01 липня 2015, 13:42

Проведено робочу нараду із керівниками територій та структурними підрозділами Луганської військово-цивільної адміністрації з питань створення спроможних громад

01 липня 2015 року відбулася робоча нарада з керівниками територій та департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації під головуванням в.о.керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Кліменка Ю.Ю. з питань створення спооможних територіальних громад.
 
Перед присутніми виступив директор Офісу реформ Сергіій Тихоновський, який зазначив, що процесс об'єднання громад відбувається в декілька етапів і необхідно пройти цей процес правильно з точки зору законодавчого оформлення відповідних рішень та проведення громадських обговорень.
 
Далі виступаючий звернувся до Практичного посібника з питань формування спроможних територіальних громад та поінформував присутніх про всі етапи проходження практичного процесу об'єднання та наголосив на необхідності прийняття відповідних рішень.
 
Після цього директор Офісу реформ поінформував учасників наради про стан процесу об'єднання та наявноссті відповідних рішень в кожній потенційній спроможній громаді. В результаті, було зроблено відповідні прогнози про можливість утворення 5-7 спроможних громад до початку передвиборчої компанії, тобто до 25 серпня 2015 року.
 
Виступаючим було підкреслено про можливість скорочення термінів проходження усіх етапів об'єднання згідно закону на підставі застосування мінімальних строків громадських обговорень.
 
Директор Офісу реформу зазначив: "Ми плануємо формування в Луганській області декілька пілотних об'єднаних спроможних громад. Ми будемо допомагати цим пілотним громадам  пройти всі етапи об'єднання та стати позитивним прикладом подільшого функціонування".
 
Питання, які турбували керівників територій: повноваження старости, прийом на роботу, бюджетні та земельні питання щодо нових об'єднаних громад.
 
Друге питання наради було присвячено підготовці паспортів соціально-економічного розвитку потенційних спроможних громад та проведення відповідних консультацій з територіями.