ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 23 жовтня 2001 року № 615
Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва
З метою підвищення професійної майстерності, відродження давніх традицій української кухні, розвитку кулінарного мистецтва та підвищення культури обслуговування населення регіону: 1. Провести 23 листопада поточного року в м. Луганську обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування: кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів - "Смак - 2001" (далі фестиваль-конкурс). 2. Затвердити умови проведення фестивалю-конкурсу (додаються). 3. Доручити підготовку та проведення фестивалю-конкурсу управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення Головного управління економіки облдержадміністрації (Зімінський Ю. В.). 4. Взяти до відома, що фінансування витрат на проведення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок добровільних внесків зацікавлених юридичних та фізичних осіб. 5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Пілієва С. Г. Голова обласної держадміністрації | О. С. Єфремов |
ЗАТВЕРДЖЕНО розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації від 23 жовтня 2001 р. N 615 |
УМОВИ проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак - 2001" Фестиваль-конкурс відбудеться 23 листопада поточного року в м. Луганську на базі ресторану "Пернік" (вул. Оборонна, 26). 1. Мета фестивалю-конкурсу 1. Сприяння вдосконаленню професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів. 2. Ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом. 3. Ознайомлення з послугами кращих ресторанів, кафе, барів області. 4. Демонстрація кращих виробів кулінарного мистецтва. 5. Відродження традицій української кухні та пропаганда професій працівників громадського харчування. 2. Організація проведення фестивалю-конкурсу У фестивалі-конкурсі беруть участь представники ресторанів, кафе, барів та інших підприємств громадського харчування області. Учасники фестивалю-конкурсу повинні мати таку кваліфікацію: кухар, кондитер (IV - VI розряди), бармен, офіціант (III - V розряди). Число учасників визначається заявками, які приймаються до 15.11.2001 року. Роботу учасників оцінює журі, склад якого затверджується наказом начальника Головного управління економіки облдержадміністрації. У фестивалі-конкурсі можуть брати участь фахівці без обмеження віку. Добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб використовуються для створення призового фонду й проведення заходів з організації фестивалю-конкурсу. Завдання учасникам конкурсу "Смак - 2001": КУХАР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - 1 банкетну холодну страву на 8 персон; - нарізку із сирих овочів (картоплі, моркви, буряка, цибулі - до 0,5 кг кожного виду) протягом 20 хвилин; - другу гарячу страву на 6 персон. КОНДИТЕР Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі: - 1 оздоблений виріб на 6 персон на вільну тему за вибором (весілля, день народження і т. д.) - домашнє завдання; - оздоблені вироби (солодкий бісквіт або тістечка) - 5 різних видів на 8 персон. ОФІЦІАНТ Учасник в індивідуальному конкурсі: - оформляє та сервірує тематичний святковий стіл (весілля, день народження тощо) протягом 90 хвилин на 6 персон з обов'язковим наданням примірника меню; - за 10 хвилин складає льняні серветки різноманітними засобами. БАРМЕН Учасник в індивідуальному конкурсі готує по 3 види алкогольних і по 3 види безалкогольних напоїв (класичні, фірмові коктейлі), 3 види бутербродів по 5 штук. Для оцінювання робіт застосовується 10-бальна система з кожного виду робіт (максимальна - 10 балів, мінімальна - 0 балів). Критерії оцінювання: КУХАР - Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів. - Склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів. - Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям 0 - 10 балів. - Подавання/сервірування: чистота подавання, демонстрація дегустаційного зразка 0 - 10 балів. КОНДИТЕР - Презентація/новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів. - Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність, легкість засвоювання 0 - 10 балів. - Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів. - Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування, наявність дегустаційного зразка при практичному подаванні 0 - 10 балів. ОФІЦІАНТ - Презентація/новизна: оригінальність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів. - Склад: відповідність сервіровки, меню тематиці столу й формі обслуговування 0 - 10 балів. - Правильність і професійність сервірування: відповідність тематиці та сучасним вимогам 0 - 10 балів. БАРМЕН - Презентація/новизна: оригінальність, апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль 0 - 10 балів. - Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору й запаху, практичність 0 - 10 балів. - Правильне професійне приготування напоїв: відповідність сучасним вимогам та традиціям 0 - 10 балів. - Подавання/сервірування: чистота подавання, натуральність оздоблень, швидкість приготування 0 - 10 балів. Учасник фестивалю-конкурсу зобов'язаний мати паспорт, особисту санітарну книжку та фірмовий (святковий) одяг. Всі види зразків готуються з власних продуктів. Застосовується свій інвентар, інструменти, фірмовий (святковий) посуд. Заявки на участь у фестивалі-конкурсі надавати управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення Головного управління економіки облдержадміністрації за адресою м. Луганськ, площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 9, кімната 108, телефони 52-03-50, 52-13-41 - до 15.11.2001 року. 3. Підбиття підсумків і заохочення переможців Журі визначає переможців у кожній номінації. Загальна оцінка кожного учасника складається із суми оцінок за кожний конкурсний зразок. Переможцем є особа, що набрала найбільшу кількість балів. Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню. Члени журі не зобов'язані пояснювати своє рішення. Для нагородження переможців конкурсів затверджуються перше, друге й третє місця в кожній номінації. Переможці нагороджуються дипломами та призами, а також направляються для участі в другому Всеукраїнському фестивалі "Зірки кулінарного мистецтва України" в м. Києві. ____________ Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.
|