Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: середа, 24 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
12 грудня 2003,15:15 Версія для друку

Державна стратегія управління місцевим і регіональним розвитком потребує серйозних доопрацювань. - Луганщина взяла участь у громадських слуханнях, де обговорювалася стратегія.

Державна стратегія управління місцевим і регіональним розвитком потребує серйозних доопрацювань. До такого висновку дійшли члени луганської делегації та більшість учасників громадських слухань, на яких обговорювався проект Державної стратегії. Громадські слухання відбулися вчора в Донецьку за дорученням Президента та Прем’єр-Міністра України. В них взяли участь делегації з семи регіонів України: Донецької, Луганської, Харківської, Сумської областей, а також Криму, Севастополю та Одеської області. Учасники слухань підтримали саму ідею щодо необхідності реформування системи управління в регіонах України та співвідношень між органами центральної та місцевої влади. “Головне, що “Державна стратегія” визнає: неспроможність держави ефективно управляти на місцях і є основною причиною низького рівня життя в регіонах України”, - зазначив президент громадського об’єднання “Товариство науковців по сприянню муніципальній реформі” Віктор Кравченко. За його словами “Державна стратегія управління місцевим і регіональним розвитком має три основні блоки питань: реформування системи регіональної влади, яке передбачає правове і фінансове посилення органів місцевого самоврядування; ресурсне матеріальне забезпечення цього реформування та конкретні заходи які треба провести, щоб реалізувати Стратегію. У зв’язку з цим передбачається внести серйозні зміни до діючого в Україні законодавства, починаючи з внесення змін до Конституції України у тих положеннях, що стосуються місцевого самоврядування. В ході обговорення Державної Стратегії управління місцевим і регіональним розвитком, зокрема, питань реформування системи місцевих органів влади, учасники громадських слухань зазначили, що насамперед необхідно розробити стратегію розвитку регіонів, а потім вже опікуватися управлінням цього розвитку. Дотого ж, за думкою учасників слухань, регіони повинні самі розробити для себе стратегії розвитку. Щодо реформування системи місцевого управління, необхідно чітко розмежувати завдання і повноваження між органами державної влади та місцевою регіональною владою.
Аналогічні громадські слухання вже пройшли у Дніпропетровську, де зібрали 7 південних регіонів України. Незабаром відбудеться також обговорення за заході у Львові та в Києві – для центральних регіонів. Після широкого обговорення проекту Державної стратегії управління місцевим і регіональним розвитком та проектів законодавчих актів, усі пропозиції регіонів мають бути враховані при доопрацювання Державної стратегії та представлені Президенту України.

11 грудня 2003,15:26 Версія для друку

Борис Грінченко не тільки прославив Луганський край, але й став велетнем всієї України. – Володимир Просін.

«Борис Грінченко – це людина, яка не тільки прославила наш край, але й стала велетнем всієї України”, – сказав Володимир Просін – заступник голови Луганської облдержадміністрації на урочистих зборах, присвячених 140-річчю з дня народження Грінченка. Володимир Просін привітав учасників зборів, що зібралися в українському академічному музично-драматичному театрі – вчених-філологів, письменників, грінченкознавців з усіх регіонів України, викладачів та студентів вузів, представників громадських організацій, закладів культури Луганщини. На думку заступника губернатора, Борис Гринченко як громадський діяч, упорядник першого словника української мови, талановитий поет і драматург увійшов до когорти найвидатніших постатей в історії національної культури, а його ідеї мають велике значення для розвитку держави та пробудження національної самосвідомості українців. Під час святкування на Луганщині 140-річчя з дня народження відомого педагога і просвітителя Бориса Грінченка в селі Олексіївка Перевальського району, де протягом майже 7 років педагог навчав дітей бідноти в народній школі, відбувся урочистий мітинг і був відкритий меморіальний комплекс-музей Бориса Грінченка і родини Алчевських. В Алчевську пройшли обласні педагогічні читання, а в Луганському національному державному педагогічному університеті – науково-практична конференція, присвячена діяльності Бориса Грінченка.

11 грудня 2003,15:26 Версія для друку

В Луганской области нет предпосылок для повышения цен на продукты питания. – Юрий Махортов.

В Луганской области нет предпосылок для повышения цен на продукты питания, в том числе на хлеб. Об этом заявил сегодня Юрий Махортов – заместитель председателя Луганской облгосадминистрации на совещании с руководителями предприятий пищевой и перерабатывающей промышленности, торговли, контролирующими органами, представителями руководства городов и районов области. Речь шла о недопущении необоснованного роста цен на основные продукты питания в Луганской области.
Как отметил в ходе совещания Сергей Косарев – начальник Главного управления экономики облгосадминистрации, рынок области насыщен широким ассортиментом продовольственных товаров. В соответствии с Поручением Президента Украины и распоряжением председателя Луганской облгосадминистрации мониторинг цен на основные продукты проводится ежедневно, принимаются меры по насыщению рынка товарами по доступным ценам. На ряд товаров, выпущенных в Луганской области, цены ниже, чем на аналогичные продтовары, завозимые из других областей. Также крупнейшими предприятиями-производителями пищевых продуктов в области создано в общей сложности 487 фирменных предприятий торговли, где цены ниже, чем по области. С 11 ноября текущего года в соответствии с распоряжением губернатора Александра Ефремова, зафиксированы цены на 3 наименования хлеба, их выпуск составляет 30% от общего объема выпуска хлеба. Установлен также предельный уровень торговых надбавок. По словам Валентины Понятовой – заместителя начальника Главного управления сельского хозяйства и продовольствия облгосадминистрации, перед Новогодними праздниками крупнейшие пищевые предприятия области, например АОЗТ «Луганскмясопром», проводят акции и снижают цены на товары, в том числе и на социально значимые. В то же время Валентина Понятова отметила, что имеются факты, когда на уровне городов и районов не поддерживаются действия областной власти по стабилизации продовольственного рынка, организации предприятий фирменной торговли, не отслеживается ситуация по созданию частных предприятий в этой сфере. По её словам, эту работу нельзя пускать на самотек, поскольку от неё зависит продовольственная безопасность региона.

11 грудня 2003,15:24 Версія для друку

Облгосадминистрация переходит на обслуживание по пластиковым картам.

Луганская областная государственная администрация переходит на обслуживание по пластиковым картам. Об этом сообщил сегодня Николай Запорожцев – заместитель председателя Луганской облгосадминистрации в ходе открытия отделения АБ «Укркоммунбанк» в помещении облгосадминистрации. Как отметил председатель правления банка Эдуард Лозовский, это 42 отделение банка. Подобные отделения уже действуют в Луганском горисполкоме, областной клинической больнице, во всех городах и районах области, а также в Киеве. В отделении банка в помещении облгосадминистрации установлен банкомат, здесь же можно будет оформить потребительский кредит, положить деньги на счет. «Это полноценное отделение банка», - заявил Эдуард Лозовский. По его словам, при переходе на обслуживание по пластиковым картам отпадает проблема очередей при получении зарплаты, появляется возможность через карту расплачиваться за коммунальные услуги и различные товары. По словам Эдуарда Лозовского, в Луганске в настоящее время активно развивается сеть «Укркарт» – это национальная платежная система Украины, в которую входит более 50 банков страны, в том числе АБ «Укркоммунбанк».

11 грудня 2003,15:23 Версія для друку

Питання якості послуг ЖКГ та заборгованості по зарплаті найчастіше піднімаються у зверненнях громадян до облдержадміністрації.

Питання житлово-комунального господарства, сплати заборгованості по зарплаті, соціального захисту населення та охорони здоров’я найчастіше піднімаються у зверненнях громадян до Луганської облдержадміністрації. За даними відділу роботи із зверненнями громадян обласної держадміністрації, за 11 місяців поточного року до Луганської облдержадміністрації надійшло 6835 звернень, в них порушено 7562 питання. З них 1665 питань торкалися житлово-комунального господарства, в тому числі надійшло 719 скарг на недостатнє опалення житла, порушено 1426 питання праці, з них 977 – про сплату заборгованості по заробітній платі, надійшло 1359 питань з соціального захисту населення, 458 - з охорони здоров’я, 333 - сільського господарства. Кількість звернень з питань житлово-комунального господарства зросла на 21%, в той же час на 20% зменшилася кількість звернень з питань соціального захисту населення, з питань праці зменшилася на 5%, на 4% – з охорони здоров’я.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року на 17% більше надійшло звернень від пенсіонерів, на 12% - від інвалідів ВВВ. Проте кількість звернень, що надійшли від учасників ВВВ та інвалідів зменшилася на 5%, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС - на 10%, ветеранів праці - на 32%. Зменшилась також кількість звернень, що надійшли з вищих органів державної влади, зокрема з Адміністрації Президента України – на 15,1%. Облдержадміністрацією посилено контроль за роботою із зверненнями громадян в її структурних підрозділах, райдержадміністраціях та органах місцевого самоврядування. Як результат, кількість повторних звернень від громадян зменшилася на 72%. Керівниками Луганської облдержадміністрації за 11 місяців поточного року прийнято на 7% громадян більше, ніж за відповідний період минулого року.

11 грудня 2003,15:21 Версія для друку

Урочисті збори з нагоди 45-річчя Держнаглядохоронпраці України відбулися в Луганську.

Урочисті збори, присвячені 45-річчю від дня утворення Держнаглядохоронпраці України, відбулися сьогодні в Луганську. В них взяли участь робітники територіального управління Держнаглядохоронпраці та Геннадій Суслов - директор Департаменту Державного гірничого нагляду Держнаглядохоронпраці України. Він вручив грамоти Держнаглядохоронпраці кращим працівникам та знак “За доблесну службу” Олександру Калініну – головному держінспектору Луганського теруправління. Як зазначили учасників зборів, головне їх завдання – зберігати життя людей, тому треба організувати роботу підприємств так, щоб виконувалися виробничі завдання та при цьому не було постраждалих. Державний комітет України з нагляду за безпечним веденням робіт в промисловості та гірничого нагляду – Держгіртехнагляд України був створений у 1958 році згідно з Постановою Ради Міністрів СРСР. До його складу входило Управління Луганського (Ворошиловградського) гірничого округу. Працювали 15 інспекцій, які виконували нагляд за безпечним веденням робіт у вугільній промисловості та інших галузях, в тому числі спеціалізовані інспекції - металургійна, газо-технічна, хіміко-технічна. За період 1981-87 років були утворені ще 3 спеціалізовані інспекції: з охорони надр та маркшейдерському нагляду, з нагляду у шахтному будівництві та з нагляду за пилогазовим режимом шахт, а в 1995 році - інспекція з нагляду за охороною праці у невиробничій сфері. У 1993 році Управління Луганського гірничого округу реорганізовано у територіальне управління Держнаглядохоронпраці України по Луганській області. Сьогодні теруправління об’єднує 18 інспекцій, які працюють у містах Алчевськ, Краснодон, Красний Луч, Свердловськ, Стаханов, Лисичанськ, Северодонецьк, Ровеньки. У складі теруправління понад 300 працівників. За 11 місяців 2003 року спеціалістами теруправління проведено 290 комплексних перевірок підприємств області. За цей період призупинено понад 16 тисяч робіт внаслідок порушення вимог охорони праці.

11 грудня 2003,15:21 Версія для друку

Вопросы диагностики и лечения герпеса у детей обсудили иммунологи и педиатры Луганской области.

Вопросы диагностики, лечения герпеса у детей, интерпретации врачами-практиками лабораторных исследований стали предметом обсуждения иммунологов и педиатров Луганской области. Научно-практическая конференция «Герпетическая инфекция как проблема в педиатрии» состоялась сегодня в Луганской областной детской клинической больнице. По мнению участников конференции, сегодня герпес следует рассматривать как инфекционное заболевание иммунной системы, необходимо также выработать единый системный подход в лечении данного заболевания. Беспокоит врачей тот факт, что в 75% случаев герпетическая инфекция протекает бессимптомно. По данным Всемирной организации здравоохранения, в мире вирусом простого герпеса поражено около 90% населения, и только у 20% имеются характерные симптомы - пузырьковые высыпания, сопровождающиеся интенсивным болевым синдромом. Поэтому люди зачастую не обращаются к врачу. Поражениям подвергаются все органы и ткани организма, наиболее частыми являются поражения слизистой губ, глаз, половых органов. Герпетическая инфекция, как и обыкновенная простуда, легко передается и занимает второе место по распространенности после гриппа. Герпес пожизненно находится в нервных клетках и может приводить к злокачественным заболеваниям. Он является одной из причин невынашивания беременности, приводит к самоабортам, преждевременным родам. На долю герпетической инфекции приходится 15% всех бесплодных браков.

10 грудня 2003,15:26 Версія для друку

Государство должно иметь механизмы влияния на неэффективных собственников предприятий. – Александр Ефремов.

“Государство должно иметь механизмы влияния на неэффективных собственников предприятий”, – заявил сегодня Александр Ефремов – председатель Луганской облгосадминистрации, отвечая на вопросы журналистов. Как отметил губернатор, руководство области занимается вопросами налаживания работы таких предприятий, но, по мнению Александра Ефремова, “сегодня законодательные механизмы влияния по данным вопросам просто отсутствуют”. В качестве примера губернатор привел ситуацию на Стахановском заводе ферросплавов. “Предприятие остановлено под предлогом дороговизны электроэнергии. Но по заключениям наших специалистов, это предприятие даже при таких ценах работало бы без убытков”, - сказал Александр Ефремов. Он отметил, что предприятие остановлено, а собственник выплачивает 80% заработной платы работникам и гасит убытки по содержанию предприятия. “С таким механизмом мы впервые столкнулись на нашей территории и в этой ситуации мы как власть согласно закону никаких требований предъявить собственнику не можем”, - отметил губернатор. Он считает, что “идут какие-то игры “на поле” этого предприятия, но, в результате, завод ферросплавов простаивает, хотя имеет рынки сбыта, и до остановки приносил хорошие доходы в городской бюджет города Стаханов. “Это сложный регион, где в настоящее время закрыты все шахты. Если еще и промышленные предприятия не будут работать, в городе может сложиться непростая ситуация”, - отметил губернатор.

10 грудня 2003,15:25 Версія для друку

Мы должны максимально обеспечить материальную сторону подготовки спортсменов области к Олимпийским Играм. – Александр Ефремов.

“Мы должны максимально обеспечить материальную сторону подготовки спортсменов области к Олимпийским Играм”, – заявил сегодня председатель Луганской обгосадминистрации Александр Ефремов в ходе заседания организационного комитета по подготовке спортсменов области в участию в XXVIII Oлимпийских Играх. По словам Александра Ефремова, чтобы спортсмены области максимально подготовились к участию в XXVIII Олимпийских играх, которые состоятся в августе 2004 года в Афинах, необходимо создать для потенциальных участников Олимпиады соответствующие материальные условия. В ходе заседания оргкомитета решались вопросы обеспечения их современным спортивным инвентарем, оборудованием, а также обязательными витаминами и фармацевтическими препаратами. Обсуждались также вопросы поиска источников финансирования для проведения тренировочных сборов за пределами области и для участия олимпийцев из нашей области в авторитетных зарубежных соревнованиях. – Чемпионатах и Первенствах Мира и Европы.
Предполагается, что от Луганской области в олимпийскую сборную Украины войдут 18 лучших спортсменов по 9 различным видам спорта луганские кандидаты в олимпийскую сборную уже завоевали 11 лицензий, дающих им право участвовать в XXVIII Олимпиаде. Это 10% всех завоеванных Украиной в настоящее время олимпийских лицензий.
В XXVIII Олимпийских играх, которые состоятся в августе 2004 года в Афинах, намерены принять участие 202 страны мира, в числе которых и Украина. Будет разыгран 301 комплект олимпийских наград. Олимпийская сборная Украины планирует выставить 326 своих спортсменов по 32 видам спорта и войти в 15 сильнейших стран по итогам предстоящей Олимпиады.

10 грудня 2003,15:23 Версія для друку

Область зацікавлена у перемогах своїх спортсменів. – Іван Курліщук.

“Область зацікавлена у перемогах своїх спортсменів,і тому докладає всіх можливих зусиль для гідної підготовки їх до 28 Олімпійських ігор”, - заявив начальник управління фізичної культури і спорту Луганської облдержадміністрації Іван Курліщук. За його словами, облспортуправління уклало угоду з провідними спортивними товариствами області про спільні дії щодо підготовки найперспективніших спортсменів Луганщини з олімпійських видів спорту. “Протягом олімпійського циклу 2201-2004 р.р. обласна влада разом із спорттовариствами “Україна”, “Динамо”, “Колос” та Школою вищої спортивної майстерності займається підготовкою талановитих спортсменів з важкої атлетики, легкої атлетики, боксу, греко-римської боротьби, боксу, велоспорту, сучасного п’ятиборства, спортивної гімнастики, настільного тенісу та стрибків у воду до олімпійських змагань у Греції, що відбудуться влітку 2004 року ,” – відзначив Іван Курліщук. Облдержадмінстрація бере участь в організації та фінансуванні проведення навчально-тренувальних зборів, змагань, а також допомагає потенційним олімпійцям взяти участь у престижних міжнародних світових чи європейських чемпіонатах та першостях. За словами Івана Курлищука, щомісячно для кандидатів на 28 Олімпійські Ігри та перспективних спортсменів ШВСМ, проводяться навчально-тренувальні збори, відрядження на змагання згідно затверджених планів. З третього кварталу 2002 року для ведучих спортсменів і кращих тренерів області призначена губернаторська стипендія. Зараз її отримують 91 спортсмен, в тому числі 6 спортсменів-інвалідів, які представляють Луганщину на Параолімпійських іграх, та 11 тренерів. Крім того, 21 спортсмен з луганської області удостоєний президентської стипендії, що також виплачується щомісячно.


Сторінки:
2345678910111213141516

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера