Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
02 листопада 2004,16:57 Версія для друку

Эффективность работы социальных служб полностью зависит от самоотверженности людей, которые работают в этой сфере. - Александр Ефремов.

«Эффективность работы социальных служб полностью зависит от самоотверженности людей, которые работают в этой сфере», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов, сегодня на торжественном приеме в честь Дня работника социальной сферы. Сегодня в социальной сфере области работает около 12 тыс. специалистов-профессионалов. По словам губернатора, в области отлажен механизм пенсионного обеспечения, которые обслуживают более 750 тыс. пенсионеров. Работниками системы социальной защиты населения созданы и действуют программы государственной социальной защиты инвалидов, семей с детьми, престарелых и малообеспеченных граждан. Успешно работает программа предоставления жилищных субсидий и льгот, защита пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы. На выполнение этих программ в области государством ежегодно выделяется более 250 млн. грн. Из 2,5 млн. граждан, проживающих в Луганской области, этими программами охвачены около 1,5 млн. человек. «Значение каждодневной работы людей, которые каждому второму жителю Луганской области оказывают помощь, невозможно переоценить»,- отметил Александр Ефремов. Сегодня на торжественной встрече за высокий профессиональный долголетний добросовестный труд и значительный вклад в развитие отрасли, грамотами от председателя Луганской облгосадминистрации Александра Ефремова и председателя областного Совета Виктора Тихонова, а также благодарственными письмами Министерства труда и социальной защиты были отмечены лучшие 32 работника социальной сферы.
7 ноября отмечается День социального работника.

02 листопада 2004,16:51 Версія для друку

Сегодня в социальной сфере Луганской области сформирована профессиональная команда работников, готовых выполнить любые поставленные задачи. – Владимир Пристюк.

«Сегодня в социальной сфере Луганской области сформирована профессиональная команда работников, готовых выполнить любые поставленные задачи»,- заявил заместитель председателя Луганской облгосадминистрации Владимир Пристюк на областном торжественном собрании в честь Дня работника социальной сферы. В празднике, который состоялся в Луганском областном украинском академическом музыкально драматическом театре, приняли участие более 500 работников социальной сферы со всех городов Луганской области. По словам Владимира Пристюка, по итогам 9 месяцев социальная сфера Луганской области занимает 3 место в Украине. На Луганщине действует 34 управления труда и социальной защиты населения, 34 территориальных центра по обслуживанию одиноких нетрудоспособных граждан, 1 гериатрический дом-интернат, 7 домов-интернатов для людей преклонного возраста и инвалидов, 7 психоневрологических интернатов, 2 детских дома-интерната, пансионат для ветеранов войны и труда, специализированный дом-интернат, а также ПТУ-интернат для инвалидов на 300 учащихся. Кроме того, работает областной центр профессиональной, медицинской и социальной реабилитации инвалидов и компьютерный информационно-вычислительный центр социальной защиты населения.

02 листопада 2004,16:51 Версія для друку

Обласний фестиваль- конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування “Смак-2004” відбудеться в Луганську.

Обласний фестиваль-конкурс кулінарного мистецтва працівників громадського харчування “Смак-2004” відбудеться в Луганську 19 листопада в приміщені ресторану “Перник”. Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов підписав розпорядження, яким визначається термін та умови проведення щорічного конкурсу кулінарів Луганщини. За цим розпорядженням підготовчу та організаційну роботу покладено на управління торгівлі та побутового обслуговування облдержадміністрації.
Традиційно на фестивалі змагатимуться найкращі кухарі, кондитери, офіціанти та бармени з державних та приватних підприємств громадського харчування: ресторанів, барів, кафе. Мета фестивалю - сприяння вдосконаленню професійної майстерності кухарів, ознайомлення з досягненями провідних фахівців у галузі громадського харчування, навчання та обмін професійним досвідом, а також відродження традицій української кухні та пропаганда професії працівників громадського харчування. Жюрі буде оцінювати конкурсантів не тільки по смаковим якостям страв, але й по красоті, апетитності, збалансованості, швидкості та професійності приготування та чистоті подавання, а також з використання новітніх професійних розробок у кулінарній сфері. Переможцем стане той з учасників, хто набере найбільш балів у кожному фестивалі-конкурсі “Смак-2004”.

02 листопада 2004,16:50 Версія для друку

330,7 млн.грн. склала сума вкладів населення в Ощадбанк Луганської області.

330,7 млн.грн. склала сума вкладів населення в Ощадбанк Луганської області на 1 вересня цього року. За повідомленням Головного управління статистики Луганської облдержадміністрації, це на 46,3% більше ніж у той же період минулого року. В середньому по області вклади зросли в Слов’яносербському, Лисичанському, Краснолуцькому, Лутугинському, Брянківському, Первомайському, Свердловському, Білокуракінському, Ровеньковському, Рубіжанському та Новопсковському відділеннях Ощадного банку України.
Фінансовий результат суб’єктів господарювання від звичайної діяльності до оподаткування (крім сільськогосподарських, малих підприємств та установ, що утримуються за рахунок бюджету) за січень–серпень 2004р. становив 457,3 млн.грн. прибутку. Прибуток за січень–серпень 2004р. склав 950,2 млн.грн. В порівнянні з відповідним періодом 2003р. питома вага прибуткових підприємств збільшилась на 7,7%. Значний прибутковий фінансовий результат склався на підприємствах обробної промисловості і склав 314,9 млн.грн.

02 листопада 2004,16:49 Версія для друку

525,1 тис. грн. надійшло до бюджету від туристичної діяльності Луганської області.

525,1 тис. грн. надійшло до бюджету від туристичної діяльності Луганської області за 9 місяців поточного року. За данними управління зовнішніх зносин та зовнішньо економічної діяльності балансовий прибуток склав 1,1 млн. грн. що на 81% більше, ніж за 9 місяців попереднього року. У січні-вересні 2004р. туристичну діяльність в області здійснювали 55 суб’єктів, що мають ліцензії Держтурадміністрації України. З січня по вересень поточного року ними реалізовано туристичних послуг на суму 11,08 млн. грн. що на 34% більше аналогічного періоду 2003р., з них іноземним туристам – 425,8 тис. грн., туристам, що виїжджали за межі України – 5,4 млн. грн. На розвиток матеріально-технічної бази направлено 96,7 тис. грн. прибутку. Усього надано послуг 31 739 туристам, з яких 5 092 - діти та підлітки. Екскурсійні послуги надані 19 435 особам. Загальна кількість туроднів, наданих туристам, склала 161 786 туроднів. Аналіз в’їздних потоків показує, що 96% іноземних туристів відвідують Україну з метою відпочинку та ознайомлення з регіоном. Всього у поточному році обслужений 601 іноземний турист. Внутрішній туризм залишається пріоритетним напрямком в регіоні. З початку року в межах області відпочили 27031 мешканець Луганщини. У зарубіжному туризмі кількість обслугованих збільшилася на 7% і склала 4107 осіб. В основному це виїзди в Болгарію, Туреччину, Єгипет. Екскурсійні послуги надані 19435 особам. Важливе значення приділяється дитячому туризму. У поточному році організовано відпочинок і оздоровлення для 5092 дітей і підлітків, надано екскурсійні послуги 7656 особам. Зазначено, що 97% дітей та підлітків відвідують інші країни з метою дозвілля та відпочинку, 2,5% - з метою лікування, 0,5% - з інших причин.

02 листопада 2004,16:48 Версія для друку

В містах та районах області

Біловодський район: до зведеного бюджету за січень-вересень 2004р. мобілізовано 3463,6 тис. грн. податків та зборів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшені на 7%. Доходи місцевого бюджету склали 1956,7 тис. грн. Фінансовий результат суб’єктів господарювання від звичайної діяльності до оподаткування (крім малих, сільськогосподарських підприємств та установ, що утримуються за рахунок бюджету) за січень-вересень 2004р. становить 206,2 тис. грн. прибутку. Прибуток за січень-вересень 2004р. склав 356,2 тис. грн. Збитки збиткових підприємств зменшились у 4,7 рази та склали 121,1 тис. грн. Кількість збиткових підприємств зменшилась вдвічі.
Кіровськ: всі котельні Кіровського міського управління теплового господарства працюють. Разом з тим, відзначаються факти зупинення роботи котельних з технічних причин. З 125 житлових будинків з центральним опаленням тепло подано у 66 житлових будинків (52,9%). Проведено пуск тепла в житлові будинки ЖРЕД № 2.

01 листопада 2004,17:01 Версія для друку

Выборы Президента Украины в Луганской области прошли без серьезных нарушений закона. - Николай Запорожцев.

«Выборы Президента Украины в Луганской области прошли без серьезных нарушений закона», - об этом сегодня сообщил заместитель председателя– руководитель аппарата Луганской облгосадминистрации Николай Запорожцев. Он отметил, что, по оперативным данным на 14.00 – были обработаны более 92% бюллетеней. По словам Николая Запорожцева, всего в выборах приняли участие 1 млн. 472 тыс. жителей Луганской области. По предварительным данным, 80% избирателей, а именно 1млн.381 тыс. жителей Луганщины отдали свои голоса кандидату на пост Президента страны - Виктору Януковичу. На втором месте, согласно предпочтениям луганчан, - Петр Симоненко. За него проголосовали 86 тыс. жителей области, что составляет 5, 65%. На третьем - Виктор Ющенко, за него отдали свои голоса почти 67 тыс. или 4,54% избирателей. Александр Мороз – на четвертом месте с набранными 1,88% голосов. По словам, Николая Запорожцева, в Луганской области, за ходом выборов наблюдали 20 наблюдателей из ОБСЕ, 30 наблюдателей от СНГ, 2 наблюдателя из Международного национально-демократического института, и 5 человек из Украинского Конгресного Комитета Америки. «Замечаний по проведению выборов Президента Украины в Луганской области у наблюдателей нет»,- отметил Николай Запорожцев.
Как сообщает Центральная избирательная Комиссия, выборы состоялись при необычайно высокой активности граждан Украины: в них участвовали 74,5% или 26млн.235тыс. 337 человек. Определились два лидера президентской гонки: на первом месте Виктор Янукович. За него отдали свои голоса 42,12% избирателей. На втором месте с небольшим отрывом – Виктор Ющенко, за него проголосовали 39,15% изберателей. Ни один из кандидатов не набрал 50% голосов, таким образом, 21 ноября состоится второй тур выборов с их участием. Против всех проголосовали 1,99% избирателей Украины.

01 листопада 2004,17:00 Версія для друку

35,4 млн. дол. США вклали іноземні інвестори за 9 місяців 2004 року в економіку Луганщини.

35,4 млн. дол. США вклали іноземні інвестори за 9 місяців 2004 року в економіку Луганщини. При цьому майже 60% цієї суми становлять прямі інвестиції. За даними Головного управління статистики у Луганській області, основною формою залучення прямих інвестицій були внески у вигляді рухомого і нерухомого майна – 15,4 млн. дол. США, грошових внесків – 5,8 млн. дол. США. Портфельні іноземні інвестиції за 9 місяців поточного року склали 14,2 млн. дол. США у вигляді купівлі акцій. Загальний внесок іноземних інвестицій в економіку Луганської області на 1 жовтня склав майже 100 млн. дол. США.
Прямі інвестиції за цей час надійшли в регіон з 34 країн світу. Найбільші обсяги інвестицій надійшли з Угорщини і перевищили третину від загального обсягу. Майже 80% прямих інвестицій в область припадає на долю Іспанії, Великої Британії, Нідерландів, Данії, Естонії, Кіпру, США та Швейцарії. Портфельні інвестиції внесені нерезидентами з Росії.
За статистикою, 118 підприємств області мали протягом січня-вересня прямі іноземні інвестиції і 1 підприємство – портфельні. Лідирують підприємства Луганська – більше 40% від загального обсягу, Сєверодонецька – 13,9%, Алчевська – 9,5%, Красного Луча – 9,3%. При цьому найбільш інвестиційно привабливими цього року на Луганщині є транспортна галузь, хімія і нафтохімія, виробництво коксу, добувна промисловість та торгівля.

01 листопада 2004,16:59 Версія для друку

Триває черговий набір претендентів на навчання у центрі з перепідготовки

Триває черговий набір претендентів на навчання у центрі з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва Східноукраїнського національного університету ім. Даля. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Михайло Стоянов набір проходить в рамках Програми з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва – “Українська ініціатива”. За три останні роки перенавчання у Центрі пройшли та отримали диплом про вищу економічну освіту за напрямком “Менеджмент організацій” 146 керівників вищої та середньої ланок суб’єктів господарювання області. Із них 17 пройшли стажування у фірмах Німеччини, Англії, Франції, Данії, Іспанії, Швеції та Греції. Не передбачається участь у конкурсному відборі державних службовців, курівників закладів освіти, наукових та медичних закладів, а також закордонних фірм і представництв, не зареєстрованих в Україні як юридичні особи. Прийом документів триватиме до 10 листопада 2004 року.
Докладнішу інформацію можна отримати у секретаря Регіональної робочої групи в Головному управлінні економіки облдержадміністрації, або на сайті www.me.gov.ua

01 листопада 2004,16:58 Версія для друку

Більше 4 тисяч об’єктів Луганської області змінили форму власності в ході приватизації.

4133 об’єкти Луганської області змінили форму власності в ході приватизації, станом на 1 жовтня 2004 року. За даними Головного управління статистики у Луганській області, у загальній кількості приватизованих об’єктів значну питому вагу - 63,9%, або 2642 об’єкти, склали об’єкти комунальної форми власності, решта 36,1%, або 1491 об’єкт – державної. Із загальної кількості приватизованих об’єктів 2286, або 55,3% - структурні підрозділи, 1572, або 38% - об’єкти в цілому, 275, або 6,7% - окремі об’єкти незавершеного будівництва.
У процесі роздержавлення майна підприємств, організацій та установ переважали такі засоби приватизації, як викуп об’єктів приватизації, продаж на аукціоні та викуп майна, зданого в оренду з викупом. Найбільш активно ці засоби використовувались у Луганську, Лисичанську, Алчевську, Сєверодонецьку, Красному Лучі. Процесом приватизації більш всього охоплені об’єкти таких видів економічної діяльності, як оптова й роздрібна торгівля; торгівля транспортними засобами; послуги з, операції з нерухомістю, здавання під найм та послуги юридичним особам, промисловість, колективні, громадські та особисті послуги, готелі та ресторани, окремі об’єкти незавершеного будівництва, сільське господарство, мисливство та лісове господарство, будівництва, транспорт і зв’язок.


Сторінки:
171819202122232425262728293031

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера