Текст документа:

Про вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, пов`язаних з установленням сухої та спекотної погоди


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 06 серпня 2010 року № 896


Про вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, пов`язаних з установленням сухої та спекотної погоди


 

У зв’язку з довготривалим періодом сухої та спекотної погоди суттєво збільшилася кількість пожеж, особливо на відкритих територіях, де внаслідок необережного поводження місцевого населення з вогнем вигоряють великі площі сухої трави, що, в свою чергу, створює загрозу для населених пунктів, лісових масивів та інших об’єктів.
Основними причинами лісових і степових пожеж залишаються порушення населенням вимог пожежної безпеки під час перебування в лісних і степних масивах області.
З метою вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, пов`язаних з установленням сухої та спекотної погоди, відповідно до ст. 32 Закону України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»:
1. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам міст обласного значення:
1.1. Вжити невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж, пов’язаних з установленням сухої та спекотної погоди, недопущення проведення масових заходів у місцях із підвищеною пожежною небезпекою.
1.2. Забезпечити здійснення заходів щодо:
уточнення місцевих планів запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
перевірки стану готовності пунктів евакуації населення на випадок можливого його відселення з постраждалих територій та забезпечення цих пунктів питною водою, медикаментами тощо;
недопущення випалювання стерні, бур’янів, смітників тощо.
 
2. Управлінням: освіти і науки, у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, рекомендувати  міським головам міст обласного значення посилити контроль за додержанням вимог пожежної безпеки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, проведення в них навчань з питань пожежної безпеки.
 
3. Рекомендувати Головному управлінню МНС України в Луганській області, Луганському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, управлінням: з питань надзвичайних ситуацій, у справах преси та інформації облдержадміністрації, міським головам міст обласного значення, зобов’язати голів райдержадміністрацій забезпечити проведення із залученням засобів масової інформації широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності додержання правил пожежної безпеки, в тому числі небезпеки розведення багать у пожежонебезпечних місцях, використання піротехнічних засобів, а також щодо дій на випадок виникнення пожежі.
 
4. Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам міст обласного значення забезпечити готовність медичних закладів до надання відповідної медичної допомоги постраждалим від пожеж.
 
5. Заборонити відкриття полювання на території області на пернату дичину до окремого рішення Кабінету Міністрів України.
 
6.  Запропонувати Управлінню МВС України в Луганській області створити рухомі пости ДАІ на шляхах загального користування, які прокладені через лісові масиви, з метою попередження в’їзду в ліс автотранспорту та недопущення стоянок уздовж лісонасаджень.
 
7. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Луганській області, Луганській дирекції залізничних перевезень ДП «Донецька залізниця»:
провести влаштування навколо захисних лісонасаджень мінералізованих смуг завширшки 8-10 метрів;
проводити спостереження за захисними лісонасадженнями вздовж залізничних та автомобільних шляхів, у випадку виявлення пожеж негайно вживати вичерпних заходів для їх ліквідації.
 
8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                 В.М.ГОЛЕНКО