Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 25 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
14 листопада 2003,16:22 Версія для друку

Голова Нацбанку України Сергій Тігіпко відвідав Луганську область.

Голова Національного банку України Сергій Тігіпко відвідав сьогодні з робочою поїздкою Луганську область. Він зустрівся з головою Луганської облдержадміністрації Олександром Єфремовим, після чого відвідав Східноукраїнський національний університет, де розповів про роботу української банківської системи в сучасних економічних умовах студентам і викладачам вузу та відповів на їх запитання. У другій половині дня голова Нацбанку провів зустріч з керівництвом управління Національного банку України в Луганській області та керівниками банківських установ і бізнес-структур, які працюють на території регіону. Як лідер партії “Трудова Україна” Сергій Тігіпко взяв участь у роботі обласної партійної конференції Луганської обласної організації партії “Трудова Україна”. Підсумок робочої поїздки в область Сергій Тігіпко підвів на прес-конференції, яку він дав для журналістів місцевих та загальноукраїнських ЗМІ.

14 листопада 2003,16:21 Версія для друку

Луганська область може розраховувати на підтримку “Трудової України”. – Сергій Тігіпко.

“Луганська область може розраховувати на підтримку партійної фракції “Трудової України” у Верховній Раді щодо вирішення актуальних для регіону питань”, - заявив Голова Нацбанку України та лідер партії “Трудова Україна” Сергій Тігіпко під час зустрічі з головою Луганської облдержадміністрації Олександром Єфремовим. Сергій Тігіпко зауважив, що не є секретом політична угода між фракцією “Трудова Україна” та луганською депутатською фракцією “Народний вибір”. “Ми працюємо спільною фракційною групою у 56 голосів, і це не абияка сила для вирішення питань”, - відмітив Сергій Тігіпко. Проте, за словами Сергій Тігіпко, основне завдання його робочої поїздки на Луганщину - це роз’яснити діяльність Нацбанку і політику, яку він планує проводити у найближчий час, та почути про регіональні проблеми і порадитися щодо спільного їх вирішення.
Губернатор області Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання журналистів, назвав Сергія Тігіпко одним з тих керівників, з якими можна відверто говорити про всі наболілі проблеми. Під час зустрічі Олександр Єфремов та Сергій Тігіпко обговорили чотири найгостріші сьогодні для регіону питання. Це питання розвитку вугільної галузі та її реформування, питання про стан комунальної сфери, стан справ на хлібному ринку та деякі питання стосовно державного управління. “Ми традиційно підтримуємо з “Трудовою Україною” добрі ділові стосунки і розраховуємо на їх продовження”, - заявив Олександр Єфремов. За його словами, кілька років тому у скрутний для Луганської області час керівництво партії “Трудова Україна” суттєво допомогло у вирішенні проблем вугільної галузі регіону, завдяки чому зараз можна казати про стабільність в її роботи.

14 листопада 2003,16:21 Версія для друку

Нацбанк намерен приложить максимальные усилия для удержания курса гривны и не допустить его рост. - Сергей Тигипко.

«Нацбанк Украины намерен приложить максимальные усилия для удержания курса гривны и не допустить его рост», - заявил сегодня председатель Национального банка Украины Сергей Тигипко в ходе пресс-конференции по итогам своей поездки в Луганскую область. Он отметил, что гривна должна оставаться стабильной, так как ее падение в первую очередь скажется на рядовых жителях страны. «Насколько снизится курс гривны, на столько в тот же день обеднеют простые украинцы», - отметил Сергей Тигипко. По его словам, сегодня нет совершенно никаких оснований, чтобы говорить о дестабилизации курса гривны, так как условия для работы в Украине экспортеров не ухудшаются и растет внешнеторговый оборот государства. Глава Нацбанка призвал население не торопиться менять валюту, поскольку в ближайшее время ожидается увеличение ввоза валюты в страну. Отвечая на вопросы журналистов, Сергей Тигипко заявил, что, по его мнению, Украина имеет все основания начать возврат своих внешних долгов. Относительно роста цен на хлеб, Сергей Тигипко отметил, что есть объективные причины для их роста. Это дефицит нового урожая не только в Украине, но и в России, странах Европы и других странах, которые традиционно являются производителями хлеба. «На эту причину наложилась и наша причина: Правительство не побеспокоилось, чтобы в Госрезерве стабильно лежало 3-5 млн. тонн хлеба», - заявил Сергей Тигипко. По его мнению, это недоработка не только этого года, но и нескольких прошлых лет. «Мы привыкли жить одним днем и все проедать сразу», - отметил он. Серегй Тигипко видит выход в том, чтобы «Не зажимать бизнес, а дать возможность ввозить хлеба как можно больше. Параллельно нужно сосредоточиться на поиске денежных ресурсов для компенсаций на хлеб для социально незащищенных граждан».

14 листопада 2003,16:19 Версія для друку

Угольная отрасль сегодня требует самой серьезной государственной поддержки. – Сергей Тигипко.

«Угольная отрасль сегодня требует самой серьезной государственной поддержки и жестко определенной позиции со стороны Правительства», - заявил Сергей Тигипко в ходе пресс-конференции в Луганске. Он считает порочной практику, предложенную Минтопэнерго, по компенсации работы убыточных угольных предприятий за счет прибыльных. «Я рад, что губернатору Луганской области удалось отстоять свою позицию, так как в конечном итоге в области не осталось бы ни одной прибыльной шахты», - заявил Сергей Тигипко. По его словам, помогать нужно сильным предприятиям. А в отношении слабых государство должно определиться: если их можно вывести на прибыльную работу, значит нужно выделить для них дотации и заложить их в бюджет или привлечь для этого коммерческие структуры. Если же предприятие необходимо закрыть, то сначала нужно создать новые рабочие места, а потом уже ликвидировать шахты. «Если бюджет у нас с каждым годом растет, то почему мы не можем за его счет закрыть угольные проблемы», - заявил Сергей Тигипко. Он также считает, что государство должно занять жесткую позицию в отношении тех структур, которые пытаются нажиться на бедах и трудностях горняков.

14 листопада 2003,16:18 Версія для друку

Губернатор поздравил работников радио, телевидения и связи с профессиональным праздником.

Работников радио, телевидения и связи области поздравил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов во время торжественного собрания по случаю Дня работников радио, телевидения и связи. «Благодаря вашей работе жители области имеют возможность получать достоверную, оперативную, разностороннюю и качественную информацию, быть в курсе всех событий, которые происходят у нас на Луганщине, в Украине, в мире», - отметил губернатор, выступая на собрании. Он также отметил огромную роль, которую играют сейчас средства коммуникации и информации в обеспечении прозрачности и открытости, и поблагодарил за возможность общаться в прямом эфире с многотысячной аудиторией жителей области по самым актуальным и злободневным проблемам жизни региона. «Вы способствуете установлению обратной связи, доверия и взаимопонимания в обществе. Ваш труд необходим нам, необходим обществу», - отметил губернатор.
В ходе торжественного собрания Александр Ефремов вручил награды лучшим работникам сферы телевидения, радио и связи. Почетную грамоту Кабинета Министров Украины получил заместитель начальника управления транспорта и связи облгосадминистрации Виктор Бойко. Медалью «За заслуги перед Луганщиной» III степени награждены генеральный директор Луганского кабельного телевидения Герман Кудинов и заместитель гендиректора Луганской областной телерадиокомпании Валентин Веровский. Грамоты облгосадминистрации и областного совета и памятные часы из рук губернатор вручил еще 25 работникам областных и районных теле- и радиокомпаний, предприятий связи.

14 листопада 2003,16:17 Версія для друку

Посол Великобритании Роберт Бринкли посетит Луганскую область

Чрезвычайный и Полномочный Посол Великобритании в Украине Роберт Бринкли посетит Луганскую область в понедельник, 17 ноября. Предполагается, что Роберт Бринкли встретится с председателем Луганской облгосадминистрации Александром Ефремовым и побывает на Рубежанском картонно-тарном комбинате. Посол ознакомится с работой предприятия и примет участие в торжественном вводе в эксплуатацию участка по производству высокохудожественной упаковки.

13 листопада 2003,14:36 Версія для друку

Необходимо значительно улучшить на уровне городов и районов оздоровление детей. – Владимир Просин.

«На уровне городов и районов необходимо значительно улучшить оздоровление детей, такая задача ставится руководством области», – заявил сегодня Владимир Просин – заместитель председателя Луганской облгосадминистрации в ходе заседания областного Координационного совета по вопросам летнего оздоровления детей и подростков. В нем приняли участие председатели Координационных советов по вопросам летнего оздоровления городских и районных администраций Луганской области, руководители управлений облгосадминистрации, представители контролирующих структур.
Как отметил Виктор Ярыш – начальник управления по делам семьи и молодежи Луганской облгосадминистрации, оздоровление детей является одним из приоритетов социальной политики в области. В этом году в Луганской области работало 838 детских здравниц, это на 61 лагерь больше, чем в прошлом году. В области действовало 45 загородных, 75 профильных лагерей, 667 лагерей с дневным пребыванием, 27 лагерей труда и отдыха, 4 санаторного типа и 20 лагерей другого типа. Из государственного бюджета всех уровней на организацию летнего оздоровления детей было выделено 12,3 млн. грн., это почти на 2 млн. больше, чем в 2002 году. Из местных бюджетов выделено 3,3 млн. грн., из областного – почти 4 млн. грн. На оздоровление детей также выделялись средства Госкомитетом Украины по делам семьи и молодежи, МинЧС, Министерством образования и науки Украины, областным отделением Фонда социального страхования. Кроме того, было привлечено 14,3 млн. грн. внебюджетных средств. Улучшение финансирования и расширение сети детских оздоровительных учреждений позволили увеличить число оздоровленных детей в области по сравнению с минувшим годом на 21,7 тыс. до 122 тыс. 395 человек. Как отметил Виктор Ярыш, оздоровлена половина детей области в возрасте от 7 до 15 лет, при этом 26 из 31-го района и города выполнили свои планы по оздоровлению. Во всех загородных лагерях было организовано 5-ти разовое питание на 10-15 грн. в день, эффект оздоровления отмечен у 80% детей, отдыхавших в загородных лагерях.
Как отметил Виктор Ярыш, в будущем году необходимо увеличить объемы финансирования оздоровительной кампании из бюджета и за счет привлечения внебюджетных средств, создать собственную загородную базу в тех регионах, где она на сегодня отсутствует. Особое внимание, по мнению Виктора Ярыша, следует уделить организации круглогодичного оздоровления детей.

13 листопада 2003,14:35 Версія для друку

16 листопада – День працівників радіо, телебачення та зв’язку.

З професійним святом всіх працівників радіо, телебачення та зв’язку Луганщини привітали голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов та голова Луганської облради Віктор Тихонов. “Сьогодні вже неможливо уявити наше життя без радіо та телебачення, найсучасніших Інтернету та цифрового зв’язку, - говориться в привітанні керівників області. - Робота теле- та радіожурналістів є вагомим чинником у вихованні культури і духовності, а також в об’єктивному інформуванні громадян про поступовий розвиток економіки і промисловості області. Завдяки вашій повсякденній праці інтенсивно розвиваються телекомунікаційні мережі, реалізуються сучасні проекти, а мешканці навіть найвіддаленіших куточків області долучаються до надбань новітніх інформаційних технологій, мають змогу не лише спілкуватися з абонентами всієї планети, а й користуватися світовими ресурсами інформації. Нові прогресивні технології активно запроваджує, розширяючи діапазон послуг, і пошта. У галузі, яка сьогодні швидко інтенсивно розвивається, працюють справжні майстри своєї справи, професіонали високого класу, здатні втілити на практиці всі сучасні досягнення. Переконані, що, усвідомлюючи свій професійний та громадянський обов’язок, ви і надалі йтимете в ногу з часом, задовольняючи інтереси та потреби телеглядачів і радіослухачів, споживачів послуг зв’язку. Бажаємо вам творчої наснаги, нових професійних досягнень. Добробуту і всіляких гараздів вам та вашим родинам”.

13 листопада 2003,14:34 Версія для друку

На 13,8 млрд. грн. виробили продукції підприємства Луганщини у січні-жовтні.

На 13,8 млрд. грн. виробили продукції промислові підприємства Луганської області у січні-жовтні поточного року, що на 12,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Луганського обласного управління статистики, підприємства більшості основних видів промислової діяльності збільшили обсяги виробництва. Приріст продукції проти відповідного періоду минулого року одержано у промисловості 11 міст і 15 районів Луганщини. Значно зросли обсяги виробництва в містах Антрацит, Сєверодонецьк, Рубіжне, Луганськ, а також у Біловодському, Троїцькому, Антрацитівському, Краснодонському, Міловському районах. Перевищено обсяги виробництва січня-жовтня 2002 року на підприємствах хімічної і нафтохімічної промисловості – на 36,7%, целюлозно-паперової промисловості і видавничої справи – на 25,6%, харчової – на 18,8%, з виробництва деревини та виробів з неї – на 18,5%, машинобудування – на 16,6%, металургії та обробленні металу – на 16,5%, з виробництва коксу та продуктів нафтопереробки – на 7,1%.

13 листопада 2003,14:34 Версія для друку

На 884,2 млн. грн. вироблено в області товарів народного споживання за 10 місяців року.

На 884,2 млн. грн. вироблено в Луганській області товарів народного споживання за підсумками 10 місяців поточного року. Як повідомило Луганське обласне управління статистики, обсяги виробництва товарів народного споживання у жовтні зросли на 6% в порівнянні з показниками вересня поточного року, у січні–жовтні 2003 року їх обсяг збільшився на 13,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Три чверті з товарів народного споживання складають продовольчі товари, їх випуск з початку року збільшився на 20,4%. Зріс випуск продукції з незбираного молока у 2,3 рази, мінеральної води – на 95%, сирів жирних – на 80,4%, олії – на 72%, морозива – майже на 40%, круп м’яса, ковбасних виробів - на 17 - 28%, безалкогольних напоїв – на 5,2%. У легкій промисловості перевищено обсяги відповідного періоду минулого року у виробництві шовкових тканин – у 2,5 рази, трикотажних виробів – на 52%, панчішно-шкарпеткових виробів – на 17%.


Сторінки:
131415161718192021222324252627

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера