Текст документа:

Про внесення змін до Регламенту Луганської обласної державної адміністрації

Попередня редакція документу, від 22.2.2008 № 191


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 08 серпня 2011 року № 968

(Документ втратив чинність)


Про внесення змін до Регламенту Луганської обласної державної адміністрації


          Відповідно до статті 45 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про доступ до публічної інформації»:

 
         внести до Регламенту Луганської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 22.02.2008     № 191 (зі змінами), зміни, що додаються.
 
 
 
 
Голова обласної
держадміністрації                                                                   В.М.ПРИСТЮК
 
 
 
 
 
 
 

 

                                                ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                        Розпорядження голови
                                                                        облдержадміністрації 
                                                                        « 8 » серпня 2011 р. № 968
 
                                                      Зміни, що вносяться до Регламенту Луганської обласної державної адміністрації
 
1. Пункт 12 доповнити абзацами такого змісту:
         «12.19. Загальний відділ апарату облдержадміністрації забезпечує відповідно до вимог частини другої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» оприлюднення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації розпоряджень голови облдержадміністрації (крім внутрішньоорганізаційних) невідкладно, але не пізніше п’яти робочих днів з дня їх затвердження.
         12.20. Самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації, її апарату, територіальні органи центральних органів виконавчої влади, районні держадміністрації, які є головними розробниками проектів розпоряджень голови облдержадміністрації нормативного характеру, забезпечують відповідно до вимог частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» їх обов’язкове оприлюднення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації невідкладно, але не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду».
2. Пункт 14 доповнити абзацом такого змісту:
         «14.8. Самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації, її апарату, територіальні органи центральних органів виконавчої влади, які є головними розробниками проектів рішень обласної ради, що вносяться на розгляд обласної ради облдержадміністрацією, забезпечують відповідно до вимог частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» обов’язкове оприлюднення цих проектів рішень на офіційному веб-сайті облдержадміністрації невідкладно, але не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду».
         3. Доповнити пунктом 15 такого змісту:
         «15. Порядок підготовки проектів договорів та угод, які підписуються уповноваженими посадовими особами облдержадміністрації
15.1. Проекти господарських, цивільно-правових, адміністративних договорів та угод, які підписуються уповноваженими посадовими особами облдержадміністрації, підлягають обов'язковій правовій експертизі та реєстрації в юридичному відділі апарату облдержадміністрації після їх підписання.
 Юридичний відділ апарату облдержадміністрації здійснює правову експертизу поданих документів у триденний строк.
За відсутності зауважень проект договору візується працівниками юридичного відділу, які здійснювали його правову експертизу.
У разі наявності зауважень чи заперечень юридичного відділу апарату облдержадміністрації до наданих на правову експертизу документів про це повідомляється в усній формі розробнику.
У цьому випадку розробник повинен усунути зауваження.
Якщо розробник не погоджується усунути висловлені зауваження, вважаючи їх безпідставними, його уповноважена особа повинна провести переговори з працівником юридичного відділу апарату облдержадміністрації, який здійснював експертизу, з метою врегулювання розбіжностей.
У випадку, якщо розбіжності шляхом переговорів не будуть врегульовані, юридичний відділ апарату облдержадміністрації у дводенний строк готує висновок, який передає розробнику разом із проектом договору (угоди).
15.2. Відділ фінансового забезпечення апарату облдержадміністрації здійснює візування господарських та цивільно-правових договорів після погодження їх юридичним відділом апарату облдержадміністрації.
15.3   Розробники не мають права подавати на підпис уповноваженим посадовим особам облдержадміністрації договори та угоди, які не завізовані юридичним відділом та відділом фінансового забезпечення апарату облдержадміністрації або до них не додано відповідного висновку.
15.4. Протягом одного дня з моменту підписання уповноваженими особами облдержадміністрації адміністративних, господарських та цивільно-правових договорів розробники в обов’язковому порядку подають їх до юридичного відділу апарату облдержадміністрації для реєстрації.
15.5. Підписані та зареєстровані адміністративні договори і угоди передаються розробником до юридичного відділу апарату облдержадміністрації, а господарські та цивільно-правові договори - до відділу фінансового забезпечення апарату облдержадміністрації на зберігання».
У зв’язку із цим пункти 15-16 вважати відповідно пунктами 16-17.
 
4. Доповнити пунктом 18 такого змісту:
 
«18. Організація доступу до публічної інформації
 
18.1. Облдержадміністрація відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» організовує доступ до публічної інформації, яка була отримана або створена нею в процесі виконання владних повноважень, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у її володінні.
Доступ до публічної інформації здійснюється згідно з порядком, затвердженим розпорядженням голови облдержадміністрації.
18.2. Організація доступу до публічної інформації покладається на управління у справах преси та інформації облдержадміністрації та самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації, які здійснюють опрацювання, систематизацію, аналіз та контроль щодо задоволення запиту на інформацію, консультують під час оформлення запиту, надають відповідь на запит, а також оприлюднюють публічну інформацію, що знаходиться у розпорядженні облдержадміністрації та її структурних підрозділів.
Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації здійснює реєстрацію, веде облік та опрацювання запитів на інформацію, які надійшли до облдержадміністрації як органу виконавчої влади. Самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації здійснюють реєстрацію, ведуть облік та опрацювання запитів на інформацію, які надійшли безпосередньо до них у порядку, затвердженому розпорядженням голови облдержадміністрації.
Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації забезпечують надання відповіді на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту або в інші строки, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».
 Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, самостійні структурні підрозділи облдержадміністрації та її апарату оприлюднюють публічну інформацію, яка знаходиться у розпорядженні облдержадміністрації та її структурних підрозділів, на офіційному веб-сайті облдержадміністрації із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації у порядку, затвердженому розпорядженням голови облдержадміністрації.
18.3. Публічна інформація про діяльність облдержадміністрації та її самостійних структурних підрозділів може надаватися в усній формі, на паперових носіях та в електронній формі.
18.4. Доступ до публічної інформації, яка знаходиться у володінні облдержадміністрації та її самостійних структурних підрозділів, обмежується щодо інформації, яку чинним законодавством України віднесено до інформації з обмеженим доступом.
18.5. У разі якщо запит на інформацію поряд з проханням надати публічну інформацію містить пропозиції (зауваження), заяву (клопотання) або скаргу, у відповіді на інформаційний запит запитувачу повідомляється, що у цій частині відповідь йому буде направлено окремо у строк, передбачений Законом України «Про звернення громадян».
18.6. У разі коли облдержадміністрація, її самостійні структурні підрозділи не володіють запитуваною інформацією, запит перенаправляється управлінням у справах преси та інформації, структурними підрозділами облдержадміністрації належному розпоряднику інформації з одночасним повідомленням про це запитувача не пізніше п’яти робочих днів з дня надходження запиту.
18.7. Посадові та службові особи облдержадміністрації та її самостійних структурних підрозділів несуть юридичну відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації».
 
Заступник голови - керівник
апарату облдержадміністрації                                               О.С.ОСТАПЕНКО