Інформація про виконання бюджету Попаснянського району в 2015 році

Перелік регіональних (цільових) програм, які  реалізовано на території  Попаснянського району Луганської області у 2015 році

 

1.     Програма розвитку та підтримки малого і середнього  підприємництва в Попаснянському районі на 2013-2015 роки Затверджена рішенням районної ради № 27/3 від 25.02.2012 р.

 

Розвитку підприємництва в районі сприяє реалізація завдань і заходів програми ««Розвиток та підтримка малого і середнього підприємництва в Попаснянському районі на 2013-2015 роки»» (далі – Програма 2013-2015 років), затвердженої рішенням сесії Попаснянської районної ради № 27/3 від 25.02.2013.

У рамках реалізації Програми 2013-2015 років напрями роботи місцевих органів виконавчої влади спрямовувались на удосконалення регуляторних процесів, створення сприятливого інвестиційного клімату, забезпечення стабільних умов для створення та функціонування суб’єктів підприємництва, вирішення проблем підприємництва, спрощення процедури надання адміністративних послуг, навчання та перенавчання незайнятого населення з орієнтацією на заняття підприємницькою діяльністю тощо.

Один із пріоритетних напрямів Програми 2013-2015 років – впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності. Підготовка проектів регуляторних актів райдержадміністрацією та виконавчими комітетами міськселсільрад проводилася відповідно до затверджених планів, які розміщувалися у місцевих засобах масової інформації та на відповідних офіційних веб-сайтах та веб-сторінках.

Протягом 2013 - 2015 років в районі прийнято 26 регуляторних акти.  В основному органами місцевого самоврядування приймалися рішення з питань місцевих податків та зборів. Здійснено 37 відстежень результативності регуляторних актів.

З метою врегулювання відносин, пов’язаних зі створенням доступних та зручних умов для реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб щодо отримання адміністративних послуг при райдержадміністрації створено  центр надання адміністративних послуг.

У минулому періоді центром надання адміністративних послуг надано 1690 адміністративних послуг та 823 консультації.

Проводилася відповідна робота щодо ресурсного та інформаційного забезпечення. За період дії Програми 2013-2015 років суб’єктам підприємництва передано в оренду – 96 приміщень площею біля 7703,7 м2.

На офіційному веб-сайті райдержадміністрації, управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації створені і постійно оновлювалися розділи: «Адміністративні послуги», «Підприємництво» та «Регуляторна політика», на яких міститься інформація із зазначених питань.

Інформаційно-консультаційну підтримку суб’єктам підприємництва надавала Первомайська ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області. В районі створено центр обслуговування платників податків.

Крім того, розповсюджувалася серед суб’єктів підприємницької діяльності друкована продукція з податкової тематики: листівки, пам’ятки, буклети, брошури.

Протягом 2013-2015 років представники малого та середнього підприємництва брали участь у виставкових заходах різних рівнів, що сприяло просуванню товарів, вироблених в районі, на ринки різних рівнів, а також оновленню торговельних відносин, поширенню інформації про район, його економічний, експортний потенціал та інвестиційні можливості.

Управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації проводилася робота щодо залучення до участі у виставках-ярмарках суб’єктів малого підприємництва, фермерських господарств, сільгосптоваровиробників, підприємств харчової та переробної промисловості.

Протягом 2013-2015 років із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 18 безробітних району на суму 264,4тис.грн..

В центрі зайнятості діє консультаційний пункт надання індивідуальних консультацій з питань організації і ведення підприємництва, де кваліфікованими спеціалістами надаються консультації діючим та майбутнім підприємцям з питань організації та ведення підприємницької діяльності.  Безробітним надається дієва допомога у розробленні бізнес - планів для організації та започаткування підприємницької діяльності. Центром зайнятості протягом останніх трьох  років проведено 77 семінарів з орієнтації на підприємницьку діяльність, у яких взяли участь 1514 мешканців району.

Результати виконання Програми 2013-2015 років позитивно вплинули на подальший розвиток підприємництва в районі.

Протягом дії Програми суб’єктами малого бізнесу та фізичних осіб підприємців було сплачено податків та зборів до бюджетів усіх рівнів у сумі 32,4 млн грн.

Створено умови для самозайнятості суб’єктів господарювання. Протягом 2013-2015 років за рахунок малого підприємництва та фізичних осіб підприємців створено 411 нових робочих місць.

Проте, незважаючи на всі позитивні зрушення, що відбулися протягом дії Програми 2013-2015 років, деякі питання, які потребують додаткового опрацювання, і досі залишаються відкритими.

 

 

 

 

 

 

 

2.     ЗВІТ ПРО ХІД ВИКОНАННЯ У 2015 РОЦІ

КОМПЛЕКСНОЇ ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТОСТРОФИ, НА 2011-2015 РОКИ

 

З метою зменшення соціальної напруги та поступового  вирішення проблем соціального захисту громадян, які  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі — постраждалих громадян) шляхом захисту їх у правовій, соціальній, медичній та культурній сферах сесією районної ради було прийнято рішення від 26.08.2011 № 11/4. “Про затвердження Комплексної районної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2011-2015 роки ”.

На даний час в районі перебуває на обліку 222 осіб з числа постраждалих внаслідок  аварії на ЧАЕС, в тому числі 9 інваліда-чорнобильця  1 категорії та 86 осіб, що прибули з окупованих територій.

Протягом 2015 року спеціалісти УП та СЗН надавали  консультації та роз'яснення постраждалим  громадянам з питань надання  пільг з житлово-комунальних послуг, виплат щорічної допомоги на оздоровлення, одноразової допомоги за шкоду, заподіяну здоров’ю,  внаслідок впливу аварії на ЧАЕС.

До засобів масової інформації (“Попаснянський вісник” та сайт райдержадміністрації) надавались відповідні матеріали щодо змін у чинному законодавстві та оголошення.

Протягом  2015 року  управлінням праці та соціального захисту населення за рахунок обласного бюджету відшкодовано міській аптеці та стоматології на медичне обслуговування постраждалих громадян 15 тис.грн.

За рахунок коштів районного бюджету   використано 7,3 тис. грн. на проведення заходів присвячених 29-ї річниці аварії на ЧАЕС та Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а  також  проведені урочисті зустрічі ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС з керівниками району, у загальноосвітніх закладах району, з метою сприяння духовного розвитку молоді, проведені виховні години «А рана й досі болісно ятриться», конкурс на кращий твір «Чорнобиль стукає в серця», у будинку районного краєзнавчого музею підготовлена тематична експозиція, присвячена загиблим та померлим ліквідаторам від наслідків Чорнобильської аварії, організовані книжкові тематичні виставки та уроки мужності  «Сторінками історії нашого району» для школярів за участю ліквідаторів наслідків аварії в музеях, бібліотечних та клубних закладах району.

 

3.     ЗВІТ ПРО ХІД ВИКОНАННЯ У 2015 РОЦІ

РАЙОННОЇ ПРОГРАМИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ           ДІТЕЙ, НА 2014-2018 РОКИ

 

Турбота про здоров’я дітей є одним з основних показників ставлення дорослих до проблем підростаючого покоління. Тому  метою реалізації права дітей на оздоровлення та відпочинок було прийнято рішення від 19.12.2013 року № 33/18 «Про затвердження районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2018 роки».

 

      Протягом 2015 року відпочинком та оздоровленням було охоплено 552 дитини.

Лісовий берег (Житомирська область) – 35 чол.

Лісовий (Тернопільська область) – 30 чол.

Волинь – 10 чол.

Сузір’я Таврії (Херсонська область) – 25 чол.

Молода Гвардія (Одеська область) – 25 чол.

Зоряний (м. Кременчук) – 35 чол.

Зоряний (Київська область) – 65 чол.

       За рахунок районного бюджету витрачено 140,00 тис. грн. на оздоровлення 25 дітей пільгової категорії.

      Протягом літа 2015 року функціонувало 11 шкільних таборів: 5- в міських школах та 6- в сільських та селищних школах, де було оздоровлено 327 дітей.

     За підтримки ООН організовані поїздки в оздоровчі табори: Волинської, Тернопільської, Житомирської та Полтавської областей в яких оздоровлено 96 дітей.

 

 

4.    Звіт виконання комплексної районної програми соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, воїнів - інтернаціоналістів, пенсіонерів та громадян похилого віку на 2013-2016 роки .

 

         Програма включає перелік завдань та заходів, виконання яких дозволить зменшити соціальну напругу серед ветеранів війни, праці, військової служби, воїнів-інтернаціоналістів, пенсіонерів та громадян похилого віку.

         В районі проживає 17,2 тис. пенсіонерів та громадян похилого віку, які мають статус пільговиків.

        З метою реалізації пільг, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та іншими законами за 2015 рік проведені розрахунки з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку та інших послуг пільгової категорії населення на суму 3737,00 тис. грн..

        361 громадянам пільгової категорії нарахована компенсація на придбання твердого палива на загальну суму 254,3 тис. грн. та 1 громадянину – на скраплений газ на 0,09 тис. грн.

       1822 ветеранам війни нарахована та виплачена щорічна разова грошова допомога до 5 травня на загальну суму 1010,7 тис. грн..

        Нараховані компенсаційні виплати 13 громадянам на поховання інвалідів війни та учасників бойових дій на суму 17,2 тис. грн. та виплачена допомога на поховання померлого Героя Соціалістичної Праці на суму 14,9 тис. грн..

         Забезпечені санаторно-курортними путівками 3 ветерани війни та 8 інвалідів загального захворювання. Отримали компенсацію замість санаторно-курортної путівки 4 інваліди війни та 4 інваліди загального захворювання на суму 2,3 тис. грн..

         Компенсацію на бензин та транспортне обслуговування отримали 17 ветеранів війни  та інвалідів загального захворювання на суму 3,6 тис. грн..

         Районним громадським об’єднанням ветеранів війни надана фінансова підтримка з районного бюджету на суму 36,9 тис. грн..

         На сайті Попаснянської РДА своєчасно висвітлюється зміни у чинному законодавстві, щодо порядку допомоги пільг та компенсацій ветеранам війни, праці, військової служби, воїнам-інтернаціоналістам, пенсіонерам та громадян похилого віку.

 

 

5.    Звіт виконання комплексної районної програми соціального захисту і реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2015 роки.

 

         З метою поліпшення умов життєдіяльності людей з вадами розроблена комплексна районна програма соціального захисту і реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2015 роки.

         Постійно ведеться оновлення Централізованого банку даних осіб з інвалідністю з метою забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

         За 2015 рік надано 77 направлень інвалідам для забезпечення протезно-ортопедичними виробами в умовах протезних заводів.

         За даними Попаснянського районного центру зайнятості працевлаштовано 7 інвалідів.

         З бюджету сільської ради виплачена матеріальна допомога особам з інвалідністю на суму 29,5 тис. грн..

       До дня Святого Миколая та Нового року діти-інваліди м. Золоте отримали подарунки.

       На базі Попаснянського районного Будинку Дітей та підлітків працює «Школа волонтерів». Волонтерський рух запроваджений у всіх закладах району. Метою роботи загонів є формування громадської та соціальної активності у дітей та підлітків, сприяння розвитку у дітей почуття милосердя, виховування шанобливого ставлення до людей з обмеженими можливостями.

      КУ «Попаснянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» постійно ведеться робота по виявленню інвалідів, які потребують соціальної допомоги, соціально-побутового, соціально-культурного, соціально-медичного обслуговування. Проводились обстеження умов проживання інвалідів з метою виявлення їх проблем і потреб мультидисциплінарною командою терцентра (педагог, перукар, соціальний робітник). Проводилася низка заходів, щодо відзначення Міжнародного дня інваліда.

        

6. Програма розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Попасна, Рішення Попаснянської міської ради від 23.12.2014 №60/6

 В рамках реалізації Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Попасна, затверджене рішенням Попаснянської міської ради від 23.12.2014 №60/6  на 2015 рік. У 2015 році були реалізовані та профінансовані наступні роботи:

1.     На ремонт автодоріг  та благоустрій  міста Попасна всього витрачено – 7731,41 тис.грн.:

1)    Видатки на проведення  робіт, пов’язаних з ремонтом та утриманням  доріг:  із місцевого бюджету на загальну суму - 385,651 тис. грн.,  в тому числі: 289,0 тис. грн. на капітальний ремонт, 96,65 тис. грн. на поточний ремонт; субвенція із державного бюджету на суму  - 6611,41 тис. грн. на капітальний ремонт доріг комунальної власності.

2)    Заходи по благоустрою виконані КП «СКП» із місцевого бюджету на загальну суму -1071,152 тис. грн.

3)    Поточний ремонт зовнішнього  освітлення парку  ВРЗ із місцевого бюджету на загальну суму – 48,85 тис. грн.

2.     На капітальний та поточний ремонт будівель комунальної власності всього витрачено -:

1)    Капітальний ремонт багатоквартирних житлових будинків із місцевого бюджету на суму – 511,41 тис. грн., субвенція із державного бюджету на суму – 7136,561.

2)    Ліфтове господарство багатоквартирного житлового фонду – 201 тис. грн.

3)    Інші витрати на поточний ремонт – 401,66 тис. грн.

3.     Заходи з благоустрою (зовнішнє освітлення) всього витрачено – 735,016 тис. грн. в т.ч. із місцевого бюджету на загальну суму -505,201 тис. грн., субвенція із державного бюджету на суму – 253,800 тис. грн.

 

7.    Комплексна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення "Власний дім" на 2013-2016 роки.

 

В межах реалізації комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2013-2016 роки, КП «Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» кредитні угоди з мешканцями Попаснянського району, не укладалися. Що обумовлено виникненням кризових явищ у будівництві, значною залежністю ринку нерухомості України від зовнішніх позик і стану банківської системи; кризовими явищами на ринку іпотечного кредитування, що відбилися на будівельній галузі миттєво, вплинули на споживчий ринок загалом, знизили попит на ринку нерухомості; складністю, тривалістю і занормованістю дозвільної системи в будівництві (за даними Всесвітнього банку, Україна посідає 179 місце зі 181 можливого за рівнем складності отримання дозвільної документації на будівництво). Причини, які гальмують розвиток будівельної галузі, можна зарахувати до мікро- та макрорівня. Серед основних проблем це перманентні бойові дії на території району, спекулятивне завищення цін на об’єкти нерухомості і у зв’язку із цим скорочення реального попиту, відсутність ефективних, прозорих і доступних іпотечних програм для населення, брак інвестиційних ресурсів для підтримки та розвитку будівництва тощо. Управлінські рішення в будівництві найчастіше приймаються в умовах невизначеності, викривленої інформації через відсутність профільної системної інформаційної системи.

          У зв’язку з чим вважаємо, що покращення відповідних показників можливе тільки в середньостроковій перспективі та за умов усунення вищезазначених подразників та фундаментальних проблем галузі.

 

 

 

8.      "Програма проведення культурно-масових заходів"

 

У 2015 році проведено 15 культурно-масових заходів з нагоди

-         Міжнародного жіночого дня

-         29 річниці аварії на ЧАЕС

-         День Перемоги

-         День скорботи 22 червня

-         День Конституції

-         Нагородження Почесним знаком « За  заслуги перед Попаснянським районом»

-         День Незалежності

-         День Прапора

-         День захисника України

-         Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

-         38 річниця утворення Попаснянського району

  На які придбано грамот, рамок , квітів, корзин квітів, бензину, вітальних листівок, конвертів на загальну суму 34500,00 грн. та вшановано громадян грошовим винагородження  та матеріальною допомогою у загальній сумі 25340,00 грн.

 

9.     "Програма запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в Попаснянському районі" затверджена рішенням районної ради № 25/6

 

   З метою впровадження оперативних дій спрямованих на  попередження та ліквідацію  безпосередньої загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у природних екосистемах,  проведення робіт з  виявлення, ідентифікації  та знешкодженням  вибухонебезпечних предметів на  території району, на  попередження та ліквідацію  безпосередньої загрози виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування, внаслідок різкого погіршенням погодних умов на території Попаснянського району, для своєчасного забезпечення безперебійної роботи та безпечної роботи автомобільного транспорту, боротьби із сніговими заметами та ожеледицею у зимовий період,  на  попередження надзвичайних ситуацій пов’язаних з ускладненням водопостачання, для  виконання невідкладних робіт щодо сталого та безпечного функціонування мереж водопостачання  Попаснянського району, для  підвозу води населенню; на ліквідацію безпосередньої загрози виникнення  НС після артобстрілів та для термінового розчищення територій району від наслідків руйнувань, на  виконання Програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в Попаснянському районі на 2014-2015 роки, та враховуючи рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС, розпорядженнями голови РДА, вирішено:

на 2015 рік

 22.01.2015

1.Безоплатно виділити філії  «Лисичанський райавтодор»ДП «Луганський облавтодор»  -400 (чотириста) літрів дизпалива.

2.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у  Луганській області   бензину у  кількості   500 (п’ятсот) літрів марки А-92.

28.01.2015

1. Безоплатно виділити Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» дизпалива  у кількості  300 (триста) літрів.

             2 Безоплатно виділити  Попаснянському КП «СКП» бензину у  кількості 500 (п»ятьсот) літрів марки А-92 та дизпалива у кількості 200 (двісті) літрів.        

              3.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 бензину у  кількості 300 (триста) літрів марки А-92.

17.02.2015

1.Безоплатно виділити Цеху телекомунікаційних послуг №16 Харківської філії  ПАТ «Укртелеком»  дизпалива  у кількості  340 (триста сорок) літрів.

23.03.2015

1.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у  Луганській області   бензину у  кількості 500 (п»ятьсот) літрів марки А-92.

2. Безоплатно виділити Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» бензин у кількості 20 (двадцять) літрів марки А-92 та  дизпалива у кількості 20 (двадцять) літрів.

3. Безоплатно виділити Попаснянському КП «СКП» бензину у кількості 350 (триста п»ятьдесят) літрів марки  А-92,

4. Безоплатно виділити Попаснянській дільниці  Первомайських РЕМ ТОВ «ЛЕО» бензин у кількості 40 (сорок) літрів марки А-92.

31.03.2015

1. Безоплатно виділити Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» бензин у кількості 100 (сто) літрів марки А-92 та  дизпалива у кількості 100 (сто) літрів.

2. Безоплатно виділити Попаснянському КП «СКП» дизпалива у кількості 100 (сто) літрів.

07.04.2015

1. Безоплатно виділити Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» бензин у кількості 100 (сто) літрів марки А-92 та  дизпалива у кількості 100 (сто) літрів.

2. Безоплатно виділити Попаснянській дільниці  Первомайських РЕМ ТОВ «ЛЕО» дизпалива у кількості 100 (сто) літрів.

15.04.2015

1. Безоплатно виділити Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» бензин у кількості 200 (двісті) літрів марки А-92 та  дизпалива у кількості 100 (сто) літрів.

15.06.2015

1. Безоплатно виділити ВП Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» бензин у кількості 300 (триста) літрів марки А-80.

05.08.2015

1.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у  Луганській області   бензину у  кількості 500 (п’ятсот) літрів марки А-92.

2. Безоплатно виділити Відокремленому підрозділу «Попаснянський  департамент» КП «Попаснянський  районний водоканал» дизельне паливо у кількості 500 (п’ятсот)  літрів.

3. Безоплатно виділити Попаснянському КП «СКП» дизельне паливо у кількості 250 (двісті п’ятдесят) літрів.

25.08.2015

1.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у  Луганській області   бензину у  кількості 120 (сто двадцять) літрів марки А-92.

13.10.2015

1.Безоплатно виділити ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у  Луганській області   бензину у  кількості  500 (п ятсот) літрів марки А-92.

 2.Безоплатно виділити Відокремленому підрозділу «Попаснянський департамент» КП «Попаснянський районний водоканал» бензину у  кількості 750 (сімсот п’ятдесят) літрів марки А-92.

23.12.2015

1.Безоплатно виділити Відокремленому підрозділу «Попаснянський департамент» КП «Попаснянський районний водоканал» бензину у  кількості 350 (триста п’ятдесят) літрів марки А-80, та дизпалива у кількості 300 (триста) літрів.

За 2015 рік виділено пально – мастильних матеріалів -7940 літрів  в т.ч. -2810 літрів дизпалива та 5130 літрів бензину.

 Виділено ПММ по підприємствам:

   Філії  «Лисичанський райавтодор»ДП «Луганський облавтодор»- 400  літрів

Попаснянському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» (ВП «Попаснянський департамент» КП «Попаснянський районний водоканал» )  - 3240 літрів.

   Попаснянському КП «СКП» - 1400  літрів.

ДПРЧ-30 ГУ ДСНС у Луганській області-  2420 літрів

Цеху телекомунікаційних послуг №16 Харківської філії  ПАТ «Укртелеком» -  340 літрів.

Попаснянській дільниці  Первомайських РЕМ ТОВ «ЛЕО»- 140 літрів.  

 

10.  Програма захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

 

На виконання районної програми захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування  та осіб з їх числа протягом 2013-2015 років службою у справах дітей проведений моніторинг наявності житла у дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які виховувалися в державних виховних закладах, перебували під опікою, піклуванням, виховувалися в прийомних сім’ях та ДБСТ, та стану цих житлових приміщень. Проведена інвентаризація стану збереження житла на території Попаснянського району, яке належить на праві власності, користування дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування.

Протягом 2013 -2015 років надано житло 6 особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Міською радою проведений ремонт квартири, яка належить на праві власності особі з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сільсельрадами придбано 2 житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На обліку служби у справах дітей перебуває 131 дитина, з яких мають житло у власності – 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, закріплено право на проживання за 72- дітьми, перебувають на пільговій черзі – 24 дитини.

 

 

11.  Районна програма соціального захисту дітей-сиріт,  дітей, позбавлених бітьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

На виконання районної програми соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах на 2015-2019 роки службою у справах дітей постійно проводиться робота щодо виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Протягом 2015 року з районного бюджету профінансовано та освоєно 14,2 тис.гривень.

Протягом 2015 року проведено 23 рейдів  «Діти вулиці» в ході яких було виявлено 2 дітей, обстежено умови проживання дітей в 27 сімей, 14 батькам винесено попередження щодо неналежного виконання своїх батьківських обов’язків по утриманню та вихованню дітей. Поставлено на облік 11 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Працівниками служби у справах дітей спільно з працівниками поліції проводились профілактичні бесіди з учнями старших класів навчальних закладів Попаснянського району.

Протягом 2015 року на обліку служби поставлено 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 11 дітей влаштовано під опіку/піклування, 1 дитину до дитячого будинку сімейного типу, 1- дитина усиновлена, 2 – дітей влаштовано до будинку дитини. В районі функціонує 9 прийомних сімей, в яких виховується 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом року діти приймали участь у обласних заходах присвячених святу Миколаю. Також приймали участь у районних заходах присвячених Дню усиновлення (діти отримали подарунки), Дню захисту дітей, новорічних святах, спортивних змагання. До новорічних свят дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування були придбані та вручені солодкі подарунки.

 

12.Програма енергоефективності та енергозбереження Затверджена рішенням районної ради № 6/10 від 18.02.2011

 

Виконання районної Програми енергоефективності  2011-2015 року

Метою Програми енергозбереження  в Попаснянському районі є  підвищення рівня ефективності споживання енергоносіїв за рахунок здійснення енергозберігаючих заходів.

        Протягом першого  півріччя 2015 року підприємствами району реалізовано 3 енергозберігаючих заходи,  які не потребували вкладення коштів. В результаті реалізації зазначених заходів зекономлено – 22,5 тон умовного палива, з них:

         - в ТДВ «Попаснянський ВРЗ» проведено контроль за справністю повітропроводів для скорочення витікання повітря  з обсягами економії на 12,65 тон умовного палива, відключення не завантажених трансформаторів у не робочі та святкові дні обсягами економії на 9,840 тон умовного палива, зменшення  витрат теплоенергії на власні потреби котельні  обсягом економії на 0,0011 тон умовного палива.

У першому півріччі 2015 року на території району реалізація інвестиційних проектів, спрямованих на переведення споживачів з природного газу на інші види палива, не здійснювалась. В зв’язку з проведенням АТО на теперішній час на більшості території Попаснянського району питання щодо впровадження зазначених інвестиційних проектів не є актуальним.

            У зв’язку з проведенням АТО кількість зекономлених  енергоресурсів бюджетними установами не підрахована. Багато об’єктів  бюджетної сфери мають пошкодження, на теперішній час на них ведуться відновлювальні будівельні роботи.

Фактично за 2011 - 2015 роки було зекономлено 0,5 тис. тонн у. п. на суму 1,6 млн. грн.

Економії ПЕР було досягнуто у першу чергу за рахунок  модернізації та заміни застарілого зношеного обладнання до початку АТО, в період  2014-2015 років впровадження новітніх виробничих технологій, енергозберігаючих заходів, встановлення приладів та приладів обліку енергоресурсів  проводилось в обмежених обсягах та проводились заходи, які не потребували вкладення коштів.

Також у 2015 було отримано фінансування за рахунок субвенції на відновлення (реконструкцію, будівництво, капітальний ремонт) інфраструктури Попаснянського району у сумі 32,9 млн.грн. пошкодженої в ході бойових дій. З яких використано 31,8 млн.грн.