Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Офіс реформ Новини
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАОфіс реформ
Новини

15 липня 2015, 11:46
В Україні створено першу об'єднану спроможну громаду на території Луганській області
Станом на 14.07.2015 року в Луганській області створено Новопсковську об’єднану територіальну громаду  з центром у селищі Новопскові (розпорядження керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації від 13.07.2015 року № 296 ). До початку виборчого процесу в Луганській області прогнозується створення 3-5 таких спроможних (об’єднаних) громад. Процес об’єднання був розпочатий за ініціативою Новопсковського селищного голови. Після проведення консультацій з територіальними громадами Ганусівської, Донцівської, Заайдарівської, Закотненської, Кам’янської, Новорозсошанської, Осинівської, Пісківської, Риб’янцівської та Рогівської сільських рад, було проведено громадське обговорення із Новопсковською громадою, яка надала згоду на таке добровільне об’єднання. Сесія Новопсковської селищної ради також надала згоду на об’єднання. 

докладніше »



14 липня 2015, 20:38
Експертне середовище Луганщини про децентралізацію влади
Виконавчий директор Луганського регіонального відділення Н.Бойко ділиться своїми враженнями про хід реформування місцевого самоврядування в Луганській області. «Поїздки по Луганській області та Україні, робочі зустрічі із сільськими та міськими головами, депутатами різних рівнів показують, що чітко вимальовуються дві протилежні тенденції щодо необхідності об‘єднання в спроможну громаду. Перша тенденція – об’єднавча. Прихильники цієї ідеї оперують наступними аргументами: більша за розмірами спроможна громада отримає шанс на прискорене зростання за рахунок значно збільшеного  місцевого бюджету; громада зможе більш активно впливати на формування мережі бюджетних установ на своїй території – передусім освітніх, медичних та культури. Для цього прихильники об’єднання приводять норми Бюджетного кодексу, до яких об’єднана громада отримує повноваження та ресурси, які сьогодні притаманні для міст обласного значення. Це стосується таких потенційних об’єднаних спроможних громад, як Старобільська, Новопсковська, Щастинська тощо. 

докладніше »



10 липня 2015, 11:25
09 липня 2015 року відбулася робоча зустріч із депутатами Гірської міської ради, керівництвом підприємств та громадських організацій, сільськими та селищними головами з питань добровільного об'єднання громад
09 липня 2015 року відбулася робоча зустріч із депутатами Гірської міської ради, керівництвом підприємств та громадських організацій, сільськими та селищними головами, експертами Офісу реформ  з питань добровільного об'єднання громад. Гірська громада звернулася до суміжних громад із ініціативою про об'єднання та створення спроможної громади, що не відповідає Перспективному плану формування територій громад Луганської області в частині розташування адміністративного центру такої об'єднаної громади. Перспективний план передбачає створення адміністративного центру спроможної об'єднаної громади у місті Золоте, яке також звернулось до тих же суміжних територіальних громад з ініціативою про об'єднання.   Експертами Офісу реформ було надано відповідну консультацію, що тільки громадяне України потенційної спроможної громади можуть вирішити дану проблему. Перспективний план - це не догма, в нього можливо внести відповідні корективи, але для цього необхідно провести якісні громадські обговорення приняття відповідних рішень.



10 липня 2015, 10:40
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація продовжує отримання документів від потенційних спроможних громад для надання висновків щодо відповідності законодавству України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад
10 липня 2015 року Новопсковська об'єднанна громада надала документи до Луганської обласної віськово-цивільної адміністрації для отримання висновку  щодо відповідності Конституції та законодавству України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад.



09 липня 2015, 10:31
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація розпочинає процес надання висновків щодо відповідності Конституції та законодавству України проекту рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад
09 липня 2015 року в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації спільно з Офісом реформ проведено робочу нараду із міськими та селищними головами м.Щастя, с.м.т.Пєрєдєльськ, с.м.т. Петрівка потенційної Щастинської об'єднаної спроможної громади з питання оголошення висновку щодо відповідності Конституції та Законодавства України проекту рішення щодо добровільного об'єднання  територіальних громад. Висновок включає інформацію щодо необхідності доопрацювання пакету юридичних документів щодо добровільного об'єднання територіальних громад. Лазніков Вадим Миколайович, директор юридичного Департаменту Луганської обласної військово-цивільної адміністрації підкреслив необхідність створення Щастинської спроможної громади у відповідності до Перспективного плану формування територій громад Луганської області. Для цього необхідно висунути ініціативу та об'єднати усі 10 територіальних громад у відповідності до Перспективного плану. Саме цей факт згідно законодавства України надасть можливості отримати новій Щастинській спроможній громаді збільшення повновжень та ресурсів.  "Я вважаю, що в процесі об'єднання необхідно зважати не тільки на той бізнес, який існує  і діє в громадах, а на можливості та перспективи розвитку. Потужним ресурсом для майбутнього розвитку в нових спроможних громадах стане саме земля. Вона надасть можливості залучати нових інвесторів та створювати нові робочі місця. Зрозуміло, що це не один і не два роки. Але це стратегія подальшого розвитку громад на середньо, та довгострокову перспективу".



09 липня 2015, 08:36
Про хід реформи місцевого самоврядування та об'єднання громад в Луганській області
Станом на 08.07.2015 року хід реформування місцевого самоврядування та створення об'єднаних спроможних громад в Луганській області: Кількість територіальних громад, які відповідно до рішень сесій ініціювали процес об`єднання - 13 громад. Кількість територіальних громад, які проводять процес громадського обговорення - 13 громад. Кількість територіальних громад, в яких є рішення сесії про надання згоди на добровільне об`єднання  - 5 громад. Кількість територіальних громад, які об`єднаються до виборів - 5 пілотних громад.  



08 липня 2015, 10:59
Експерти Офісу реформ провели виїздну робочу зустріч із керівництвом Новопсковської райдержадміністрації та Новопсковської і Осинівської селищної ради
08 липня 2015 року експерти Офісу реформ провели виїздну робочу зустріч із керівництвом Новопсковської райдержадміністрації, Новопсковської та Осинівської селищних рад з питань створення Новопсковської спроможної громади. Протягом консультацій було обговорено питання проходження основних етапів об'єднання. В теперішній час, Новопсковська спроможна громада знаходиться на етапі прийняття рішення про надання згоди про об'єднання суміжних громад.



08 липня 2015, 10:04
Потенційна Марківська спроможна громада провела Форум місцевого самоврядування
08 липня 2015 року потенційна Марківська спроможна громада провела Форум місцевого смаоврядування з питань децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування. У Форумі прийняли участь навколо 80 осіб - керівництво району, голови селищних та сільських рад, депутати різних рівнів, фермери, громадські організації району, експерти Офісу реформ.   Серед основних питань, які було обговорено на Форумі: аспекти децентралізації влади, переваги створення Марківської спроможної об'єднаної громади, проходження основних етапів об'єднання.   Громадські організації Марківського району виступили с ініціативою про створення Марківської спроможної громади в межах Марківського району.

докладніше »



07 липня 2015, 10:53
Департаменти Луганської військово-цивільної адміністрації провели консультації із потенційними адміністративними центрами щодо соціально-економічної та фінансової спроможності майбутніх об'єднаних громад
06 липня 2015 року департаменти Луганської військово-цивільної адміністрації з питань економіки, фінансів, соціального захисту, освіти та охорони здоров'я провели консультації із потенційними адміністративними центрами щодо соціально-економічної та фінансової спроможності майбутніх об'єднаних сроможних громад.  Департаментом економіки облдержадміністрації було розроблено відповідну форму даних, яка має стати основою соціально-економічного аналізу кожної спроможної громади, утвореної в рамках Перспективного плану формування територій громад Луганської області. В ході консультацій представники потенційних спроможних громад мали змогу задавати питання та отримувати відповіді стосовно забезпечення громади необхідними інституціями для надання відповідних послуг населенню, а також вирішення проблем в процесі об'єднання. В результаті було прийнято рішення про надання в Департамент економіки Луганської військово-цивільної адміністрації  відповідних даних по кожній спроможній громаді до 10 липня 2015 року. В результаті чого, буде проведено узагальнений аналіз соціально-економічної та фінансової спроможності створення об'єднаних спроможних громад в Луганскій області.  Це надасть можливості в отриманні більш переконливої інформації в необхідності створення об'єднаних спроможних громад для пересічних громадян, які зможуть оцінити безпосередньо свої можливості в місці, можливостях отримання та майбутньому матеріально-технічному забезпеченні тих чи інших послуг в спроможних громадах.



06 липня 2015, 11:21
Альбіна Кушелева: "Як організувати ефективну комунікативну кампанію в період реформування місцевого самоврядування"
Альбіна Кушелева, заступник керівника апарату Луганської обласної військово-цивільної адміністрації надала коментарі експертам Офісу реформ стосовно побудови ефективної комунікативної кампанії в період реформування місцевого самоврядування: "Готуючись до сьогоднішньої розмови, промоніторила офіційні сайти районних, міських та селищних рад, а також райдержадміністрацій і зрозуміла, що реформування місцевого самоврядування необхідно розпочинати з побудови нових підходів до організації ефективної комунікативної кампанії. По-перше,потрібно визначити мету кампанії - в нашому випадку це: подолання негативного сприйняття реформи тими, кому вона створить проблеми, насамперед економічного плану, і безумовно тими, хто втрачає владу, якою б незначною вона не була. При цьому, слід враховувати, що сільські та селищні голови, так само, як і місцеві «бізнес-еліти», це люди, авторитет яких у своїх громадах досить високий."

докладніше »



03 липня 2015, 21:35
Мирослав Пітцик: Регіональні Офіси реформ завершили розробку Перспективних планів. Сьогодні слово за Урядом
Станом на початок липня у всіх областях України Офіси реформ завершили роботу над підготовкою Перспективних планів, на основі яких формуватимуться території громад.  «Україна вже має мапу консолідованих громад, які зможуть самостійно та за рахунок власних ресурсів вирішувати питання в інтересах кожного жителя та надавати їм якісні послуги. Отже, в регіональних Офісах реформ напрацьована нова адміністративно-територіальна основа держави, що складається зі справді спроможних громад», - наголосив Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик . На початку травня у 24 областях почали працювати Офіси реформ. Ці регіональні центри підтримки реформ створено за фінансування проекту USAID ДІАЛОГ, який реалізує АМУ, відповідно до Меморандуму між Асоціацією міст України та Мінрегіоном. «Перед Офісами стояло надзавдання – у максимально короткі терміни розробити спільно з облдержадміністраціями проекти Перспективних планів формування територій спроможних громад. І це завдання виконано!»,- підкреслює Мирослав Пітцик. Сімнадцять областей вже схвалили Перспективні плани, в інших – рішення очікується у найближчий час. Усі проекти планів були презентовані робочій групі Мінрегіону. Попереду найголовніше – розгляд та затвердження Урядом. «Схвалені обласними радами Перспективні плани – це лише передумови якісних змін. Реально запустити процес формування спроможних громад має рішення на центральному рівні – схвалення Кабінетом міністрів Перспективних планів. Консолідація громад – це можливості розвитку і нова якість життя наших громадян. Тому сьогодні слово за Урядом!», - наголошує Мирослав Пітцик.    

докладніше »



03 липня 2015, 16:32
Експерти Офісу реформ провели виїздні консультації до міста Кремінна та у Новойдарський район
03 липня 2015 року  Директор Офісу реформ спільно із експертами прийняли  участь у засіданні сесії Кремінської міської ради. Протягом засідання було прийнято рішення про затвердження порядку громадських обговорень ініціювання Кремінського міського голови Гриценко В.І. про створення Кремінської спроможної об'єднаної громади. У ході  сесії Кремінської міської ради  проведено також обговорення основних етапів такого об'єднання та прийняття відповідних рішень. Експертами Офісу реформ проведено також виїзна робоча група з питань створення Новоайдарської спроможної громади. Обговорено також поетапність проведення такої роботи та необхідність прийняття відповідність рішень



02 липня 2015, 16:25
Експерти Офісу реформ провели робочу нараду із керівництвом Міловського та Біловодського районів та селищними і сільськими головами
02 липня 2015 року експерти Офісу реформ провели виїздні робочі наради із керівництвом Міловського та Біловодського районів, а також із селищними та сільськими головами цих районів. У ході наради було обговорено питання створення Міловської та Біловодської спроможних об'єднаних громад, етапи такого об'єднання та  основні рішення, які необхідно прийняти для проведення цієї роботи. Міловська спроможна громада, на жаль, знаходиться  тільки на етапі ініціювання її створення. Біловодська спроможна громада пройшла етапи ініціювання та затвердження проведення громадських обговорень.



01 липня 2015, 13:42
Проведено робочу нараду із керівниками територій та структурними підрозділами Луганської військово-цивільної адміністрації з питань створення спроможних громад
01 липня 2015 року відбулася робоча нарада з керівниками територій та департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації під головуванням в.о.керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Кліменка Ю.Ю. з питань створення спооможних територіальних громад. Перед присутніми виступив директор Офісу реформ Сергіій Тихоновський, який зазначив, що процесс об'єднання громад відбувається в декілька етапів і необхідно пройти цей процес правильно з точки зору законодавчого оформлення відповідних рішень та проведення громадських обговорень. Далі, виступаючий звернувся до Практичного посібника з питань формування спроможних територіальних громад та поінформував присутніх про всі етапи проходження практичного процесу об'єднання та наголосив на необхідності прийняття відповідних рішень Після цього директор Офісу реформ поінформував учасників наради про стан процесу об'єднання та наявноссті відповідних рішень в кожній потенційній спроможній громаді. В результаті, було зроблено відповідні прогнози про можливість утворення 5-7 спроможних громад до початку передвиборчої компанії, тобто до 25 серпня 2015 року.

докладніше »



01 липня 2015, 10:45
Сприяти реформуванню місцевого самоврядування спільними зусиллями
30 червня 2015 року у місті Сєвєродонецьку в рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» (ДІАЛОГ) відбулась фахова майстерня на тему «Створення системи ефективної взаємодії влади та органів місцевого самоврядування Луганщини в сучасних умовах» Мета фахової майстерні: обговорити нові механізми та підходи до взаємодії Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та органів місцевого самоврядування Луганської області в умовах реформування місцевого самоврядування  

докладніше »



30 червня 2015, 18:46
Експерти Офісу реформ провели виїздну робочу зустріч із керівництвом, сільськими та селищними головами Старобільського району з питань створення Старобільської об'єднаної спроможної громади
30 червня експерти Офісу реформ провели виїздну робочу зустріч із керівництвом,міськими, селищними та сільськими Старобільського району з питань створення Старобільської об'єднаної спроможної громади. Учасники обговорили основні етапи об'єднання, проекти рішень, які необхідно прийняти. Було обговорено також проблемні питання наявності нормативно-правових прогалин стосовно фінансування спроможних громад, управління земельними ресурсами, призначення старости.

докладніше »



30 червня 2015, 18:20
Директор Луганського Офісу реформ провів робочу зустріч із керівництвом Новопсковської, Пісківської та Осинівської громад
Керівник Луганського Офісу реформ Тихоновський С.Г. провів робочу зустріч із заступником Новопсковського селищного голови Латишевою Л.А., Осинівським сільським головою Птушко І.М., Пісківським сільським головою  Карчевською О.Д. з питань створення Новопсковської об'єднаної спроможної громади. Учасники робочої зустрічі обговорили основні етапи створення спроможної громади, рішення, які були прийняті, а також проекти рішень, які необхідно прийняти в подальшому процесі  на шляху об'єднання. Було обговорено проблеми та подальші кроки, які необхідно зробити для досягнення відповідного результату.

докладніше »



25 червня 2015, 16:56
Експерти Офісу реформ обговорили із студенством перспективи реформування місцевого самоврядування
Експерти Офісу реформ зустрілися із студенством та обговорили перспективи реформування місцевого самоврядування.   Луганчанки - студенти Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Марина Кліменко та Інна Боровик навмисно обрали дипломні роботи з питань децентралізації влади. Сьогодні вони активно займаються написанням робіт та висловлюють своє бачення щодо реформування місцевого самоврядування.   Марина Кліменко, яка навчається на кафедрі "управління проектами" зазначила: "Вже сьогодні реформа місцевого самоврядування показала, що процес її гальмування передусім відбувається з двох причин. Це стосується або недостатньої обізнаності щодо сутності реформи з боку пересічних громадян України. Або гальмування конкретними посадовими особами процесу об'єднання громад, які навмисно проводять відповідну антирекламу реформам, боючись втратити ту чи іншу посаду. Боротися з цими явищами можливо, якщо активізувати інформаційну та просвітницьку компанію серед населення громад міст, сіл та селищ. Ми з Інною займаємося створенням моделі такої інформаційної підтримки реформам місцевого самоврядування в рамках наших дипломних робіт. Вважаємо, що зараз громадські активісти можуть створювати по всіх регіонах України такі Ресурсні Центри підтримки реформам у формі юридичних осіб - громадських організацій та залучати грантові та приватні кошти на реалізацію даних функцій.  

докладніше »



25 червня 2015, 12:31
Швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO підготував брошуру "Чого чекати від об'єднання громад?"
Швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO підготував брошуру "Чого чекати від об'єднання громад?"   Бажаючі можуть нею скористатися в електронному вигляді та розмістити на своїх сторінках в Інтернеті.   http://despro.org.ua/upload/medialibrary/Gromada%20A5_PRINT_2.pdf



24 червня 2015, 12:41
Реформа місцевого самоврядування очима молоді
Оксана Митницька, яка представляє Український медіа-центр, об'єднавший молодих активістів та медійників України, поділилась своїми думками стосовно реформи місцевого самоврядування на зустрічі із експертами Луганського Офісу реформ:     "Когда нам необходимо сделать ремонт в собственном доме, мы сами решаем, в какой цвет выкрасить стены, какую сантехнику установить и какой мебелью обставить комнаты. А иногда, может, провести и перепланировку. Мы считаем и в процессе составления сметы нашего ремонта пытаемся найти компромисс между нашими мечтами и возможностями. Мы это делаем сами. Сами зарабатываем деньги, их тратим, и контролируем результат. Это НАШ выбор, который зависит исключительно от НАС самих. Реформа децентрализации призвана сделать тоже самое - передать право общине самой зарабатывать деньги, самим определять направления их трат и контролировать тех, кого она, община, уполномочивает сделать на своей территории "ремонт", - т.е. местную власть.  Община должна получить реальные инструменты управления собственностью и осознать, что именно она, а не назначенная или выбранная власть является главной. И именно она, несет ответственность как за успехи, так и просчеты."  




Попередня сторінка || Наступна сторінка
Сторінки:
1234567891011121314

Архів по роках:

20152016
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера