Текст документа:

Про стан розрахунків за спожиті енергоносії населенням, підприємствами, установами і організаціями області та першочергові завдання щодо погашення заборгованості за них в поточному році


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 14 липня 2010 року № 778


Про стан розрахунків за спожиті енергоносії населенням, підприємствами, установами і організаціями області та першочергові завдання щодо погашення заборгованості за них в поточному році


 

Відповідно до пункту 2 статті 20 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, з метою забезпечення розрахунків за спожиті енергоносії:
 
         1. Інформацію Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації про стан розрахунків за спожиті енергоносії населенням, підприємствами, установами і організаціями області та першочергові завдання щодо погашення заборгованості за них в поточному році взяти до відома.
 
2. Указати начальнику Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Махуренку С.В. на незадовільну роботу щодо погашення підприємствами та населенням заборгованості за спожиті енергоносії.  
 
3. Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення та райдержадміністраціям:
 
3.1. Здійснити заходи щодо погашення заборгованості за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010 років, комунальних підприємств теплоенергетики до 1 жовтня 2010 року.
 
3.2. Переглянути до 01.10.2010 тарифи на житлово-комунальні послуги, затвердивши їх на економічно обґрунтованому рівні, відповідно до вимог статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
        
3.3. Провести аналіз причин незадовільної роботи щодо розрахунків за спожиті енергоносії комунальних підприємств теплоенергетики та розглянути питання про розірвання контрактів з керівниками підприємств, які порушують договірні зобов’язання стосовно здійснення розрахунків за спожиті енергоносії.
 
3.4. Розглянути на засіданнях виконкомів та колегій питання щодо фінансового стану комунальних підприємств теплоенергетики,  які припинили діяльність з надання послуг теплопостачання, і визначити заходи щодо погашення ними заборгованості за спожиті  природний газ та електроенергію, в тому числі шляхом виділення субвенцій з відповідних місцевих бюджетів.
 
3.5. Надати допомогу комунальним підприємствам теплоенергетики щодо розрахунків за спожиті енергоносії, в тому числі шляхом отримання кредитів в установах банків.
 
4. Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації (Безлепкін В.М.) до 20.07.2010 підготувати звернення до Міністерства з питань палива та енергетики України щодо вирішення питання з погашення у повному обсязі заборгованості за використаний ДП «Лисичанська ТЕЦ» і ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» природний газ на виробництво теплової енергії для комунально-побутових потреб та забезпечення щомісячної оплати за його використання.
 
5. Державній податковій адміністрації в Луганській області разом з Контрольно-ревізійним управлінням в Луганській області провести відповідно до законодавства перевірки комунальних підприємств теплоенергетики щодо виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2009 № 1241 «Про заходи щодо забезпечення надходжень до державного бюджету та розрахунків за природний газ» в частині використання поточних рахунків із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за використаний природний газ.
 
6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Єфімова О.О.
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                         В.М.ГОЛЕНКО