Інформація про виконання бюджету Управління молоді та спорту в 2015 році

Звіт

про хід виконання у 2015 році

 Регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки.

 

1. Для розвитку фізичної культури та спорту в області діє Регіональна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки, затверджена  рішенням Луганської обласної ради від 24.02.2012 № 10/34. Управління молоді та спорту облдержадміністрації визначено головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем Програми.

Мета програми полягає у створенні умов для залучення широких верств населення до масового спорту, популяризацію здорового способу життя та фізичної реабілітації, максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпізму.

Аналіз основних чинників функціювання та розвитку фізичної культури та спорту в області дає можливість визначити головну проблему – це необхідність поліпшення соціально-економічних умов становлення, розвитку та ефективного функціювання сфери.

2.  На сьогодення в області працює 24 - дитячо-юнацьких спортивних школи,  Луганська обласна школа вищої спортивної майстерності, Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», КЗ «Луганський регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». В області розвиваються 65 видів спорту, з яких 33 – олімпійських. Пріоритетними для регіону визнані 8 олімпійських видів спорту.

У 2015 році до основного складу збірної команди України з олімпійських видів спорту від Луганщини потрапило 66 спортсменів, вважається кандидатами в збірну команду – 48 осіб, резерв – 69 спортсменів. З неолімпійських – 82 спортсмена, вважається кандидатами в збірну команду – 80 осіб, резерв – 73 спортсмена. До складу олімпійської збірної команди України від Луганщини планується 16 осіб.

На чемпіонатах Європи та світу з олімпійських видів спорту у 2015 році спортсменами області у складі збірних команд України завойовано 3 золотих, 3 срібних та 6 бронзових нагород. З неолімпійських – 24 золотих, 27 срібних, 15 бронзових нагород.

         Чемпіоном Європи з легкої атлетики став Сергій Смелик, велосипедистка Ганна Соловей була другою в індивідуальній гонці на час на Перших Європейських іграх в Баку. Ірина Григоренко стала абсолютною  чемпіонкою Європи та світу з гирьового спорту. Строгова Наталя – бронзовою призеркою чемпіонату Європи з легкої атлетики у естафетному бігу 4х100, а Тетяна Пташкіна – у потрійному стрибку. 

На чемпіонатах та Кубках України у 2015 році завойовано з олімпійських видів: 53 золотих, 45 срібних та 56 бронзових медалей. З неолімпійських: 67 золотих, 73 срібних, 58 бронзових медалей.

 Спортсменами Луганського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» в 2015 році завойовано:

6 медалей на Міжнародних змаганнях:

- Микола Жабняк, 1 бронзова медаль, чемпіонат світу з легкої атлетики, Катар;

- Карина Янчук, 1 срібна і 2 бронзові нагороди на чемпіонаті Європи з карате, Вірменія;

- Андрій Захватаєв, 2 бронзові нагороди на Кубку світу з кульової стрільбі, Хорватія, Великобританія;

    26 медалей на Всеукраїнських змаганнях:

- збірна Луганської області з легкої атлетики (УОРА): 15 золотих, 2 срібних та 3 бронзових нагороди, чемпіонат України з легкої атлетики, Кіровоград;

- Анна Міроненко, 1 срібна і 1 бронзова нагороди, чемпіонат України з плавання, Дніпрдзержинськ;

-  Володимир Заболотний, 1 бронзова нагорода, чемпіонат України з шахів, Львів;

- Карина Янчук, 1срібна нагорода, чемпіонат України з карате, Іллічівськ;

- Сергій Дворцов,1 срібна нагорода, чемпіонат України з пауерліфтингу, Дніпропетровськ;

- Нікіта Тєстєшніков, 1 золота нагорода, Фінал Всеукраїнської спартакіади з шахів, Миколаїв.

За рік  проведено 132 заходи з підготовки та участі у національних змаганнях, та  63 змагання обласного рівня з видів спорту.

         72 спортсменам області присвоєно спортивний розряд «Кандидат в майстри спорту України».

         25 спортсменів отримали почесне звання “Майстер спорту України”.
         9 спортсменам присвоєно спортивне звання “Майстер спорту України міжнародного класу”.

Фізичною культурою та спортом у спортивних школах області займаються 7 531 спортсменів, заняття з якими проводять 297 тренерів, з них 190 штатних тренерів.

У 2015 році для вихованців обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано спортивного інвентарю на загальну суму 234 тис грн, для дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів придбано автомобіль для перевезення інвалідів - колясочників.

В області діють 20 (у 2014 – 102)  спортивні клуби, з них: 17 (у 2014 - 40) – за місцем проживання громадян. До занять фізичною культурою та спортом в спортивних клубах залучено 6148 (у 2014 - 17 171) осіб.

У червні пройшла колегія управління молоді та спорту облдержадміністрації, за участю заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П. На колегії обговорювалися поточні питання розвитку фізичної культури і спорту, а також молодіжного руху в області.

У першому півріччі 2015 року 94 провідним і перспективним спортсменам та їх тренерам області виплачено стипендії на загальну суму 600 тис грн.

У другому півріччі 15 спортсменів отримали винагороди за зайняті призові місця на чемпіонатах світу та Європи.

Проведено низку масових заходів, найбільші з них: Спартакіада Луганської області серед команд державних службовців та осіб місцевого самоврядування, Кубок Губернатора з футболу,  1-ші обласні літні сільські спортивні ігри, міжнародний турнір з боксу та інші.

Протягом навчального року проведені масові багатоступеневі змагання серед школярів, починаючи з власне шкільних змагань окремих закладів та закінчуючи участю у всеукраїнських:«Старти надій», «Козацький гарт-2015», «Олімпійське лелеченя». В обласній Спартакіаді серед дітей-інвалідів «Повір в себе» прийняло участь 110 осіб.

Запроваджені доступні, якісні та різноманітні форми спортивних, оздоровчих та реабілітаційних заходів для учнів, спортсменів-інвалідів, студентів та вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл тощо. Крім обласної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки в області діють 3 міські та 12 районних програм розвитку фізичної культури та спорту.

В області діють 20 спортивних клуби. До занять фізичною культурою та спортом у спортивних клубах залучено 6148 осіб. Працюють 7 дитячо-підліткових клуби із загальною кількістю тих, що займаються, 777 дітей і підлітків.

Роботу із залучення широких верств населення до систематичних занять фізичною культурою та спортом проводять обласні організації фізкультурно-спортивних товариств „Спартак”, „Україна”, „Колос”.

Для занять фізичною культурою і спортом область має 21 стадіонів, 960 площинних спортивних споруд, з них: 682 ігрових спортивних майданчики (в т. ч. 12 із штучним покриттям), 9 тенісних корти, 20 майданчиків з тренажерним обладнанням, 130 футбольних полів, 8 плавальних басейни, з них 6 – критих, 332 спортивних залів, 235 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, з них 107 з тренажерним обладнанням, 91 стрілецьких тирів, 1 кінно - спортивна база. Всього – 1656 одиниці.

Протягом року на реконструкцію та відновлення спортивних споруд ЛОЦ “Олімп” використано 1 млн 462 тис грн., придбано спортивний інвентар на загальну суму 33 тис. 778 грн (колодки стартові, манекен борцівський, сітки баскетбольні, волейбольні, футбольні, списи легкоатлетичні, канат для крос-фіта, гриф для штанги, блини, гантелі).

  У 2016 році заплановано провести наступні заходи для зміцнення матеріально-технічного стану об’єктів спортивної інфраструктури:

завершення капітального будівництва та часткової реконструкції критого 25-метрового плавального басейну КУ «ЛОФЦ «Олімп» (вул. Дражевського, 17в, м. Кремінна) загальною вартістю 7600,0 тис. грн;

будівництво спортивної зали з адміністративно-побутовою пристрой кою для КЗ «Кремінська обласна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів загальною вартістю 4830,5 тис.грн.;

капітальний  ремонт мереж внутрішнього освітлення  КДЮСШ №1 м.Сєвєродонецьк  на сумму  3201,2 тис.грн.

реконструкція теплопостачання та водопостачання КДЮСШ №2 м.Сєвєродонецька на суму  1571,9 тис.грн.

придбання обладнання та предметів довгострокового користування для закладів сфери фізичної культури та спорту, які фінансуються за рахунок коштів або знаходяться на підтримці обласного бюджету;

реконструкція та відновлення об’єктів спортивної інфраструктури, пошкоджених під час проведення антитерористичної операції.

3. Детальний аналіз кількісних та якісних показників, указаних у п.2, підтверджує ефективність виконання Програми у 2015 році, незважаючи на складну політичну ситуацію в області.

4. На 2015 рік затверджений обсяг фінансування 32 млн. 224 тис грн. (2013 рік – 37 млн.103 тис, 2014 – 42 млн.565 тис грн), за 2015  рік   профінансовано 19  млн 710 тис.грн.  Програма діє ефективно і подальша реалізація її доцільна.

5.  Пропозиції щодо забезпечення подальшого виконання

 

         - підвищити рівень спорту вищих досягнень, сприяти покращенню результатів виступів спортсменів області на чемпіонатах, кубках України, Європи, світу та Олімпійських Іграх;

- збільшити кількість громадян, залучених до фізкультурно-оздоровчої  та спортивно-масової роботи;

- зміцнити матеріально-технічний стан бази об’єктів спортивної інфраструктури регіону шляхом будівництва, проведення реконструкцій та капітальних ремонтів існуючих спортивних споруд незалежно від форм власності використовуючи як бюджетні, так і позабюджетні залучені кошти;

         - поліпшити стан фізичного здоров’я та показників рівня фізичного розвитку різних верств населення області;

         - запровадити доступні, якісні та різноманітні форми спортивних, оздоровчих та реабілітаційних заходів для широких верств населення;

         - зберегти та розширити мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл;

         - підвищити спортивний імідж області.

 

 

ЗВІТ ПРО ХІД ВИКОНАННЯ У 2015 РОЦІ РЕГІОНАЛЬНОЇ ЦІЛЬОВОЇ ПРОГРАМИ «МОЛОДЬ ЛУГАНЩИНИ» НА 2011 - 2015 РОКИ

 

Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини» на 2011 - 2015 роки затверджена рішенням сесії обласної ради від 27.05.2011 № 5/30 (далі - Програма). Програма розроблена на підставі доручення голови облдержадміністрації від 19.10.2010 № 11/9332.

Метою Програми є створення системи всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, формування необхідних для цього правових, гуманітарних, соціальних та економічних передумов.

Відповідальним виконавцем Програми є управління молоді та спорту облдержадм ін і стр ації.

Учасники Програми: Департамент освіти і науки облдержадміністрації, Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації, Департамент масових комунікацій облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації; Луганський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; обласні комунальні установи: «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень», «Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями»; державна установа «Луганська обласна державна телевізійна радіокомпанія»; виконкоми міських рад міст обласного значення; районні держадміністрації; громадські організації.

Строк реалізації Програми 2011- 2015 роки.

Протягом  2015 року з метою підтримки та розвитку молодіжного руху проведено низку заходів, серед яких:

конкурс малюнків, приурочений до свята Масляної для дітей з обмеженими фізичними можливостями (09-23.02.2015);

урок Інтернет-безпеки (12.02.2015, м. Сєвєродонецьк, 17.03.2015, м. Рубіжне);

семінарі з використання позитивних емоційних образів у пропаганді здорового способу життя (13.02.2015, м. Сєвєродонецьк,        17.02.2015,

Новоайдарський район);

семінар з проектного менеджменту та пошуку ресурсів для реалізації проектів для дітей та молоді (18.02.2015, м. Сєвєродонецьк);

конкурс малюнків, приурочений до Міжнародного жіночого дня для дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями (25.02-07.03.2015);

зустріч з обміну досвідом «Волонтерство в сучасних умовах» (03.03.2015, м. Сєвєродонецьк);

«Школа студентського активіста» (18-19.03.2015, м. Сєвєродонецьк);

обласна акція «Обеліск» з озеленення та благоустрою (квітень-травень, міста та райони області);

зустріч Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з лідерами молодіжних громадських організацій та представниками спортивної громадськості (09.04.2015, м. Сєвєродонецьк);

тренінг з репродуктивного здоров’я для студентів Інституту хімічних І технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (17.04.2015, м. Рубіжне);

інтегрований соціокультурний захід «Лицарі і панночки Луганщини» (29.04.2015, м. Кремінна);

конференція «Діти та молодь з інвалідністю в ситуації надзвичайного ризику. Конвенція ООН по правам інвалідів, стаття 11» (29.04.2015, м. Кремінна);

фотосушка «ФотоЄвропа» в рамках святкування Дня Європи (16.05.2015, площа Сєвєродонецького міського палацу культури);

зустріч з молодіжним активом Лисичанського нафтопереробного заводу (26.05.2015);

учбово-адаптаційний табір «Формування лідерських якостей для підлітків та молоді з обмеженими фізичними можливостями» (02-05.06.2015, м. Київ);

колегія управління молоді та спорту (03.06.2015, м. Сєвєродонецьк);

флешмоб «Пісня - мова єдина» в рамках відзначення Дня області (06.06.2015, м. Сєвєродонецьк, площа Перемоги);

«КВН проти ненависті» (26.06.2015, Сєвєродонецький міський Палац культури);

виставка «N0 Hаtе» («Проти ненависті») (26.06.2015, Сєвєродонецький міський Палац культури);

урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Молода людина Луганщини-2015» (25.06.2015, м. Сєвєродонецьк);

нагородження працівників сфери з нагоди відзначення Дня молоді (25.06.2015, м. Сєвєродонецьк);

twitter-шторм на честь Дня Конституції України (28.06.2015)

концерт присвячений Міжнародному дню Дружби (01.08.2015, м. Сєвєродонецьк);

акція до Дня Незалежності та Дня Прапора України «Україна – це Я! Я – це Україна!»(17.08.2015, м.Сєвєродонецьк);

До дня Незалежності України!  проведено показ фільму на свіжому повітрі #ЄдинеКіноПовітря (21.08.2015, м.Сєвєродонецьк);

«Танцювальний хіп-хоп батл» (26.09.2015);

обласний конкурс «Молодих літераторів» (22.11.2015, м.Сєвєродонецьк);

обласний конкурс проектів молодіжних громадських організацій (протягом року м.Сєвєродонецьк);

акція «Єднаймося проти насильства!», 8.12.2015, м.Сєвєродонецьк.

 

1.                    Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини», враховуючи її специфіку, не має кількісних та якісних індикаторів результативності. Разом з тим, в рамках Програми реалізується низка заходів, спрямованих на розвиток громадянської активності молоді, розвиток молодіжного руху, сприяння зайнятості молоді, виховання патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських життєвих принципів, пропаганду здорового способу життя, розвиток міжнародного співробітництва, підтримку творчих ініціатив молоді, реалізацію прав молоді з особливими потребами.

Реалізація Програми є ефективною і дає змогу:

забезпечити сприятливі умови для соціального становлення та розвитку молоді;

підвищити соціальну, громадську, творчу активність молоді;

впровадити позитивний досвід з реалізації державної молодіжної політики;

сформувати позитивно орієнтовані культурні потреби молоді та зрушення в організації її змістовного дозвілля;

створити систему соціально-економічної та соціально-психологічної адаптації молоді шляхом сприяння її працевлаштування та організації молодіжних трудових загонів;

сформувати у молоді цінність здорового способу життя;

V розвинути і та вдосконалити систему соціально-позитивного інформаційного забезпечення молоді щодо вирішення її проблем;

сформувати активну громадянську позицію молоді, залучити її до участі в житті відповідних територіальних громад області та держави;

розвивати патріотизм, духовність, моральність, формувати загальнолюдські цінності у молоді;

поліпшити соціальне становище молоді, забезпечити соціалізацію молодих осіб та підтримку їх ініціатив у всіх сферах.

Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини» на 2011-2015 роки розроблена на підставі законів України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в, Україні», «Про молодіжні та дитячі громадські організації», Державної цільової програми «Молодь України» на 2009-2015 роки (постанова Кабінету Міністрів України від 28.01.2009 № 41) відповідає всім вимогам.

      2. Обсяг фінансування передбачений програмою на 2015 рік складає 1499,0 тис. грн, запланований обсяг фінансування на 2015 рік - 358,859 тис. грн, профінансовано у 2015 році - 76,680 тис. грн. (5,1%).

         Слід зазначити про незначне збільшення фінансування заходів програми порівняно з 2014 роком: у 2014 році програма була профінансована на 33,240 тис.грн  (2,5 % від обсягу фінансування затвердженого в Програмі – 1337,4 тис.грн.). У 2013 році програма була профінансована на 266,240 тис.грн. (22% від обсягу фінансування затвердженого в Програмі – 1193,7 тис.грн.), у 2012 році заходи Програми були профінансовані на 604,854 тис.грн. (57% від затвердженого в Програмі - 1061,7 тис.грн.), у 2011 – на 637,185 тис.грн. (67% від затвердженого в Програмі – 947,89 тис.грн.)

Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини» завершила свою дію у 2015 році.

Спортивні споруди відремонтовані у 2015 році

назва об’єкту

виконані роботи

замовник

підрядник

фінансування тис.грн.

примітка

спортивна зала «Пролетарій» КЗ «Лисичанська МДЮСШ»

м. Лисичанськ

відремонтовані електрощитові, системи водопостачання, опалення, віконні блоки, внутрішнє оздоблення стін, шиферна покрівля

Обласне управління капітального будівництва

Обласне управління капітального будівництва

223,0

постраждала під час проведення антитерористичної операції

Біловодська ДЮСШ

зроблено поточний ремонт

відділ освіти Беловодської РДА

ТОВ

«ВД Строй» Беловодськ

220,0

 

Новоайдарська ДЮСШ

поточний ремонт

Обласне управління капітального будівництва

ПП «Боско», Севєродонецьк

850,0

роботи не завершені

стадіон «Колос» смт.Новоайдар

відремонтовано адміністративна споруда та 2 центральні трибуни

Обласне управління капітального будівництва

СФ «Престо», Севєродонецьк

950,0

 

Станично-Луганська ДЮСШ смт. Станиця Луганська

виконано заміну пошкоджених вікон (28 шт), дверей (7), відновлено систему опалення

Станічно-Луганська РДА

ТОВ «Ай-Си-Би»,

ПП «СКМ «Варіант»

667,3

постраждало під час проведення антитерористичної операції

стадіон «Нива»

смт. Станиця Луганська

відремонтовано покрівля адмінбудівлі, внутрішня електромережа,  оновлена система опалення

Станічно-Луганська РДА

ТОВ «Еергобуд», м.Щастя,

ТОВ «УТГ Констракшн», Київ

800,0

постраждав під час проведення антитерористичної операції

Новопсковська ДЮСШ смт. Новопсков

відремонтована система опалення, частково підлога спортзала, душові та туалети

відділ освіти Новопсковської РДА

ПП «Нивал», Новопськов

77,6

 

СК "Колос"

м.Старобільськ

виконані роботи по частковій реконструкції  південної  трибуни

РКУ ФСК «Колос»

ПП «Петров і К» Севєродонецьк

245,5

 

 

спеціалізований зал боксу "Прогрес" м. Старобільськ,

замінили вікна

РКУ ФСК «Колос»

 

58,9

встановили вікна самостійно

стадіон «Енергія»

м.Щастя,

виконано посилення покрівлі, встановлені вікна, тривають роботи з відновлення теплотраси, покрівлі, внутрішні роботи

Щастиньска міська рада

ТОВ «Доменант Транс сервіс», Севєродонецьк

298,9

постраждав під час проведення антитерористичної операції

спортивний комплекс м.Щастя

виконані роботи по відновленню покрівлі (повністю замінена), ремонт системи опалення, замінені всі вікна, проведено ремонт електричних мереж.

 

Щастиньска міська рада

ТОВ «Доменант Транс сервіс», Севєродонецьк

691,2

постраждав під час проведення антитерористичної операції

ДЮСШ №1 зал боксу, м.Рубіжне

виконані роботи з ремонту додаткового приміщення

ДЮСШ №1

 

2,7

виконані роботи власними силами

ФСК "Здоров’я" смт.Білокуракіне

виконано ремонт трибун, адмінбудівлі, частково замінені вікна, двері, реконструйована система опалення

 

ФСК «Здоров'я»

ТОВ «Мульті трейд груп», Севєродонецьк

430,8

 

КУ ДЮСШ м.Попасна

виконано ремонт даху, замінені вікна

ДЮСШ

ТОВ «ЖЕП Талалєв»

200,0

постраждав під час проведення антитерористичної операції