Текст документа:

Про затвердження Положення про систему обліку (реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03 травня 2012 року № 477
Зареєстровано у Головному управлінні юстиції у Луганській області 28 травня 2012 року за № 16/1217

Про затвердження Положення про систему обліку (реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи


 

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 15, 18 Закону України «Про доступ до публічної інформації», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 № 1277 «Питання системи обліку публічної інформації», з метою забезпечення реалізації та гарантування права на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є облдержадміністрація та її структурні підрозділи:

1. Затвердити Положення про систему обліку (реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи (додається).

 

2. Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування в газеті „Наша газета”.

 

3. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації (Кушелева А.В.) забезпечити опублікування цього розпорядження у газеті „Наша газета”.

 

4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Голова                                                                                 В.М.ПРИСТЮК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

« 03 » травня 2012 № 477

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Положення про систему обліку (реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація

та її структурні підрозділи

 

І. Загальні положення

 

1.1. Положення про систему обліку (реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи (далі - Положення), розроблене на виконання законів України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації» і визначає порядок й умови створення та ведення реєстру публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи, а також забезпечення публічного доступу до нього.

 

1.2. Реєстр публічної інформації (далі - Реєстр) – це електронна система обліку (база даних) інформації про документи, які знаходяться у володінні обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів.

 

1.3. Терміни, що використовуються у цьому Положенні, вживаються у такому значенні:

адміністратор Реєстру – утримувач і розпорядник Реєстру, який здійснює заходи зі створення і забезпечення його функціонування, визначає порядок супроводження програмного забезпечення і технічного обслуговування, відповідає за збереження і захист інформації; адміністратором Реєстру є обласна державна адміністрація;

користувач Реєстру – особа, яка користується інформацією, що міститься в Реєстрі;

 

програмне забезпечення Реєстру – програмне забезпечення, із застосуванням якого забезпечується формування та доповнення Реєстру.

 

1.4. Інші терміни у цьому Положенні вживаються у значеннях, наведених у законах України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації».

 

1.5. Реєстр функціонує на базі програмного продукту Netcat.

 

ІІ. Формування та ведення Реєстру

 

2.1. Функції адміністратора Реєстру покладаються на управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

 

2.2. Адміністратор Реєстру забезпечує:

реєстрацію документів;

стабільну роботу Реєстру;

оприлюднення Реєстру на офіційному веб-сайті облдержадміністрації;

надання доступу до Реєстру за запитами;

здійснення оновлення програмного забезпечення Реєстру;

можливість пошуку, перегляду, отримання електронних копій шляхом копіювання інформації з Реєстру в цілому або його частин користувачами Реєстру;

здійснення інших функцій, які забезпечують функціонування Реєстру та доступ до нього користувачів.

 

2.3. Реєстр ведеться державною мовою.

 

2.4. Реєстр публічної інформації, розпорядником якої є обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи, є дворівневим.

Перший рівень Реєстру містить інформацію про документи, які створюються або реєструються в облдержадміністрації та її апараті.

Перший рівень Реєстру опубліковується на головній сторінці офіційного веб-сайту облдержадміністрації у розділі «Доступ до публічної інформації».

Другий рівень Реєстру містить інформацію про документи, які створюються або реєструються у самостійних структурних підрозділах облдержадміністрації.

Другий рівень Реєстру опубліковується на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, на сторінках відповідних самостійних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

2.5. Наповнення Реєстру та його структурування відбувається на підставі інформації про документ, що міститься в обліковій картці документа, який знаходиться у володінні обласної державної адміністрації (додається).

2.6. Керівники структурних підрозділів апарату та самостійних структурних підрозділів облдержадміністрації визначають відповідальних працівників, на яких покладається обов’язок щодо внесення до Реєстру інформації про документи, які створюються або реєструються в цих структурних підрозділах.

 

2.7. Працівникам, відповідальним за внесення інформації до Реєстру (далі – відповідальні працівники), відділом інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації надається право доступу на внесення інформації до Реєстру.

 

2.8. Відповідальні працівники визначають рівень Реєстру, до якого вноситься інформація про документ, відповідно до пункту 2.4 розділу ІІ цього Положення.

 

2.9. Внесення до Реєстру інформації про документи, які знаходяться у володінні облдержадміністрації та її структурних підрозділів, здійснюють відповідальні працівники тих структурних підрозділів, у яких ці документи створюються або реєструються.

 

2.10. Інформація про документ вноситься до Реєстру впродовж одного робочого дня з дня надходження (створення) документа.

 

2.11. Внесення в Реєстр інформації про документи з обмеженим доступом відбувається з урахуванням частини сьомої статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

2.12. Інформація про документи, створені до набуття чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації», вноситься в Реєстр на підставі існуючих реєстрів документів.

 

2.13. Внесення змін в Реєстр у зв’язку з виявленням неточності, помилки або зміни інформації про документ, зареєстрований раніше, здійснюється шляхом створення додаткової до існуючої облікової картки, із зазначенням у Реєстрі факту внесення змін, змісту змін та дати.

 

2.14. У разі втрати документа, закінчення терміну його чинності чи зберігання, передачі документа до іншого розпорядчого органу в обліковій картці зазначається відповідна інформація із занесенням її до Реєстру.

 

2.15. Відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації здійснює програмне забезпечення, технічне обслуговування Реєстру та захист інформації в Реєстрі, забезпечує стабільну безперебійну роботу Реєстру.

 

 

ІІІ. Користування Реєстром

 

3.1. Доступ до інформації, що міститься у Реєстрі, здійснюється безоплатно через офіційний веб-сайт облдержадміністрації в мережі Інтернет.

 

3.2. Право на доступ до інформації, що міститься у Реєстрі, має кожний користувач без будь-яких обмежень.

 

3.3. Користувачам Реєстру надається можливість для пошуку, перегляду, отримання електронних копій шляхом копіювання тексту з Реєстру в цілому або його частин.

 

 

 

 

 

Заступник голови - керівник апарату                                        О.С.ОСТАПЕНКО
                                                                   Додаток 

                                                                   до Положення про систему обліку

                                                                   (реєстр) публічної інформації,

                                                                    розпорядником якої є обласна державна

                                                                    адміністрація та її структурні підрозділи

 

Облікова картка документа, який знаходиться у володінні

обласної державної адміністрації

 

№________

 

Дата заповнення «__» ______ 20__р.

Номер документа

 

Назва документа

 

Дата створення документа

 

Дата надходження документа до системи

 

Джерело інформації

 

Підстава віднесення інформації до категорії з обмеженим доступом

 

Строк обмеження доступу до інформації

 

Галузь

 

Ключові слова

 

Тип, носій інформації

 

Вид документа

 

Проект рішення

 

Форма зберігання документа

 

Місце зберігання документа

 

Додаткова інформація (у разі потреби)