Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
29 жовтня 2004,16:11 Версія для друку

Состоялось заседание Координационного совета по вопросам ранней социальной реабилитации детей-инвалидов.

Заседание регионального Координационного совета по вопросам ранней социальной реабилитации детей-инвалидов состоялось 28 октября в Луганском национальном педагогическом университете имени Тараса Шевченко. Участники заседания обсудили пути сохранения и расширения в Луганской области сети реабилитационных учреждений разных форм собственности, вопросы их кадрового и методического обеспечения. Они также отметили, что необходимо охватить медико-социальным и социально–педагогическим патронатом детей, не имеющих возможности посещать данные учреждения.
В области проживает более 6 тыс. детей-инвалидов в возрасте до 16 лет. Для решения их проблем в области открыто 20 отделений ранней социальной реабилитации детей-инвалидов, пять из них открыто в текущем году. Кроме этого, в текущем году открыт Областной Центр ранней социальной реабилитации детей-инвалидов “Відродження” для детей с нарушением психического развития, нервной системы, опорно-двигательного аппарата. За 5 месяцев работы Центра полный курс реабилитации прошли более 50 детей, 108 - продолжают курс.

29 жовтня 2004,16:07 Версія для друку

В містах та районах області

Красний Луч: міська Програма забезпечення доступу без перешкод людей з обмеженими фізичними можливостями до житлових та громадських об’єктів затверджена на черговій сесій краснолучскої міської ради. У місті мешкає 6 тис. 650 інвалідів, з них інвалідів дитинства та дітей-інвалідів - 419 чол., з порушенням опорно-рухового апарату – 420 чол. За останній час поліпшилась діагностика захворювань дітей, виділені ліжка для оздоровлення дітей-інвалідів у дитячих відділеннях лікарень. В дитячій міській лікарні безкоштовно проліковано 17 дітей-інвалідів на суму 10 тис. грн., 7 дітей, хворих на цукровий діабет, оздоровлено на спеціальних базах відпочинку.

28 жовтня 2004,17:08 Версія для друку

Память воинов, погибших при освобождении Украины от фашистских захватчиков, почтили сегодня руководители Луганской области и Луганска.

Память воинов, погибших при освобождении Украины от немецко-фашистских захватчиков 60 лет назад, почтили сегодня руководители Луганской области и Луганска. Председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов и городской голова Луганска Евгений Бурлаченко возложили сегодня цветы к Пилону Славы и Могиле неизвестного Солдата в областном центре. В церемонии возложения цветов также приняли участие ветераны Великой Отечественной войны, учащиеся и студенты луганских учебных заведений. «Мы сегодня отдаем дань почтения, мы должны об этом помнить и делать все возможное, чтобы этого больше не повторилось»,- заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов. Как отметил губернатор, этот день - прежде всего, день священной памяти о людях, которые делали историю. «Это был геноцид против народа, и забывать об этом нельзя», - заявил губернатор.

28 жовтня 2004,17:07 Версія для друку

Привлечь на село молодых специалистов призвана Программа кредитования молодежного строительства на селе разработанная на 2005 год. – Николай Гапочка.

Привлечь на село молодых специалистов призвана Программа кредитования молодежного строительства на селе разработанная на 2005 год. Об этом сегодня сообщил председатель Наблюдательного Совета Фонда индивидуального жилищного строительства Николай Гапочка, в ходе заседания по подведению итогов реализации программы поддержки сельских индивидуальных застройщиков родоначальником которой является Луганская область. Как отметил в ходе заседания заместитель председателя Наблюдательного Совета, член Межведомственной координационной комиссии Леонид Рисухин, с начала реализации программы «Собственный дом» всего в Украине выдано кредитов на сумму 102 млн.грн., в счет погашения кредитов от застройщиков получено 18,4 млн.грн., введено в действие и газифицировано около 13 тысяч домов. Объемы по этим показателям в Луганской области по кредитам –16,7 млн.грн., по возврату – 5,4 млн.грн. и по вводу – 2,4 тыс. домов, что составляет соответственно 16,4%, 29,3% и 18,8%. По словам Леонида Рисухина, с расширением направлений кредитования особое развитие получила газификация сельской местности. За 9 месяцев текущего года в Луганской области 1тыс. 293 сельских застройщиков получили долгосрочные льготные кредиты на общую сумму 3,8 млн.грн. С использованием кредитов завершено строительство и введено в эксплуатацию 129 жилых домов общей площадью 7,4 тыс. кв. метров. Второй год подряд в области активно кредитуется газификация сельской местности. С начала года кредиты получили 1053 семьи на общую сумму 3 млн. грн. В текущем году планируется выдача кредитов на сумму свыше 5 млн. грн., что значительно превышает уровень предыдущих лет, ввести более 9 тыс. кв. метров жилья и газифицировать 1тыс. 200 домов. Как отметил Леонид Рисухин, в целом по области реализации программы и эффективности средств оценено положительно.

28 жовтня 2004,17:07 Версія для друку

Рівень толерантності межконфесійних відносин на Луганщині знаходяться у нормальному стані. - Віктор Бондаренко.

“Рівень толерантності межконфесійних відносин на Луганщині знаходяться у нормальному стані”, - заявив сьогодні Віктор Бондаренко Голова Держкомітету України по справам релігії на прес-конференції у Луганську. За його словами, церква в Україні стала співмірною в суспільстві. Віктор Бондар також відмітив, що зараз стало більше монастирів, релігійних ЗМІ, їх кількість на сьогодні налічує близько 100. Вже більше 10 років в Україні діє розпорядження Президента України про повернення церковних цінностей та подолання наслідків тоталітарного режиму. За цей час українським церквам було повернуто близько 3,7 тис. культових споруд та 12 тис. предметів культів, які не використовувалися за призначенням. За словами голови Держкомітету по справам релігії, сьогодні стало питання про передачу у власність релігійного майна, яке знаходиться у використанні в церквах. Зараз в Україні зареєстровано близько 30 тисяч релігійних об’єднань та 24 тис. релігійних шкіл. Кількість новітніх релігійних організації сягає приблизно 2-3% від загальної кількості релігійних організації.

28 жовтня 2004,17:06 Версія для друку

Завершився перший етап Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”.

Завершився перший етап Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”. Підсумки цієї акції та регіональної літературно-історичної естафети “В пам’яті поколінь” підведено сьогодні в Краснодонському державному ордена дружби народів музею Молода гвардія. Проведення акцій було присвячено 60-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. В них взяли участь 150 робіт молодих читачів бібліотек, пошукових груп, клубів, експедиційних загонів, історико-краєзнавчих груп, учнівської молоді навчальних закладів області. Вони показали свої знання про воєнно-історичні події на Луганщині, шляхи наших земляків на фронтах війни, висловили своє ставлення до подій воєнних років. Переможців та учасників зльоту було нагороджено дипломами та цінними подарунками. Для них проведено екскурсію по музею та до меморіалу “Нескорені”, показано кінофільм про молодогвардійців.
У травні 2005 року будуть підводитися підсумки ІІ етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції “Збережемо пам’ять про подвиг”, присвяченої Дню Перемоги.
Організаторами акцій виступили управління культури та мистецтв та Головне управління освіти та науки облдержадміністрації, обласна рада ветеранів.

28 жовтня 2004,17:03 Версія для друку

В містах та районах області

Марківський район: темпи росту обсягів промислової продукції за 9 місяців поточного року становлять 105%. Загальний обсяг роздрібного товарообігу підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства становить 4071,5 тис.грн., що на 42,3% більше обсягу роздрібного товарообігу відповідного періоду минулого року. Обсяг підрядних робіт, виконаних власними силами будівельних підприємств, становить 1 млн. 118 тис. грн. або 100% до суми укладених контрактів на поточний рік.
Станично-Луганський район: за 9 місяців поточного року обсяг промислового виробництва по району склав 9014,1 тис. грн. Валовий збір зернових культур по всіх категоріях господарств з урахуванням збирання зернової кукурудзи прогнозується на рівні 65 тис. тонн, це на 19,5 тис. тонн більше середньорічного рівня останніх п’яти років. Станом на 1 жовтня поточного року поголів’я крупної рогатої худоби по всіх категоріях господарств склало 14,9 тис.голів, або на 2% більше, ніж на початок року, свиней -11,6 тис.голів, або на 15 % більше, птахів - 129,4 тис.голів, або на 9% більше.
Станично-Луганський район: за 9 місяців поточного року у районі побудовано 36,3 км газопроводів, газифіковано 1 тис. 570 житлових будинків та квартир. Введено в експлуатацію 127 житлових будинків загальною площею 10 тис. 952 кв.м, це складає 95,2% від планового показника. Підрядними організаціями району виконано робіт на суму 1,317 млн.грн., що становить 74,7% плану та на 8,7% більше показника відповідного періоду минулого року.

27 жовтня 2004,16:59 Версія для друку

Мы должны сделать все возможное, что бы жители Луганской области могли качественное лечиться здесь, а не за границей. - Александр Ефремов.

«Мы должны сделать все возможное, что бы жители Луганской области могли качественное лечиться здесь, а не за границей», – заявил сегодня председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов на торжественном митинге по случаю вручения нового современного медицинского оборудования лечебным учреждениям Луганщины. Сегодня 11 медучреждениям области переданы 183 наименования дорогостоящего медицинского оборудования на общую сумму 4,6 млн. грн., выделенную из государственного бюджета. Это стало возможным благодаря реализации государственных программ, направленных на укрепление здоровья населения Луганской области при поддержке Премьер-министра Украины Виктора Януковича. Диагностическое, реанимационное и хирургическое оборудование получили: областная клиническая больница, областная детская клиническая больница, областной онкологический диспансер, областной центр глазных болезней, Перевальская, Сватовская, Лутугинская, Марковская центральные районные больницы, а также Луганский городской родильный дом, детские городские больницы №1 и №2 Луганска. «Всякое новое медоборудование связанно со спасением жизни людей, и кроме этого будет способствовать повышению эффективности работы медиков», - отметил Александр Ефремов. Кроме того, губернатор заявил о перечислении 50 тыс. грн. из областного бюджета Марковской районной больнице. В текущем году, который на Луганщине объявлен годом «здравоохранения», удалось улучшить материально-техническую базу ряда медицинских учреждений, улучшены условия пребывания больных в стационарных лечебных учреждениях, внедрены новые методы диагностики лечения больных. Осенью этого года была сдана в эксплуатацию 2-я очередь комплекса центральной районной больницы в пгт. Беловодске, уже подготовлены к пуску лабораторный корпус областной станции переливания крови и корпус областного Центра профилактики и борьбы со СПИДом.

27 жовтня 2004,16:56 Версія для друку

Підведено підсумки роботи будівельного комплексу області за 9 місяців поточного року.

Підведено підсумки роботи будівельного комплексу області за 9 місяців поточного року сьогодні на засіданні колегії управління будівництва облдержадміністрації. У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Леонід Рисухін, заступники міських голів та заступники голів райдержадміністрацій, керівники підрядних організацій області. На засіданні зазначено, що за звітний період поставлені задачі згідно Програми соціально-економічного розвитку області на 2004 рік підприємствами та організаціями будівельного комплексу області виконано.
Обсяг підрядних робіт, виконаних за контрактами підряду, складає 409, 94 млн. грн., що на 4% перевищує відповідний період минулого року. Біля 50% підрядних організацій збільшили обсяги виконаних будівельно-монтажних робіт. Найбільш значні обсяги виконано будівельниками міст Луганська, Сєверодонецька, Лисичанська. За підсумками роботи за 9 місяців поточного року досягли приросту промислового виробництва понад 80% будівельних підприємств.
За січень-вересень поточного року введено до експлуатації за рахунок усіх джерел фінансування 165 тис. кв. м житла, що становить 135,6% до відповідного періоду минулого року. Індивідуальними забудовниками введено в дію 150,1 тис. кв. м, що складає 91% від загального обсягу введеного житла, у тому числі за регіональною програмою підтримки індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім” введено 129 житлових будинків загальною площею 7 тис. 398,7 кв. м. Також в поточному році введено в дію ряд найбільш значних об’єктів соціального призначення. Це 2 секції у житловому будинку на кв. “Містечко Щорса” загальною площею 5,7 тис.кв.м, районна лікарня в смт. Біловодськ на 250 відвідувань в зміну та 120 ліжок, лабораторний корпус станції переливання крові на 15 тис. літрів на рік у Луганську, обласний центр СНІДу на 100 відвідувань за зміну та 17 ліжок.
На промислових підприємствах області введено в дію бітумну установку потужністю 375 тис. тонн на рік на ВАТ “Лінос”, виробничу лінію з випуску поліетиленових газопровідних труб потужністю 40 п.м за год. на РКЗХ “Зоря”. В с. Новосвітловка Краснодонського району введено в експлуатацію вузол з виготовлення бітумної емульсії потужністю 20 тонн за добу.

27 жовтня 2004,16:54 Версія для друку

Майже половину сільських населених пунктів області вже газифіковано.

Майже половину сільських населених пунктів області вже газифіковано. За даними управління будівництва облдержадміністрації, за 9 місяців поточного року в сільській місцевості побудовано та введено в дію 430,8 км газопроводів, газифіковано 7 тис. 858 будинків і квартир, з них за програмою “Власний дім” 887 будинків. Вперше у поточному році “блакитне паливо” отримали 16 селищ області. Кращих показників у газифікації сіл досягли Троїцький, Новоайдарський, Станично-Луганський, Слов’яносербський райони.
Поточного року на газифікацію районів передбачено 5,45 млн. грн. з державного бюджету. Станом на 1 жовтня поточного року профінансовано 4 млн. грн. З обласного бюджету виділено 1 млн. грн. Місцеві бюджети профінансували близько 1,5 млн. грн. Залучено кошти населення близько 14 млн. грн. НАК «Нефтегаз України» надала допомогу в газифікації 57 сіл області, надавши 144,5 км металевих і поліетиленових труб. За підсумками роботи 9 місяців в обласному Фонді індивідуального житлового будівництва одержали кредити 887 чол., що проживають у сільській місцевості, на суму 2,38 млн. грн. В результаті чого газифіковано 937 будинків.
Почалася робота з реалізації програми газифікації шахтарських міст і селищ області. У рамках цієї програми в містах області введено в експлуатацію 80,6 км газопроводів та 4 тис. 125 будинків і квартир.


Сторінки:
192021222324252627282930313233

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера