Інформація про виконання бюджету м. Лисичанськ в 2015 році

За період роботи міської комісії по фіксуванню об’єктів усіх форм власності, які зазнали руйнування внаслідок бойових дій при проведені АТО, створеної в липні 2014 р. було обстежено та внесено в Реєстр:

- 361 частково зруйнованих індивідуальних житлових будинків приватної форми власності;

- 34 повністю зруйнованих індивідуальних житлових будинків приватної форми власності;

- 157 пошкоджених багатоквартирних житлових будинків комунальної форми власності, в яких постраждало 514 квартир (відновлення мешканці виконують самостійно та за рахунок допомоги Міжнародного комітету Червоного Хреста, КП ЛЖЕК № 3, 1, 5 ); 

- 3 повністю зруйнованих багатоквартирних житлових будинків комунальної форми власності: кв. Східний (Жовтневої революції) буд.17 (108 квартир), вул. Первомайська, буд.2  (8 квартир), вул. Ломоносова, буд.32 (3 квартири) .

За період з липня 2014 р. по лютий 2016 р. виконано великий об’єм робіт по відновлюванню багатоквартирних житлових будинків комунальної форми власності. Працівниками  КП  ЛЖЕК  та силами волонтерів були виконані роботи по ремонту покрівель, перекриттів, по ремонту вентиляційних та димових каналів, зовнішніх стін, скління вікон та дверей та інші. Будівельні матеріали були надані представниками м. Черкаси, м. Сєверодонецьк, представництвом Норвезької ради зі справ біженців (NRC).

Таким чином було відремонтовано 155 частково пошкоджених багатоквартирних житлових будинків. Залишилось відремонтувати 2 об’єкта житлового фонду:

-         кв. Східний (Жовтневої революції), буд.38а  (15 тис. грн.);

-         вул. Автомобілістів, буд.39 (8  тис. грн.).

На теперішній час проводиться робота щодо укладання  договорів на проведення капітальних ремонтів вищезазначених об’єктів за рахунок місцевого бюджету.

Залишається невирішеним питання щодо виплати компенсації громадянам за зруйноване житло.

Також, за період з липня 2014 р. по лютий 2016 р., виконано великий об’єм робіт по відновлюванню житлових будинків приватної форми власності.

По частково зруйнованим житловим будинкам (361 будинок) відновлювальні роботи проводилися самими мешканцями будинків, за рахунок надання допомоги будівельними матеріалами представництвом Норвезької ради по справах біженців та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Надавалися будівельні матеріали для відновлення покрівель та стін. Орієнтовна сума наданої допомоги складає 800 тис. грн. По частково зруйнованим житловим будинкам залишаються питання по відновленню господарських будівель та огороджень.

Також, благодійними фондами, надавались грошові сертифікати на придбання  будівельних матеріалів, які отримали мешканці на загальну суму 3 млн. 700 тис. грн. Надавалась допомога з обласного бюджету у сумі 170 тис. грн.

На теперішній час залишається питання по відновленню 34 повністю зруйнованих житлових будинків приватного сектору, з яких:

- 3 житлових будинки відновлюються по Програмі NRC (без урахування господарських будівель);

- по 9 житловим будинкам мешканці самостійно ведуть відновлювальні роботи, але їм ще потрібні кошти, будівельні матеріали для закінчення всіх робіт.

Загальна сума на відновлення вказаних 34 житлових будинків складає 20 млн. 923 тис. грн.

В 2015 році згідно рішення голови військово-цивільної адміністрації №213 від 29.05.2015 р. місту була надана субвенція на відновлення Донбасу, за рахунок якої містом було виконано відновлювальних робіт, на суму 17 млн. 369 тис. грн. Також витрачено: власних коштів підприємств і мешканців - 6 млн.640 тис. грн., коштів міжнародної технічної допомоги - 4 млн. 762 тис. грн. Разом це складає 28 млн. 773 тис. грн.

За період 2014 р. – 2015 р. було надано постраждалим в результаті АТО 20 квартир для тимчасового проживання мешканцям житлового будинку №17 кв. Жовтневої революції та 2 квартири для мешканців з приватного сектору.

За рахунок субвенції держбюджету місцевим бюджетам на відновлення інфраструктури Луганської області виконано капітальний ремонт 6 автодоріг міста: вул. Первомайська, вул. Артемівська, вул. Гора Кірова, вул. Ген. Потапенка, вул. Свердлова, вул. Жовтнева. Загальна вартість - 11028,55 тис.грн.

Також за рахунок субвенції з державного бюджету на відновлення пошкоджених об`єктів охорони здоров`я було виділено та освоєно:

-         на ремонт I та III  поверхів терапевтичного корпусу ЦМЛ ім. Титова (м. Лисичанськ, вул. Леніна,134) – 759,527 тис. грн.

-         на ремонт амбулаторії № 3 Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 (м. Лисичанськ, вул. мельникова, 48) -  1171,053 тис. грн.

Завдяки допомозі ПРООН (Проект «Відновлення соціальних послуг та укріплення миру у Донецькій і Луганській областях») було виконано:

-         ремонт м`якої покрівлі та IV поверху терапевтичного корпусу ЦМЛ ім. Титова (м. Лисичанськ, вул. Леніна,134) – 4212,811 тис. грн.

З фонду розвитку місцевого бюджету освоєно:

-         на капітальний ремонт системи опалення хірургічного корпусу ті відділення патології вагітних, заміну вікон на металопластикові, ремонт мякої покрівлі міської клініко-діагностичної поліклініки, будівництво системи резервного енергозабезпечення хірургічного корпусу, пологового відділення – 1225,809 тис.грн.

Впродовж року були відновлені об`єкти освіти міста.

Згідно додатку № 7 до розпорядження керівника обласної військово-цивільної адміністрації – голови облдержадміністрації № 270 від 26.06.2015 року було заплановано перелік об’єктів, видатки на які будуть проводитись за рахунок коштів з бюджету розвитку. По місту Лисичанську були заплановані такі об’єкти: 

         1. Капітальний ремонт Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 30 Лисичанської міської ради  Луганської області за адресою: 93118, Луганська область, м. Лисичанськ, кв. Жовтневої революції, 40. Замінено 49 вікон на енергозберігаючі, проведено капітальний ремонт покрівлі школи 1200 кв.м. Загальна сума запланованих коштів – 980000 грн. На даний час всі роботи виконані.

         2. Капітальний ремонт Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 9 Лисичанської міської ради Луганській області, за адресою: 93100, Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Докучаєва, б. 7 Загальна сума запланованих коштів – 950000 грн.

Виконані роботи з капітального ремонту покрівлі школи, та м’якої покрівлі спортзалу. Замінено 56 вікон на енергозберігаючі. На даний час не виконані роботи по ремонту тріщин в стіні будівлі школи, які виникли під час проведення АТО. Ці роботи являються головними, але через складність їх виконання на даний час вони не виконані.

За проектом «Відновлення соціальних послуг та укріплення миру в Донецькій та Луганській областях» Представництвом «Дитячого фонду ООН в Україні ЮНІСЕФ» були виконані такі роботи.

По Лисичанській загальноосвітній школі І-ІІ ст. № 9 Лисичанської міської ради Луганської області  було повністю замінено систему опалення. Замінено 14 великих вікон та 3 стандартних вікна у спортзалі, встановлено пандус, відремонтовано ганок школи (покладено плитку, східці покрито не сковзким килимом, встановлено конструкції для укріплення фасаду ганка). Також зроблено капітальний ремонт туалету на 2 поверсі (замінено раковини, двері, покладено плитку на підлогу і на стіни, встановлено вентиляцію та бойлер для підігріву води).

         Всі роботи виконувались під керівництвом  управління капітального будівництва облдержадміністрації.

         4. По КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 29» допомога громадської організації «Екобезпека довкілля». Переобладнано котельню школи (вугільна). Встановлено сучасні котли «Ретра ЗМплюс» м. Запоріжжя.

 

 

 

 

 

 

 

Секретар міської ради                                                      Е.І. ЩЕГЛАКОВ

 

Романюк (06451) 7 33 84