Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
16 липня 2007,09:28 Версія для друку

В містах та районах області: Первомайськ

Хід виконання міської Програми зайнятості населення на 2007 рік розглянуто на засіданні міськвиконкому. Було зазначено, що станом на 10 липня до міського центру зайнятості населення звернулося 2745 осіб. Працевлаштовані через службу зайнятості 918 осіб або 33,4%. У тому числі були працевлаштовані на вільні та новостворені робочі місця 838 осіб, на заброньовані робочі місця 12 осіб, шляхом одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності 23 особи, на місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям - 45 осіб.
Підвищенню конкурентоспроможності безробітних сприяла організація профнавчання. Такою соціальною послугою протягом звітного періоду було охоплено 226 осіб. Навчання здійснювалось за 20 професіями та напрямками, у тому числі під заявки роботодавців, самозайнятість, відкриття власної справи. Пройшли профнавчання 139 безробітних громадян, з них: 31 слухач одержав першу професію, 56 слухачів пройшли перепідготовку, 52 - підвищили кваліфікацію.
До громадських робіт протягом року були залучені 340 безробітних громадян. З метою їх проведення з підприємствами, установами та організаціями укладено 36 договорів на 690 робочих місць. Безробітні брали участь у роботах з благоустрою міста, доглядали за особами похилого віку, за хворими, виконували підсобні та ремонтні роботи у дитячих дошкільних закладах міста. Для осіб, не здатних на рівних конкурувати на ринку праці, в 13 підприємствах міста було заброньовано 32 робочих місця.
Протягом 2007 року до центру зайнятості звернулись 263 особи соціально незахищених громадян. Із зазначеної категорії безробітних працевлаштовані 113 осіб, у тому числі 12 осіб - на заброньовані робочі місця. Чисельність безробітних громадян, що мали статус безробітного у службі зайнятості, склала 2094 особи. З них працевлаштовані 414 безробітних, протягом року допомогу по безробіттю щомісяця у середньому отримали 706 осіб.

16 липня 2007,09:18 Версія для друку

Керівники Луганщини вітають з 17-річчям прийняття Декларації про державний суверенітет України

Голова облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко вітають мешканців Луганщини з 17-ою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України:
«В історії кожної країни є значні епохальні події, які визначають подальший хід її розвитку. Саме такою подією є прийняття Верховною Радою Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, що стало першим кроком до фактичного і юридичного становлення незалежної суверенної України.
На початку 90-х років минулого століття в Україні виникла необхідність здійснення масштабних системних реформ, що було викликано соціально-економічною та політичною ситуацією.
Декларація про державний суверенітет України – це величезне історичне надбання українського народу, приклад єднання заради досягнення високої мети.
В Декларації про державний суверенітет України закладені принципи народовладдя та економічної самостійності, екологічної безпеки і культурного розвитку, зовнішньої та внутрішньої безпеки, міжнародних відносин.
Цей документ – фундамент цивілізаційного, поступового та демократичного розвитку нашої держави. В ньому виражено прагнення нашого народу до створення повноцінної країни з розвиненою демократією та громадянського суспільства.
Впевнені, що подальші економічні та суспільно-політичні перетворення як в державі, так й в нашому регіоні, будуть здійснюватися на підставі злагоди, порозуміння та взаємоповаги до кожної людини».

Сьогодні в Луганську з нагоди 17-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України голова облради Валерій Голенко, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, заступники голови облдержадміністрації, Луганський міський голова Сергій Краченко та представники громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

16 липня 2007,09:11 Версія для друку

Актуальні проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України обговорили в облдержадміністрації.

13 липня в облдержадміністрації відбулось засідання комісії з суспільно-політичних питань Громадської ради при облдержадміністрації, присвячене актуальним проблемам європейської та євроатлантичної інтеграції України.
У засіданні взяли участь члени комісії, представники управлінь облдержадміністрації та громадських організацій. Вони ознайомилися з досвідом роботи обласного бізнес-клубу «Європейський вибір» та обласної бібліотеки ім.М.Горького щодо інформування населення області з питань ЄС, СОТ та НАТО. Учасники засідання підбили підсумки та обговорили перспективи співробітництва України з НАТО в рамках відзначення 10-ї річниці підписання «Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного Договору».
На засіданні було наголошено, що Хартія є основним політичним документом, який регулює відносини України з НАТО. Її положення не суперечать Конституції чи національному законодавству, а виконання не вимагає зміни чинного законодавства України або прийняття нових законодавчих актів. В Хартії міститься положення про підтримку процесу інтеграції України до всієї низки європейських та євроатлантичних структур.
Як зазначив голова комісії, керівник обласної організації Ліберальної партії України Геннадій Кононенко, на сучасному етапі розвитку українського суспільства домінувати повинні не політичні спекуляції навколо питання про вступ нашої держави до Євросоюзу чи НАТО, а інформування населення про напрями діяльності цих структур, можливі позитивні та негативні наслідки приєднання України до них. „Нажаль, зараз громадська думка знаходиться під впливом різних – і застарілих, і нових – стереотипів про ЄС та НАТО. Саме тому наше спільне завдання – позбавитися цих стереотипів, гарантувавши українському народу право самостійно обирати шлях подальшого розвитку”, – констатував Геннадій Кононенко.
Крім того, члени комісії були ознайомлені з соціальними ініціативами Президента України.

13 липня 2007,14:16 Версія для друку

Формирование регионального зернового запаса позволит создать в области цивилизованный рынок зерна. – Александр Ольшанский.

13 июля на сессии Луганского областного совета депутаты рассмотрели вопрос о выделении из областного бюджета средств на формирование региональных ресурсов продовольственного зерна.
«Формирование регионального зернового запаса позволит создать в области цивилизованный рынок зерна и предотвратить работу теневых схем и структур на этом рынке», – прокомментировал ситуацию начальник Главного управления агропромышленного развития Луганской облгосадминистрации Александр Ольшанский
По его словам, хозяйства области уже 13 дней ведут уборку урожая ранних зерновых и зернобобовых культур. На сегодня урожай ранних зерновых собран со 171 тыс. га, что составляет 48% к прогнозу. При этом посевы озимой пшеницы убраны с площади 143 тыс. га (66%). Средняя урожайность составляет 20,8 ц/га, пшеницы – 21,3 ц/га. Всего намолочено 352 тыс. тонн зерна, в том числе пшеницы – 312 тыс. тонн. При этом на хлебоприемные предприятия поступило только 60 тыс. тонн зерна пшеницы, остальное находится в хозяйствах. «Учитывая, что урожайность зерновых в южных областях Украины значительно ниже нашей, есть все предпосылки для массового легального и нелегального перемещения зерна в эти регионы», – предположил Александр Ольшанский. Также он подчеркнул, что ситуация, которая складывается с зерновыми культурами и, в первую очередь, с озимой пшеницей требует как никогда прежде тщательной отработки вопросов, связанных с обеспечением в текущем году населения области мукой и хлебом.
Александр Ольшанский напомнил, что статья 12 Закона Украины «О зерне и рынке зерна в Украине» определяет региональные ресурсы зерна, как составную часть зерновых ресурсов Украины. Статья 17 вышеуказанного Закона регламентирует пути формирования и мотивацию создания региональных ресурсов зерна через заключение договоров на аккредитованных биржах за счет средств бюджета региона. Для нашей области доведена потребность на текущий маркетинговый год 78 тыс. тонн. Чтобы прекратить практику формирования регионального рынка зерна только на бумаге, Кабинет Министров Украины внес ряд изменений в порядок декларирования зерна. В частности, каждый субъект хранения обязан ежемесячно указывать в декларации принадлежность зерна: Госкомрезерв, Аграрный фонд, региональный ресурс, собственное зерно и т.д. В связи с этим отсекаются все возможности необоснованного присвоения зерну статуса «регионального».
Чтобы в дальнейшем избежать ситуаций спонтанного и непрогнозируемого повышения цен на хлеб и муку и на основании изменений нормативно-правовой базы по поручению председателя облгосадминистрации Александра Антипова Главным управлением агропромышленного развития совместно с Главными управлениями экономики и финансов подготовлены предложения по формированию областного ресурса продовольственного зерна на 2007/08 маркетинговый год. По словам Александра Ольшанского, аналогичная работа уже проведена в Одесской, Полтавской, Днепропетровской областях и Киеве.
Суть их в том, что объем неснижаемого запаса должен сформироваться реально. Заниматься этим будут определенные администрацией операторы зернового рынка. Предполагается, что это будут ЗАО «Агротон», ОАО «Луганскмлын», ОАО «Коровай», которые имеют достаточные мощности по хранению и переработке зерна, а также выпечке хлеба (около 60 % потребляемого в области объема). Они имеют возможность взять кредиты на закупку и переработку зерна в Луганской области, а также при необходимости – на его завоз из других областей до 15 августа текущего года, как предусмотрено постановлением Кабинета Министров.
Операторы зерна должны будут заключить с облгосадминистрацией договоры, регламентирующие объемы, сроки использования зерна, ценовую политику и т.д. Это зерно будет считаться региональным запасом, если на его закупки будут использованы средства бюджета области.
Из всех вариантов использования выделенных из бюджета средств, экономисты облгосадминистрации считают наиболее целесообразным 50%-ую компенсацию операторам зерна процентных ставок за кредиты, взятые на его закупки при условии, что они не будут превышать 18% годовых. «Это позволит безболезненно закупить цивилизованным путем значительные объемы продовольственного зерна, в данном случае после проработки с потенциальными операторами – до 100 тыс. тонн, – уверен Александр Ольшанский. – Мы не исключаем и других механизмов использования бюджетных средств и внимательно проанализируем все предложения».
«Таким образом, по сути дела впервые мы создаем в области цивилизованный рынок зерна, предотвратив работу теневых схем и структур на этом рынке», – заявил он. Данный механизм не предполагает ломки уже сложившихся связей предприятий – производителей хлеба в части поставок муки из других регионов или других источников внутри области, если они более выгодны для хлебопеков.
При этом Александр Ольшанский отметил, что в предлагаемом механизме задача городских и районных органов власти – сформировать цельную программу обеспечения своего региона мукой и хлебом. Для этого – четко разобраться по каждому хлебопекарному предприятию, обеспечивающему город или район хлебом, с объемами выпечки, источниками поступления муки, проработать вопросы ценообразования.
«Наша задача иметь ресурсы зерна на областном уровне, удовлетворять потребности в муке мелких и средних хлебопекарных предприятий, а так же розничной торговли и таким образом устранять предпосылки для ажиотажного спроса и неконтролируемого роста цен», – подчеркнул Александр Ольшанский.

13 липня 2007,10:01 Версія для друку

Проблемою конфіскованого майна займатиметься координаційна робоча група при облдержадміністрації.

Розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації Олександра Антіпова створено координаційну робочу групу з аналізу стану та розробки заходів щодо усунення недоліків у реалізації конфіскованого та безхазяйного майна, що перейшло у власність держави. Очолив робочу групу заступник голови облдержадміністрації Микола Запорожцев. До складу групи увійшли провідні юристи, митники, податківці прикордонники та інші фахівці.
Основними завданнями робочої групи є проведення аналізу стану реалізації конфіскованого та безхазяйного майна, що перейшло у власність держави, підготовка та внесення в установленому законодавством порядку пропозицій стосовно вжиття необхідних заходів щодо усунення недоліків у реалізації зазначеного майна.
Організаційною формою діяльності робочої групи є засідання, які проводяться за необхідністю, але не рідше одного разу у квартал. Рішення робочої групи носитимуть рекомендаційний характер.

13 липня 2007,09:36 Версія для друку

Більше 13 млн. тонн палива видобуто гірниками Луганщини за І півріччя поточного року.

За оперативними даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, вуглевидобувними підприємствами Луганської області за 6 місяців 2007 року видобуто 13 млн. 133,2 тис. тонн палива. Виконання завдання склало 96,6%. У порівнянні до відповідного періоду 2006 року видобуток вугілля складає 99 %.
Забезпечили і перевиконали завдання низка вугільних підприємств області. ДП „Луганськвугілля” видобули понад завдання 178,1 тис. тонн палива, ДП «Свердловантрацит» - 336,3 тис. тонн, ВАТ «Лисичанськвугілля» - 37,4 тис. тонн, ДВАТ «Ш. «Білоріченська» - 19,9 тис. тонн.
Проблеми з виконанням плану виникли на ДП «Ровенькиантрацит», ДП «Донбасантрацит», ДП «Первомайськвугілля», ДП «Антрацит», ВАТ «Краснодонвугілля».
На шахтах області за 6 місяців 2007 року проведено 88,5 км гірничих виробок, у тому числі 70,5 км розкривних та підготовчих.

13 липня 2007,09:08 Версія для друку

15 липня металурги Луганщини відзначають своє професійне свято.

15 липня металурги відзначають своє професійне свято. Металургійна галузь є однією з найбільш важливих для промисловості Луганської області, визначає її економічний потенціал. Питома вага металургії в промисловості займає майже четверту частину (22,3%). Вона представлена 23 підприємствами, серед яких виділяються ВАТ Алчевський металургійний комбінат, Лутугинський державний науково-виробничий валковий комбінат, ЗАТ Луганський трубний завод, ВАТ Стаханівський завод феросплавів, ВАТ “Сталь”, спільне підприємство з іспанським інвестором “Інтерсплав”, кожне з яких відомо не тільки в області, а і за її межами.
За даними Головного управління статистики у Луганській області, на підприємствах металургії протягом січня-травня 2007 року було зайнято 27,8 тис.осіб, або 10,2% від загальної чисельності працюючих на промислових підприємствах Луганської області. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника склала 1604 грн., що на 26% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Заборгованість із виплати заробітної плати на 1 червня 2007 року на металургійних підприємствах відсутня.
У першому півріччі 2007 року на підприємствах металургії обсяги продукції порівняно з відповідним періодом попереднього року зросли на 7%. Випуск труб та профілів пустотілих з металів чорних зріс на 16,1% і становив 144,5 тис. тонн. Збільшено випуск свинцю необробленого – на 55,4%, феросплавів – на 4,8%, готового прокату чорних металів – на 51,7%. За цей період металургами виплавлено 1517,4 тис. тонн чавуну, 879,6 тис. тонн сталі та 1034,7 тис. тонн напівфабрикатів, отриманих безперервним литтям.
Фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування підприємств металургійної промисловості за січень-травень 2007 року становив 279,8 млн.грн., що в 1,4 раза перевищує обсяги попереднього періоду. При цьому 68,8% підприємств були прибутковими і отримали 288 млн.грн. прибутку. Збитково працювало 31,2% підприємств, ними допущено збитків на суму 8,1 млн.грн, що менше попереднього періоду в 1,2 раза.
У 2007 році на розвиток підприємств металургії було спрямовано 833,4 млн.грн., що складає 53,4% загального обсягу інвестицій в основний капітал по області. В порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги інвестицій в розвиток підприємств металургії зросли у 5,5 раза. Більш двох третин (68,3% або 569,3 млн.грн.) у загальному обсязі освоєних інвестицій займають витрати на придбання машин, обладнання, інструменту та інвентарю. Витрати на будівельні та монтажні роботи складають 29,7% (247,5млн.грн.) усіх інвестицій у металургію. Серед регіонів області за обсягами інвестицій перше місце займає м. Алчевськ, де освоєно 99,4% всіх інвестицій в металургію. У Лутугинському районі та м. Стаханові освоєно відповідно 0,3% та 0,2% інвестицій в металургію.

13 липня 2007,08:50 Версія для друку

В містах та районах області: Кремінський район

У районі підведені підсумки оздоровчої кампанії за червень поточного року. Протягом першого місяця літа у районі функціонував 51 табір відпочинку різного типу. В них оздоровились 2854 дитини, що становить 81% від запланованого на весь літній період. У поточному році на оздоровлення дітей було виділено з районного бюджету 58 тис. грн. та 172 тис. грн. були залучені як спонсорська допомога, кошти батьків. З початку липня розпочали роботу 19 таборів літнього відпочинку.

● В агроформуваннях району усіх форм власності триває збирання ранніх зернових культур. Станом на 11 липня ранніх зернових скошено на площі 10 тис. га, обмолочено 10 тис. га, валовий збір складає 17,8 тис. тонн, середня врожайність – 17,8 ц/га. У тому числі озимої пшениці скошено 9,6 тис. га, намолочено 17,2 тис. тонн, середня врожайність - 17,9 ц/га. Озимого жита скошено 290 га, намолочено 400 тонн, середня врожайність - 13,8 ц/га, ярого ячменю скошено 119 га, намолочено 214 тонн, середня врожайність - 18 ц/га. Найвища врожайність озимої пшениці серед агроформувань району в ПП СВФ «Агро» (27,3 ц/га), ПП «Владар» (23 ц/га), ТОВ «Гранум» (21,9 ц/га). Загалом з початку жнив пшениці зібрано на площі 9662 га, що становить 60% до плану.

12 липня 2007,16:30 Версія для друку

Шляхи вирішення проблеми безбар’єрного доступу інвалідів до об’єктів соціального призначення обговорювались в Луганську.

Сьогодні в Луганську відбулася прес-конференція з питань реалізації Всеукраїнського соціального проекту „Створення громадського комітету доступності до об’єктів соціального призначення для людей з інвалідністю в Луганському регіоні”. На Луганщині цей проект розпочався в червні поточного року. Його мета - об’єднання зусиль ОГС інвалідів та державних структур Луганського регіону щодо практичного вирішення проблем безбар’єрного доступу інвалідів до об’єктів соціального призначення та транспорту, особливо в районах Луганщини віддалених від обласного центру, шляхом створення діючого комітету доступності.
Проект реалізується Луганською обласною молодіжною громадської організацією „Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу - Схід” підтримано ТЦК в рамках проекту “Розвиток громадянського суспільства в Україні”, що забезпечується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. Проект підтримує Луганська облдержадміністрація, виконавчий комітет Луганської міської ради, Луганське обласне відділення фонду соціального захисту інвалідів, Міжрегіональний центр професійної, медико-фізичної та соціальної реабілітації інвалідів, обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень, Благодійний фонд „Підліток”.
На Луганщині мешкає близько 130 тисяч людей з інвалідністю. Для більшості з них, особливо якщо це діти чи молодь, соціальна адаптація є головним фактором повноцінного життя. Це - участь у соціальному житті, працевлаштування та освіта, спілкування, участь у культурному житті свого оточення тощо. Але для людини на візку важко вести соціальне життя через безліч сходів, відсутність ліфтів, бордюрів на тротуарах, вузьких дверях. Життя людини з обмеженими фізичними можливостями звужується до мешкання у одній квартирі, з якої вона не може самостійно вийти, враховуючі всі перераховані аспекти. Проблема безбар’єрності ускладнюється і відсутністю транспорту, яким могли би користуватися інваліди.
Під час зустрічі були обговорені означені проблеми, які потребують максимального висвітлення та привернення уваги громади, визначені шляхи їх вирішення.

12 липня 2007,15:05 Версія для друку

Меры по погашению задолженности перед Пенсионным фондом рассмотрены участниками селекторного совещания.

11 июля в студии «Укртелекома» состоялось селекторное совещание по выполнению поручения Премьер-министра Украины о принятии безотлагательных мер по погашению задолженности по платежам в Пенсионный фонд. В совещании приняли участие начальник главного управления Пенсионного фонда Украины в Луганской области Владимир Тураев, начальник Главного управления промышленности и развития инфраструктуры облгосадминистрации Николай Смирнов, заместители председателей райгосадминистраций, начальники теруправлений Пенсионного фонда области, представители управления областной юстиции, руководители предприятий.
«Благодаря мерам, принятым облгосадминистрацией и Пенсионным фондом, при активном участии руководителей территорий за июнь 2007 года задолженность по страховым взносам уменьшилась на 12 миллионов 455 тысяч гривен», - сообщил начальник главного управления ПФУ в Луганской области Владимир Тураев. Тем не менее, не смотря на заметное снижение, задолженность перед Пенсионным фондом по состоянию на 1 июля текущего года составляет 258,3 млн. грн., в том числе долг экономически активных предприятий – 38,8 млн. грн.
По словам Владимира Тураева, за 6 месяцев 2007 года наибольший рост задолженности допущен на экономически активных предприятиях в Артемовском и Жовтневом районах г. Луганска соответственно на 86% и на 34%, г. Антраците - на 93%, Новопсковском районе - на 67%.
По территории Луганской области самые большие задолженности перед Пенсионным фондом в городах: Лисичанск – 30 млн. грн, Красный Луч – 29 млн. грн., Антрацит – 26 млн. грн., Краснодон – 26 млн.грн., Рубежное – 20 млн. грн., Артемовском районе г. Луганска – 23 млн. грн.
Лидирующую позицию по темпам роста задолженности занимают Свердловск, где ее увеличение составляет 14%, Северодонецк - 15%, Краснодон - 15%, Ровеньки - 29%, Артемовский район г. Луганска - 29%, Станично-Луганский район - 29%, Лутугинский район - 31%, Беловодский район - 38%, Меловской район - 54%.
Снижение темпов роста задолженности за 1 полугодие текущего года произошло в г. Первомайске – на 15%, Ленинском районе г. Луганска - на 29%, г. Алчевске – на 32%, Марковском – на 32%, Белокуракинском районе – на 46%.
«Поручение Премьер-министра Украины должно быть выполнено, - подчеркнул Владимир Тураев. – До 1 августа необходимо принять безотлагательные действенные меры по погашению задолженности по платежам в Пенсионный фонд и недопущению ее наращивания предприятиями». В случае непогашения долгов в установленный срок к соответствующим руководителям будут приняты меры дисциплинарного воздействия.
Также в ходе совещания была поставлена задача органам исполнительной власти в городах и районах области в течение двух недель проанализировать состояние погашения долгов перед Пенсионным фондом предприятиями, находящимися на их территории, и на 50% снизить долг экономически активных предприятий.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера