосування цілодобової охорони приміщень окружних та дільничних комісій, охорони громадського порядку.
На виконання Закону України «Про вибори Президента України», а також Указу Президента України від 16.10.2009 № 832 «Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України» і розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.11.2009 № 1431-р «Про деякі питання забезпечення підготовки і проведення чергових виборів Президента України», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 03.09.2009    № 970 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2007 № 943»:
 
1. Зобов’язати голів райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити:
- надання дільничним  виборчим комісіям відповідних приміщень,  транспортних засобів, обладнання, інвентаря, оргтехніки, засобів зв’язку та інших матеріальних цінностей згідно з вимогами  Центральної виборчої комісії;
- створення належних умов для здійснення офіційними спостерігачами від іноземних держав та міжнародних організацій своїх повноважень під час виборчого процесу, визначити відповідальним за цю роботу одного із заступників голови райдержадміністрації та міського голови;
- зберігання, після припинення повноважень окружних і дільничних виборчих комісій, матеріальних цінностей, що надаються виборчим комісіям на період виборчого процесу в порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.
 
2. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам міст обласного значення, головам районних у місті Луганську рад ужити передбачених Законом України «Про вибори Президента України» заходів щодо забезпечення підготовки органами ведення Державного реєстру виборців уточнених списків виборців та передачу їх окружним виборчим комісіям у встановлені Законом строки.
 
3. Рекомендувати Антрацитівському, Брянківському, Краснолуцькому, Лисичанському, Первомайському, Ровеньківському, Рубіжанському, Сєвєродонецькому міським головам, головам Кам’янобрідської та Ленінської районних у місті Луганську рад найближчим часом розглянути на сесіях питання про введення  до штатного розпису відділів ведення Державного реєстру виборців додаткових штатних одиниць.
 
4. Рекомендувати Головному управлінню МВС України в Луганській області (Гуславський В.С.) забезпечити за зверненням окружних виборчих комісій оперативну видачу дозволів на виготовлення печаток і штампів для дільничних виборчих комісій, а також охорону громадського порядку,  приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.
 
5. Визначити відповідальним від облдержадміністрації за взаємодію зі спостерігачами від іноземних держав та міжнародних організацій заступника голови облдержадміністрації Запорожцева М.В.
 
6. Державному архіву Луганської області (Старовойтов М.М.), райдержадміністраціям, місцевим архівним установам після закінчення виборчого процесу забезпечити у межах компетенції зберігання виборчої та іншої документації, перелік якої встановлюється Центральною виборчою комісією.
 
7. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Копанєва А.М.) сприяти забезпеченню медіа-супроводу виборчого процесу, наданню представникам засобів масової інформації відомостей щодо підготовки та проведення виборів Президента України.
 
8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                                                    О.М.АНТІПОВ