Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
16 листопада 2004,17:13 Версія для друку

Цены на хлеб нового урожая останутся стабильными. – Александр Ефремов.

«Цены на хлеб нового урожая останутся на том же уровне, который удерживается в области последние два года», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов вчера в прямом эфире радиопередачи «Полчаса на тему». Он подчеркнул, что в области увеличен выпуск социальных сортов хлеба, цены на которые не меняются с февраля 2002 года. Так, только в течение последних трех месяцев выпуск социальных сортов хлеба увеличился до 32 тонн в сутки и сейчас составляет около 18% от общего объема производства хлеба. Александр Ефремов также отметил, что цены на хлеб высшего и 1-го сорта в Луганской области, ниже, чем в среднем по Украине.
«Благодаря тому, что Правительство Украины выполняет свои обещания по погашению долгов по зарплате, повышению пенсий, стипендий и других социальных выплат, увеличился объем выплачиваемой жителям области денежной массы», - отметил губернатор. По его словам, в связи с этим областная власть предпринимает целый комплекс мер, чтобы не допустить резкого роста цен, в первую очередь – на продукты первой необходимости. Так, организовано регулярное проведение ярмарок по всем городам региона, где сами селяне, без посредников имеют возможность напрямую продавать свою продукцию, в том числе мясо. Также практически на всех сельскохозяйственных рынках также организованы места для альтернативной торговли мясом.

16 листопада 2004,17:10 Версія для друку

126 предприятий области полностью ликвидировали задолженность по заработной плате в октябре.

126 предприятий области полностью ликвидировали задолженность по заработной плате течение октября текущего года. Об этом заявил заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Михаил Стоянов на аппаратном совещании у губернатора по вопросу о ходе погашения долгов по зарплате в Луганской области. Среди полностью рассчитавшихся со своими работниками по долгам – 10 угольных предприятий 3 машиностроительных предприятия, входящие в систему Минтопэнерго, ОАО «Лиссода», погасившее долг по зарплате в сумме 2,5 млн. грн., а также 17 предприятий агропромышленного комплекса и 21 предприятие коммунальной собственности городов и районов области. В полном объеме погашены долги по зарплате в химической отрасли региона. На выплату долгов по зарплате работникам конезаводов госпредприятиями уже получены государственные кредиты. Выплаты в сумме более 1,5 млн. грн. будут произведены в ноябре. Практически полностью ликвидирована задолженность коммунальными предприятиями Антрацита, Рубежного, Ровеньков и Беловодского района.
По словам Михаила Стоянова, уровень задолженности по заработной плате на предприятиях Луганской области в октябре уменьшился почти на треть, а с начала года – на 69%. На 1 ноября общая сумма оставшихся долгов составляет около 99 млн. грн.

16 листопада 2004,17:09 Версія для друку

П’ять мільйонів тонн вугілля видобули гірники ДП “Свердловантрацит”, перевиконавши річний план.

П’ять мільйонів тонн високоякісного антрациту видобули гірники ДП “Свердловантрацит”, перевиконавши річний план на 1 млн. 515 тис. тонн. Третій рік поспіль гірники ДП “Свердловантрацит” переборюють п’ятимільйонний рубіж з видобутку вугілля. 14 листопада ними видано на-гора 5 млн. тонн , що більше річного завдання. З цим значним успіхом трудовий колектив ДП “Свердловантрацит” привітали голова облдержадміністрації Олександр Єфремов та голова обласної ради Віктор Тихонов. В їх поздоровленні, зокрема, говориться: “Трудовий колектив підприємства в черговий раз показав приклад сумлінної, високоякісної праці робочих, спеціалістів та керівників усіх рівнів. Багаторічна вдала виробнича діяльність заслуговує самої глибокої поваги та вдячності. Обласна державна адміністрація, обласна рада впевнені, що гірники підприємства і в подальшому будуть нарощувати обсяги вуглевидобутку, вносити свій вклад в стабільну роботу галузі, сприяти поліпшенню соціально-економічного становища в області”.

16 листопада 2004,17:08 Версія для друку

Питання забезпечення споживачів Луганська якісними послугами з теплопостачання розглянуто на засіданні “круглого столу”.

Питання забезпечення споживачів Луганська якісними послугами з теплопостачання розглянуто на засіданні “круглого столу”, проведеного Луганським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. В засіданні взяли участь керівники житлово-комунальних підприємств Луганська - МКП “Жилсервіс”, МКП “Теплокомуненерго” та обласного управління захисту прав споживачів. За результатами засідання адміністративною колегією територіального відділення Антимонопольного комітету України підприємствам МКП “Теплокомуненерго” та МКП “Жилсервіс” надані обов’язкові для виконання рекомендації щодо проведення ретельного аналізу випадків надання неякісних або в неповному обсязі послуг теплопостачання. У разі виявлення таких фактів їм необхідно здійснити перерахунки споживачам та повідомити тервідділення у місячний термін. Крім того підприємства повинні здійснити заходи щодо забезпечення недопущення подібних випадків у подальшому.

16 листопада 2004,17:08 Версія для друку

В містах та районах області

Антрацит: у місті та селищах виконуються заходи щодо підготовки до святкування 60-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Вже закінчено реконструкцію площі та братської могили меморіалу "Вічний вогонь", на яку були використані кошти з місцевого бюджету у сумі 15,6 тис. грн. та спонсорські гроші на суму 70 тис. грн. Завершується будівництво нової будівлі міського історичного музею, розробляється проект будівництва міського цвинтаря. У селищах Каменське, Дубовське, Крепінське, В.-Павловське за допомогою залучених коштів місцевих підприємств проведені ремонтні роботи на сільських цвинтарях.
Лисичанськ: на сьогодні у місті повністю ліквідована заборгованість із заробітної плати працівникам підприємств комунальної форми власності. Станом на 1 листопада поточного року в цілому по місту заборгованість із заробітної плати у порівнянні з початком року зменшилась на 29 млн. 826,9 тис. грн. У порівнянні з жовтнем сума боргу зменшилася на 9 млн. 253,8 тис. грн.
Біловодський район: для покращення водопостачання мешканців селища Біловодськ місцевою дільницею Старобільського РВУ "Компанія "Луганськвода" за рахунок коштів місцевого бюджету виконано ремонт артезіанської свердловини №5 з напірним колектором 120 м на суму 11,5 тис. грн. Замінені центральна водонапірна башта та 4 глибинні насоси.

15 листопада 2004,17:50 Версія для друку

Урочистий прийом з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку відбувся сьогодні в облдержадміністрації.

Сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов та голова облради Віктор Тихонов провели урочистий прийом з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. Керівники області привітали присутніх з їх професійним святом та вручили кращим працівникам телерадіоорганізацій та підприємств зв’язку Луганщини Почесні грамоти Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Луганської облдержадміністрації та облради, а також медалі “За заслуги перед Луганщиною” ІІІ ступеню. Ордени та грамоти Української Православної Церкви вручив працівникам телерадіоорганізацій Митрополит Луганський та Старобільський ІОАННІКІЙ. Цього ж дня Олександр Єфремов та Віктор Тихонов взяли участь у заходах з нагоди введення в дію першої черги знімальних павільйонів Обласного об’єднання "Луганське кабельне телебачення".
На сьогодні в інформаційному просторі Луганської області діє 91 телерадіоорганізація. Лідером електрозв’язку в регіоні є Луганська філія ВАТ “Укртелеком”, яка обслуговує більше 424 тис. абонентів. Послуги поштового зв’язку в області надають 28 вузлів зв’язку “Укрпошти”, поштамт, центр обробки та перевезення пошти, 510 відділень та 193 пункти поштового зв’язку.

15 листопада 2004,17:44 Версія для друку

Діяльність в області спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій сприяє прозорості та демократичності процесу підготовки та проведення виборів Президента України. – Володимир Просін.

“Діяльність в Луганській області офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій сприяє прозорості та демократичності процесу підготовки та проведення виборів Президента України у 2004 році”, – заявив сьогодні на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Володимир Просін. Він розповів журналістам про роботу обласної робочої групи, яка безпосередньо займається організацією сприяння діяльності офіційним іноземним спостерігачам. Відповідні робочі групи створено в усіх містах та районах області. В обласному центрі та на містах робочі групи забезпечені приміщеннями, необхідною оргтехнікою і засобами зв’язку, в тому числі електронного, що дає можливість своєчасно надавати необхідну допомогу працюючим на території області іноземним спостерігачам.
За словами Володимира Просіна, хід підготовки та проведення виборчої кампанії по виборах Президента України в Луганській області відстежувався 67 офіційними спостерігачами від іноземних держав і міжнародних організацій, з них 24 чол. – від ОБСЄ, 8 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 2 – від Міжнародного національно-демократичного інституту, 3 – від Міжнародного республіканського інституту, один – від Союзу комсомольських організацій ВЛКСМ, 27 – від СНД. 29-31 жовтня спостерігачі від СНД спостерігали за ходом виборчої кампанії в усіх територіальних виборчих округах, ознайомилися з діяльністю 12 територіальних виборчих комісій та близько 60 виборчих дільниць у селах, селищах та містах області. Офіційні спостерігачі від ОБСЄ протягом вересня та жовтня ознайомилися з роботою всіх територіальних виборчих комісій та близько 150 виборчих дільниць. Офіційні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій були присутні також при підрахунку голосів на виборчих дільницях. “Зауважень та офіційних звернень щодо порушень у ході виборчого процесу не надходило”, - заявив Володимир Просін. Він також підкреслив, що спостерігачі від СНД та ОБСЄ дали високу оцінку рівню підготовки Луганщини до виборчої кампанії та висловили подяку органам влади області за сприяння у реалізації їх повноважень.
На сьогодні на Луганщині перебувають офіційні спостерігачі від ОБСЄ Стефен Ашворт та Майкл Омагоні, які спостерігають за ходом підготовки до другого туру Президента України в Луганській області.

15 листопада 2004,17:24 Версія для друку

Более чем в два раза увеличился средний уровень пенсии в Луганской области за последние два года. – Владимир Тураев.

«Более чем в два раза увеличился средний уровень пенсии в Луганской области за последние два года и составил по области 352 грн., притом, что средний по Украине - 311 грн.», - заявил начальник Главного управления Пенсионного Фонда Украины в Луганской области Владимир Тураев сегодня на брифинге в облгосадминистрации.
По словам Владимира Тураева, в течение текущего года было осуществлено 7 повышений пенсионных выплат. Так, с 1 января был произведен перерасчет пенсий согласно Закона Украины «Об общеобязательном государственном пенсионном страховании». В марте эти пенсии были увеличены еще на 12% согласно принятому Правительством Украины Постановлению, причем доплата произведена с 1 января 2004 года. С 1 мая Правительством Украины была назначена целевая денежная помощь на проживание в размере 50 грн. инвалидам войны 1 группы, до 50 грн. – инвалидам войны 2 и 3 группы, у которых пенсии не достигали прожиточного минимума. С 1 июня повышен прожиточный минимум тем, кто получал надбавки за особые заслуги, с 268 грн. до 284 грн. 69 коп. С 1 августа людям, у которых пенсия не достигала прожиточного минимума - 284 грн.69 коп. - для нетрудоспособных лиц, Правительство Украины установило доплату в размере до 30 грн. С 1 сентября повышены минимальные пенсии инвалидам, инвалидность, которых связана с Чернобыльской катастрофой. Также с 1 сентября установлена государственная адресная помощь или дотация к пенсиям, которые не достигают прожиточного минимума. Эту помощь получили 560 тыс. пенсионеров, проживающих на Луганщине. В настоящее время уже выплачены пенсии за особые заслуги участникам войны как надбавка к минимальной выплате. С 1 по 15 ноября такую пенсию получили 15 тыс. жителей Луганской области, на общую сумму 1,1 млн. грн..
В Луганской области проживает более 760 тыс. пенсионеров. Ежемесячно на выплату пенсий необходимо более 260 млн.грн. За 10 месяцев текущего года из всех источников финансирования в бюджет Пенсионного фонда области поступило 2 млрд. 22 млн. грн., что в сравнении с соответствующим периодом прошлого года больше на 694 млн. грн., или 52%, в том числе страховых взносов или собственных средств поступило в размере 1 млрд. 367 млн. грн. В течение этого года собственные поступления имели тенденцию роста и в сравнении с прошлым годом они увеличились на 45% или 422,5 млн. грн.

15 листопада 2004,17:01 Версія для друку

Сьогодні губернатор в прямому ефірі обласного радіо відповість на питання мешканців області.

Голова облдержадміністрації Олександр Єфремов візьме участь в програмі “Півгодини на тему…”, яка відбудеться сьогодні у 18 год. 10 хв. в прямому ефірі обласного радіо, та відповість на питання мешканців області. Темою сьогоднішньої передачі є дії обласної влади щодо вирішення соціальних проблем, серед яких погашення заборгованості із заробітної плати, здійснення соціальних виплат, робота житлово-комунального господарства області в опалювальний період.

15 листопада 2004,16:58 Версія для друку

В містах та районах області

Сватівський район: 15 листопада поточного року закінчено роботи з реконструкції середньої школи №2 села Сватова Лучка. У процесі роботи проведено заміну віконних рам, 1 тис. 123 кв. м покрівлі, поштукатурено та пофарбовано 1 тис. 100 кв. м фасаду. Реконструкція школи здійснювалася за рахунок бюджетних коштів підрядною організацією СПМК-53.
Станично-Луганський район: урочисте відкриття комп’ютерного класу відбулося у Валуківській середній школі. 10 комп’ютерів та необхідне умеблювання передано школі Міністерством освіти України в рамках програми комп’ютеризації сільських шкіл. У церемонії відкриття комп’ютерного класу взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати райради, педагогічний колектив та учні школи.
Старобільський район: 12 листопада поточного року відбувся ввід першої черги будівництва водогону по вул. Постишева, Биковського та Коваленко. Для цього з місцевого бюджету було виділено 10 тис. грн.


Сторінки:
111213141516171819202122232425

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера