Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
29 травня 2007,14:05 Версія для друку

В містах та районах області: Стаханов

На базі Стахановського притулку для неповнолітніх пройшла презентація проекту «Школа побутової самодопомоги» у рамках проекту Донецького молодіжного центру «Удосконалення системи соціальної роботи з підлітками і молоддю в Донецькій та Луганській областях». У заході взяли участь заступник міського голови К.Бутрімов, керівники міських служб, які безпосередньо мають справу з підлітками, начальник служби у справах неповнолітніх, директор ЦСССДМ.
Учасниками зазначено, що метою проекту є навчання соціально-ізольованих підлітків та молоді, які повернулись після навчання в школах-інтернатах та училищах, самостійно себе обслуговувати. Основними завданнями проекту є формування цільової групи з представників соціально-ізольованих підлітків та молоді віком 14-18 років для занять у цій школі та обладнання приміщення кухонними меблями, посудом та побутовою технікою для занять цієї групи. Техніку було придбано за рахунок коштів, виділених грантом. Заняття у школі будуть проходити двічі на тиждень. Зазначено, що отриманні знання та уміння допоможуть юнакам та дівчатам підвищити самооцінку та позбутися комплексу неповноцінності, викличуть прагнення до культурного життя та бажання позитивного спілкування. Усе це відволікатиме від негативного впливу вулиці та відкриватиме дітям нові можливості й перспективи. Позитивний досвід проекту буде розповсюджено серед навчально-виховних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також серед підлітків і молоді притулків для неповнолітніх.

29 травня 2007,13:27 Версія для друку

Луганське земляцтво у м.Києві очолив Олександр Єфремов.

26 травня у м.Києві відбулись звітно-виборчі збори громадської організації «Луганське земляцтво у м.Києві». У зборах взяли участь заступник Міністра аграрної політики України Петро Вербицький, заступник голови Луганської облдержадміністрації Микола Запорожцев, міські голови, голови райрад та райдержадміністрацій Луганської області, члени земляцтва. Учасники зборів заслухали звіт про роботу земляцтва за останні 4 роки, звіт ревізійної комісії, внесли зміни до статуту, провели вибори президента земляцтва, першого віце-президента та віце-президентів, а також обрали раду земляцтва у складі 39 чол. Президентом ГО «Луганське земляцтво у м.Києві» обрано народного депутата України Олександра Єфремова.
На сьогодні до складу земляцтва входить 404 вихідців з Луганщини, що зараз проживають в Києві, а також 11 юридичних осіб.

29 травня 2007,11:19 Версія для друку

В Луганске прошел митинг, посвящённый Дню пограничника.

28 мая в Луганске у памятника Ф.Дзержинского состоялся митинг, посвященный Дню пограничника. На митинге присутствовали заместитель председателя – руководитель аппарата Луганской облгосадминистрации Сергей Тихоновский, председатель Луганского городского совета Сергей Кравченко, начальник Луганского пограничного отряда подполковник Артур Король. Они поздравили с праздником всех собравшихся - пограничников Луганского пограничного отряда, ветеранов пограничной службы, участников боевых действий, тех, кто стоял на защите рубежей во время Великой Отечественной войны и бывших военнослужащих пограничников, пожелали им здоровья, удачи, благополучия и хорошей службы.
За значительный личный вклад в укрепление Луганского участка государственной границы Украины, добросовестное выполнение служебных обязанностей, образцовую воинскую дисциплину и в связи с Днём пограничника Сергей Тихоновский вручил лучшим пограничникам Луганского пограничного отряда Почётные грамоты облгосадминистрации и областного совета. Также пограничники Луганского погранотряда награждены грамотами и ценными подарками от Луганского городского совета.
После завершения митинга пограничники и ветераны пограничной службы под оркестр прошли колонной по улицам Оборонная и Советская до сквера 30-летия ВЛКСМ.

29 травня 2007,10:27 Версія для друку

За порушення конкуренційного законодавства України оштрафоване ВАТ «Луганськгаз».

Рішенням виїзного засідання тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України на 19,5 тис. грн. оштрафовано відкрите акціонерне товариство з газопостачання та газифікації «Луганськгаз» за порушення конкуренційного законодавства України.
ВАТ «Луганськгаз» займає монопольне становище на ринку послуг з приєднання об’єктів споживача до розподільчих мереж газопостачання, введення в експлуатацію газового обладнання та засобів обліку.
У ході розгляду справи Луганське тервідділення з’ясувало, що монополіст встановив з 1 лютого 2004 року різні ціни на однакові послуги кінцевим споживачам або у вигляді супровідних робіт спеціалізованим підприємствам, що є конкурентами ВАТ «Луганськгаз» на зазначеному ринку. Коливання цін відбувалось від 11,7 до 92 відсотків. Крім того, підприємство ввело економічно необґрунтовані ціни на додаткові послуги шляхом включення до їх вартості завищеного розміру загальних експлуатаційних витрат.
Зазначені дії монополіста призвели до ущемлення інтересів споживачів та могли призвести до обмеження конкуренції на суміжних ринках.
Порушення визнано та припинено.

29 травня 2007,10:15 Версія для друку

На суму понад 1,5 мільярда планують виробити продукції провідні хімічні підприємства Луганщини в травні цього року.

За очікуваними даними управління промисловості Луганської облдержадміністрації, у травні поточного року провідні підприємства хімічної галузі вироблять товарної продукції на суму понад 1599 млн. грн., що на 1,3% перевищить показники відповідного періоду минулого року. Збільшать виробництво ЗАТ «Линік» - на 13,5%, ЗАТ «Севєродонецьке об’єднання «Азот» - на 0,6%, ВАТ «Стахановський завод технічного вуглецю» - на 41,4%, ТОВ «Укрзовніштрейдінвест» та ВАТ «Склопластик» - на 32,9%, Рубіжанський казенний хімзавод «Зоря» - на 0,3% та КХО ім. Петровського - на 1,8%.
Також очікується, що у травні 2007 року збільшать обсяги виробництва відповідно до аналогічного періоду минулого року ВАТ «АМК» - на 2,8%, ВАТ «Алчевський коксохімзавод» - на 21,5%, ТОВ «Сантехдеталь» - на 43,7%, «Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат» - на 1,6%, ВАТ «Стахановський завод феросплавів» - на 1,6%, ТОВ УПТ «Металіон» - на 54,6% та ДП «Точлит» - на 18,4%.

29 травня 2007,09:58 Версія для друку

На продовольчих ринках області спостерігалося зниження цін на курятину.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках Луганської області за період з 18 травня по 25 травня поточного року цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
Протягом минулого тижня продовжувалося зниження середніх цін на птицю (кури) обумовленого зниженням оптово-відпускних цін на курчат-бройлерів базовим підприємством товаровиробником ТОВ СФ «Агроукрптаха» спочатку травня. На підприємствах торгівлі подальше зниження роздрібних цін на курятину відбулось на 1,9% - з 10,87 до 10,66 грн/кг, на продовольчих ринках області - на 2% - з 10,92 до 10,70 грн/кг.
В той же час на продовольчих ринках області протягом минулого тижня спостерігалося підвищення середніх цін на яловичину - на 1,1% та сало - 2,9%.

25 травня 2007,15:11 Версія для друку

26 мая состоится торжественное открытие отборочного тура фестиваля-конкурса патриотической песни «Молодая гвардия – 2007» .

26 мая 2007 года в 10.00 в Областном Дворце культуры состоится торжественное открытие областного отборочного тура Открытого фестиваля-конкурса молодых исполнителей патриотической песни «Молодая гвардия - 2007». На открытие приглашены руководители области, высших учебных заведений, депутаты областного Совета, студенческая молодежь.
В оргкомитет областного тура поступила 91 заявка от индивидуальных и коллективных исполнителей из 26-ти городов и районов области. Всего в конкурсе примут участие более 160 юношей и девушек.
Профессиональное жюри будет оценивать и отбирать лучших исполнителей в категориях «аматоры» и «профессиональные исполнители».
Почетное право открыть конкурс предоставлено творческим коллективам городов Краснодон, Ровеньки.
Победители областного тура будут представлять Луганщину на Международном конкурсе, который состоится в юбилейные дни создания Краснодонской молодежной подпольной организации «Молодая Гвардия» 26-30 сентября 2007 года.

25 травня 2007,15:00 Версія для друку

Керівники області вітають прикордонників Луганщини з наступаючим професійним святом.

Голова облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко вітають військовослужбовців Луганського прикордонного загону Державної прикордонної служби України та ветеранів-прикордонників з наступаючим святом:
«Щиросердно вітаємо вас з професійним святом – Днем прикордонника!
Це свято – символ вшанування славних традицій героїзму і мужності багатьох поколінь захисників кордону нашої Вітчизни. Ми висловлюємо слова подяки усім, хто чесною, принциповою й самовідданою працею створював прикордонні війська суверенної та незалежної України.
Сьогодні, прикордонники Луганщини із гідністю виконують свій обов’язок перед народом і країною: вони є взірцем вірності військовій присязі, професіоналізму, наполегливості у виконанні завдань.
Зичимо вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, наснаги та нових звершень у почесній справі служіння Українській державі!»

25 травня 2007,14:35 Версія для друку

Луганська обласна дегустаційна комісія провела чергове засідання.

24 травня 2007 року відбулося чергове робоче засідання обласної дегустаційної комісії в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськстандартметрологія».
14 підприємств області представили на розгляд комісії зразки харчової продукції від 86 нових найменувань, серед яких: хлібобулочні і кондитерські вироби, глазурі кондитерські, напівфабрикати з м’яса птиці, овочі фасовані, оцет столовий тощо.
Більшість зразків одержали позитивну оцінку провідних фахівців - членів ОДК і її рекомендовано до поставлення на виробництво, а документацію (технічні умови, рецептури та технологічні інструкції) до затвердження.
У трьох випадках продукцію повернуто на доопрацювання і приведення у відповідність з вимогами діючих стандартів: це цукристі кондитерські вироби, що не відповідали вимогам стандарту, печиво здобне - за зовнішнім виглядом та оздобленням, напівфабрикати з м’яса курчат-бройлерів - через невідповідну сировину та за зовнішнім виглядом.
Суб’єктам господарювання, підприємцям рекомендовано: в першому випадку доопрацювати рецептуру та технологічну інструкцію, а решті – посилити технологічну дисципліну на виробництві та відпрацювати схему технохімконтролю.
Особливу увагу заслуговує харчова продукція, що вперше буде вироблятися в області: ТОВ «Асоль-Компані» м. Луганськ, яке раніше випускало печиво здобне, в рамках розширення виробництва придбало італійську лінію по виробництву кондитерських «супер-глазурей» за технологією шоколадної глазурі. За оцінкою членів комісії їх відрізняє від аналогів, перш за все – висока дисперсність, а застосування високоякісної сировини забезпечує оригінальні смакові властивості.
ПП Ротова Т.О. м. Луганськ розпочинає виробництво фасованих різаних овочів для перших та других страв, що відрізняються привабливим зовнішнім виглядом, оригінальним та економічним пакуванням і порівняно низькою ціною, що зазначив відповідний фахівець управління економіки Луганської облдержадміністрації – член ОДК.
Таким чином, товаровиробники Луганської області одержали дозвіл на початок виробництва 70 найменувань 8 видів нових продуктів харчування, а споживачі отримали можливість придбання зовнішньо привабливих, поживних, а найголовніше, перевірених і безпечних виробів.

25 травня 2007,13:31 Версія для друку

Увеличился объем внешней торговли Луганщины с Китайской Народной Республикой с начала года.

По данным управления внешних сношений и внешнеэкономической деятельности Луганской облгосадминистрации, по итогам трех месяцев 2007 года объем внешней торговли Луганской области с Китайской Народной Республикой составил 17,04 млн долл. США – на 2,7% больше, чем за аналогичный период предыдущего года.
На протяжении первого квартала 2007 года внешнеторговую деятельность китайскими партнерами осуществляли 26 предприятий Луганщины, среди которых наиболее значительными являются: ООО «Предприятие Оил Бридж», АОЗТ «Взлет», ЗАО «Северодонецкое объединение «Азот», ООО «Восточноукраинская торговая компания».
При этом специалисты отмечают небольшое снижение экспорта луганских товаров. Всего за январь-март 2007 года в КНР было вывезено товаров на общую сумму 10,54 млн долл. США, причем 99,97% этих товаров составила продукция химической отрасли (в основном. органические химические соединения).
Гораздо более разнообразной оказалась структура импорта. В нее входят химические, полимерные материалы, недрагоценные металлы, механическое оборудование, но с большим отрывом (41,0% в общем объеме) преобладают изделия из камня, гипса, цемента, керамики, стекла.
Также импорт китайских товаров характеризуется 83,9%-ным увеличением в сравнении с первым кварталом предыдущего года. По отдельным позициям товарной структуры произошло увеличение ввоза в несколько раз: в частности, в 22 рази увеличился импорт недрагоценных металлов, в 10,7 раз – приборов и аппаратов, в 4,5 раза – полимерных материалов, в 3,7 раза – керамических изделий и изделий из стекла. Наиболее активно товары КНР ввозились на территорию гг. Луганск и Северодонецк.
Объемы инвестирования китайской стороны в экономику области не претерпели изменений в сравнении с I кварталом 2006 года и на конец соответствующего периода 2007 года составили 90,8 тыс. долл. США. Объектами инвестирования были два предприятия: ООО «Юнайтед фишинг текл Ко, Лтд.» и ООО «Торгово-промышленная фирма «Новая Азия».


Сторінки:
202122232425262728293031323334

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера