Текст документа:

Про створення обласного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 06 серпня 2010 року № 895


Про створення обласного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою


 

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.08.2010         № 1587-р «Про утворення оперативного штабу з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою у 2010 році»:
 
1. Створити на період пожежної небезпеки у 2010 році обласний оперативний штаб для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою, затвердивши його склад та Положення про нього, що додаються.
 
2. Зобов’язати районні державні адміністрації, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення у строк до 12.08.2010 створити відповідні місцеві штаби.
 
3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого  заступника голови облдержадміністрації Лозовського Е.М.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                                                     В.М.ГОЛЕНКО


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
« 6 » серпня 2010 р. № 895
 
 
Склад
обласного оперативного штабу для координації дій
з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою
 

ЛОЗОВСЬКИЙ
Едуард Мойсейович
 
- перший заступник голови облдерж-адміністрації, керівник штабу
КРИСКІН
Михайло Іванович
- перший заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій облдерж-адміністрації, заступник керівника штабу
 
СУХОРУЧЕНКОВ
Геннадій Миколайович
- начальник Головного управління МНС України в Луганській області, заступник керівника штабу (за згодою)
 
Члени штабу
 
АГІБАЛОВ
Ігор Володимирович
 
- начальник Головного управління економіки облдержадміністрації
БАЛКОВИЙ
Юрій Іванович
 
- начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації
ВИДРЯ
Олександр Вікторович
 
- заступник начальника Управління МВС України в Луганській області (за згодою)
ВЛАСОВ
Юрій Миколайович
 
- начальник Луганського обласного центру з гідрометеорології (за згодою)
ДОКАШЕНКО
Анатолій Іванович
 
- головний державний санітарний лікар Луганської області (за згодою)
ДРОЖЖИН
Дмитро Юрійович
- перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації
 
МАЛИШ
Павло Миколайович
МАХНО
Михайло Володимирович
 
ПТУШКА
Олександр Павлович
 
ХВОРОСТЯНЕНКО
Сергій Іванович
 
ЯНЧЕНКО
Володимир Іванович
- начальник Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації
- заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації
 
- Луганський обласний військовий комісар (за згодою)
 
- начальник Головного управління агро-промислового розвитку облдержадміністрації
 
- начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства (за згодою)
 
 

 
 
Перший заступник голови
облдержадміністрації                                                                                              Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
« 6 » серпня 2010 р. № 895
 
ПОЛОЖЕННЯ
про обласний оперативний штаб для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою
 
1.1. Це Положення встановлює організаційні та процедурні питання діяльності обласного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою (далі – Штаб).
 
1.2. Штаб є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, завданням якого є вирішення невідкладних питань з належної організації робіт під час оперативного реагування на надзвичайні ситуації,  пов’язані з пожежною небезпекою.
 
1.3. У своїй діяльності Штаб керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови облдержадміністрації та цим Положенням.
 
1.4.  Штаб відповідно до покладеного на нього завдання:
 аналізує інформацію щодо ситуації, яка склалася на території області у зв’язку з пожежною небезпекою;
розробляє комплексні заходи щодо мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою;
здійснює методичне керівництво роботою місцевих оперативних штабів з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою;
вживає заходів щодо своєчасного попередження населення про пожежну небезпеку.
 
1.5. Штаб діє у складі керівника, двох його заступників та членів Штабу.
Персональний склад Штабу затверджується розпорядженням голови облдержадміністрації.
До складу Штабу входять керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій.
Керівник Штабу:
організовує роботу Штабу;
скликає та веде засідання Штабу;
підписує листи, звернення та інші документи, підготовлені Штабом за результатами його роботи;
визначає порядок чергування членів Штабу;
вирішує питання про створення із числа членів Штабу оперативних (мобільних) груп для попередження або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою.
 
До роботи у Штабі також можуть залучатися представники райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення, підприємств, установ, організацій (за погодженням з їх керівниками).
 
1.6. Основною формою роботи Штабу є засідання, які проводяться у разі необхідності, а з початку ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежною небезпекою, – щоденно.
Рішення Штабу оформлюється протоколом, який підписується керівником Штабу, а у разі його відсутності – одним із заступників.
 
1.7. У разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежною небезпекою за рішенням керівника Штабу створюється оперативна (мобільна) група, яку очолює один із заступників керівника Штабу. Керівник оперативної (мобільної) групи визначає її чисельність та склад.
Оперативна (мобільна) група виїжджає на місце виникнення надзвичайної ситуації, аналізує обстановку та подає керівнику Штабу пропозиції щодо проведення відповідних робіт з ліквідації наслідків пожежі на відповідній території, проведення аварійно-рятувальних робіт, залучення необхідних матеріально-технічних ресурсів та організовує проведення таких робіт, вживає заходів щодо надання допомоги постраждалому населенню.
 
1.8. Організаційно-технічне забезпечення роботи Штабу здійснює управління з питань надзвичайних ситуацій обласної держадміністрації.
 
Перший заступник голови
облдержадміністрації                                                                                           Е.М.ЛОЗОВСЬКИЙ