11 червня 2015, 10:11

Новопсковський селищний голова надає коментарі стосовно об'єднання громад

Новопсковський селищний голова Бондар О.О. надав свої коментарі експертам офісу реформ з питань об'єднання громад: "Процес об'єднання територіальних громад -  це позитивні процеси розвитку та реформування місцевого самоврядування. Однак, ми розуміємо, що разом із цим, необхідно вносити зміни до Конституції України, закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виборче та земельне законодавство тощо. І це є наша перспектива...

В тепершіній час , я, як селищний голова звернувся із ініціативою про об'єднання до Ганусівської, Донцівської, Заайдарівської, Закотненської, Кам'янської, Новорозсошанської, Осинівської, Пісківської, Риб'янцівської, Рогівської сільських рад. Ці громади проводять громадські обговорення нашої ініціативи, в них я приймаю особисту участь. Я пояснюю сільським громадам переваги від об'єднання, в першу чергу, фінансові, економіічні, соціальні. Говорю про можливості отримання субвенцій із державного бюджету, коштів із Фонду регіонального розвитку,  грантових коштів міжнародних донорських організацій. Приводжу цифри їхнього фінансового стану на сьогодняшній день і можливості на майбутнє у об'єднаній громаді.

Що цікаво, що  населення сприймає мою інформацію краще, ніж деякі сільські голови. Скажу більше, що деякі сільські голови взагалі наділені недостатніми знаннями, щоб адекватно сприймати проведення даних змін в процесі реформування.

Але є і такі сільські голови, які вболівають не за себе, а за громаду і які з інтузіазмом і відповідальністю ставляться до справи, вже провели відповідні громадські обговорення і приймають активну участь в проходженні всіх необхідних етапіів реформування.

Хочеться подякувати нашій Асоціації міст України і Луганському офісу реформ за те, що наділяють нас відповідною методичною  та презентаційною інформацією, яку ми використовуємо для представлення реформи нашим мешканцям.

Ми плануєио до 01 липня 2015 року звернутися до Луганської військово-цивільної адміністрації за висновком і пакетом матеріалів усіх рішень рад  на рівні Новопсковської об'єднаної громади"