Текст документа: Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2000"


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 13 жовтня 2000 року № 617


Про проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2000"

З метою підвищення професійної майстерності, відродження давніх традицій української кухні, розвитку кулінарного мистецтва та підвищення культури обслуговування населення регіону:

1. Провести 23 - 24 листопада поточного року в м. Луганську обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування: кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів - "Смак-2000" (далі - фестиваль-конкурс).

2. Затвердити умови фестивалю-конкурсу (додаються).

3. Доручити підготовку та проведення фестивалю-конкурсу управлінню торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації (Кириченко С. О.).

4. Взяти до відома, що фінансування витрат на проведення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок добровільних внесків зацікавлених юридичних та фізичних осіб при сприянні рекламного агентства "САВА-АРТ".

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Пілієва С. Г.

 

Голова
обласної держадміністрації 

 
О. С. Єфремов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Луганської обласної державної адміністрації
від 13 жовтня 2000 р. N 617 


УМОВИ
проведення обласного фестивалю-конкурсу кулінарного мистецтва "Смак-2000"

Фестиваль-конкурс проводиться управлінням торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації за участю асоціації кулінарів Луганщини, рекламної агенції "САВА-АРТ", підприємств громадського харчування регіону усіх форм власності.

Фестиваль-конкурс відбудеться 23 - 24 листопада поточного року в м. Луганську на базі ресторану "Перник" (вул. Оборонна, 26).

У рамках фестивалю-конкурсу проводяться семінари, виставки, продаж спеціальної літератури, змагання серед професіоналів: кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів.

I. Мета фестивалю-конкурсу

- ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом;

- ознайомлення з послугами кращих ресторанів, кафе, барів області;

- демонстрація кращих виробів кулінарного мистецтва;

- сприяння удосконалення професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів;

- відродження традицій української кухні та пропаганда професій робітників громадського харчування;

- ознайомлення з продукцією вітчизняних та зарубіжних виробників для громадського харчування.

II. Організація проведення фестивалю-конкурсу

У фестивалі-конкурсі беруть участь представники ресторанів, кафе, барів й інших підприємств громадського харчування області. Учасники фестивалю-конкурсу повинні мати такі кваліфікаційні розряди: кухарі, кондитери - IV - VI, бармени, офіціанти - III - V. Число учасників визначається заявками, які приймаються до першого листопада 2000 року.

Роботу учасників оцінює журі, склад якого затверджується наказом начальника управління торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації.

У фестивалі-конкурсі можуть брати участь фахівці без обмеження у віці. 

Добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб використовуються для створення призового фонду та проведення заходів з організації фестивалю-конкурсу.

Конкурси кондитерів і офіціантів відбудуться 23 листопада, кухарів і барменів - 24 листопада 2000 року.

Завдання учасникам конкурсу "Смак-2000":

2.1. КУХАР

Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі:

- 1 холодну страву на 6 персон;

- 2 різноманітні холодні закуски, приготовлені індивідуально на 1 персону;

- 1 другу страву, яку готує в банкетному варіанті на 3 персони.

2.2. КОНДИТЕР

Учасник в індивідуальному конкурсі представляє для дегустації журі:

- оздоблений виріб на 6 - 10 персон на вільну тему за вибором (весілля, день народження тощо), торт вагою 1,5 кг;

- оздоблений виріб з солодкими бісквітами або тістечками (6 різних видів на 8 - 10 персон кожний).

2.3. ОФІЦІАНТ

2.3.1. Учасник в індивідуальному конкурсі оформляє та сервірує тематичний святковий стіл (весілля, день народження тощо) протягом 90 хвилин на 6 персон з обов'язковим представленням 6 примірників меню.

2.3.2. Складання серветок - за 10 хвилин учасник складає льняні серветки різноманітними засобами.

2.4. БАРМЕН

Учасник в індивідуальному конкурсі готує по 3 види алкогольних і по 3 види безалкогольних напоїв (класичні, фірмові коктейлі), 3 види бутербродів по 5 одиниць.

Критерії оцінювання:

Кухар

- Представлення блюда (апетитність, смакові якості, сучасний стиль) - 0 - 10 балів;

- Склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору і запаху), практичність, легкість засвоювання - 0 - 10 балів; 

- Правильне професійне приготування виробів: відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям - 0 - 10 балів;

- Подавання (сервірування: чистота подавання, демонстрація дегустаційного зразку) - 0 - 10 балів.

Кондитер

- Представлення блюда (апетитність, смакові якості, високохудожнє оформлення виробів) - 0 - 10 балів;

- Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору і запаху, легкість засвоювання - 0 - 10 балів;

- Правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам та традиціям - 0 - 10 білів;

- Подавання (сервірування, чистота подавання, швидкість приготування) - 0 - 10 балів.

Офіціант

- Представлення столу (оригінальність, привабливість, елегантність, сучасний стиль) - 0 - 10 балів;

- Склад: відповідність сервіровці, меню, тематиці столу і формі обслуговування - 0 - 10 балів;

- Правильність і професійність сервірування: відповідність тематиці столу та сучасним вимогам.

Бармен

- Представлення напоїв (новизна: оригінальність, апетитність, привабливість, сучасний стиль) - 0 - 10 балів;

- Склад: збалансованість складових компонентів, відповідність кольору і запаху, практичність приготування - 0 - 10 балів;

- Правильне професійне приготування напоїв: відповідність сучасним вимогам і традиціям - 0 - 10 балів;

- Подавання (сервірування, чистота подавання, швидкість приготування) - 0 - 10 балів. 

Учасник фестивалю-конкурсу зобов'язаний мати: паспорт, особисту санітарну книжку та фірмовий (святковий) одяг. Всі види зразків готуються з власних продуктів, застосовують свій інвентар, інструменти, фірмовий (святковий) посуд і атрибутику.

Заявки на участь у фестивалі-конкурсі приймаються управлінням торгівлі та побутового обслуговування населення облдержадміністрації за адресою м. Луганськ, пл. Героїв Великої Вітчизняної війни, 9, кім. 108, телефони 52-03-50, 55-36-84 та рекламною агенцією "САВА-АРТ" за адресою м. Луганськ, вул. К. Маркса, 42, телефони 52-53-50, 51-94-73, факс 34-47-61 до першого листопада 2000 року.

III. Підведення підсумків і заохочення переможців

Журі визначає переможців у кожній номінації. Переможцями у кожному з конкурсів вважаються учасники, що набрали найбільшу суму балів (з усіх видів робіт).

Для нагородження переможців конкурсів затверджуються перше, друге і третє місця у кожній номінації.

Переможці нагороджуються дипломами і призами.

____________

 

Електронну копію тексту надано Луганською обласною державною адміністрацією.