ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 06 вересня 2002 року № 542
Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002"
З метою підвищення професійної майстерності, відродження давніх традицій української кухні, розвитку кулінарного мистецтва та підвищення культури обслуговування населення регіону: 1. Провести 24 - 25 жовтня поточного року в м. Луганську обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування: кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів - "Смак-2002" (далі - фестиваль-конкурс). 2. Затвердити умови проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002" (додаються). 3. Доручити підготовку та проведення фестивалю-конкурсу управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення Головного управління економіки облдержадміністрації (Зімінський Ю. В.). 4. Взяти до відома, що фінансування витрат на проведення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок добровільних внесків зацікавлених юридичних та фізичних осіб. 5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Пілієва С. Г. Перший заступник голови облдержадміністрації | В. М. Іванов |
ЗАТВЕРДЖЕНО розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації від 6 вересня 2002 р. N 542 |
УМОВИ проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002" Фестиваль-конкурс відбудеться 24 - 25 жовтня поточного року в м. Луганську у приміщенні Луганського обласного українського академічного музично-драматичного театру (вул. Оборонна, 11). 1. Мета фестивалю-конкурсу 1. Сприяння вдосконаленню професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів. 2. Ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом. 3. Ознайомлення з послугами кращих ресторанів, кафе, барів області. 4. Демонстрація кращих виробів кулінарного мистецтва. 5. Відродження традицій української кухні та пропаганда професій працівників громадського харчування. 2. Організація проведення фестивалю-конкурсу У фестивалі-конкурсі беруть участь представники ресторанів, кафе, барів та інших підприємств громадського харчування області. Учасники фестивалю-конкурсу повинні мати таку кваліфікацію: кухарі, кондитери (IV - VI розряди), бармени, офіціанти (III - V розряди). Число учасників визначається заявками, які приймаються до 10 жовтня 2002 року. Конкурс кухарів, кондитерів проводиться 24 жовтня, офіціантів і барменів - 25 жовтня поточного року. Роботу учасників оцінює журі, склад якого затверджується наказом начальника Головного управління економіки облдержадміністрації. У фестивалі-конкурсі можуть брати участь фахівці без обмеження віку. Добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб використовуються для створення призового фонду й проведення заходів з організації фестивалю-конкурсу. Завдання учасникам конкурсу "Смак-2002": КУХАР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - домашнє завдання: 1 банкетна холодна страва на 6 персон, друга гаряча страва на 6 персон національної тематики; - показова робота: нарізка із фруктів, овочів по 0,5 кг, 20 хвилин. КОНДИТЕР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - домашнє завдання: 1 оздоблений виріб (торт) на 6 персон на вільну тему за вибором (весілля, день народження тощо), бісквіти або тістечка - 3 різні види на 5 персон; - показова робота: оздоблення кондитерських виробів (торта, тістечка). ОФІЦІАНТ Учасник в індивідуальному конкурсі: - оформляє та сервірує тематичний святковий стіл (весілля, день народження тощо) протягом 90 хвилин на 4 - 6 персон з обов'язковим наданням примірника меню; - за 10 хвилин складає льняні серветки різноманітними способами; - подає алкогольні напої на фуршеті; - відповідає на теоретичні запитання. БАРМЕН - готує один класичний коктейль, фірмовий коктейль, десерт; - наливає без мірного посуду напої по 25, 50, 100 мл; - відповідає на теоретичні запитання. Критерії оцінювання: КУХАР - Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів; - Склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів; - Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям 0 - 10 балів; - Подавання/сервірування: чистота подавання, демонстрація дегустаційного зразку 0 - 10 балів. КОНДИТЕР - Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів; - Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів; - Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів; - Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування 0 - 10 балів. ОФІЦІАНТ - Презентація/новизна: оригінальність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів; - Склад: відповідність сервіровки, меню тематиці столу і формі обслуговування 0 - 10 балів; - Правильність і професійність сервірування: відповідність тематиці та сучасним вимогам 0 - 10 балів; - Швидкість подавання алкогольних напоїв 0 - 5 балів; - Теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали. БАРМЕН - Презентація/новизна: оригінальність, апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів; - Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність 0 - 10 балів; - Правильне професійне приготування напоїв: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів; - Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування 0 - 10 балів; - Уміння працювати без мірного посуду: точність наливання напоїв 0 - 5 балів; - Теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали. Учасник фестивалю-конкурсу зобов'язаний мати: паспорт, особисту санітарну книжку та фірмовий (святковий) одяг. Всі види зразків готуються з власних продуктів. Застосовується свій інвентар, інструменти, фірмовий (святковий) посуд. Заявки на участь у фестивалі-конкурсі надавати управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації за адресою: м. Луганськ, площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 9, кімната 108, телефони 52-03-50, 52-13-41 - до 10.10 2002 року. 3. Підбиття підсумків і заохочення переможців Журі визначає переможців у кожній номінації. Загальна оцінка кожного учасника складається із суми оцінок за кожний конкурсний зразок. Переможцем є особа, що набрала найбільшу кількість балів. Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню. Члени журі не зобов'язані пояснювати своє рішення. Для нагородження переможців конкурсів затверджуються перше, друге й третє місця в кожній номінації. Переможці нагороджуються дипломами та призами. ____________ Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.
|