Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 02 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
17 травня 2007,09:20 Версія для друку

Стан та заходи щодо покращення операцій з конфіскованим та безхазяйним майном розглянуто на нараді у губернатора.

16 травня голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов провів нараду з керівниками органів юстиції, правоохоронних та контролюючих органів. Під час наради були розглянуті стан та заходи щодо покращення операцій з конфіскованим та безхазяйним майном, яке перейшло у власність держави. Проведений аналіз показав, що на сьогодні система операцій з таким майном має недоліки як на законодавчому рівні, так і на рівні органів державної влади. Зокрема, не відпрацьовано механізм застосування експертної оцінки конфіскованого майна митними органами, не вирішено питання зберігання конфіскату, потребує покращення якість проведення торговельними організаціями аукціонів з продажу конфіскованого майна.
Під час наради комісіям щодо розпорядження конфіскованим майном було доручено розглянути можливість безоплатної передачі майна закладам освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, установам виконання покарань, військовим формуванням та на благодійні цілі. Головному управлінню юстиції у Луганській області доручено забезпечити належний контроль при передачі ним конфіскованого майна на реалізацію та уживати невідкладних заходів для усунення порушень при проведенні аукціонів.

17 травня 2007,09:05 Версія для друку

Луганщину відвідали представники офісу з координації допомоги США у Європі та Азії.

15-16 травня в Луганській області перебували директор гуманітарних програм офісу з координації допомоги США у Європі та Азії Джеральд Оберндорфер та директор проекту Міжнародної технічної допомоги в АРК, Донецькій та Луганській областях Тетяна Жабенко. Разом з головою товариства Червоного Хреста Луганської області Ольгою Кудаєвою вони зустрілися з керівниками Сватівського, Старобільського та Краснодонського районів, відвідали дитячий притулок м.Старобільська, кілька сімей, а також Сватівську, Старобільську та Краснодонську центральні районні лікарні, які є одержувачами гуманітарної допомоги Держдепартаменту США. 16 травня Джеральд Оберндорфер та Тетяна Жабенко зустрілися з представниками Луганського обласного товариства інвалідів та діабетиків, взяли участь у засіданні «круглого столу» з представниками Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, лікувальних установ області – одержувачів гуманітарної допомоги.

16 травня 2007,12:02 Версія для друку

Благотворительный студенческий весенний бал состоится сегодня в Луганске.

Благотворительная акция «Студенческий весенний бал» состоится сегодня в Луганском областном академическом украинском музыкально-драматическом театре. Этот бал, организованный Луганской облгосадминистрацией, облсоветом и волонтерским отрядом «Свет» Луганского национального педагогического университета имени Тараса Шевченко, проводится в поддержку ВИЧ-инфицированных детей Луганской области.
Цель благотворительной акции «Студенческий весенний бал» – обратить внимание общественности на проблему ВИЧ-инфицированных детей Луганской области и оказать им материальную поддержку.
С каждым годом статистика ВИЧ-инфицированных и больных СПИДом людей в мире растет. В нашей стране зарегистрировано 104 тысяч 645 ВИЧ-инфицированных, в том числе 17 тысяч 851 человек имеют диагноз СПИД. В Луганской области по состоянию на 1 апреля 2007 года заражено ВИЧ 3 тысячи 504 человек, среди них 34 ребенка.
По мнению организаторов студенческого весеннего бала, нельзя позволять себе быть равнодушными к этой проблеме детей. Принять участие в судьбах больных детей они призывают каждого жителя области. На все денежные средства, вырученные от продажи билетов на студенческий весенний бал, будут приобретены лекарственные препараты и игрушки для детей с диагнозом ВИЧ.

16 травня 2007,11:53 Версія для друку

В Луганській області оголошено проведення IV Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі - 2007”.

З метою об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості вітчизняної продукції, підвищення споживчого рівня і формування в розумінні молодших споживачів суспільства образного уявлення про якісну і безпечну продукцію “очима і художньою майстерністю дітей” з квітня поточного року Держспоживстандартом проводиться в Україні IV Всеукраїнська виставка-конкурс дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі-2007”.
В Луганській області регіональний етап виставки-конкурсу проводиться з квітня по жовтень 2007 року, загальнодержавний з жовтня по листопад поточного року.
В виставці-конкурсі беруть участь діти трьох вікових категорій: 5-8 років, 9-12, 13-17 за трьома номінаціями: “Я пізнаю якісну продукцію”, “Ми архітектори якісного світу”, “Кращий плакат на споживчу тематику”. Виконавцями надаються індивідуальні творчі роботи (малюнки), виконані в довільній графічній або живописній техніці (олівцями, фломастерами, фарбами і т.д.), розміром не більш формату А-2 (420х594мм).
За підсумками проведення дитячого заходу переможці і призери виставки-конкурсу на регіональному рівні будуть нагороджені подарунками, заохочувальними призами, дипломами і грамотами в жовтні місяці поточного року до Дня працівників стандартизації і метрології України і Всесвітнього дня стандартів.
З кращих художніх робіт учасників виставки-конкурсу буде сформована обласна виставкова експозиція, а найкращі малюнки будуть направлені для участі в загальнодержавному етапі з подальшим нагородженням переможців і призерів в листопаді 2007 року в м. Києві в період проведення Європейського тижня якості в Україні.
З електронних копій художніх робіт учасників загальнодержавного етапу і кращих робіт учасників регіонального рівня виставки-конкурсу Держспоживстандартом України планується випуск традиційних буклетів Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі-2007”.
Запрошуються юні художники всіх загальноосвітніх, спеціалізованих шкіл і інших учбових закладів області прийняти активну участь у Всеукраїнській виставці-конкурсі дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі-2007”. Конкурсні роботи необхідно надсилати, передавати в регіональне конкурсне журі в ДП “Луганськстандартметрологія” до 20 вересня 2007 року за адресою: 91021, м. Луганськ, вул. Тімірязєва, 50.
В Луганській області всі організаційні питання з виставки-конкурсу дитячого малюнка виконує ДП “Луганськстандартметрологія” (34-68-93, 95-41-31, 95-34-12) спільно з управліннями освіти і науки (49-57-97), культури і туризму (58-57-30, 50-83-63) облдержадміністрації.

16 травня 2007,10:52 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Станом на 1 квітня поточного року у місті торгівельне обслуговування здійснюють 272 магазини, 68 об’єктів ресторанного господарства, 125 кіосків з реалізації товарів та 7 ринків. За 4 місяці поточного року додатково відкрито 12 магазинів та 4 кіоски. Динаміка розвитку торгівельної мережі міста свідкує про нарощування темпів розвитку підприємств торгівлі, внаслідок чого напрацьований капітал спрямовується суб’єктами підприємницької діяльності на розширення та укріплення матеріально-технічної бази.
Стало здійснюється передислокація торгівельної діяльності з ринку у стаціонарну мережу. Відбувається перерозподіл інфраструктури торгівлі з центру міста, де останнім часом спостерігається перенасиченість, у віддалені райони. Лише за останні 4 місяці відкрито 7 об’єктів торгівлі, що дозволило значно покращити торгівельне обслуговування населення мм.Золоте та Гірське, сел.Альберта, Карбоніту, Тошковки та Родіни. Крім цього, сьогодні за рахунок власних коштів підприємці відкривають магазини з продажу не лише продовольчих товарів, але й промислових, зокрема, будматеріалів, товарів побутової хімії, тканин, парфумерії, автомобілів. Торгівля у кіосках втрачає свою актуальність. Існуючі кіоски облагороджуються шляхом облицювання сучасними матеріалами.

16 травня 2007,10:21 Версія для друку

Працевлаштувати більше 40 тисяч безробітних, створити мережу притулків для бездомних та посилити підтримку незахищених верств населення планується в 2007 році за Стратегією подолання бідності на Луганщині.

Регіональні заходи щодо реалізації у 2007 році стратегії подолання бідності затвердив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов своїм розпорядженням. Визначені заходи направлені на підвищення рівня зайнятості населення області та розвиток ринку праці, на вдосконалення системи адресної соціальної допомоги та соціальних послуг, підтримку сімей з дітьми та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на соціальну підтримку осіб з обмеженими фізичними можливостями та на поліпшення житлових умов соціально вразливих верств населення.
Так, протягом поточного року стоїть задача працевлаштувати за сприянням обласної служби зайнятості не менше як 44,4 тисячі безробітних і незайнятих жителів Луганської області та залучити з них не менша 22 тисяч до участі в оплачуваних громадських роботах. Для безробітних передбачається бронювання робочих місць на підприємствах області та працевлаштування на робочі місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям, а також виплати одноразової допомоги пом безробіттю для організації власного бізнесу та перенавчання за індивідуальними замовленнями підприємств-роботодавців. Щодо потреб молоді, то йдеться про розвиток мережі молодіжних центрів праці та підтримку програм з працевлаштування, таких як обласний етап Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.
Для бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, планується організувати спеціальну мережу закладів соцзахисту та ввести облік таких громадян.
Заплановано також розширення мережі дитячих будинків сімейного типу та удосконалення системи надання соціальних гарантій сім’ям, які беруть на виховання дітей-сиріт. Для них та дітей інших пільгових категорій будуть надаватися переваги при організації оздоровлення та літнього відпочинку. Літнім оздоровленням, організованим відпочинком і трудовою зайнятістю передбачається охопити понад 50% учнів ПТУ.
Розпорядженням губернатора структурні підрозділи облдержадміністрації, районні та міські органи влади зобов’язані щомісяця звітувати про виконання заходів з подолання бідності, надаючи інформацію до Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Головному управлінню статистики у Луганській області доручено щокварталу проводити моніторинг показників рівня бідності та життя населення та готувати інформаційно-аналітичні матеріали з питань оцінки рівня бідності.

16 травня 2007,10:09 Версія для друку

На Луганщині проводиться операція “Чисте повітря”.

З метою контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та зменшення забруднення атмосферного повітря викидами відпрацьованих газів автомобільного транспорту з 14 травня по 4 червня у містах і районах Луганській області проводиться операція “Чисте повітря”.
«Ці заходи набувають все більшої актуальності через щорічне зростання кількості автотранспорту як в області, так і в країні, певна кількість яких, безперечно, забруднює атмосферне повітря», - зазначили в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Луганській області.
В ході загальнодержавних заходів буде проведено обстеження автотранспортних засобів підприємств, організацій і установ незалежно від форм власності. Також перевірятиметься якість викидів відпрацьованих газів у автомобілів на лінії, станціях технічного обслуговування, що здійснюють ремонт та регулювання паливних систем автомобілів.

16 травня 2007,09:24 Версія для друку

Держархів Луганської області провів документальну виставку «Переможний Травень».

У Державному архіві Луганської області зберігається значний масив документів про події 1941-1945рр. На їх основі пройшла документальна виставка «Переможний Травень». На виставці були представлені фонди окупаційних установ, що діяли на території області, зокрема, розпорядження, накази та оголошення про роботу учбових закладів, здавання зброї, відправлення радянських громадян на примусові роботи до Німеччини, атласи бойових дій, географічні карти, акти-списки розстріляних, відомості про матеріальні збитки, заподіяні народному господарству.

15 травня 2007,16:35 Версія для друку

Создание обществ совладельцев многоквартирных домов должно быть приоритетным в реформировании ЖКХ. – Леонид Рисухин.

«Создание обществ совладельцев многоквартирных домов должно быть приоритетным при реализации реформы жилищно-коммунального хозяйства», – заявил заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Леонид Рисухин в ходе «круглого стола» по вопросам создания и работы ОСМД. В заседании приняли заместители городских голов и председателей райгосадминистраций, руководители структур жилищно-коммунального хозяйства городов и районов области, председатели объединения совладельцев многоквартирных домов.
По словам Леонида Рисухина, общегосударственная Программа реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства на 2004-2010 годы предполагает обеспечить население качественными жилищно-коммунальными услугами в соответствии с установленными национальными нормативами и стандартами. Приоритетной сферой реформирования жилищно-коммунального хозяйства является жилищное хозяйство. «Создание жителям достаточных условий проживания способствует обеспечению социальной стабильности и развития общества», - отметил Леонид Рисухин.
По его словам, на сегодня в Луганской области приватизировано более 70% жилого фонда. При этом в частной собственности находится 55 млн.кв.м жилья, из них 22 млн.кв.м – это дома частной собственности, остальное – это многоквартирные дома, которые сейчас находятся на балансе и обслуживании органов местного управления и госпредприятий. «Поэтому привлечение самих жильцов многоквартирных домов к содержанию и обслуживанию их домов должен стать базовым принципом реформирования жилищно-коммунального хозяйства области и наиболее эффективным способом управления жилищным фондом», – уверен Леонид Рисухин.
Как отметил начальник Главного управления ЖКХ облгосадминистрации Валерий Головин, «пока реформа ощутимых результатов для собственников жилья не дала». По его мнению, одной из основных причин этого является инерция в создании ОСМД. В настоящее время на Луганщине только 7% жилья охвачено процессом самоорганизации жильцов: создано 326 ОСМД, из них 92 – в Луганске. По количеству созданных обществ совладельцев Луганщина занимает 15 место в Украине. При этом Валерий Головин отметил, до сих пор не созданы благоприятные условия для функционирования ОСМД, что в свою очередь тоже тормозит процесс их создания. По его словам, господдержка на ОСМД выделяется в крайне малых объемах, есть трудности с заключением договоров с обслуживающими жилфонд коммунальными предприятиями, кроме того, ОСМД не могут получить в свою собственность придомовые территории. Решение этих и других насущных проблем, по мнению Валерия Головина, возможно при условии заинтересованности как со стороны населения, так и органов власти, а также усовершенствования законодательно-правовой основы процесса создания ОСМД.
По словам председателя Луганского областного отделения Всеукраинского союза собственников жилья Владимира Иванова, чтобы реформа ЖКХ не захлебнулась, необходимо, чтобы количество ОСМД в Украине увеличилось в 10 раз. Сегодня – это всего 8% всего жилфонда в стране. Но для этого, считает Владимир Иванов, прежде всего, необходимо сформировать рынок жилищно-коммунальных услуг и создать ОСМД, которые являются главными заказчиками и потребителями этих услуг. По его мнению, главной трудностью при их создании, является не недостаток выделяемых государством средств, а инертность сознания самих жильцов. Также многие инициативные группы не могут выполнять свои функции из-за отсутствия необходимого опыта организационной работы и активного сопротивления негативно настроенных жителей.
Для реформирования жилищного хозяйства в Луганской области участники «круглого стола» предложили в течение месяца отработать предложения для повышения эффективности государственной политики по преобразованию коммунального жилья в ОСМД и направить их в Кабинет Министров Украины. Также они считают необходимым создание в Луганской области Программы развития объединений совладельцев многоквартирных домов.

15 травня 2007,10:41 Версія для друку

166 будинків газифіковано в Біловодському районі з початку року.

За 4 місяця поточного року в Біловодському районі газифіковано 166 будинків. Продовжується будівництво вуличних та підвідних газових мереж до сіл Нижньобараниківка, Тернове та Узлісся. З початку року в дію введено 0,8 км газових мереж. Здійснюється переведення на газове опалення соціальних об’єктів району.
За січень-квітень поточного року обсяг підрядних робіт, виконаних власними силами будівельних підприємств району, склав 46,7 тис. грн., що у 3,6 рази перевищує рівень січня-квітня 2006 року. З початку року до експлуатації введено 24 житлових об’єкти загальною площею 1645,1 кв. м. На ремонт та будівництво доріг району витрачено 752,4 тис. грн., що становить 19,4% до завдання на 2007 року.


Сторінки:
262728293031323334353637383940

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера