Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
04 листопада 2004,17:34 Версія для друку

Во всех городах Луганской области продолжается проведение традиционных ярмарок.

В целях поддержания стабильной ситуации на потребительском рынке области и его насыщения сельскохозяйственной продукции в г. Луганске и городах области 6,13 и 20 ноября пройдут субботние ярмарки по продаже сельскохозяйственной продукции и продовольственных товаров. Как сообщает Главное управление сельского хозяйства и продовольствия, в субботу, 6 ноября во всех городах Луганской области и в Луганске будут проводится традиционные ярмарки для осенне-зимней заготовки населением сельскохозяйственной продукции.
В ярмарках примут участие сельхозтоваропроизводители с сельхозпродукцией – овощи, фрукты, зерно, крупы, комбикорм, яйца, масло растительное, цены на которую будут на 20-30% ниже рыночных.
Пищевая отрасль на ярмарке будет представлена в Луганске более 20-ю предприятиями с самым широким ассортиментом выпускаемой продукции: колбасными изделиями и копченостями, полуфабрикатами и детским ассортиментом, молочными продуктами, хлебобулочными и кондитерскими изделиями, водочной продукцией. Посетителей ждет полевая кухня и шашлыки.
К участию в ярмарках приглашаются непосредственно сельхозтоваропроизводители, имеющие возможность продажи кондиционного скота на подготовленных местах, организованных рынками для забоя и собственной продажи мяса и мясопродуктов как в Луганске так и в других городах.
Ярмарки будут проводиться до традиционного праздника-уборки урожая, профессионального праздника дня работников сельского хозяйства.
21 ноября - День работников сельского хозяйства.

04 листопада 2004,17:33 Версія для друку

З розпоряджень голови облдержадміністрації

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова розпорядником 2 млн. грн., виділених Кабінетом Міністрів України на фінансування невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в житловому будинку №2 в смт. Ювілейний м. Луганська, визначено виконавчий комітет Луганської міськради.
За розпорядженням губернатора Луганщини, до кінця поточного року виконкому Луганської міської ради необхідно надати звіт Головним управлінням: економіки та фінансовому облдержадміністрації, управлінню Державного казначейства в Луганської області про цільове використання коштів, виділених з резервного фонду Державного бюджету України.
Згідно з розпорядженням на управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації покладено забезпечити контроль за виконанням невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в смт. Ювілейному м. Луганська.

04 листопада 2004,17:33 Версія для друку

Круглый стол, посвященный 70-ти летнему юбилею Владислава Титова, состоялся сегодня в Луганске.

Круглый стол “Луганский характер – галерея мужності”, посвященный 70-ти летнему юбилею Владислава Титова, состоялся сегодня в Луганской областной научной библиотеке им. Горького. В ходе круглого стола обсуждались вопросы значения патриотического воспитания молодежи в современном мире, есть ли место подвигу в современной жизни, нужен ли нам образ героя сегодня? В обсуждении вопросов приняли участие председатель городского Совета «Союз Афганцев» Валерий Ковалев, представители МЧС, представители Фонда «Инвалиды Чернобыля» и другие. В отделе краеведческих электронных баз данных к мероприятию открыта книжно-иллюстрированная выставка «Оставь после себя добрый след». На выставке представлены материалы из личного архива писателя, его произведения и воспоминания. Активное участие в рассмотрении вопросов круглого стола приняли студенты Луганского государственного колледжа культуры.

04 листопада 2004,17:32 Версія для друку

Мобільний консультативний пункт з гендерних питань працював в Ровеньках.

Мобільний консультативний пункт з гендерних питань, що створений на базі Луганського обласного центру роботи з жінками працював вчора в м.Ровеньки. Спеціалісти центру разом з працівниками Луганського обласного управління юстиції, обласного центру соціальних служб для молоді, обласного туберкульозного диспансеру та Луганського медичного училища відвідали Ровеньківську філію Луганського Національного педагогічного університету ім. Тараса Шевченка, Ровеньківський гірничий технікум, загальноосвітні школи №8 і №9, дошкільні заклади та міську лікарню. Вони провели тренінги "Протидія торгівлі людьми", "Здоров’я заради життя", "Гендер. Особистісний вибір", а також лекції-бесіди щодо введення гендерного компоненту у дошкільне виховання, безпечної сексуальної поведінки та попередження насильства у підлітковому середовищі. Для безробітних чоловіків та жінок спеціалісти мобільного консультативного пункту підготували лекцію з питань протидії торгівлі людьми.

04 листопада 2004,17:32 Версія для друку

В містах та районах області

Новоайдарський район: урочистий пуск газу відбувсясьогодні в с.Маловенделівка (Новоайдарський район, Луганська область). В урочистостях взяли участь представники будівельних та експлуатаційних організацій, мешканці села. Сьогодні газ поданий у перші 3 будинки села. Всього планується газифікувати біля 100 будинків.

03 листопада 2004,17:17 Версія для друку

Работники сферы пенсионного обеспечения области отметили свой профессиональный праздник.

Праздничная встреча работников Пенсионного Фонда Украины в Луганской области в честь Дня работника социальной сферы состоялась сегодня в Луганском колледже культуры и искусств. В ней встрече приняли участие заместитель председателя областной государственной администрации Владимир Пристюк, ветераны социальной службы, руководители предприятий - лучшие плательщики взносов на общеобязательное государственное пенсионное страхование. Как отметил начальник Главного управления Пенсионного Фонда Украины в Луганской области Владимир Тураев, сегодня своевременно и в полном объеме государственные пенсии получают 758 тыс. пенсионеров. Средний размер пенсии по области на сегодняшний день составляет 352 грн. На сегодня в органах Пенсионного фонда Луганской области работает более 2 тыс. человек. За профессионализм и добросовестное отношение к труду накануне праздника всех работников социальной сферы государственными наградами, почетными грамотами главного управления, и наградами Пенсионного фонда Украины отмечены 64 лучших специалиста, работающих в системе пенсионного обеспечения области. Также в ходе праздника Почетными грамотами главного управления ПФУ области были награждены руководители приглашенных предприятий.
Творческий коллектив учащихся Луганского колледжа культуры и искусств порадовал присутствующих праздничной концертной программой.

03 листопада 2004,17:16 Версія для друку

Обласна комісія з питань поводження з відходами буде створена в Луганської області за розпорядженням губернатора.

Обласна комісія з питань поводження з відходами буде створена в Луганської області за розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова. Обласна комісія при облдержадміністрації створюється з метою координації дій підприємств, установ та організацій щодо забезпечення екологічної безпеки при переробці відходів промисловості, раціонального поводження з вторинними сировинними ресурсами промислових підприємств області, визначення режиму використання безхазяйних відходів.
До функцій комісії належать розгляд і підготовка пропозицій щодо раціонального поводження з відходами промислових підприємств області, координація та сприяння розвитку підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами. Комісія також буде проводити моніторинг за використанням відходів з урахуванням їх ресурсної цінності і вимог безпеки для здоров’я людей і навколишнього природного середовища, а також організація та моніторинг проведення заходів щодо виявлення й обліку безхазяйних відходів на території області. Крім того комісія буде розглядати й готовити пропозиції щодо організації та сприяння створенню спеціалізованих підприємств усіх форм власності для збирання, оброблення, утилізації й видалення відходів, а також для виготовлення, монтажу та сервісного обслуговування відповідного обладнання.
Відповідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, комісія буде розглядати техніко-економічні обґрунтування щодо розробки, переробки та використання відходів промислових підприємств, які знаходяться у шламонакопичувачах і відвалах.

03 листопада 2004,17:14 Версія для друку

ЦКБ машиностроения “Донец” имеет реальные перспективы закрепиться в лидерах на мировом рынке по производству искусственных сапфиров.- Юрий Зюков.

«ЦКБ машиностроения “Донец” имеет реальные перспективы закрепиться в лидерах на мировом рынке по производству искусственных сапфиров»,- заявил заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Юрий Зюков в ходе посещения государственного предприятия. Сегодня на этом предприятии состоялась презентация установки по выращиванию монокристаллов методом ГНК «Горизонт –2М1». В последние годы основная деятельность ЦКБМ «Донец» сосредоточена на создании целого класса оборудования для получения крупногабаритных монокристаллов сапфира. По производству искусственных сапфиров этому предприятию в мире конкурентов нет. Рентабельность производства составляет 10-15%. Контракты на производство такого оборудования как «Кристаллизатор-1» имеет в основном США. Только в 2003 году предприятие продало 12 таких установок стоимостью 32 тысячи долларов. Сапфир благодаря уникальным характеристикам находит все большее применение во всех областях человеческой деятельности, в космической технике, химии, медицине, электроник и в качестве подложек для сверхярких сфероидов, светотехнике, автомобилестроении, в лазерной технике, для производства часовых стекол, линз, окон всевозможного применения, в кассовых аппаратах.

03 листопада 2004,17:09 Версія для друку

39,7 тис. осіб перебували на обліку в службах зайнятості міст та районів Луганської області станом на 1 жовтня.

39,7 тис. осіб перебували на обліку в службах зайнятості міст та районів Луганської області станом на 1 жовтня 2004р., За даними Головного управління статистики в Луганській області, це на 13% менше, ніж відповідний період минулого року. Серед зазначеної категорії громадян 96,7%, або 38,4 тис. осіб, мали офіційний статус безробітного. З них майже двом третинам було призначено допомогу по безробіттю.
У порівнянні з минулим роком, рівень зареєстрованого безробіття в Луганській області на 1 жовтня на 0,4% менше і становить 2,6%. За повідомленнями підприємств, установ та організацій в області налічувалося 11,1 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, що на 10,3% більше, ніж на аналогічну дату минулого року. За сприяння державної служби зайнятості у вересні 2004р. було працевлаштовані 3,6 тис. осіб, що на 2,4% більше, ніж торік. Серед працевлаштованих осіб половину складали жінки, більше третини – особи віком до 28 років, а також 11,1% – особи, які потребували особливого соціального захисту. Державними службами зайнятості у січні-вересні направлені на навчання 1215 безробітних.

03 листопада 2004,17:09 Версія для друку

В містах та районах області

Станично-Луганський район: в поточному році археологами на території Нижньотеплівської сільської ради було знайдено останки мешканців Теплінського містечка, які загинули під час придушення "булавінського" повстання початку ХХІ століття. 27 жовтня п.р. було проведено поховання останків в Теплінському козачому містечку біля с.Артема. Понад 400 мешканців взяли участь в заході. На траурному мітингу виступили: народний артист України, начальник управління культури та мистецтв облдержадміністрації Голубович М.В., голова райдержадміністрації Овчаров О.М., заслужений працівник культури України, лауреат Шолоховської премії Можаєв М.В., отаман товариства Донських козаків станиці Луганської Атанов Г.П., голова Нижньотеплівської сільської ради Ушакова Н.І..
Антрацитівський район : в промисловості за 9 місяцівпоточного року. вироблено продукції на суму 78866,1тис. грн., темп росту склав 139,83% до рівня минулого року. Переважну більшість цієї продукції вироблено на Антрацитівській виробничій дільниці ТОВ "Укспецмет".


Сторінки:
161718192021222324252627282930

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера