Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: вівторок, 19 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
25 липня 2007,16:20 Версія для друку

Львовяне благодарят за радушный прием

Сегодня, 25 июля, Луганская область приняла на отдых 60 детей из пострадавшего в результате ЧП на железной дороге Радеховского района Львовской области.
С инициативой пригласить детей на отдых выступил губернатор области Александр Антипов. Соответствующие предложения были направлены во Львов и в течение суток были решены все организационные вопросы. Пребывание детей будет полностью оплачено Луганской облгосадминистрацией и облсоветом.
Поезд «Львов-Луганск» опоздал на полтора часа и вместо 4.28 прибыл в 6 часов утра. Железнодорожники объясняют задержку необходимостью объехать место аварии. На трех комфортабельных автобусах в сопровождении машины ГАИ и медработников дети, а это в основном школьники 5-11 классов, отправились в детский оздоровительный центр «Заря» в Кременской район области. 150 километров проехали без приключений.
Оздоровительный центр расположен в сосновом лесу. Рубежанский казенный химзавод «Заря» по инициативе его директора Алексея Башкира в этом году вложил в его ремонт немалые средства. Кроме комфортабельных двухэтажных спальных корпусов, столовой, летней эстрады, стадиона, к услугам детей два бассейна, вода в которые подается из артезианской скважины. Для детей из Родехова выделен отдельный корпус со всеми удобствами, включая горячую воду. Школьники будут жить в комнатах по четыре человека.
Хозяева встретили гостей хлебом-солью. После поселения, душа и завтрака все ребята собрались на летней эстраде. Их приветствовал первый заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Юрий Арефьев. Затем дети работников завода, которые сейчас отдыхают в центре, дали концерт художественной самодеятельности.
«Дети из Радеховского района будут находиться у нас столько, сколько потребует ситуация, - заявил начальник оздоровительного центра «Заря» Николай Сапелкин. - Мы обеспечим им усиленное пятиразовое питание, медицинское обслуживание, а, при необходимости, обследование и лечение. Что касается культурной и спортивной программ то, уверяю вас, скучать им не придется. Работники центра сделают все, чтобы ребята хорошо отдохнули, поправили здоровье и с хорошим настроением вернулись домой». Руководители группы Ася Выховская и Ольга Свинчук высказали благодарность луганчанам за теплый прием и заботу о детях.

25 липня 2007,16:15 Версія для друку

В містах та районах області: Сватівський район

Хід збирання врожаю 2007 року розглянуто на апаратній нараді в райдержадміністрації. Станом на 23 липня поточного року агроформуваннями району виконано певний обсяг робіт. Всього ранніх зернових та зернобобових культур скошено з площі 20 тис. 678 га, що становить 73,5% від запланованого, валовий збір склав 368 тис. 241 тонн, урожайність – 19,5 ц/га. У тому числі озимої пшениці обмолочено 17 тис. 678 га(92,6%), вал – 34 тис. 339 тонн, урожайність склала19,4 ц/га. Ярого ячменю скошено 2 тис. 700 га (32,4%), обмолочено –1 тис.950га (23,4%), валовий збір склав 2 тис. 302 тонн, урожайність – 11,8 ц/га.
За підсумками розгляду даного питання голова райдержадміністрації рекомендував керівникам агроформувань району залучати більше фінансових ресурсів для закупівлі насіннєвого фонду, засобів захисту рослин, мінеральних добрив, що сприятиме покращенню культури землеробства та збільшенню врожайності. Також голова райдержадміністрації звернувся щодо безумовного виконання обсягів поставок зерна до регіонального і державного резервних фондів.

25 липня 2007,15:43 Версія для друку

Майже на 5 млн. грн. отримали пільг на побутове паливо мешканці області у І півріччі.

На надання пільг населенню для придбання твердого палива та скрапленого газу на 2007 рік Луганській області була затверджена субвенція із держбюджету у розмірі 11,23 млн. грн. Станом на 1 липня поточного року субвенція з держбюджету на надання пільг на тверде паливо та скраплений газ надійшла у розмірі 4,88 млн. грн., що складає 43,4% від запланованої суми на рік.
В усіх містах та районах області прийняті рішення виконкомів та райдержадміністрацій о формі надання пільг на тверде паливо. У 30 регіонах області – виплата готівкою, у 4 – подвійна форма: як готівкою так і у натуральному вигляді.
Станом на 13 липня 2007 року в області здійснюється виплата готівкою. Виділене фінансування дозволило забезпечити 10911 пільговиків (або 57,9% від загальної поточної потреби). Серед ветеранів війни забезпечено 9868 осіб (або 62,7% від поточної потреби серед ветеранів війни).
На забезпечення твердим паливом у товарній формі надано заяв лише 84 ветеранами війни, забезпечено 47 ветеранів війни (56% від загальної кількості).
У відповідності до статті 58 Закону України „Про Державний бюджет України на 2007 рік” місцеві органи виконавчої влади і місцевого самоврядування мають право встановлювати за рахунок власних коштів і благодійних надходжень додаткові до встановлених законодавством гарантії щодо соціального захисту населення. Незважаючи на ініціативу органів соцзахисту населення щодо збільшення пільгової норми забезпечення за рахунок коштів місцевого бюджету тільки в 5 регіонах області вишукали можливість вирішити це питання позитивно:
- в Краснодонському районі виділено 142 тис.грн. (на 1 липня 2007 року освоєно 120,11 тис.грн.);
- в Жовтневому районі м. Луганська додатково виплачено коштів на придбання твердого палива 326 ветеранам війни на суму 79,52 тис.грн. та скрапленого газу – 229 ветеранам війни на суму 9,65 тис.грн.;
- в Ленінському районі м. Луганська додатково виплачено коштів на придбання твердого палива 26 ветеранам війни на суму 6,975 тис.грн.
- в Троїцькому районі вирішено питання надання матеріальної допомоги інвалідам війни в розмірі по 100 грн. на зазначені цілі. В районі вирішується питання (винесено на розгляд сесії районної ради, яка відбудеться у ІІІ кварталі поточного року) про виділення коштів на придбання твердого палива малозабезпеченими верствами населення у сумі 168,7 тис.грн.;
- в Міловському районі рішенням сесії затверджено бюджетні асигнування на виплату коштів пільговикам на придбання по 1 куб.м дров на пільговика у розмірі 4 тис.грн., виплату цих коштів заплановано на вересень 2007 року.
В інших містах та районах питання щодо виділення додаткових коштів з місцевих бюджетів на надання пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу буде розглядатися на сесіях міських та районних рад за підсумками виконання місцевих бюджетів за І півріччя, у деяких за результатами 9 місяців року.

25 липня 2007,13:07 Версія для друку

В Луганской области заболеваемость всеми формами туберкулеза за полгода снизилась на 7,8%.

Как сообщил Луганский областной центр здоровья, по итогам первого полугодия 2007 года заболеваемость всеми формами туберкулеза в Луганской области снизилась на 7,8%: с 58 на 100 тыс. населения в 2006 году до 53,5.
Показатель смертности от прогрессирующих форм туберкулеза по итогам 5 месяцев текущего года снизился на 9,9% и составил 12,7 на 100 тыс. населения.
Также снизилась заболеваемость туберкулезом среди детского населения в возрасте до 18 лет - на 9,6%, и составила 12,2 на 100 тыс. соответствующего населения.
Заболеваемость всеми формами туберкулеза выше областного показателя наблюдается в г.г.Рубежном, Стаханове, Антраците, Ровеньках, Станично-Луганском, Лутугинском и Перевальском районах.
В текущем году активизирована профилактическая работа, как среди взрослого, так и детского населения. Охват флюорографическими осмотрами взрослых и подростков увеличился на 4,4% и составил в 1 полугодии текущего года 331,7 на 1000 населения против 317,7 в 2006 году.
Выявляемость больных туберкулезом при профосмотрах составляет 56,9%. Низкая выявляемость при профосмотрах в текущем году зарегистрирована в городах: Кировск - 29,4%, Свердловск - 46,8%, Первомайск - 47,2%, Краснодон - 47,3%, в районах: Меловской - 42,9%, Старобельский 48%.
Охват туберкулинодиагностикой детского населения Луганской области на протяжении последних 2-х лет увеличился на 1,8%, и составил в текущем году 446,4 на 1000 детского населении. Показатель вакцинации БЦЖ новорожденных составил в 1 полугодии 2007 года 97,9%.
Высокий охват флюорографическим обследованием с целью раннего выявления туберкулеза органов дыхания отмечен у лиц, страдающих хроническим бронхитом – 55%, сахарным диабетом – 50,3%.
В целом по области неудовлетворительно обследованы мигранты – 42,9%, лица, освободившиеся из мест лишения свободы - 42,8%, неработающие лица трудоспособного возраста – 39%, пенсионеры – 36,4%.
Областной Центр здоровья в очередной раз напоминает, что при своевременном прохождении профосмотров и флюорографическом обследовании увеличивается процент выявления туберкулеза на ранних его стадиях, а значит, увеличивается возможность полного излечения этого недуга. Медики призывают заботиться о своем здоровье и при первых признаках заболевания (длительный кашель, субфебрильная температура – 37,2-37,4, беспричинная слабость, быстрая утомляемость, потливость, особенно ночью), обращаться к врачу.

25 липня 2007,09:49 Версія для друку

Сегодня 60 детей из Львовской области приехали на отдых в Луганщину.

Сегодня утром группа детей из Львовской области в сопровождении 6 педагогов прибыла на отдых и оздоровление в Луганскую область. Они приехали из Родеховского района, попавшего в зону поражения продуктами горения в результате ЧС на Львовской железной дороге.
По решению руководства Луганской облгосадминистрации и облсовета детей примет детский оздоровительный лагерь «Заря» Рубежанского казенного химзавода «Заря», расположенный в Кременском районе.
Для 60 детей, учащихся 5-11 классов, будет организован полноценный отдых. Им будет обеспечено усиленное питание, оздоровительная и развлекательная программы. В случае необходимости детям будет оказана медицинская, психологическая и другие виды помощи. Расходы по детскому отдыху детей берет на себя Луганская область. Находиться в лагере дети будут столько, сколько потребуется.

24 липня 2007,17:01 Версія для друку

Состояние водных ресурсов Луганской области – на контроле экологических служб.

О состоянии водного бассейна и водных ресурсов Луганской области журналистам на брифинге в облгосадминистрации сообщил заместитель начальника Государственного управления охраны окружающей среды в Луганской области Александр Тарахкало. По его словам, экологическими службами принимаются все необходимые меры в соответствии с действующим законодательством Украины, тем не менее, многим предприятиям проще заплатить штраф в размере 17-170 грн., чем вкладывать средства в совершенствование технологий производства, уменьшающих вредное воздействие на окружающую среду.
По данным Луганского регионального управления водных ресурсов Северско-Донецкого бассейнового управления река Северский Донец и ее притоки – реки Лугань, Деркул, Б.Каменка, а также Миус, Нагольная, Бирюковское водохранилище, расположенное на реке Кундрючая, Исаковское водохранилище, расположенное на реке Белая, отнесены к IV классу качества и характеризуются как загрязненные. В частности, предприятия химической промышленности, сосредоточенные в Рубежано-Лисичанском регионе, загрязняют непосредственно Северский Донец, луганские – речку Лугань, угольные – малые речки.
«На построенной ещё в 30-е годы «Лиссоде» до сих пор используются технологии тех лет, что оказывает негативное влияние на состояние поверхностных и подземных вод», - подчеркнул Александр Тарахкало. Так, ОАО „Лисичанская сода” в бассейн реки Северский Донец в 2006 году сбросило 10,21 млн. куб. м сточных вод, из них загрязненных – 9,5 млн. куб. м. Вместе с ними сброшено 48 тыс. тонн загрязняющих веществ. По словам Александра Тарахкало, на предприятии до сих пор отсутствует план конкретных мероприятий по прекращению накопления сильно загрязненных сточных вод. Госуправлением было направлено предписание о немедленной разработке такого плана и представлении его на согласование.
В тоже время, ряд предприятий проводит мероприятия, позволяющие защитить водный бассейн области от загрязнения. В частности, на 2007 год «Алчевсккокс» планирует сокращение образования загрязненных сточных вод на 18-21 куб.м/час, а также утилизацию избыточных фенольных вод сточных вод в объеме 120 куб.м/час. Всего на водоохранные мероприятия планирует потратить 8 млн. 185 тыс грн.
На «Линике» на 2007 год планировались мероприятия, реализация которых позволит снизить концентрацию загрязняющих веществ в сточной воде на 10-50%, уменьшение сброса сточных вод на выпуске до 100 куб.м/час. Стоимость работ около 36 млн. грн.
В 2005-2006 году на ЗАО „Северодонецкое объединение „Азот” были проведены природоохранные мероприятия, направленные на защиту подземных вод от загрязнения и предотвращения нарушения режима сброса сточных вод. На эти цели предприятием было потрачено в 2005 году 9 млн. 760 тыс. грн, в 2006 году – 2 млн. 660 тыс. грн. Мероприятия, запланированные на 2007 год, направлены на снижение сброса загрязняющих веществ в водный объект. Планируется потратить 2 млн. 325 тыс. грн.

24 липня 2007,17:00 Версія для друку

В містах та районах області: Кіровськ

Комісією у складі представників відділу споживчого ринку, торгівлі, побутового обслуговування та розвитку підприємництва міськвиконкому та Кіровської філії обласного об’єднання із захисту прав споживачів була здійснена перевірка дотримання Правил торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності, що торгують на ринках м. Кіровська. У 4-х з них, що здійснювали торгівлю фруктами, овочами, яйцями, ковбасними та сирними виробами, були виявлені порушення. В основному вони торкались відсутності санітарних книжок у реалізаторів, табличок з вказівкою суб’єкту підприємницької діяльності, номеру Свідоцтва про реєстрацію, цінників. Членами комісії складено на порушників протоколи про адміністративні порушення, які незадовго будуть розглянуті на засідання відповідній комісії міськвиконкому.

24 липня 2007,14:29 Версія для друку

Шляхи вирішення конфліктів на підприємствах області обговорили учасники «круглого столу».

З метою зниження напруженості соціально-трудових відносин на підприємствах області в Луганську відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Шляхи вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та роль профспілкових організацій в їх попередженні та врегулюванні». Ініціаторами проведення виступило відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області.
Задля вироблення подальших шляхів співпраці із зазначеної теми на базі Федерації профспілок Луганської області зібрались представники зацікавлених організацій. Це голови профкомів різних рівнів, представники організації роботодавців Луганської області, Головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації, Територіальної державної інспекції праці в Луганській області, Науково-дослідного інституту соціально-трудових відносин, обласної організації конфліктологів. У засіданні «круглого столу» активну участь взяли представники позаштатних інституцій НСПП.
«Більше 16% від загальної кількості колективних трудових конфліктів по Україні зареєстровано по Луганській області», - заявила начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області Анна Мосіна. Вони вважає, що це, з одного боку, свідчить про підвищення рівня правової культури найманих працівників, а з іншого, - про серйозні проблеми у сфері соціально-трудових відносин. Також, за її словами, про рівень конфліктності області свідчить проведення в І півріччі поточного року 12 страйків і акцій протесту, що складає 29,3% від їх загальної кількості по Україні. Основні причини такої протестної активності – порушення прав найманих працівників.
В докладі Анни Мосіної була надана загальна картина колективних трудових спорів, причин їх виникнення, особливостей вирішення, роль профспілок в їх попередженні та врегулюванні. Враховуючи присутність на засіданні представника організації роботодавців, відбулася відверта розмова про критичний стан окремих підприємств, таких як: ДВАТ ЦЗФ «Маяк» м.Свердловськ, КП «Стахановське трамвайно-тролейбусне управління» м.Стаханов, ТОВ «ВП «КАРАТ» м. Брянка та ін., обговорювалися причини такого положення і шляхи виходу з нього.
При обговоренні докладу особливий акцент був зроблений на труднощах, з якими стикаються сторони при вирішенні конфліктів, пропозиціях щодо змін і доповнень до чинного законодавства у сфері колективних трудових спорів. За результатами роботи «круглого столу» були розроблені Рекомендації, які включають конкретні заходи з метою попередження виникнення колективних трудових спорів і сприяння їх вирішенню. Даний документ і більш докладна інформація про хід проведення «круглого столу» будуть опубліковані на сторінках регіональної щотижневої суспільно-політичної газети Федерації профспілок Луганської області «Единство» і газети обласної ради «Наша газета».

24 липня 2007,12:16 Версія для друку

В Луганську планується відкриття притулку для бездомних громадян.

Про роботу в області щодо вирішення проблем бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі розповіла на брифінгу начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.
Вона повідомила, що у 2007 році в обласному центрі планувалось відкриття відділення реінтеграції для осіб без визначеного місця проживання на 30 ліжко-місць. Створення будинків нічного перебування, центрів реінтеграції та соціальних готелів надасть можливість отримання соціальних, медичних, юридичних, побутових послуг, дозволить запобігти замерзанню цієї категорії громадян у зимовий період. Особливо актуально рішення цього питання у м.Луганску, де зосереджена найбільша кількість бездомних. «Однак, як у Луганську, так і в інших містах та районах області відкриття закладів соціального захисту для бездомних громадян стримується за браком належних коштів у місцевих бюджетах», - зазначила Елеонора Поліщук.
За її словами, Луганською міською радою на базі центру з надання соціальних послуг створено відділення обліку бездомних громадян; сформовано інформаційний банк даних. Зареєстрованим особам надається посвідчення про взяття на облік. За рахунок місцевого бюджету громадянам вищезазначеної категорії, що мали останнє місце реєстрації у м. Луганську, надається допомога в оформленні втрачених особових документів. Бездомні громадяни також мають змогу отримувати юридичні, психологічні, соціально-побутові, медико-профілактичні послуги та послуги працевлаштування через міський центр зайнятості.
Крім цього, в області розроблено місцеві програми соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та заходи з вирішення проблем громадян без визначеного місця проживання. Діють міжвідомчі координаційні ради з розгляду проблем вищезазначених категорій населення. На базі територіальних центрів ведеться облік цих осіб, створено банки одягу та взуття.
В області працює Попаснянський спеціальний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів на 181 ліжко-місце, в який без черги направляються громадяни, звільнені з місць позбавлення волі, при відсутності протипоказань.
У смт. Слов’яносербську з 8 лютого 2006 року функціонує обласний центр соціально-психологічної допомоги на 16 місць, який надає соціальні послуги особам віком від 18 до 35 років, що опинилися в складних життєвих обставинах. Максимальний термін перебування особи в Центрі становить 90 діб. Між центром та Головним управлінням праці та соціального захисту населення укладено угоду про співробітництво.
У м. Алчевську при християнській церкві “Прославління” працює Центр медико-соціальної реабілітації, куди приймаються звільнені з місць позбавлення волі, бездомні громадяни, а також особи, що мають алкогольну та наркотичну залежність. Аналогічні заклади функціонують при церквах у містах Сєверодонецьку, Брянці, Артемівську, а також у с. Городище Перевальського району.
«Створення закладів соціального захисту для бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, сприятиме соціальній адаптації в сучасному суспільстві, залученню цих категорій громадян до активного суспільно-корисного життя», - зазначила Елеонора Поліщук.

24 липня 2007,11:48 Версія для друку

Системі соціального захисту населення 10 років.

25 липня виповнюється 10 років з дня утворення Міністерства праці та соціальної політики України. «В єдиній системі держава сконцентрувала всі можливі соціальні види допомоги, підтримки, супроводу всіх вікових категорій населення», - зазначила на брифінгу начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. За її словами, на сьогодні в Луганській області у 34 територіальних управліннях праці та соціального захисту населення працює 7 тисяч спеціалістів, які реалізують соціальну політику з комплексних питань праці, соціальних виплат, гарантій та соціальних послуг. Елеонора Поліщук повідомила, що річний бюджет соціальної системи області на 2007 рік становить 207 млн. грн., у тому числі за рахунок субвенції з Державного бюджету - 48 млн. грн., за рахунок обласного бюджету – 160 млн. грн.
Окрім цього, за її словами, у зв’язку з тим, що фінансування державних програм не в повній мірі відповідає потребам наших громадян, за дорученням губернатора спільно з обласною радою розробляються цільові обласні програми щодо підтримки тієї чи іншої категорії громадян. Нещодавно на сесії обласної ради була затверджена обласна програма з соціального захисту «чорнобильців», і на серпень готується ще дві цільові програми щодо соцзахисту ветеранів ВВВ, ветеранів праці і осіб, які брали участь в локальних військових подіях, а також з соціальної підтримки осіб з обмеженими фізичними можливостями.
На сьогодні в органах праці та соцзахисту населення знаходиться майже 1,3 млн. електронних справ, по яких забезпечуються необхідні соціальні виплати громадянам Луганської області. Зокрема, близько 800 тис. пенсіонерів, 600 тис. пільговиків, 16,5 тис. «чорнобильців», 4 тис. підопічних інтернатних установ, 12 тис. самотніх громадян похилого віку, які обслуговуються через систему терцентрів.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера