Текст документа: Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002"


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 06 вересня 2002 року № 542


Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002"

З метою підвищення професійної майстерності, відродження давніх традицій української кухні, розвитку кулінарного мистецтва та підвищення культури обслуговування населення регіону:

1. Провести 24 - 25 жовтня поточного року в м. Луганську обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування: кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів - "Смак-2002" (далі - фестиваль-конкурс).

2. Затвердити умови проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002" (додаються).

3. Доручити підготовку та проведення фестивалю-конкурсу управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення Головного управління економіки облдержадміністрації (Зімінський Ю. В.).

4. Взяти до відома, що фінансування витрат на проведення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок добровільних внесків зацікавлених юридичних та фізичних осіб.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Пілієва С. Г.

 

Перший заступник
голови облдержадміністрації 

 
В. М. Іванов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 6 вересня 2002 р. N 542 


УМОВИ
проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2002"

Фестиваль-конкурс відбудеться 24 - 25 жовтня поточного року в м. Луганську у приміщенні Луганського обласного українського академічного музично-драматичного театру (вул. Оборонна, 11).

1. Мета фестивалю-конкурсу

1. Сприяння вдосконаленню професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів.

2. Ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом.

3. Ознайомлення з послугами кращих ресторанів, кафе, барів області.

4. Демонстрація кращих виробів кулінарного мистецтва.

5. Відродження традицій української кухні та пропаганда професій працівників громадського харчування.

2. Організація проведення фестивалю-конкурсу

У фестивалі-конкурсі беруть участь представники ресторанів, кафе, барів та інших підприємств громадського харчування області. Учасники фестивалю-конкурсу повинні мати таку кваліфікацію: кухарі, кондитери (IV - VI розряди), бармени, офіціанти (III - V розряди). Число учасників визначається заявками, які приймаються до 10 жовтня 2002 року.

Конкурс кухарів, кондитерів проводиться 24 жовтня, офіціантів і барменів - 25 жовтня поточного року.

Роботу учасників оцінює журі, склад якого затверджується наказом начальника Головного управління економіки облдержадміністрації.

У фестивалі-конкурсі можуть брати участь фахівці без обмеження віку.

Добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб використовуються для створення призового фонду й проведення заходів з організації фестивалю-конкурсу.

Завдання учасникам конкурсу "Смак-2002":

КУХАР

Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі:

- домашнє завдання: 1 банкетна холодна страва на 6 персон, друга гаряча страва на 6 персон національної тематики;

- показова робота: нарізка із фруктів, овочів по 0,5 кг, 20 хвилин.

КОНДИТЕР

Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі:

- домашнє завдання: 1 оздоблений виріб (торт) на 6 персон на вільну тему за вибором (весілля, день народження тощо), бісквіти або тістечка - 3 різні види на 5 персон;

- показова робота: оздоблення кондитерських виробів (торта, тістечка).

ОФІЦІАНТ

Учасник в індивідуальному конкурсі:

- оформляє та сервірує тематичний святковий стіл (весілля, день народження тощо) протягом 90 хвилин на 4 - 6 персон з обов'язковим наданням примірника меню;

- за 10 хвилин складає льняні серветки різноманітними способами;

- подає алкогольні напої на фуршеті;

- відповідає на теоретичні запитання.

БАРМЕН

- готує один класичний коктейль, фірмовий коктейль, десерт;

- наливає без мірного посуду напої по 25, 50, 100 мл;

- відповідає на теоретичні запитання.

Критерії оцінювання:

КУХАР

- Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів;

- Склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів;

- Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям 0 - 10 балів;

- Подавання/сервірування: чистота подавання, демонстрація дегустаційного зразку 0 - 10 балів.

КОНДИТЕР

- Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів;

- Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів;

- Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів;

- Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування 0 - 10 балів.

ОФІЦІАНТ

- Презентація/новизна: оригінальність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів;

- Склад: відповідність сервіровки, меню тематиці столу і формі обслуговування 0 - 10 балів;

- Правильність і професійність сервірування: відповідність тематиці та сучасним вимогам 0 - 10 балів;

- Швидкість подавання алкогольних напоїв 0 - 5 балів;

- Теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали.

БАРМЕН

- Презентація/новизна: оригінальність, апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів;

- Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність 0 - 10 балів;

- Правильне професійне приготування напоїв: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів;

- Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування 0 - 10 балів;

- Уміння працювати без мірного посуду: точність наливання напоїв 0 - 5 балів;

- Теоретичні знання: за кожну правильну відповідь 2 бали.

Учасник фестивалю-конкурсу зобов'язаний мати: паспорт, особисту санітарну книжку та фірмовий (святковий) одяг. Всі види зразків готуються з власних продуктів. Застосовується свій інвентар, інструменти, фірмовий (святковий) посуд.

Заявки на участь у фестивалі-конкурсі надавати управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації за адресою: м. Луганськ, площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 9, кімната 108, телефони 52-03-50, 52-13-41 - до 10.10 2002 року.

3. Підбиття підсумків і заохочення переможців

Журі визначає переможців у кожній номінації. Загальна оцінка кожного учасника складається із суми оцінок за кожний конкурсний зразок. Переможцем є особа, що набрала найбільшу кількість балів. Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню. Члени журі не зобов'язані пояснювати своє рішення.

Для нагородження переможців конкурсів затверджуються перше, друге й третє місця в кожній номінації. Переможці нагороджуються дипломами та призами.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.