Текст документа:

Про заходи щодо створення захисних лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 27 липня 2010 року № 836


Про заходи щодо створення захисних лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська


 

Лісові ресурси є природним джерелом збереження балансу кисню і вуглекислого газу.
По валових викидах забруднюючих речовин в атмосферу місто Алчевськ займає третє місце в області після Луганська і Краснодонського району. Викиди забруднюючих речовин в атмосферу Алчевським металургійним комбінатом складають 94 % від валового викиду по місту Алчевську і 18 % від обласного та розповсюджуються атмосферними масами на значні території, впливаючи на екологічний стан не тільки Перевальського району, а й Луганської області.
У зв'язку із цим існує нагальна необхідність озеленення територій в зоні атмосферного забруднення промисловими підприємствами м. Алчевська для забезпечення сприятливої екологічної ситуації та нормальної життєдіяльності населення.
         Відповідно до Указу Президента України від 04.11.2008 № 995/2008 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів і зелених насаджень», ст. 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою створення захисних лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська:
 
         1. Голові Перевальської райдержадміністрації (Михайлов В.В.), Головному управлінню Держкомзему у Луганській області (Мілєхін П.О.) визначити земельні ділянки, у тому числі порушені внаслідок незаконної діяльності з розробки надр, навколо міст Алчевська та Перевальська, придатні для створення захисних лісових насаджень, та підготувати пропозиції щодо їх передачі державному підприємству «Луганське лісомисливське господарство».
 
2. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Луганській області (Арапов О.А.) підготувати пропозиції щодо здійснення фінансування заходів зі створення захисних лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2010 - 2011 роках.
 
3. Рекомендувати виконкому Алчевської міської ради (Чуб В.Є.):
 
3.1. Розглянути питання виділення коштів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища на створення у 2010 - 2011 роках захисних лісових насаджень на землях м. Алчевська.
 
3.2. Здійснити заходи щодо залучення на засадах державно-приватного партнерства фінансової та технічної допомоги державному підприємству «Луганське лісомисливське господарство» щодо проведення лісокультурних робіт зі створення лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська.
 
         4. Луганській      обласній     санітарно-епідеміологічній      станції  (Докашенко А.І.) звернути увагу на необхідність посилення контролю за дотриманням ВАТ «Алчевський металургійний комбінат» (Шевченко Т.Г.), ВАТ   «Алчевськкокс»   (Кривонос В.В.),   ТОВ    «Метали та полімери» (Бєгічева І.В.) вимог Державних санітарних норм планування та забудови населених пунктів (ДСП-173) в частині розробки до 31.12.2010  планів санітарно-гігієнічних заходів, направлених на поліпшення санітарно-гігієнічного стану територій у межах санітарно-захисних зон.
 
         5. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Копанєва А.М.) забезпечувати широке висвітлення в засобах масової інформації заходів щодо створення захисних лісових насаджень навколо міст Алчевська та Перевальська.
 
         6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Ольшанського О.П.
 
 
Перший заступник голови,
виконуючий обов’язки голови
обласної держадміністрації                                                                                 Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