15 червня 2015, 10:14

"Від міста "МАТРЬОШКИ" до спроможної територіальної громади", - надає коментарі в.о. Щастинського міського голови Богиня О.О.

 
В.о.Щастинського міського голови Богиня О.О. надав експетам Офісу реформ свої коментарі стосовно реформи децентралізації влади в Україні та створення об'єднаних спроможних територіальних громад.
 
"Після проведення реформи наші територіальні громади стануть фінансово самодостатніми. А наша Щастинська територіальна громада стане однією із найсильніших територіальних громад в Луганській області.
 
 
По-перше, наше місто має розвинуту інфораструктуру, яка може надавати якісні послуги для населення усієї об'єднаної громади.
 
 
По-друге, разом із населеними пунктами Петрівкою та Передєльском ми продумали ефективність використання нашої бази нерухомості. Наприклад, щоб не дублювати послуги, адміністративні послуги для населення можна надавати на базі нашого Щастинського адміністративного центру. А наприклад, послуги Бюро технічної інвентаризації краще надавати в Петрівці, тому що там вже сьогодні працює такий Центр. По лікарням, наприклад. Сьогодні в Петрівці дуже сильне інфекційне відділення і там обслуговується усе населення Станично-Луганського району. Тому, ми зацікавлені в розвитку таких професійних медичних закладів і надалі.. А, наприклад, терапевтичне відділення сильніше у нас. Тому, чому переносити усе до нас, якщо ми можемо зберегти і робочі місця і якість послуг саме в тих населених пунктах, де для цього існує вже розвинута і більш якісна інфраструктура, а також існують професійні кадри?
 
 
 
По-третє, Ви знаєте, що ми маємо сьогодні дуже потужного бізнес-партнера, а саме ТОВ ДТЕК "Східенерго" (Щастинська ТЕС). Ще з 2013 році ми з Петрівкою та ТОВ ДТЕК розробили спільні Стратегії соціального партнерства, в яких прописали спільне бачення майбутнього розвитку, спіільні соціально-економічні проекти розвитку території наших громад. Дані Стратегії обговорені із нашими громадами і затверджені сесіями рад, підштовхуть нас до співпраці і дуже добре буде, коли ми об'єднаємося.
 
 
 
Ну а по-четверте, місто Щастя дуже довго боролося за статус міста обласного значення. Довгий час ми були містом - супутником міста Луганська і залежали фінансово від обласного центру. На щастя, ця проблема вирішиться в результаті проведення реформи. Ми будемо наділені повноваженнями міста обласного значення і головне самостійно формуватимемо свій бюджет.
 
 
 
Дякуємо Офісу реформ за постійну консалтингову підтримку та підтримку нашої ініціативи про об'єднання. Сподіваємося і на подальшу перспективну роботу на благо місцевого смаоврядування в України!"