Текст документа:

Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2010 році та завдання на 2011 рік


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 25 листопада 2010 року № 1448


Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2010 році та завдання на 2011 рік


 

Згідно із Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" в містах і районах області у 2010 році проводилася робота з відбору кандидатів і підготовки їх для вступу до вищих військово-навчальних закладів. Усього успішно пройшли тестування, професійний відбір і направлені для складання вступних іспитів 156 юнаків, з яких 72, або 48,6 %, зараховано до військово-навчальних закладів.
Ефективно та системно проводилася ця робота у Кам'янобрідському районі м. Луганська, Марківському, Слов'яносербському й Старобільському районах, містах: Алчевську, Антрациті, Краснодоні та Лисичанську, де забезпечено якісний відбір кандидатів і створено необхідні умови для їх підготовки з екзаменаційних дисциплін.
Низький загальноосвітній рівень підготовки під час вступних іспитів виявили кандидати, яких відібрано з міст Сєвєродонецька та Стаханова. Жоден із них не був зарахований до вищих військових навчальних закладів через незадовільне складання іспитів або не пройшов за конкурсом.
З метою покращання військово-професійної орієнтації цивільної молоді та підвищення рівня її підготовки для вступу до вищих військово-навчальних закладів у 2011 році:
 
1. Зобов’язати голів райдержадміністрацій, рекомендувати виконкомам міських рад міст обласного значення і виконкомам районних у м. Луганську рад спільно з відповідними військкоматами до 20.12.2010 підбити підсумки роботи з військово-професійної орієнтації молоді, відбору й підготовки кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів у 2010 році та визначити завдання з її поліпшення у 2011 році.
2. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Цимбал І.І.), відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації (Мельниченко І.П.), рекомендувати Луганському обласному військовому комісаріату (Птушка О.П.) до 01.02.2011 провести методичні наради з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, їх заступниками з навчально-виховної роботи та військовими комісарами військкоматів, на яких розробити комплекс заходів щодо посилення військово-професійної орієнтації молоді, участі офіцерів військових частин у пропаганді військових професій і роз'ясненні правил прийому до військових навчальних закладів.
 
3. Головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації  (Малиш П.М.) у лютому - березні 2011 року забезпечити проведення медичного огляду юнаків, які виявили бажання вступати до військових навчальних закладів.
 
4. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Копанєва А.М.) організувати інформування населення через засоби масової інформації про життєдіяльність військових підрозділів Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, які дислокуються на території області, а також підшефних частин Військово-Морських Сил Збройних Сил України, з метою професійної орієнтації молоді щодо військових професій.
 
5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Лозовського Е.М.
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                       В.М.ПРИСТЮК