Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
15 листопада 2004,14:26 Версія для друку

Підписано меморандум пролонгації Угоди між Луганською та Ростовською областями.

Губернатори сусідніх областей домовилися про продовження дії Угоди, що діяла починаючи з 1999 року, терміном ще на п’ять років. Необхідність та своєчасність підписання цього документу диктувалася розвитком взаємовідносин між Луганщиною та Ростовською областю. Впродовж останніх двох років торгівельний обіг між регіонами збільшився з 17 до 40 млн. доларів, експорт у Ростовську область за 9 місяців поточного року зріс на 26,5%. Пролонгованою Угодою передбачено поглиблення партнерських взаємовідносин між Луганщиною та Ростовською областю. Крім того, окремими пунктами стоять питання взаємного залучення інвестицій у економіку регіонів, підтримка підприємств, що ведуть роботу в сфері екології, охорони навколишнього середовища, наголошується на необхідності розробки заходів для реалізації спільних проектів та програм. Губернатор Ростовської області Володимир Чуб проінформував керівництво Луганської області про підтримку Державною Думою Російської Федерації ініціатив Президентів України та Росії щодо безвізового перетину кордону громадянами двох країн, а також про збільшення терміну перебування громадян України на території Росії до трьох місяців.

15 листопада 2004,12:04 Версія для друку

Громадяни України, які живуть та працюють у Ростовській області Російської Федерації матимуть змогу реалізувати своє Конституційне право у день виборів Президента України.

“Громадяни України, які живуть та працюють у Ростовській області Російської Федерації матимуть змогу реалізувати своє Конституційне право у день виборів Президента України”, - таку спільну заяву зробили губернатор Луганської області Олександр Єфремов та голова обласної ради Віктор Тихонов під час свого візиту до сусіднього регіону Росії.
Відповідаючи на запитання журналістів, керівники Луганської області зазначили, що у день голосування у Консульстві України у Ростові буде відкрито виборчу дільницю. Крім того, всім бажаючім буде надано можливість реалізувати своє Конституційне право і на території України. Для цього необхідно взяти відкріплювальні талони у Консульстві, а потім на спеціальних автобусах перетнути кордон за спрощеною процедурою. За словами Олександра Єфремова, у цьому питанні вони знайшли повну підтримку з боку керівництва Ростовської області. Він також звернувся по ростовському телебаченню до співгромадян з проханням прийти на виборчі дільниці і зробити свій вибір, адже від їх голосу буде залежати яким шляхом крокуватиме Україна найближчими роками.

12 листопада 2004,18:52 Версія для друку

Премьер-министр Украины Виктор Янукович пребывает в Луганской области с рабочей поездкой.

Премьер-министр Украины Виктор Янукович пребывает в Луганской области с рабочей поездкой.
Премьер-министр Украины Виктор Янукович пребывает сегодня в Луганской области с рабочей поездкой. Он вместе с председателем Луганской облгосадминистрации Александром Ефремовым и председателем областного совета Виктором Тихоновым ознакомился с работой шахты «Лутугинская» ГП «Луганскуголь», спустился в шахту, встретился с работниками предприятия и журналистами.
«В последние годы удалось многое решить для шахтеров и шахтерских регионов, в частности практически решена проблема задолженности по заработной плате за предыдущие годы», - заявил Виктор Янукович. Так, горнякам Луганской области выплачено 356 млн. грн. задолженности по зарплате. По словам Премьер-министра, взамен выбывающим мощностям, прежде всего, необходимо восстановить те шахты, которые имеют запасы угля 30-40 млн. тонн, для того чтобы выйти на общеукраинскую добычу 100-105 млн. тонн в год. «Кроме того, что мы вкладываем средства в развитие угольных шахт, мы ведем активное сотрудничество с Россией и будем покупать уголь недостающих марок, а взамен им будем поставлять шахтное оборудование», - отметил Виктор Янукович. Премьер-министр спустился в шахту и ознакомился с работами на добычном участке, где с нового года будет добываться по 1,5 тыс. тонн угля в сутки. Это позволит шахте «Лутугинской» выйдет на самоокупаемость, а в перспективе стать прибыльной. Угольные запасы на шахте составляют 36 млн. тонн, что позволит вести добычу угля на ней в течение 70 лет.
Вечером Виктор Янукович в прямом эфире на Луганской областной телерадиокомпании ответит на вопросы жителей области.

12 листопада 2004,18:11 Версія для друку

Мы с оптимизмом смотрим на будущие отношения между Кубой и Украиной. – Хулио Гармендия.

