Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: вівторок, 23 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
11 листопада 2004,16:44 Версія для друку

Динамика и стабильность промышленного комплекса области делают возможным обеспечить рост объемов производства в 2005 году на 110,6%. – Валентин Матюшев.

«Динамика и стабильность промышленного комплекса области делают возможным обеспечить рост объемов производства в 2005 году на 110,6%, что на 2,6% выше, чем планируется по Украине”, - заявил заместитель начальника Главного управления промышленной политики облгосадминистрации Валентин Матюшев сегодня на заседании коллегии управления промышленности облгосадминистрации, на котором рассмотрена программа развития отраслей промышленности области на 2005 год. По его словам, в следующем году в сравнительных ценах планируется произвести товарной продукции на 17,2 млрд. грн. Импорт прогнозируется в объеме 272,8 млн. долларов США или 117,7%, экспорт - 1586,8 млн. долларов США или 113,0%.
Валентин Матюшев также отметил, что за 10 месяцев текущего года промышленным комплексом области произведено товарной продукции на сумму более 15 млрд. грн., в том числе нефтеперерабатывающей промышленностью на 5,3 млрд. грн., химической - 1,5 млрд. грн., металлургической - 2,5 млрд. грн. Валентин Матюшев подчеркнул, что темпы роста объемов производства в машиностроении составили 123,4% и с начала года достигли рубежа 1 млрд. грн. До конца года ожидается обеспечить темпы роста производства в отраслях обрабатывающей промышленности на уровне 110,2%, в том числе в производстве коксопродуктов - 109,0%, нефтеперерабатывающей промышленности - 111,0%, производстве базовой химии - 105,0%, черных металлов - 112,0%, машиностроении и металлообработке - 121,8%, легкой промышленности - 107,2%. Как отметил Валентин Матюшев, в целом обрабатывающая промышленность развивается более высокими темпами, чем другие отрасли, за 10 месяцев текущего года рост объемов производства составляет 113,9%.
На заседании члены коллегии утвердили программу развития отраслей промышленности Луганской области на следующий год. Программой запланировано достичь темпов роста объемов производства в легкой промышленности на 105,4%, в производстве кокса и продуктов нефтепереработки - 103,6%, в химии и нефтехимии - 113,4%, металлургии - 122,9%, машиностроении - 110,5%. Руководителям промышленных предприятий поручено уделить особое внимание улучшению качественных показателей работы, принять меры по расширению рынков сбыта традиционной продукции, освоению новой, конкурентоспособной перспективной продукции, реконструкции и модернизации предприятий.

11 листопада 2004,15:44 Версія для друку

Ювілейний вечір, присвячений 70-річчю письменника Владислава Титова, пройшов в Луганську.

Ювілейний вечір та показ вистави “Благословенна будь, моя любов!” за повістю “Усім смертям на зло”, присвячений 70-річчю письменника Владислава Титова, пройшов вчора в Луганському обласному російському драматичному театрі. Перед показом вистави відбулася зустріч глядачів з друзями письменника та акторами драмтеатру. Постанова вистави “Благословенна будь, моя любов!” стала можливою завдяки гранту облдержадміністрації та облради, яку здобув обласний російський драмтеатр у 2004 році. Вчора ж представники літературної громадськості Луганщини поклали квіти на могилу Владислава Титова. Сьогодні в обласному будинку творчої інтелігенції пройшов вечір пам’яті “Він був для подвигів народжений”, присвячений 70-річчю письменника.

11 листопада 2004,15:44 Версія для друку

В містах та районах області

Лисичанськ: продовжується реконструкція системи водопостачання південної частини міста, кошторисною вартістю 2 млн. 215 тис. грн. На сьогодні профінансовано 823,7 тис. грн., з них 350 тис. грн. - з держбюджету, 115 тис. грн. - з обласного екологічного Фонду охорони навколишнього середовища та 358 тис. грн. – з коштів міського бюджету. Реконструкція системи водопостачання дозволить покращити забезпечення питною водою мешканців південного мікрорайону міста, як приватного сектора, так і жителів 9-ти поверхових будинків.
Рубіжне: міський голова Анатолій Бусенков провів нараду з керівниками підприємств комунальної сфери з питання дотримання графіка ремонту ліфтового господарства міста. З виділених Кабінетом Міністрів України на ремонт ліфтів у м. Рубіжному 1 млн.188 тис. грн. освоєно 540 тис. грн. Перед управлінням житлово-комунального господарства поставлена задача до кінця поточного року освоїти суму, що залишилася, та виконати всі ремонтні роботи.
Біловодський район: агроформування району ведуть розрахунки за оренду земельних та майнових паїв. Десять агроформувань розрахувались повністю, дев’ятнадцять наближаються до завершення. В рахунок орендної плати надано 2978,4 тонн зернових на суму 1480 тис. грн. по середній ціні за тонну - 500 грн., іншої продукції - на суму 459,2 тис. грн., надано послуг на 300 тис. грн. та грошима – 459,2 тис. грн.
Перевальський район: для проведення аварійно-відновлювальних робіт на каналізаційних сітях м.Перевальськ та п.Горняцький з обласного екологічного фонду виділено кошти на суму 216 тис. грн. На сьогодні виконано понад 40% загального обсягу робіт.

10 листопада 2004,17:21 Версія для друку

Заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України Сергій Куруленко перебуває з робочим візитом на Луганщини.

Заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України Сергій Куруленко перебуває з робочим візитом на Луганщини. Він взяв участь у Всеукраїнській нараді “Впровадження нового механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря”, яка розпочалася сьогодні в Алчевську. У нараді також взяли участь представники 27 регіонів України, міст та районів Луганщини, керівники основних підприємств-забруднювачів. Сьогодні вони обговорили питання впровадження нової системи регулювання в галузі охорони атмосферного повітря та заходи щодо зменшення забруднення атмосферного повітря викидами пересувних джерел. Завтра, 11 листопада, вони розглянуть питання впровадження сучасних вітчизняних та світових технологій для зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу.
Організаторами наради виступили Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, Держуправління екології та природних ресурсів в Луганській області, ВАТ “Алчевський металургійний комбінат” та ВАТ “Алчевськкокс”.

10 листопада 2004,17:20 Версія для друку

Торжественное открытие Луганского областного центра социальной адаптации детей-сирот состоялось сегодня в Луганске.

“Любое цивилизованное общество ценится тем, как оно относится к старикам и детям”, - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов на торжественном открытии областного центра социальной адаптации детей-сирот. В открытии также приняли участие председатель Луганского областного совета Виктор Тихонов, Посол Австрии в Украине Михаэль Миис, представитель австрийской гуманитарной организации “Лебенсхильфе-Стирия”, руководитель движения “Педагоги за мир и взаимопонимание”. Сегодня центр открыл двери для 20 детей-сирот, выпускников вспомогательных школ-интернатов областного подчинения. Целью создания центра является оказание всесторонней помощи в подготовке к самостоятельной жизни и выборе профессий детей-сирот. В центре также будет проводиться системное оздоровление этих детей и коррекция психофизиологических отклонений. В центре расположены 2 больших холла, 10 спальных комнат, 4 мастерских, спортивный, тренажерный и актовый залы. В центре работает высококвалифицированный педагогический, медицинский и обслуживающий персонал. Специалисты центра систематически проходят стажировку в австрийских реабилитационных центрах, где имеют возможность ознакомится с основными европейскими методиками работы в подобных заведениях и соответственно вырабатывать свои методики.

10 листопада 2004,17:20 Версія для друку

Урочисте відкриття авіаційного рейсу “Луганськ-Москва” відбулося в Луганську.

Урочисте відкриття регулярного авіаційного рейсу “Луганськ-Москва” відбулося 9 листопада в Луганську за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Пристюка. Першими пасажирами авіарейсу стали музиканти камерного оркестру “Серенада” Луганського інституту культури і мистецтв, які запрошені Урядом м. Москви Російської Федерації до участі у Міжнародному музичному фестивалі “Московская осень”.
Регулярне авіаційне сполучення зі столицею Російської Федерації відкрито у рамках реалізації Угоди про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією та Урядом м. Москви РФ на 2003-2005 роки та протокольних рішень робочої зустрічі представників Департаменту транспорту та зв’язку м. Москви з офіційною делегацією Луганської облдержадміністрації, що відбулась в серпні поточного року. Регулярні авіарейси по маршруту Маріуполь-Луганськ-Москва на сучасному комфортабельному літаку АН-140 буде виконувати ВАТ “Авіакомпанія “Луганські авіалінії” спільно з авіакомпанією “Аеромост-Харків”. Переліт здійснюватиметься двічі на тиждень.

10 листопада 2004,17:19 Версія для друку

Розпочався обласний етап автопробігу в рамках Всеукраїнської молодіжної акції “Молодь - за вітчизняного виробника”.

9 листопада в Сєверодонецьку розпочався обласний етап автопробігу в рамках Всеукраїнської молодіжної інформаційно-іміджевої акції “Молодь - за вітчизняного виробника”. Мета акції – підтримка кращих українських виробників та формування позитивного іміджу вітчизняного товаровиробника. Учасники автопробігу відвідали СДВП “Об’єднання “Азот” в Сєверодонецьку, ВАТ “Линос” в Лисичанську та ознайомились з роботою цих підприємств. Сьогодні вони відвідали ЗАО “Лисичанський завод “Пролетар” та провели шоу-акцію в одному з молодіжних клубів Лисичанська.

10 листопада 2004,17:18 Версія для друку

Відкрито комп’ютерний клас в школі Старобільського району.

Відкрито комп’ютерний клас в Підгорівській загальноосвітній школі Старобільського району. 10 комп’ютерів та необхідне умеблювання передано школі Міністерством освіти України в рамках програми комп’ютеризації сільських шкіл. В урочистій церемонії відкриття комп’ютерного класу взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Пахниць, голова райради Микола Кулачка, педагогічний колектив та учні школи. З місцевого бюджету на ремонт комп’ютерного класу у поточного році було виділено біля 6 тис. грн.

10 листопада 2004,17:18 Версія для друку

В містах та районах області

Білокуракинський район: районне відділення ОКП «Компанія «Луганськвода» проводить ремонтні роботи напірного колектору центральної напірної станції. Для цього виділено 140 тис. грн. з державного бюджету. На сьогодні завершуються земельні роботи. До кінця поточного року планується відремонтувати колектор та здати його в експлуатацію. Білокуракинське відділення “Райавтодор” здійснює завіз щебеня для ремонтних робіт на дорогу СТОВ “Рассвет” – Павлівка. Вже завезено 50 тонн матеріалу на суму 2,5 тис. грн., що виділені з обласного бюджету.
Кремінський район: з початком року заборгованість із заробітної плати в господарському комплексі району погашена у розмірі 519,4 тис. грн., або на 93,2%. На заводі Фрунзе виплачена заборгованість за минулі роки в сумі понад 100 тис. грн. В повному обсязі погасили заборгованість ТОВ "Політекс", ЗАТ завод "Кремінмаш", ДП "Кремінська нафтобаза".
Краснодонський район: головою райдержадміністрації за участю представника “Краснодонміжрайгаз” проведено нараду, де обговорювалось питання газифікації вул. Леніна, Побережна, Лісна, с. Новосвітлівка. На нараді було прийнято рішення про надання допомоги кооперативам у підключенні 60 жилих домів за рахунок коштів, виділених із районного бюджету у розмірі 7 тис. 600 грн.

10 листопада 2004,17:18 Версія для друку

Державний кордон повинен бути непомітним для законослухняних громадян та неприступним для порушників. – Олександр Єфремов.

“Державний кордон повинен бути непомітним для законослухняних громадян та неприступним для порушників”, – заявив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов сьогодні на урочистому відкритті нового військового містечка прикордонної застави “Бірюкове” Луганського прикордонного загону, яка розташована у Свердловському районі Луганської області. За словами губернатора, всі 746 км державного кордону, що проходять по території Луганської області, потребують на участь держави та прикордонних територій щодо впорядкування та сучасного оснащення.
Будівництво військового містечка прикордонної застави „Бірюкове” велося за рахунок коштів Державної прикордонної служби України, шефської допомоги міськвиконкому Свердловська та ряду підприємств області. На будівництво застави виділено та освоєно 779,9 тис. грн., з них 60 тис. грн. – шефська допомога м.Свердловська. Було проведено будівельно-монтажні роботи – реконструкції будівлі застави і комплексу супроводжуючих споруд, а також 6-ти квартир для прикордонників застави. Прикордонна застава “Бірюкове” забезпечує охорону державного кордону на визначеній ділянці протяжністю 27 км. За 2 роки існування прикордонної застави “Бірюкове” затримано контрабанди в 39 випадках на загальну суму 270 тис. 616 грн. особовим складом застави затримано 63 порушника держкордону України.
В церемонії відкриття взяли участь голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов, Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, командувач Східного регіонального управління ДПС Артур Горбенко, начальник Луганського прикордонного загону Олег Медведчук, Свердловський міський голова Олександр Шмальц.
В ході урочистостей Микола Литвин підкреслив, що в умовах динамічного розвитку України необхідно приділяти особливу увагу облаштуванню державного кордону на належному сучасному рівні. За словами Голови Державної прикордонної служби України, у минулому році оснащення та реконструкція прикордонних застав в Україні профінансована в повному обсязі, у 2004 році фінансування з держбюджету збільшилося в 2,5 рази. Крім того, 700 прикордонників-військовослужбовців отримають в поточному році житло.


Сторінки:
131415161718192021222324252627

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера