Текст документа:

Про створення робочої групи з питань земельних відносин

Попередня редакція документу, від 7.5.2013 № 559

Попередня редакція документу, від 12.11.2013 № 559


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 04 червня 2010 року № 589

(Документ втратив чинність)


Про створення робочої групи з питань земельних відносин


 

Відповідно до ст. 17 Земельного кодексу України, п. 9 частини першої        ст. 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою дотримання чинного законодавства під час розгляду питань, пов’язаних з наданням земельних ділянок у користування, забезпечення ефективного використання земельних ділянок:
 
створити робочу групу з питань земельних відносин, затвердивши її склад та Положення про неї, що додаються.
 
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                    В.М.ГОЛЕНКО


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови облдержадміністрації
„ 4 ” червня 2010 р. № 589
 
 
 
СКЛАД
робочої групи з питань земельних відносин
 

 

Ареф’єв
Юрій Євгенійович
- заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи
 
Мілєхін
Петро Опанасович
- начальник Головного управління Держкомзему у Луганській області, заступник голови робочої групи (за згодою)
 
Полянський
Костянтин Володимирович
- головний спеціаліст відділу землеустрою, моніторингу та охорони земель Головного управління Держкомзему у Луганській області, секретар робочої групи (за згодою)
 
Члени робочої групи
 
Безлепкін
Валерій Михайлович
- начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації
 
Грибанова
Тетяна Юріївна
- заступник керівника секретаріату – начальник управління у справах майна та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради (за згодою)
 
Мельник
Олексій Миколайович
- заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації
 
Поречний
Василій Олексійович
- начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

 

 
 
Заступник голови – керівник
апарату облдержадміністрації                                                    О.С.ОСТАПЕНКО
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови облдержадміністрації
„ 4 ” червня 2010 р. № 589
 
 
 
 
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про робочу групу з питань земельних відносин
 
 
1.                Робоча група з питань земельних відносин (далі – робоча група) є консультативно-дорадчим органом, який створюється головою обласної державної адміністрації з метою ефективного регулювання земельних відносин, забезпечення раціонального використання та охорони земель.
2.                Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.
3.                Основним завданням робочої групи є організація роботи щодо ефективного регулювання земельних відносин, забезпечення раціонального використання та охорони земель.
4.                Робоча група відповідно до покладених на неї завдань:
4.1.         Вивчає стан роботи та узагальнює інформацію з питань надання юридичним і фізичним особам у користування земельних ділянок, які перебувають у державній власності.
4.2.         Вносить голові облдержадміністрації пропозиції з питань:
-                    удосконалення роботи структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель;
-                    забезпечення координації заходів, які здійснюються структурними підрозділами обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель, виявлення та усунення порушень законодавства у цій сфері;
-                    притягнення в установленому порядку посадових осіб до відповідальності за неналежне виконання покладених на них обов’язків у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель;
-                    організації проведення структурними підрозділами облдержадміністрації із залученням територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади перевірок стану додержання вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель.
4.3.         Проводить аналіз здійснюваних структурними підрозділами облдержадміністрації та територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади заходів щодо виявлення та усунення порушень законодавства у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель, готує пропозиції щодо усунення таких порушень.
4.4.         Вивчає проблемні питання, що виникають у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель.      
5.                Робоча група відповідно до покладених на неї завдань має право в установленому порядку:
5.1.         Одержувати від територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій інформацію, документи та матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань.
5.2.         Заслуховувати на своїх засіданнях посадових осіб структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, представників підприємств, установ і організацій, а також фізичних осіб з питань додержання вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель.
5.3.         Залучати у разі потреби до роботи в робочій групі посадових осіб структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників підприємств, установ і організацій, провідних вчених і фахівців (за згодою їх керівників).
6.                Робоча група під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.
7.                Робоча група утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів робочої групи.
Персональний склад робочої групи затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.
8.                Голова робочої групи здійснює керівництво її діяльністю, визначає порядок роботи, головує на її засіданнях. У разі відсутності голови його обов’язки виконує заступник голови робочої групи.
9.                Основною організаційною формою роботи робочої групи є засідання, які проводяться в міру потреби.
Засідання робочої групи є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин від її складу. Делегування членами робочої групи своїх повноважень іншим особам не допускається.
10.            Рішення робочої групи приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови робочої групи є вирішальним.
Рішення робочої групи оформляється протоколом і підписується головою та секретарем робочої групи.
11.            Рішення робочої групи, прийняті в межах її компетенції, мають рекомендаційний характер.
12.            Організаційне забезпечення діяльності робочої групи, підготовка матеріалів до її засідань здійснюються Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.
 
 
 
 
 
 
 
 
Заступник голови – керівник
апарату облдержадміністрації                                                    О.С.ОСТАПЕНКО