«Мы с оптимизмом смотрим на будущие отношения между Кубой и Украиной», - заявил Чрезвычайный и Полномочный Посол Республики Куба в Украине Хулио Гармендия, находящийся в Луганске с официальным визитом, сегодня в ходе встречи с заместителем председателя Луганской облгосадминистрации Владимиром Просиным и Луганским городским головой Евгением Бурлаченко. Хулио Гармендия вручил медали «Воин-интернационалист» І степени 36 участникам военной стратегической операции «Анадырь» и членам их семей от государственного совета республики Куба. «Для нас это дело чести, так как эти люди были готовы отдать свою жизнь ради освобождения Кубы», - заявил Посол. Он отметил, что Куба оправдала усилия воинов-интернационалистов и сохранила свою независимость. В настоящее время Республика Куба оказывает помощь Украине в оздоровлении детей, пострадавших в результате Чернобыльской катастрофы.
Сегодня же Хулио Гармедиа посетил ЗАО "ЛГЗ "Луга-Нова", встретился с представителями предприятий и организаций Луганской области, заинтересованными в налаживании торгово-экономических отношений с Республикой Куба.
В 2002 году экспортные поставки Луганской области с республикой Куба составили 443,99 тыс.дол.США, в прошлом году – 884,83 тыс.дол.США. В товарной структуре экспорта в 2003 году наибольшую часть составили удобрения – 863,04 тыс. дол. США или 97,54%.

12 листопада 2004,18:09 Версія для друку

Відбулося засідання робочої групи по реалізації Угоди про співробітництво між Луганською та Ростовською областями.

Сьогодні в Ростові-на-Дону в рамках Днів Луганської області в Ростовській області Російської Федерації відбулося засідання робочої групи по реалізації Угоди про співробітництво між Луганською та Ростовською областями. Засідання пройшло під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Михайла Стоянова та заступника Глави Адміністрації Ростовської області Віктора Дерябкіна. В ході засідання учасники робочої групи обговорили конкретні деталі щодо співробітництва між промисловими підприємствами Луганщини та Ростовської області, можливість створення російсько-українського спільного підприємства корпорації “Глорія-Джинс” на базі 4 підприємств легкої промисловості Луганщини. Вони визначили спільні дії на 2005 рік щодо співпраці в сфері освіти, культури, науки, спорту, а також прийняли рішення звернутися до Урядів України та Російської Федерації з клопотанням про міжурядову угоду щодо спрощеного порядку перетинання російсько-українського державного кордону для жителів прикордонних населених пунктів з боку Ростовської та Луганської областей. На 2005 рік заплановано організувати спільний контроль на трьох прикордонних пунктах. Сьогодні ж було підписано Угоду між Головним управлінням економіки Луганської облдержадміністрації та Міністерством економіки, торгівлі, міжнародних та зовнішньоекономічних зв’язків Ростовської області Російської Федерації про обмін досвідом та сприяння у розвитку підприємництва.
Учасники робочої групи також ознайомились з експозицією виставки “Роль малого бізнесу в економіці Дону”, де представлена продукція провідних підприємств Луганської та Ростовської областей.

12 листопада 2004,16:27 Версія для друку

Луганська область займає 4 місце в Україні за обсягами реалізованої продукції.

Луганська область займає 4 місце в Україні за обсягами реалізованої продукції. За даними Головного управління статистики у Луганській області, в структурі реалізації найбільша частка припадає на продукцію підприємств-виробників коксу та продуктів нафтоперероблення – 30,5%, металургії та оброблення металу – 20,6%. За січень-вересень поточного року промисловими підприємствами Луганської області реалізовано промислової продукції на 18,7 млрд. грн. Приріст обсягів продукції з початку поточного року становив 11,3%. Зросли обсяги виробництва продукції проти січня-жовтня 2003 року у промисловості 11 міст і 14 районів. Значне збільшення виробництва продукції відмічено на підприємствах міст Брянки, Антрацитівського, Кремінського, Слов’яносербського районів. На 11,2% збільшилося виробництво промислової продукції у жовтні проти відповідного місяця минулого року, у тому числі в обробній промисловості на 14,1% і виробництві та розподіленні електроенергії, газу, тепла, води – на 3,5%.

12 листопада 2004,15:54 Версія для друку

В містах та районах області

Біловодський район: 45 інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій вже отримали лікування у новому корпусі Біловодської центральної районної лікарні. Лікувальну установу відкрито 8 жовтня поточного року, вона розрахована на 165 ліжко-місць. В хірургічному та терапевтичному відділеннях працюють палати для інвалідів ВВВ та учасників бойових дій на 1-2 чол., палати оснащені телевізорами та холодильниками. Для цих категорій громадян лікування проводиться безкоштовно.
Міловський район: виконуються роботи з реконструкції системи водопостачання смт. Мілове, на що планується виділити 100 тис. грн. з державного бюджету та 2 тис. грн. - з місцевого. На сьогодні профінансовано 87,5 тис. грн. з державного бюджету та в повному обсязі з місцевого. По вул. Дружби народів в смт. Мілове вже прокладено 500 м труб, або половину від необхідного. Проведено також водопровід по вул.Армійська довжиною 50 м. Прокладка цих ліній дасть можливість забезпечити водою квартири багатоповерхових будинків, в яких не працював водопровід протягом 5-ти останніх років. Це також дозволить закільцювати водопровідну лінію селища. Разом з тим буде проведена реконструкція внутрішньої системи та мереж на станції другого підйому, що дасть можливість установити нове обладнання дезинфекції води. Об’єкт планується ввести в дію до кінця листопаду поточного року.
Троїцький район: проведено засідання комісії з надання адресної допомоги малозабезпеченим громадянам. На засіданні розглянуто 36 заяв від малозабезпечених громадян, у тому числі 13 - від пенсіонерів, 6 – від самотніх матерів, 4 – від інвалідів дитинства, 3 – від багатодітних сімей. За рахунок коштів районного бюджету їм надано грошову допомогу на загальну суму 1 тис. грн., за рахунок коштів спеціального фонду райдержадміністрації – на суму 624 грн.

11 листопада 2004,17:35 Версія для друку

Торжественное открытие “Дней Луганской области в Ростовской области” состоялось в Ростове-на-Дону.

Сегодня в рамках “Дней Луганской области в Ростовской области” в Ростове-на-Дону состоялась встреча председателя Луганской облгосадминистрации Александра Ефремова и председателя Луганского областного совета Виктора Тихонова с губернатором Ростовской области Владимиром Чубом. Они обсудили результаты сотрудничества между двумя областями и перспективы дальнейшего развития партнерских отношений регионов в экономической, социальной и культурной сферах. После этого в торгово-выставочном центре «Роствертол» состоялась церемония торжественного открытия Дней Луганской области в Ростове-на-Дону и выставки продукции предприятий Луганщины.
По данным Луганской региональной торгово-промышленной палаты, около 20 предприятий из Луганской области ознакомят ростовчан с образцами своей продукции на экспозиции общей площадью около 200 кв. м. В выставке принимают участие ОАО ХК «Лугансктепловоз», ГППО «Луганский станкостроительный завод», ЗАО «Луганский завод коленчатых валов», Лисичанский стеклозавод «Пролетарий», СГПП «Азот» а также Луганский аграрный университет, Восточноукраинский национальный университет им. Даля и другие. Такие выставки традиционные и проводятся 3-й год подряд в рамках реализации Соглашения о сотрудничестве между Луганской областью Украины и Ростовской областью Российской Федерации. Планируется, что завтра состоится заседание рабочей группы по реализации этого Соглашения, где будет обсуждаться вопрос о продлении его действия.
Сегодня губернатор Луганской области Александр Ефремов встретился с представителями украинской диаспоры, проживающими в Ростовской области. Также планируется посещение руководителями областей ЗАО «Донсервисавто» в г. Новошахтинске, где по предварительным данным, будут подписаны соглашения между нашими регионами.

11 листопада 2004,17:35 Версія для друку

Премьер-министр Украины Виктор Янукович посетит 12 ноября Луганскую область с рабочей поездкой.

Завтра Премьер-министр Украины Виктор Янукович посетит Луганскую область с рабочей поездкой. По программе поездки предполагается, что Глава Правительства ознакомится с работой шахты «Лутугинская» ГП «Луганскуголь», пообщается с шахтерами и журналистами. После этого планируется участие Виктора Януковича в богослужении, которое пройдет в Свято-Владимирском кафедральном соборе г.Луганска. Также на ОАО «Холдинговая компания «Лугансктепловоз» он ознакомится с новой железнодорожной продукцией предприятия и встретится с трудовым коллективом тепловозостроителей. Вечером предполагается выступление Виктора Януковича в прямом эфире на Луганской областной телерадиокомпании.

11 листопада 2004,17:13 Версія для друку

12 ноября Чрезвычайный и Полномочный Посол республики Куба в Украине Хулио Гармендия посетит Луганск.

12 ноября Чрезвычайный и Полномочный Посол республики Куба в Украине Хулио Гармендия посетит Луганск. Согласно программе визита, предполагается встреча Посла республики Куба с председателем Луганской облгосадминистрации Александром Ефремовым и председателем областного совета Виктором Тихоновым. Кроме этого планируется, что Посол примет участие во встрече с воинами-интернационалистами – участниками военной стратегической операции «Анадырь» и вручит им правительственные награды Республики Куба, по окончании встречи состоится пресс-конференция. В программе пребывания Посла также запланировано посещение ЗАО «ЛВЗ «Луга-Нова» и встреча с представителями предприятий и организаций Луганской области, заинтересованными в налаживании торгово-экономических отношений с Республикой Куба.


Сторінки:
121314151617181920212223242526

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера