Текст документа: Про заходи щодо стабілізації цін на хліб і хлібобулочні вироби із зерна врожаю 1999 року


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 02 вересня 1999 року № 667


Про заходи щодо стабілізації цін на хліб і хлібобулочні вироби із зерна врожаю 1999 року

Про заходи щодо стабілізації цін на хліб і хлібобулочні вироби із зерна врожаю 1999 року

Розпорядження Луганської обласної державної адміністрації
від 2 вересня 1999 року N 667

Зареєстровано в Луганському обласному управлінні юстиції
2 вересня 1999 р. за N 60/248

З метою стабілізації цін на продукцію із зерна нового врожаю, вартість якого зросла до 37 відсотків до діючої в 1998 році, вишукування внутрішніх резервів із зниження витрат на виробництво борошна, хліба й хлібобулочних виробів з урахуванням пропозицій регіонів області та підсумків конкурсу між суб'єктами господарювання:

1. Затвердити необхідні розрахункові місячні обсяги:

1.1. Споживання й виробництва борошна в області.

1.2. Потреби борошна щодо забезпечення хлібобулочними виробами регіонів області в розрізі провідних хлібопекарських підприємств.

2. Пропонувати провідним підприємствам - виробникам борошна, хлібобулочних виробів вишукати всі внутрішні резерви щодо збереження цін на гатунки масового споживання хлібобулочних виробів з борошна 1 і 2 гатунків та обсяги виробництва на рівні, який склався на 01.08.99 р.

3. Враховуючи складне соціально-економічне становище області, наявність заборгованості із заробітної плати, виплати пенсій, інших соціальних виплат і з метою недопущення зниження реальних доходів населення, рекомендувати суб'єктам підприємницької діяльності всіх форм власності, що займаються реалізацією борошна, хліба й хлібобулочних виробів:

- зберегти ціни на основні види хліба й хлібобулочних виробів з борошна 1 і 2 гатунків, що склалися за станом на 01.08.99 р.;

- забезпечити наявність у торговій мережі області хліба й хлібобулочних виробів у асортименті, що зорієнтований на всі верстви населення;

- вишукати внутрішні резерви щодо зберігання та скорочення торговельних надбавок.

4. З метою зниження виробничих витрат доручити Головному управлінню промислової політики (Басакін Г. М.) сприяти виробникам борошна і хлібобулочної продукції в придбанні природного газу й електроенергії на виробництво борошна та хліба за мінімальними цінами.

5. Доручити фінансовому управлінню облдержадміністрації (Балковий Ю. І.), пропонувати виконкомам міських рад, головам райдержадміністрацій розглянути з головними розпорядниками кредитів питання стану розрахунків за постачання хліба й хлібобулочних виробів бюджетним організаціям.

6. Рекомендувати виконкомам міських рад і головам райдержадміністрацій внести на розгляд відповідних місцевих рад питання забезпечення стабільності цін на хліб, передбачивши зниження місцевих податків та зборів для підприємств - виробників борошна та хліба.

7. Запропонувати виконкомам місцевих рад і райдержадміністраціям укласти угоди щодо зберігання цін на хліб та хлібобулочні вироби з борошна 1 і 2 гатунків між виконавчими органами місцевого самоврядування, провідними зернопереробними та хлібопекарськими підприємствами й суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, які займаються реалізацією хлібобулочної продукції.

8. Доручити Головному управлінню АПК (Тихонов В. Є.), обласній державній інспекції заготівель і якості сільгосппродукції (Темник Я. Г.), Регіональному фонду підтримки розвитку сільського господарства області (Уханський Л. С.) визначити остаточний баланс здачі ресурсів зерна нового врожаю по регіонах області, забезпечивши концентрацію його на ВАТ "Луганськмлин" для виробництва борошна під випічку хліба й хлібобулочних виробів.

9. Державній податковій адміністрації в Луганській області (Антипов О. М.), Державній інспекції з контролю за цінами в Луганській області (Валуйський В. І.), Луганському обласному центру стандартизації, метрології і сертифікації (Шахов В. М.), обласній санітарно-епідеміологічній станції (Докашенко О. І.), Луганському обласному управлінню у справах захисту прав споживачів (Лукашик М. Ф.), управлінню зовнішніх економічних зв'язків, торгівлі і побутового обслуговування населення (Кириченко С. О.), забезпечити постійний контроль за наявністю в торговій мережі області хліба та хлібобулочних виробів у асортименті, зорієнтованому на всі верстви населення, їх якістю, встановленням і застосуванням цін і торговельних надбавок на споживчому ринку області, дотриманням правил торгівлі при їх реалізації.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації Пахниця В. М., Попова М. І.

 

Голова обласної держадміністрації 

О. С. Єфремов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
2 вересня 1999 р. N 667 


Необхідні розрахункові місячні обсяги споживання й виробництва борошна

Показники 

обсяг, тис. тонн 

1. Середньомісячне споживання хлібобулочних виробів (виходячи з факту 1 півріччя по області) 

11,9 

2. Середньомісячна витрата: 

  

борошна 

8,9 

зерна 

15,0 

3. Розподілення держресурсів зерна на період трьох місяців (вересень, жовтень, листопад) 

  

ВАТ "Луганськмлин" 

40,0 

ВАТ "Айдармлин" 

4,0 

ВАТ "Ровеньківський КХП" 

6,0 


Середньодобове виробництво борошна по гатунках в розрізі ведучих зернопереробннх підприємств, тонн

 

  

вищий
гатунок 

1 гатунок 

2 гатунок 

житній 

ВАТ "Луганськмлин" 

150 

100 

100 

40 

ВАТ "Айдармлин" 

21 

13 

 - 

ВАТ "Ровеньківський КХП" 

51 

24 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
2 вересня 1999 р. N 667 


Необхідні розрахункові обсяги потреби борошна щодо забезпечення хлібобулочними виробами регіонів області в розрізі провідних хлібопекарських підприємств

Найменування міст і районів 

Основні виробники хлібобулочних виробів у місті (районі) 

Об'єм місячного споживання борошна, тонн 

Об'єм 3-місячного споживання борошна, тис. тонн 

Луганськ, усього 

  

3,2 

9,5 

  

Луганський х/к N 1 

0,1 

0,4 

  

Луганський х/к N 2 

0,09 

0,2 

  

Луганський х/к N 3 

1,5 

4,5 

  

Луганський х/к N 4 

1,5 

4,4 

м. Антрацит 

Антрацитівський х/к 

0,4 

1,2 

м. Брянка 

ЗАТ "Росток" Стаханов 

0,4 

1,1 

 
м. Кіровськ 

Філія ЗАТ "Росток"
Кіровський х/з 

 
0,1 

 
0,4 

м. Алчевськ 

Алчевський х/к 

0,2 

0,7 

м. Краснодон 

Краснодонський х/к 

0,6 

1,7 

м. Красний Луч 

Краснолуцький х/к 

0,7 

2,0 

м. Лисичанськ 

Лисичанський х/к 

0,3 

0,9 

Лисичанська фабрика "Лісок" 

0,2 

0,6 

м. Первомайськ 

Попаснянський х/к 

0,5 

1,6 

м. Перевальськ 

Брянка 

0,02 

0,05 

  

Луганський х/к N 4 

0,04 

0,1 

  

Алчевський х/к 

0,3 

0,9 

  

Краснолуцький х/к 

0,04 

0,1 

  

РСС 

0,03 

0,09 

м. Ровеньки 

Ровеньківський х/к 

0,3 

0,9 

м. Рубіжне 

Рубіжанський х/к 

0,2 

0,6 

м. Свердловськ 

Свердловський х/к 

0,7 

2,1 

Свердловський РСС 

0,01 

00,3 

м. Стаханов 

ЗАТ "Росток" Стаханов 

0,8 

2,4 

  

Стахановське міськспоживзабезпечення 

0,007 

0,02 

м. Сєверодонецьк 

Сєвєродонецький х/к 

0,6 

1,8 

Райони 

  

  

  

Краснодонський 

Краснодонський х/к 

0,3 

0,9 

Луганський х/к N 1 

0,01 

0,04 

Луганський х/к N 2 

0,004 

0,01 

Луганський х/к N 3 

0,004 

0,01 

Луганський х/к N 4 

0,003 

0,01 

Білокуракинський  

Білокуракинський х/к  

0,03 

0,1  

Біловодський 

Біловодський х/к 

0,02 

0,06 

Кремінський 

Рубіжанський х/к  

0,08  

0,2  

Кремінська райспоживспілка 

0,02 

0,06 

Лутугинський 

Успенська філія Луганського х/к N 3 

0,3 

0,9 

Марківський 

Марківський х/к 

0,01 

0,04 

Міловський 

Міловська райспоживспілка 

0,01 

0,04 

Новоайдарський 

ЗАТ "Айдархлібпром" 

0,08 

0,2 

Новопсковський 

Новопсковська райспоживспілка 

0,02 

0,06 

Попаснянський 

Попаснянський х/к 

0,2 

0,6 

  

Попаснянське райпо 

0,05 

0,1 

Сватівський 

Сватівський ХПП 

0,02 

0,08 

Слов'яносербський 

Слов'яносербська райспоживспілка 

0,07 

0,2 

Станично-Луганський 

ТОВ "Хлібоіндустрія" 

0,02 

0,6 

Станично-Луганська харчосмакова фабрика 

0,02 

0,06 

Рибкоопінд 

0,03 

0,09 

Старобільський 

Старобільський х/к 

0,1 

0,3 

Троїцький 

Троїцький ХПП  

0,04  

0,1  

Троїцький РСС 

0,01 

0,03 

Хлібопекарні інших форм власності 

0,5 

1,9 

УСЬОГО: 

  

11,9 

35,7 


____________