Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: вівторок, 23 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
26 червня 2007,11:37 Версія для друку

Близько 110 тис. інвалідів, які мешкають на Луганщині, потребують на соціальну допомогу.

Питання соціального захисту та реабілітаційної допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями розглянуто на засіданні колегії Головного управління праці та соцзахисту облдержадміністрації. Нині на Луганщині проживає близько 110 тис. інвалідів різних категорій, з них понад 6 тис. дітей-інвалідів. Із загальної кількості дорослих інвалідів – половина працездатного віку.
З метою надання їм реабілітаційних послуг у Луганську функціонують Міжрегіональний центр професійної, медико-фізичної та соціальної реабілітації інвалідів та обласний центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів \"Відродження\". Протягом поточного року у дитячому центрі реабілітаційна допомога надана 432 дітям з особливими потребами. Для забезпечення соціальної, медичної та трудової реабілітації інвалідів Міжрегіональному центру професійної, медико-фізичної та соціальної реабілітації інвалідів та поліпшення матеріально-технічної бази фактично профінансовано 3132,2 тис.грн., що складає 71,7 % від потреби. Протягом п\'яти років у Центрі пройшло реабілітацію 3687 осіб з обмеженими фізичними можливостями.
З питань працевлаштування на підприємства міста за час існування відділення професійної реабілітації до відділення звернулося понад 800 інвалідів, з них до керівників підприємств направлено 356 чол., працевлаштовані на постійне місце роботи із заведенням трудової книжки 145 осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Протягом поточного року з питань навчання та працевлаштування на підприємства міста було прийнято 221 інвалід, 60 інвалідам надані консультації з навчання на курсах у відділенні професійної реабілітації. До керівників підприємств з метою працевлаштування направлено 77 чоловік, на постійне місце роботи працевлаштовано 39 чоловік.
Для виявлення інвалідів, які бажають працевлаштуватися або пройти курси для отримання нової професії, спільно з обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів розроблена анкета, яка розповсюджується в громадські організації інвалідів, медико-соціальні експертні комісії Луганська і області.
З метою виконання програм соціального захисту інвалідів у 2007 році за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів в учбових закладах навчається 104 інваліди, на що витрачено 106,2 тис. грн.
На обліку в органах праці та соціального захисту населення для забезпечення санаторно-курортними путівками перебуває 6280 ветеранів війни та інвалідів різних категорій. Упродовж 2007 року Міністерством праці та соціальної політики України було виділено 836 санаторно-курортних путівок, з них 481 - для оздоровлення ветеранів війни та 355 - для інвалідів різних категорій.
Особливе місце у соціальному захисті осіб з обмеженими фізичними можливостями та створенні для них рівних можливостей займає забезпечення технічними засобами пересування та реабілітації. Протягом останніх років значно поліпшилось фінансування протезних підприємств, що підвищило рівень забезпечення інвалідів засобами пересування та реабілітації. Разом з цим, потреба інвалідів у засобах пересування та інших засобах реабілітації складає 7049 одиниць, з них - 1892 інвалідні коляски та 5157 -засоби реабілітації (милиці, палиці, стоїки) та спеціальні меблі (шведські стінки, стійки -парти, стільці, приліжкові столи тощо). У 2007-році для забезпечення інвалідів виділено всього 4403 одиниць, з них - 894 інвалідних колясок та 3509 - інших засобів реабілітації.
Пріоритетним напрямком соціального захисту населення є забезпечення безперешкодного доступу інвалідів до об\'єктів житлового та громадського призначення. На виконання заходів Регіональної програми, затвердженої розпорядженням голови облдержадміністрації, складено перелік 419 об’єктів житлового та громадського призначення, які підлягають першочерговому пристосуванню до потреб інвалідів. На сьогоднішній день в області забезпечений вільний доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до 635 об’єктів соціальної інфраструктури. При міськвиконкомах за участю громадських організацій інвалідів у 23 містах області створені „Комітети доступності”, в 11- робочі групи. Згідно плану проводяться засідання, на яких розглядаються нагальні проблеми, пов’язані з інвалідністю та вишукуються шляхи їх вирішення. Розпорядженням голови обласної держадміністрації створено обласний комітет забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Станом на 01.06.2007 проведено 282 перевірки об’єктів будівництва минулих років, та які щойно збудовані, з метою пристосування їх до потреб інвалідів. До складу Державної приймальної комісії з прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів в частині доступності їх для інвалідів включено спеціаліста Головного управління праці та соціального захисту населення.
Для уникнення соціальної напруженості з боку громадян з інвалідністю на даний час за участю громадських організацій інвалідів розробляється обласна програма соціального захисту і реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2008-2010 роки. Основні заходи програми спрямовані на поступове вирішення проблем соціального захисту інвалідів. На засіданні колегії вирішено активізувати роботу із залученням громадських організацій інвалідів щодо розробки цієї обласної програми, а також підвищити якість роз\'яснювальної роботи щодо санаторно-
курортного лікування серед населення та посилити контроль за дотриманням встановлених чинним законодавством соціальних, економічних, правових, конституційних гарантій у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів.

26 червня 2007,11:36 Версія для друку

Більше 150 млн. грн. отримують мешканці Луганщини у вигляді державної допомоги різних видів.

На Луганщині різні види державної допомоги через систему соцзахисту отримують більше 110 тис. громадян на загальну суму 150,8 млн. грн. Як зазначила начальник Головного управління праці та соцзахисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, система соціальних виплат спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально уразливих верств населення, подолання бідності й зниження ступеня розмежування населення за рівнем доходів. „Рівень бідності населення в Україні, і, насамперед серед родин з дітьми, родин, де є непрацездатні або непрацюючі особи працездатного віку свідчить про недостатню ефективність існуючої системи державної підтримки, – зазначила вона на засіданні колегії управління. – Тому сьогодні увага Уряду в першу чергу звернена убік соціальних виплат”.
В цілому по області міськрайуправліннями праці й соціального захисту населення прийнято від страхувальників і робочих органів Фонду соціального страхування 25590 справ щодо нарахування допомоги по догляду за дітьми до 3-х літнього віку застрахованим особам. Зараз на обліку перебуває близько 92 тис. одержувачів виплат за законами України «Про державну допомогу родинам з дітьми» і «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку із втратою працездатності, обумовленої народженням і похованням». Виплати призначені на суму 121,4 млн.грн.
В ході колегії було зазначено, що внесення в законодавчі акти України про державну допомогу значних змін, серед яких зміна порядку нарахування привело до значного збільшення розмірів допомоги на дітей, дітей-інвалідів, інвалідів з дитинства, а також розширення кола осіб, які мають право на різні види державної допомоги, з’явилося причиною зменшення у два рази контингенту одержувачів державної соціальної допомоги за Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим родинам» в області, що у свою чергу свідчить про підвищення рівня життя.
Нинішнім урядом також уведений спрощений для населення порядок прийому документів. За 5 місяців поточного року призначено субсидії на житлово-комунальні послуги 88,7 тис родинам або 10,4% від всіх родин області. Субсидії за рішенням комісій з неординарних питань при міськвиконкомах і райдержадміністраціях призначені 25164 родинам. Із закінченням опалювального періоду робота із призначення субсидій продовжується. З травня по вересень включно будуть призначатися субсидії на неопалювальний період тим самим малозабезпеченим категоріям населення, у кого вона вийде з розрахунку (без найдорожчого ВИДУ ПОСЛУГ -централізованого опалення). Крім того, призначення субсидій на тверде паливо і скраплений газ, призначаються до кінця календарного року.
Також в ході колегії йшлося про необхідність найбільшої доступності соціальної допомоги й підвищення ефективності діяльності органів праці й соцзахисту населення. В Україні впроваджується спрощена процедура прийому громадян - у єдиній приймальні. Всі види допомоги призначаються по єдиному пакеті документів від родини. Прийом «по єдиній заяві» і дає можливість надавати допомога саме тим категоріям населення, які мають потребу в ній найбільше. У нашій області «пілотним» управлінням є управління праці й соцзахисту населення Кам’янобрідського району у Луганську. На його базі управління щорічно проводяться практичні заняття з фахівцями області, на яких дуже наочні переваги такого виду прийому. Проте, з 34 регіонів області майже половина не перейшла на роботу по „єдиній заяві”.
Не приділяється належна увага й роботі із впровадження проекту Світового банку, але ж від цього залежить надходження засобів в область, і як наслідок, якнайшвидше проведення ремонтних робіт - першого етапу впровадження проекту. На сьогоднішній день за завданням Міністерства тільки три регіони області (Станично-Луганський район та Кам’янобрідський і Ленінський у Луганську) підготували інформацію для підготовки проектно-кошторисної документації й здійсненню авторського нагляду для ремонту приміщень керувань. Відсутність всієї необхідної документації й Координатора в цілому по області гальмує проведення тендерних торгів по закупівлі проектувальника.
Як зазначили учасники засідання колегії, на обліку в Єдиному державному реєстрі пільговиків в Луганській області перебуває 153 тис. 689 ветеранів війни, у тому числі: - інвалідів війни – 13 тис. 508, учасників бойових дій – 14 тис. 196, учасників війни – 111 тис. 460, членів родин загиблих (померлих)-14 тис. 525. Зазначено, що сьогодні актуальним є питання використання реєстру для проведення розрахунків з підприємствами-постачальниками послуг ЖКГ. Згідно з наказом Міністерства праці й соціальної політики необхідно до 1 вересня забезпечити 100% електронний обмін інформацією про пільгові категорії населення між органами соцзахисту населення й
підприємствами, які надають пільгові послуги. В містах Лисичанськ, Первомайськ, Ровеньки, Рубежное, Свердловськ, у Марковском і Попаснянском районах завдання повністю виконане. В ряді регіонів він значно нижче: Кременской р-н - відповідно 6%, Артемівський р-н -14%, Перевальський - 24%, у Біловодському й Краснодонському районах - 0%. Тому колегія вирішила посилити роботу у цьому напрямку, а також взяти під особливий контроль використання субвенції з держбюджету на надання пільг населенню на житлово-комунальні послуги, забезпечення побутовим вугіллям, користування послугами зв’язку, проїзд у транспорті.

26 червня 2007,11:34 Версія для друку

26 июня 2007 года – Международный день борьбы со злоупотреблением наркотиками и их незаконным оборотом.

Международный день борьбы со злоупотреблением наркотиками и их незаконным оборотом проводится 26 июня 2007 года. По данным Луганского областного наркологического диспансера за 1 квартал 2007 года число лиц, незаконно употребляющих наркотические вещества и другие одурманивающие препараты, достигло 8112 человек (за 1 квартал 2006г – 7848 человек), т.е. количество потребителей увеличилось на 3,36%. Из состоящих на учете в медицинских учреждениях наркотики употребляют 7284 человека, другие токсические вещества – 828 человек. Жителями городов являются 7040 человек, жителями районов области – 1072 человека.
На учете в медицинских наркологических учреждениях области состоят 318 детей и подростков. Из них 6 детей (в возрасте до 14 лет) состоят на диспансерном учете с диагнозом «токсикомания», на профилактическом учете 2 детей по поводу употребления наркотиков и 11 – употребления других токсических веществ (всего 19 детей). Под наблюдением медиков находятся 299 подростков, из них с диагнозом «наркомания» - 17 человек, «токсикомания» - 45 человек, на профилактическом учете 171 подросток, употребляющий наркотические вещества и 66 – различные токсические средства.
Областной Центр здоровья призывает всех заботиться о своем здоровье, что несовместимо с употреблением наркотических веществ и любых одурманивающих препаратов.
В Украине количество наркозависимых, находящихся на учете, составляет свыше 154 тысяч человек. На сегодняшний день, вне статистики остается основная масса наркоманов, причем численность этой группы (по оценкам экспертов) вероятно от 5 до 10 раз превышает \"верхушку айсберга\".
Наркотики порождают проблемы физического и психического здоровья. Наркотическая зависимость может сделать несчастными как тех, кто принимает наркотики, так и их близких. При внутривенном введении они могут стать причиной распространения смертельных заболеваний, особенно ВИЧ/СПИДа. Наркотики оказывают разрушительное воздействие на всех людей, независимо от уровня их доходов, расы, профессии или региона, в котором они проживают.
История борьбы с распространением наркотиков или, по крайней мере, попыток как-то контролировать их оборот насчитывает уже почти 100 лет. В 1987 г. Генеральная ассамблея ООН постановила проводить 26 июня Международный день борьбы со злоупотреблением наркотиками и их незаконным оборотом как выражение решимости усилить действия и сотрудничество в создании общества, свободного от наркотиков. Это постановление было принято 7 декабря 1987 г. в резолюции 42/112, следуя рекомендациям Международной конференции по злоупотреблению наркотиками и их незаконным оборотом, принявшей 26 июня Всеобъемлющий междисциплинарный план будущей деятельности по борьбе со злоупотреблением наркотическими средствами.

25 червня 2007,14:56 Версія для друку

З днем митної служби України митників Луганщини привітали керівники області.

З днем митної служби України митників Луганщини привітали керівники області – голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко. У їх поздоровленні, зокрема, говориться: «Шановні співробітники Луганської та Старобільської митниць та ветерани митної служби! Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня митної служби України! В усі часи й в усіх країнах митна служба вважається дуже відповідальною та почесною діяльністю, бо митники завжди знаходяться на першому рубежі охорони держаних економічних інтересів. Сьогодні ми вшановуємо тих, хто обрав собі за справу захист економічної незалежності України та сприяння розвитку зовнішньоекономічної діяльності Луганської області. Впевнені, що ви й надалі з честю виконуватиме свій професійний обов\'язок та керуватися при цьому принциповістю, чесністю, патріотизмом. Зичимо вам родинного благополуччя, міцного здоров\'я та щастя!».

25 червня 2007,14:39 Версія для друку

В праздновании 65-летия «Молодой Гвардии» примут участие 2 тысячи гостей со всей Украины и ближнего зарубежья. – Владимир Заблоцкий.

О ходе подготовки к празднованию 65-летия молодежной подпольной организации «Молодая гвардия» рассказал журналистам на брифинге в облгосадминистрации заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Владимир Заблоцкий. Он напомнил, что эта дата будет широко праздноваться не только на областном, но и на всеукраинском уровне. Основные торжества пройдут в Краснодоне 21 сентября. На них приглашены Президент и Премьер-Министр Украины, Председатель Верховного Совета Украины, а также делегации из всех областей страны, России и Беларуси. По словам Владимира Заблоцкого, только из Москвы прибудет 450 юношей и девушек, которые в течение двух дней посетят все памятные места Луганщины и примут участие в торжествах в Краснодоне. Всего ожидается около 2 тыс. гостей на праздновании 65-летия «Молодой гвардии».
Как отметил Владимир Заблоцкий, подготовка к торжествам началась полгода назад. При облгосадминистрации создан оргкомитет. Аналогичный оргкомитет существует на всеукраинском уровне. Ряд мероприятий в рамках празднования уже состоялись. Это этапы молодежного фестиваля «Молодая гвардия», научно-практические, педагогические и исследовательские конференции, в которых принимают участие ученые, руководители разных уровней, учащаяся молодежь.
В ходе брифинга заместитель Луганского губернатора еще раз подчеркнул, что разговоры о том, что празднование юбилея «Молодой Гвардии» не состоится и что руководство страны не поддерживает инициативу Луганщины, являются голословными. Он также сообщил, что финансирование торжеств планируется из разных источников. Из Госбюджета на это выделяется 400 ытс. грн, из областного – 350 тыс. грн. «Основная же финансовая нагрузка ложиться на внебюджетные источники финансирования», – подчеркнул Владимир Заблоцкий. Он также напомнил, что в прошлом году музей «Молодая Гвардия» был передан с Краснодонского городского баланса на областной. Это дало возможность выделить из областного бюджета 800 тыс. грн. на его ремонт и восстановление экспозиции, посвященной подвигу молодогвардейцев.

25 червня 2007,14:12 Версія для друку

Борги із зарплати на підприємствах Луганщини скоротилися на 3,4 млн. грн. за останній тиждень

Заборгованість із заробітної плати на підприємствах Луганщини скоротилися за останній тиждень на 3,4 млн. грн. Про результати роботи, яка йде в області за дорученням голови Луганської облдержадміністрації Олександра Антипова, з погашення боргів по зарплаті йшлося на апаратній нараді у керівника облдержадміністрації. Тож, завдяки вжитим заходам, за минулий тиждень вдалося скоротити борг на 4,3%. Зараз сума невиплаченого боргу становить 75,8 млн. грн.
По економічно активних підприємствах заборгованість з виплати зарплати складає 31,3 млн. грн і скоротилася протягом тижня на 2,8 млн. грн. Борги перед працівниками держпідприємств скоротилися на 12%. На підприємствах комунальної власності – на 5%. На підприємствах, що проходять процедуру санації чи банкрутства сума невиплаченого боргу становить 37,3 млн. грн. і скоротилася на 2 %. По економічно неактивних підприємствах борги із зарплати складають 7,2 млн. грн.
Міськими та районними комісіями з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із зарплати та соціальних виплат на минулому тижні проведено 12 засідань в луганську, Лисичанську, первомайську, Ровеньках, свердловську, Сєвєродонецьку, Стаханові, Білокуракінському, Кремцінському, Слов’яносербському, Станично-Луганському та Старобільському районах області. Також проведено 27 перевірок підприємств, у тому числі дві – за вимогою прокуратур.
Для вжиття заходів до керівників, які порушують законодавство про працю, матеріали перевірок низки підприємств направлені до місцевих прокуратур. Серед таких підприємств Алчевська виправна колонія №13, КП ЖЕРУ УЖКГ виконкому, КП ЖЕРУ №2 УЖКГ виконкому, МКП „Міськтеплокомуненерго”, КП „Ремонтно-експлуатаційний комбінат” УЖКГ виконкому у Красному Лучі, ТОВ „Актам”, ПП. „Спеценергоремонт” у Сєвєродонецьку, Зоринський комбінат комунальних підприємств. В результаті проведеної спільної роботи Красно луцькою прокуратурою кримінальні справи за ознаками складу злочину проушені у відношенні посадових осіб МКП „Міськтеплокомуненерго” та КП ЖЕРУ УЖКГ виконкому.
За аналізом причин несплати боргів, який провело Головне управління праці та соцзахисту облдержадміністрації, більше 60 % боргу активних підприємств припадає на промисловість, майже 19 % – на будівництво, понад 7 % – на підприємства, що займаються операціями з нерухомим майном, 5,5% - на транспорт і зв’язок и 4,9% – на сільське господарство. При цьому значна частка боргів із зарплати залишається за добувною промисловістю області та машинобудуванням. Майже чверть усіх боргів економічно активних підприємств – це борги вуглевидобувних підприємств та підприємств з видобутку лігніту і торфу. З 10,3 млн. грн боргів 8,6 млн. грн. приходиться на ТОВ „Плутон”. Це 83,5% від суми невиплат по вугільній галузі.
Існує також проблема невиплат на підприємствах, яким тривалий час вугільники не повертають борги за відвантажене гірничошахтне устаткування. Так, ВАТ „Краснолуцький машзавод” та ДХК „Луганськвуглеремонт” мають 1,2 млн. грн. та 90 тис. грн. невиплаченої зарплати. При цьому борги вуглевидобувних підприємств перед ними становлять 2,3 млн. грн. та 1 млн. грн. відповідно.
Робота з погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області триває та знаходиться на постійному особистому контролі голови обласної держадміністрації.

25 червня 2007,13:02 Версія для друку

Мука в магазинах Луганщине на сегодня дешевле, чем на рынках. – Георгий Вискин.

Ситуация с ценами на муку в Луганской области урегулирована. Об этом заявил начальник Государственной инспекции по контролю за ценами в Луганской области Георгий Вискин на брифинге для журналистов в облгосадминистрации. Он сообщил, что с 21 июня на потребительский рынок области начала поступать расфасованная мука высшего сорта в объемах, которые полностью удовлетворяют потребительский спрос врегионе. Цена этой мука – на уровне начала июня, то есть в торговой сети она составляет 2 грн. 4 коп.
По словам Георгия Вискина, в течение второй декады июня в области произошел рост средних розничных цен на муку пшеничную высшего сорта с 1,95 до 2,1 грн/кг, что полностью совпадает с ценовыми процессами, происходящими в Украине. Средняя цена на муку пшеничную высшего сорта по Украине зафиксирована на уровне 2,05 грн/кг, рост цен произошел в 24 областях в среднем на 5,1 % по Украине. Заместителем председателя облгосадминистрации Юрием Арефьевым 20 июня проведено заседание рабочей комиссии по контролю за ценами при участии руководителей Главного управления агропромышленного развития, ОАО «Луганскмлын», ЗАО СПФ «Агротон» и Госценинспекции. Выработаны мероприятия по насыщению рынка мукой. В результате, начиная с 21 июня на рынок начала поступать расфасованная мука по цене 1,85-1,90 грн/кг.
На сегодня главный производитель муки в области ОАО «Луганскмлын» отгрузил 150 тонн муки на предприятия розничной торговли Луганска, Стаханова, Алчевска, Антрацита и Северодонецка. Насыщение предприятий торговли мукой привело к снижению среднего уровня розничной цены по области за сутки на 1 %. Отгрузка муки ОАО «Луганскмлын» продолжается.
Вместе с тем, Георгий Вискин сообщил, что в результате проведенных на продуктовых рынках области рейдов выявлены факты спекулятивного завышения цен на муку со стороны частных предпринимателей. «Сегодня любой покупатель может убедиться, что в торговой сети, магазинах, где ценовой контроль жестче, муку можно купить намного дешевле, чем на рынке», – отметил он. Руководитель областной Госценинспекции также подчеркнул: «Ситуация с ценами на муку в Луганской области нормализована, но работа продолжается, чтобы устранить факты спекуляции и неоправданного завышения цен.
«В ближайшее время снижение среднего уровня розничных цен на муку не ожидается, поскольку она продукт длительного хранения. Кроме того, на рынках области имеется в наличии мука по завышенной цене, поставленная из других регионов. Однако, снижение среднего уровня розничных цен, приостановит их дальнейший рост», – отметил Георгий Вискин.

25 червня 2007,12:58 Версія для друку

Цены на хлеб прошлогоднего урожаю остаются стабильными. – Георгий Вискин.

Цены на хлебобулочные изделия в Луганской области не изменялись с сентября 2006 года и останутся стабильными до нового урожая», – заявил начальник Госинспекции по контролю за ценами в Луганской области Георгий Вискин. В ходе брифинга в облгосадминистрации он отметил, что сегодня в области реализуются запасы зерна и муки прошлого урожая. В июле начнется сбор аграриями нового хлеба, КМУ к этому времени определит минимальные закупочные цены на зерно нового урожая. «Исходя из этих цен будет строится ценовая политика на хлеб, муку и крупы в дальнейшем», – пояснил Георгий Вискин.
Сегодня сложившиеся средние розничные цены составляют: на хлеб из муки пшеничной высшего сорта - 2,52 грн/кг (средняя цена по Украине - 2,62 грн/кг); на хлеб из муки пшеничного 1 сорта - 2,29 грн/кг (средняя по Украине -2,13 грн/кг); на хлеб пшенично-ржаной - 2,16 грн/кг (средняя по Украине -2 грн/кг).
При этом Георгий Вискин признал, что есть отдельные факты незаконного повышения цен на хлебобулочные изделия в торговых точках области. Госинспекция по контролю за ценами совместно с правоохранительными органами оперативно пресекает выявленные факты, реагируя на сигналы покупателей

25 червня 2007,12:57 Версія для друку

Объективных предпосылок для повышения цен на сахар в Луганской области не существует. – Георгий Вискин.

«Объективных предпосылок для повышения цен на сахар в Луганской области не существует», – заявил на брифинге в облгосадминистрации начальник Госинспекции по контролю за ценами в Луганской области Георгий Вискин. По его словам, рост розничных цен на сахар-песок более чем на 10% в течение второй декады июня не имеет под собой объективных основ. «По словам основных поставщиков продукта в область, рост был связан повышением отпускных цен у основных операторов рынка сахара в Украине с последующим ростом цен в оптовом звене посредников, которые осуществляют мелкую расфасовку сахара-песка», – сообщил Георгий Вискин. Основными поставщиками сахара в область являются предприятия городов Киев, Харьков, Донецк. Однако он же отметил, что в Украине наблюдается перепроизводство сахара. Поэтому государством установлена его минимальная закупочная цена в размере 2,85 грн/кг. Таким образом, Георгий Вискин не исключает возможности искусственного завышения цен со стороны основный поставщиков.
Госценинспекция проводит внеплановые проверки оптового звена реализации сахара. Экономические санкции по состоянию на 20.06.07г применены к МП фирмы «Маричка», г. Красный Луч на сумму 5,5 тыс.грн, а также средства административного воздействия на руководителя в виде штрафа.
Также он сообщил, что с целью урегулирования ситуации 22 июля первым заместителем председателя облгосадминистрации Юрием Арефьевым проведено заседание рабочей комиссии по контролю за ценами при участии руководителей Главного управления экономики, Главного управления агропромышленного развития, Госценинспекции, на которое были приглашены руководители оптовых предприятий, осуществляющие торговлю сахаром. По результатам заседания руководителям предприятий торговли предложено пересмотреть ценовую политику путем снижения торговых надбавок и стоимости упаковки, а также активнее работать с предпринимателями с целью достижения уровня розничных цен на сахар ниже средних по Украине.

25 червня 2007,10:08 Версія для друку

Луганщина вивчає білоруський досвід з виховання дітей-сиріт.

Луганська делегація повернулася з Білорусі, де вивчала досвід Білоруського фонду SOS- Дитяче село” з питань виховання та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед членів делегації – заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал та голова Луганського обласного комітету „педагоги за Мир та взаємопорозуміння” Юлія Кіпко. Вони зустрілися з генеральним директором громадської організації „Білоруський фонд SOS- Дитяче село” та відвідали „SOS- Дитяче село” в м. Боровляни, SOS — Соціальний центр Матері та дитини імені Германа Гмайнера та SOS– Молодіжний будинок.
Делегація Луганщини мала можливість провести ділову зустріч з членами бюро громадська організація „Білоруський фонд SOS - Дитяче село\". На зустрічі обговорювалися питання щодо діяльності соціально важливих благодійних проектів з виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також луганська делегація ознайомилася з діяльністю аналогічних установ у місті Мар’їна Горка та оглянула місце будівництва нового «SOS -Дитяче село» в м. Могільові.
Згідно з програмою перебування відбулася зустріч делегації Луганської області у Могільовському обласному виконавчому комітеті із заступником голови Анатолієм Глаз та начальником управління освіти Олегом Олександровичем Кулаковським. У ході зустрічі обговорювалися питання стосовно форм взаємодії громадських організацій та державних структур щодо соціального захисту дітей-сиріт, створення належних умов для їх життя та навчання. Також обговорювалися питання подальшого співробітництва областей у реалізації проекту „SOS - Дитяче село” Міжнародного фонду „SOS -Кіпder Dorf”.
Луганщина співпрацює з Міжнародним фондом „SOS -Кіпder Dorf” та громадською організацією „Білоруський фонд 808- Дитяче село” з 1998 року. У вересні 1998 року Луганську область згідно із запрошенням обласної державної адміністрації та громадських структур відвідали представники цих організацій з метою вивчення географічних особливостей, територіальних умов та соціального клімату Луганщини, вивчення можливості будівництва першого „SOS - Дитяче село” в нашій області. Для реалізації цієї мети була створена інтернаціональна робоча група, до складу якої увійшли представники Міжнародного фонду, міський голова м. Антрациту, голова Луганського обласного комітету „Педагоги за мир та взаєморозуміння”, члени бюро комітету, представники освіти Луганщини.


Сторінки:
5678910111213141516171819

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера