Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: неділя, 28 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
20 листопада 2001,16:29 Версія для друку

Виктор Тихонов примет участие в заседании Конгресса местных и региональных властей Европы в Страсбурге.

Виктор Тихонов - председатель Луганского областного совета, примет участие в заседании Комитета по вопросам устойчивого развития Конгресса местных и региональных властей Европы, которое пройдет 22-23 ноября в штаб-квартире Совета Европы в Страсбурге. Виктор Тихонов примет участие в заседании как представитель Украины в Конгрессе местных и региональных властей Европы, он также является председателем Национального совета Союза лидеров местных и региональных властей Украины.

20 листопада 2001,16:28 Версія для друку

Утверждена повестка дня сессии облсовета, которая пройдет 22 ноября.

Президиум областного совета утвердил повестку дня предстоящей девятнадцатой сессии областного совета двадцать третьего созыва. На заседании Президиума облсовета, которое провел заместитель председателя облсовета Валерий Голенко, в повестку дня сессии включено более тридцати вопросов. По сообщению пресс-службы областного совета, среди прочих депутаты рассмотрят отчет об исполнении областного бюджета за 9 месяцев 2001 года, вопрос об уточнении показателей областного бюджета на текущий год, обсудят проект программы занятости населения Луганской области на 2002 год, программу создания Луганского областного радиоканала, а также программу развития лесного хозяйства “Леса Луганщины - 2015”.

20 листопада 2001,08:31 Версія для друку

МЕДСЕСТРА С ДИПЛОМОМ … БАКАЛАВРА

Одной общественной организацией больше стало в нашей области - в “Региональную ассоциацию младших медицинских специалистов» объединились медработники этого звена.
Возглавляет новую ассоциацию главная медицинская сестра областной клинической больницы Нина Волошинова – член правления и координационного совета национальной Ассоциации медицинских сестер Украины.
Новая организация имеет своей целью защищать права и поднять престиж медицинских сестер.
Сейчас лечебно-профилактические учреждения нуждаются в специалистах, способных не только выполнять назначения врача. Кстати, почти 80 проц. функций врача могут выполнять медсестры – и без ущерба для здоровья пациентов.
Медсестра нового поколения – это лидер, организатор, психолог. А готовить таких специалистов доверено в нашем регионе восьми медицинским училищам и факультету бакалавров медуниверситета.

20 листопада 2001,08:30 Версія для друку

ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР – СПРАВА СЕРЙОЗНА. І КОРИСНА

Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) - це автоматизована система збору, накопичення та обробки даних про підприємства та організації всіх форм власності, а також їх відокремлені підрозділи (філії, відділення, представництва тощо).
Він створюється і ведеться Державним комітетом статистики України. На територіальному рівні, а саме в Луганській області, розпорядником Державного реєстру є Луганське обласне управління статистики, яке веде державний облік усіх суб'єктів господарської діяльності, що розташовані не території області, та видає довідок про їх включення до ЄДРПОУ.
Як повідомили фахівці Луганського обласного управління статистики, на 1 листопада 2001 р. Єдиний державний реєстр по Луганській області налічував 32,6 тис суб'єктів господарювання, з них юридичних осіб 29,8 тис. Близько 13 тис. підприємств та організацій розташовано на території Луганська (це 38 відс. від загальної кількості по області). Найбільш насиченими суб'єктами господарювання в розрахунку на тисячу осіб населення є Луганськ, Сєверодонецьк, Алчевськ та Троїцький, Міловський, Новоайдарський райони.
- За формами власності на 1 листопада більше половини - 53,6 відс. - колективна форма, 30,3 відс. - приватна, 9,7 відс. - комунальна, 6,3 відс. - державна.
Третина підприємств відноситься до оптової та роздрібної торгівлі - понад 8 тис. об'єктів, 3,6 тис. (11 відс.) - промислові підприємства; 2,6 тис. (8 відс.) - сільськогосподарські; 1,9 тис. ( 6 відс.) - будівельні.
Луганське обласне управління статистики як розпорядник територіального рівня Державного реєстру Україні на платній основі, згідно з Наказом Мінстата України №43 від 12.02.1996 р. "Про затвердження Положення про порядок і умови видачі інформації з ЄДРПОУ", видає інформацію про суб'єкти господарювання юридичним та фізичним особам.
Зокрема, можна отримати інформацію про ідентифікаційний код, найменування українською або російською мовою, поштовий індекс, юридичну адресу, телефон, телефакс, керівник; а також про кількість об'єктів господарювання ЄДРПОУ у розрізі різних класифікаційних та довідкових ознак, таких як територіальна належність, організаційно-правова форма господарювання, галузь економіки та вид економічної діяльності, форма власності, ознака особи, форма фінансування та інші.

20 листопада 2001,08:29 Версія для друку

Благодійна акція “Дитяча лінія в мистецтві” відбулася у Київській дитячій академії за ініціативою Фонду Надії і Добра.

Серед почесних гостей акції були голова ради опікунів фонду Людмила Кучма, голова правління фонду Валентина Довженко, народний артист України Ян Табачник.
Як повідомила начальник відділу управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Тетяна Сидоренко, на святі дитячої творчості в академії були презентовані твори юних обдарувань, які продемонстрували свою майстерність в різних жанрах мистецтва. На концерті виступили лауреати міжнародних конкурсів дитячої творчості з різних куточків України. Найголовнішим на святі було вручення стипендій Фонду Надії і Добра - “Надія України” обдарованим дітям.
Серед них – і наш юний земляк Євген Шевердін, учень 7-А класу луганської СШ №8. Він – вихованець авторської студії “Арт-дизайн-К”, учасник та лауреат обласного етапу Міжнародного конкурсу “Світ без мурів очима дітей” (його організаторами в області стали управління у справах сімї та молоді облдержадміністрації) та представництво Фонду Надії і Добра в Луганській області).
Серед педагогів, відзначених премією Фонду Надії і Добра за високий професіоналізм, самовідданість у формуванні майбутньої мистецької еліти і вагомий внесок у справу розвитку та підтримки талановитих дітей України, і батько Євгена – Костянтин Шевердін, голова Луганської професійно-творчої спілки Міжнародної Федерації художників ЮНЕСКО.
Благодійна акція “Дитяча лінія в мистецтві” проходила в рамках проекту Фонду Надії і Добра “Діти – надія України”.
В найближчих планах фонду - підбиття підсумків конкурсу “Світ без мурів очима дітей” у грудні. Переможці цього етапу будуть нагороджені поїздкою до Німеччини.

20 листопада 2001,08:27 Версія для друку

Восточный филиал Института литературы НАН Украины создан в Луганске.

Восточный филиал Института литературы имени Т.Г.Шевченко Национальной Академии Наук Украины создан на базе Луганского педагогического университета.
Комментируя это событие, доктор филологических наук, профессор, заведующий кафедрой украинской литературы педуниверситета Александр Галич отметил, что инициаторами создания Восточного филиала стали сами преподаватели Луганского университета. Тем более, что во Львове уже давно действует аналогичный Западный филиал. Такое географическое разделение сферы научных интересов украинских литературоведов, по мнению Александра Галича, вполне объяснимо. Однако до сих пор связи украинской литературы с западной культурой и творчество литературной диаспоры в Америке и Западной Европе гораздо больше исследованы, чем восточное крыло литературно-культурных связей.
Как пояснил Александр Галич, предполагается, что основными направлениями работы Восточного филиала Института литературы станет как раз изучение современного литературного процесса на Луганщине и вообще в Донбассе, а также исследование творчества наших земляков, которые в настоящее время живут и работают в России и других странах восточного ближнего зарубежья.
- Со временем мы намерены создать энциклопедию «Литература Донбасса», - заявил Александр Галич, который возглавил Восточный филиал. - Кроме того, мы налаживаем контакты с коллегами и писателями в таких культурных центрах России как Оренбург, Воронеж, Белгород и Ростов-на-Дону, где находятся большие украинские диаспоры. В Оренбургской области, например, треть населения имеет украинские корни, а в самом Оренбурге действует НИИ «Институт Тараса Шевченко», который возглавляет Лауреат самой почетной в Украине Шевченковской премии Леонид Большаков.
Первое время работа сотрудников Восточного филиала Института литературы будет финансироваться за счёт внебюджетных средств Луганского пединститута. В дальнейшем ожидается, что украинская Академия Наук выделит на их исследования свои средства.

20 листопада 2001,08:26 Версія для друку

Згідно із Законом України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу" в містах і районах області у 2001 році відібрані і підготовлені кандидати до вступу до вищих військово-навчальних закладів.

Усього в містах та районах було відібрано 339 юнаків, але зараховано до вищих військово-навчальних закладів тільки 124, тобто 37 відсотків.
Ефективно та системно ця робота проводилась в Жовтневому, Кам'янобрідському, Ленінському районах Луганська, а також Красному Лучі, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Свердловську, Лутугинському та Троїцькому районах області. Тут були найбільш достойні кандидати, і для їх підготовки до екзаменів створено необхідні умови.
Низький загальноосвітній рівень під час вступних іспитів показали юнаки з Білокуракинського, Міловського, Попаснянського, Марківського, Новоайдарського районів і Брянки. Жоден з них не був зарахований до вищих військових навчальних закладів.
Є недоліки й у лікувально-оздоровчій роботі серед юнаків. Захворювання у них своєчасно не виявлялись, лікувально-оздоровча робота проводилась не досить ефективно.
Аби усунути недоліки, покращити військово-професійну орієнтацію цивільної молоді та підвищити ефективність підготовки кандидатів до вступу у військово-навчальні заклади у наступному, 2002 році, головою облдержадміністрації О.Єфремовим видано відповідне розпорядження – “Про підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2001 році та задачі на 2002 рік”.
Зокрема, керівники міст і районів спільно з міськими та районними військовими комісарами повинні проаналізувати роботу з військово-професійної орієнтації молоді, відбору та підготовки кандидатів до вищих військових навчальних закладів у 2001 році, підбити її підсумки та визначити, як поліпшити її у наступному році.
На нарадах з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, їх заступниками з навчально-виховної роботи буде розглянуто заходи по посиленню військово-професійної орієнтації молоді.
Популяризації професії військового мають сприяти і залучення молоді до занять військово-технічними видами спорту.
А юнаки, які бажають стати офіцерами, зможуть у березні-травні наступного року відвідувати додаткові заняття з екзаменаційних дисциплін, а у лютому-березні - пройти медичний огляд.

20 листопада 2001,08:24 Версія для друку

У БУДІВНИЦТВІ ТЕЖ ПРИРІСТ

Як повідомили фахівці Луганського обласного управління статистики, будівельними організаціями всіх форм власності, що працювали за контрактами підряду, за десять місяців року виконано робіт власними силами на 285.3 млн. грн. (у фактично діючих цінах). Це 80.9 відс. суми контрактів, укладених на рік. Порівняно з відповідним періодом минулого року темп росту становив 99.97 відс. (у порівнянних цінах). Найбільше робіт виконано – 91.8 відс. - організаціями, які займаються будівництвом завершених цивільних будівель.
Третину робіт – 32.9 відс. – виконали будівельні організації державної форми власності, 62.1 відс. – колективної, 3.8 відс. – приватної, 1.2 відс. – комунальної. За звітний період із 275 працюючих організацій знизили темпи 150, а 70 – взагалі не працювали.

20 листопада 2001,08:23 Версія для друку

ЖНИВА-2001: Є МІЛЬЙОН ТОНН

Вперше за останні п’ять років в області зібрано 1 млн. шість тисяч 400 тонн зернових культур, повідомило Луганське обласне управління статистики.
Як наслідок, поступово знижуються ціни на хлібобулочні вироби та збільшується їх споживання на душу населення.
При цьому валовий збір зернових (без кукурудзи) склав 958.8 тис. тонн при середній урожайності 24.4 ц з гектара, а кукурудзи на зерно – 47.6 тис. тонн (14.4 ц з гектара).
Урожай цього року – у 2.3 рази більший, ніж у минулому році.
Більше, ніж прогнозувалося – на 2.8 відс. – засіяно озимих під урожай 2002 року (263.8 тис. га).
За десять місяців року господарствами області реалізовано 36 тис. тонн худоби та птиці (у живій вазі). Це на 22.5 тис. тонн менше минулого року. Фахівці пояснюють це, у тому числі, з бажанням господарів збільшити поголів’я худоби.
Більше, ніж торік, вироблено й молока – 319.4 тис. тонн або на 11.7 відс.; яєць – 339.3 млн. штук або на 6.8 відс.

20 листопада 2001,08:23 Версія для друку

Распоряжением губернатора уволен Николай Гапочка, исполнение обязанностей первого заместителя председателя облгосадминистрации возложено на Владимира Иванова, - сообщает пресс-служба облгосадминистрации.

Председатель облгосадминистрации Александр Ефремов подписал распоряжение об увольнении Николая Гапочки – первого заместителя председателя областной администрации, с 12 ноября текущего года в связи с переходом на другую работу. Указом Президента Украины от 3 ноября 2001 года Николай Гапочка назначен первым заместителем Председателя Государственного комитета Украины по государственному материальному резерву. Распоряжением председателя Луганской облгосадминистрации выполнение функциональных обязанностей первого заместителя председателя облгосадминистрации временно возложено на Владимира Иванова.


Сторінки:
8910111213141516171819202122

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера