Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
04 червня 2007,09:48 Версія для друку

Роздрібні ціни на хліб усіх ґатунків в Луганській області залишаються стабільними.

За оперативними даними моніторингу середніх рівнів роздрібних цін на підприємствах торгівлі по регіонах України, що проводиться органами державного контролю за цінами, станом на 30 травня 2007 року в 4 регіонах відбулося підвищення середніх цін на хліб з борошна пшеничного вищого, першого ґатунків та житньо-пшеничного від 0,5 до 3%, проте, роздрібні ціни на хліб усіх ґатунків в Луганській області залишаються стабільними. Про це повідомили в Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області. Також стабільними на підприємствах торгівлі області залишаються середні роздрібні ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку.

04 червня 2007,09:01 Версія для друку

В містах та районах області: Станично-Луганський район

Станично-Луганський краєзнавчий музей-відділ обласного краєзнавчого музею основними напрямками діяльності має культурно-освітню, науково-дослідну діяльність, комплектування музейних зібрань, експозиційну, фондову, видавничу, реставраційну роботу та роботу з охорони пам’ятників. Фонд музею складає 1,3 тисяч предметів основного фонду та 552 предметів науково-допоміжного фонду. У 2006 році музей відвідало 7,2 тис. чол., у тому числі 4,8 тис. учнів та студентів. Було організовано 304 екскурсії.
У березні поточного року проведено капітальний ремонт сходової площадки з першого на другий поверх та одного експозиційного залу, встановлено обладнання для створення експозиційного залу «Наши земляки - участники Великой Отечественной войны». У 2007 році планується зробити капітальний ремонт у залі Військової Слави козаків, приміщень на першому поверсі та ремонт фасаду.

04 червня 2007,08:52 Версія для друку

До 69-річчя утворення Луганщини нагороджені кращі працівники різних галузей господарства.

До 69-річчя утворення Луганської області в колонній залі облради відбувся урочистий прийом. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Антіпов, голова облради Валерій Голенко, депутати облради, міські голови, голови райрад та райдержадміністрацій, Герої України, Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної Праці, Почесні громадяни Луганщини, діячі науки та культури, керівники провідних підприємств області, представники духовенства та громадськості. Під час заходу керівники області вручили державні нагороди, Почесні грамоти облради та облдержадміністрації, медалі «За заслуги перед Луганщиною» кращим працівникам різних галузей господарства, державним службовцям, науковцям та працівникам культури. Були також вручені пам’ятний знак, посвідчення та диплом Почесного громадянина Луганщини Едуарду Дидоренку – ректору Луганського державного університету внутрішніх справ, генерал-полковнику міліції.

01 червня 2007,11:54 Версія для друку

До Міжнародного дня захисту дітей у всіх притулках області проведені святкові заходи.

До Міжнародного дня захисту дітей у всіх притулках області проведені розважальні програми, спортивні конкурси та інші святкові заходи.
Так, вихованці Луганського обласного притулку для неповнолітніх взяли участь в обласному святі «Віддамо світ дітям», яке відбулося 29 травня в обласному театрі ляльок.
1 червня у притулку проведено розважальну програму «Живе на світі народ веселий – діти». В цей день дітей привітали заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Кривуля, начальник служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації Раїса Родіна, представники депутатського корпусу, шефи та спонсори. Від облдержадміністрації кожен з дітей отримав солодощі, ігри та канцтовари, від групи депутатів облради – тенісний стіл, різні подарунки від багаточисельних друзів притулку.
Багато приємних несподіванок чекало і вихованців Алчевського притулку для неповнолітніх: солодощі, нове спортивне обладнання, оздоровлення на морському узбережжі, екскурсії, відчуття турботи та захищеності.
На проведення заходів до Дня захисту дітей з обласному бюджету лише службі у справах неповнолітніх облдержадміністрації було виділено 12 тис.800 грн.
Усі кошти витрачено за призначенням, завдяки чому діти, які перебувають на обліку в службах у справах неповнолітніх міськвиконкомів і райдержадміністрацій, вихованців притулків, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей отримали подарунки та задоволення

01 червня 2007,10:50 Версія для друку

2-3 июня состоится финал областной военно-спортивной игры.

2-3 июня в Кременском районе в детском оздоровительном лагере „Мечта” состоится финал областной военно-спортивной игры. Игра проводится с целью патриотического воспитания молодежи, поддержки молодежных инициатив, приобретения подростками и молодежью знаний, умений и навыков, необходимых им в армейской и повседневной жизни, а также организации досуга молодых людей.
Принимать участие в соревнованиях будут команды из всех городов и районов области. В состав команды войдут 10 человек, из которых 6 юношей и 4 девушки. Соревнования будут состоять из двух частей. Первая часть – конкурсы: боевой листок, строя и песни, военного городка, стрельба, метание гранаты, саперная и медицинская подготовка, ориентирование, рукопашный бой, ночная тревога, фитоконкурс, конкурс на знание истории Украины, родного края, военной истории и теории; вторая часть - военизированная эстафета.
Победители военно-спортивной игры будут награждены грамотами и ценными подарками.
Организаторами мероприятия выступают управление по делам молодежи и спорта облгосадминистрации, Луганский областной центр поддержки молодежных инициатив и социальных исследований» при поддержке управления образования и науки облгосадминистрации и областного военного комиссариата.

01 червня 2007,10:32 Версія для друку

Шість тисяч дітей-інвалідів, що проживають на Луганщині, потребують на особливу увагу та підтримку.

В Луганській області проживає понад 6 тисяч дітей з обмеженими фізичними можливостями. На базі 34 територіальних центрів одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та інвалідів створено 20 відділень соціальної реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями. У цих відділеннях проходить реабілітацію 1,5 тисяч дітей з особливими потребами. Також при відділеннях соціальної реабілітації діє багато кружків за інтересами.
У червні 2004 року в м. Луганську було відкрито обласний центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження». До Міжнародного дня захисту дітей в цьому центрі, а також в інтернатних установах, відділеннях соціальної реабілітації дітей-інвалідів при терцентрах проводиться низка заходів: святковий концерт художньої самодіяльності «Здрастуй, літо!», конкурс малюнка на асфальті „Веселий олівець», спортивні змагання «Олімпійський майданчик» та світкові обіди з подарунками від Свято-Благовіщенської церкви.
Діти з особливими потребами, які проходять курс реабілітації в обласному Центрі ранньої соціальної реабілітації, візьмуть участь у міському конкурсі «Міні-Містер» та «Міні-Міс Луганочка», який відбудеться 1 червня у приміщенні театру ляльок.

У підпорядкуванні Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації функціонує два дитячих будинки-інтернати на 330 ліжко-місць та ПТУ- інтернат для інвалідів на 300 місць. В інтернатних закладах діти-інваліди забезпечені соціально-побутовим обслуговуванням, цілодобовим медичним обслуговуванням, житлом у межах санітарної норми, твердим та м’яким інвентарем; раціональним чотириразовим харчуванням, зокрема й дієтичним, протезно-ортопедичними виробами.
При Краснодонському та Ровеньківському дитячих будинках-інтернатах функціонують підсобні сільські господарства, де вихованці проходять підготовку до трудового навчання. Придбання навиків особистої гігієни та самообслуговування складає передумови для соціально-психологічної реабілітації дітей-інвалідів.
Свій вільний час вихованці дитячих будинків-інтернатів та ПТУ-інтернату для інвалідів проводять у бібліотеках, які оснащені навчальною та художньою літературою, а також наглядним матеріалом. У дитячих інтернатних установах постійно проводяться спортивно-оздоровчі заходи: шахово-шашкові турніри, малі олімпійські ігри, спортивні змагання. На базі ПТУ-інтернату для інвалідів обласний центр інвалідного спорту проводить з вихованцями заняття у секціях легкої атлетики, пауерліфтінгу, настольного тенісу, баскетболу, волейболу, футболу та шахів.
Однією з форм соціальної реабілітації та допомоги сім’ї є можливість одержування дітьми-інвалідами та підлітками професії. У цьому напрямку значну роль відіграє Луганське обласне ПТУ-інтернат для інвалідів. Учні ПТУ-інтернату одержують освіту з восьми спеціальностей: кравець, взуттьовик, складальник верху взуття, закрійник, оператор ПК, виконавець художньо - оформлювальних робіт, взуттьовик з ремонту взуття, оператор комп’ютерної верстки.

01 червня 2007,10:18 Версія для друку

705 детей из Луганской области отправляются сегодня на отдых в детский лагерь отдыха «Южный».

Торжественная отправка юных луганчан на отдых к Черному морю в ЛОКУ «Детский оздоровительный комплекс «Южный» состоится сегодня в 19:00 на железнодорожном вокзале Луганска. На перроне вокзала пройдет торжественная линейка с театрализованным представлением, посвященная Международному дню защиты детей и отправке детей в лагерь. С праздником детства детей приедут поздравить заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Владимир Заблоцкий, начальник управления образования и науки Луганской областной администрации Ирина Цымбал и другие представители областной власти.
C целью создания надлежащих условий для полноценного развития и оздоровления детей Луганской области, Луганский областной совет совместно с Луганской областной государственной администрацией решением сессии от 20 сентября 2001 года приобрели имущественный комплекс ОАО «Европейский дом детского международного сотрудничества» и создали на его базе Луганское областное коммунальное учреждение «Детский оздоровительный комплекс «Южный».
Работает «Южный» с 2002 года, и за это время более 18 тысяч детей отдохнули и подружились в удивительном уголке западного побережья Крыма.
Каждый год педагогический коллектив определяет новую программу. Каждая смена в «Радужной республике» имеет свой сюжет, свою легенду, свою философию. Педагогический коллектив работает над тем, чтобы сделать пребывание детей в комплексе эмоционально привлекательным и радостным, интересным и познавательным.
Оздоровительный сезон состоит из семи смен, продолжительностью 18 дней. Каждая смена имеет свой цвет радуги, направление и тему. Изобразительное искусство, музыка, хореография, театр, декоративно-прикладное искусство, фотография и спорт – это семь приоритетных направлений деятельности в дружине «Радужная». Увлекательная жизнь дружины учит детей, отдыхающих в «Южном», многому полезному и необходимому в жизни. Она помогает осознать роль и значение культуры, искусства и спорта в жизни человеческого общества и отдельной личности. Она дает представление о художественной культуре, искусстве и способствует гармоничному развитию ребят, помогает выявлять талантливых детей, приобщает их к искусству. Создают эту яркую, интересную, незабываемую жизнь для ребят лучшие студенты Стахановского педагогического колледжа, опытные педагоги, художники, музыканты, артисты Луганщины.

01 червня 2007,10:08 Версія для друку

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Вже більше п’ятидесяти років в європейських країнах у перший день літа відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це, насамперед, нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки, совісті та релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, експлуатації дитячої праці - як необхідних умов для формування гуманного, справедливого і благополучного суспільства.
Саме в дитинстві починається формування світогляду, закладаються основи характеру. Від того, як пройдуть дитячі роки залежать розуміння кожною людиною своєї ролі у суспільстві, становлення особистості, подальша доля.
Сьогодні у дітей країни багато проблем. Особливо хвилює проблема здоров’я дітей та їх бездоглядності, питання формування здорових звичок та моральних цінностей.
Діти - наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток їх інтересів та здібностей, забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

01 червня 2007,09:57 Версія для друку

В містах та районах області: Кремінський район

Відбулась нарада щодо відповідності нормативним документам ваги та якості хліба та хлібобулочних виробів, що реалізується на території району. У ній взяли участь заступник голови райдержадміністрації Юрій Прокопенко, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники приватних підприємств району. Зазначено, що останнім часом до райдержадміністрації звертались мешканці міста з приводу невідповідності ваги хліба. Відділом торгівлі було організовано перевірку реалізації хліба та хлібобулочних виробів. У результаті перевірки по деяким підприємствам торгівлі було встановлено, що реалізація хліба та хлібобулочних виробів відбувається з порушенням й вага хліба не відповідає вазі, що зазначена в товаротранспортних документах. Ситуація, що виникла з вагою хліба, потребує негайного реагування, тому на нараді вирішено провести повторні перевірки ваги хліба та хлібобулочних виробів по підприємствах торгівлі та провести засідання з виробниками хлібобулочних виробів щодо якості їх продукції.

У районі продовжується робота з покращення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення. Координацію дій забезпечує районний штаб, утворений розпорядженням голови райдержадміністрації. Станом на 25 травня поточного року у належному санітарному стані знаходиться уся територія лісів, лісонасаджень, скверів та парків району, у середньому на 80% упорядковані узбіччя доріг та лісосмуги. З 682 вулиць приватного сектору району в належному санітарному стані знаходяться 563 або 82,5%. Роботи тривають.

01 червня 2007,09:50 Версія для друку

К Международному Дню защиты детей состоялся праздник национально-культурных объединений Луганщины.

Детский праздник “Дружат дети на планете” состоялся сегодня в Луганске в честь Международного Дня защиты детей в городском сквере им. 30-летия ВЛКСМ. Организаторами праздника выступили управление по вопросам внутренней политики, управление культуры и туризма Луганской облгосадминистрации и общественная организация «Ассамблея народов Луганщины». В нем приняли участие около 250 детей из областных национально-культурных объединений Луганской области.
В концертной программе приняли участие: хоровой коллектив Луганской частной школы «Бейт Менахем» - Луганская областная еврейская община, народный вокально-этнографический ансамбль «Забавка» - Луганский областной Союз поляков «Полонез», хореографический ансамбль «Дивертисмент» - Луганское областное немецкое общество «Видергебурт», образцовый ансамбль народного танца «Барвинок» и вокальный ансамбль «Квитонька» - областное общество любителей польского языка и культуры «Варшава» имени Марцели Река, танцевальный коллектив Африканской национальной общины (солистка - Аваль Хан Марьям), а также самодеятельные коллективы Луганской области. На празднике зрителей и участников ожидали разнообразные концертные номера, конкурсы, викторины.
В настоящее время на Луганщине в тесном содружестве живут и работают представители 123 национальностей и народностей. За годы независимости в области созданы 39 национально-культурных обществ, которые принимают активное участие в культурной и общественной жизни региона. Ежегодно ими проводятся фестивали национальных культур, отмечаются памятные даты и многое другое. С февраля 2002 года национально-культурные общества объединились в областную организацию «Ассамблея народов Луганщины», которая делает важные шаги в поддержании стабильности и согласия в нашем регионе между представителями разных национальностей. Члены национально-культурных объединений большое внимание уделяют воспитанию детей и молодежи. Результатом этой деятельности является то, что молодое поколение ощущает заботу государства, в котором живет, у детей разных национальностей воспитываются чувство патриотизма, уважение к культурному наследию разных народов.

К Международному Дню защиты детей праздники пройдут по всей области. В том числе, сегодня в Луганском областном детском доме состоялся праздник «Мы дети твои, Украина», в областном приюте для несовершеннолетних – развлекательная программа «Живет на свете народ веселый – дети». В Луганской областной библиотеке для детей организована презентация и выставка детских книг победителей Всеукраинского конкурса детского творчества «Моя малая Родина». Вечером состоится торжественная отправка первой в этом летнем сезоне группы юных жителей Луганщины в областной лагерь отдыха «Южный», расположенный на черноморском побережье.


Сторінки:
171819202122232425262728293031

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера