Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
18 жовтня 2004,17:07 Версія для друку

В містах та районах області

Первомайськ: за 9 місяців поточного року приріст обсягів промислового виробництва у місті становить 26,2%. Питома вага підприємств видобувної промисловості в загальному обсязі виробництва становить 46%. З початку року цими підприємствами видобуто 577 тис. тонн вугілля на суму 46,2 млн. грн. Більш як 40% усієї товарної продукції вироблено підприємствами машинобудівної галузі. Лідером у машинобудівному комплексі є ВАТ “ПЕМЗ ім. К.Маркса”, який за 9 місяців цього року виробив продукції на 29 млн. грн. Підприємствами промбудматеріалів досягнуто зріст обсягів промислового виробництва на 51%. В поточному році ТОВ “Промбудвугілля” вироблено продукції на суму 1,5 млн. грн. Легка промисловість представлена у місті ТОВ “Салама”, яке спеціалізується на випуску взуття. За 9 місяців поточного року цим підприємством виготовлено взуття на суму 9 млн. грн., що становить 127% до аналогічного періоду минулого року. Випуск товарів народного споживання в місті збільшився на 30%.

15 жовтня 2004,16:16 Версія для друку

Главный рычаг удержания цен – активное наполнение потребительского рынка качественной продукцией. - Александр Ефремов.

«Главный рычаг удержания цен – активное наполнение потребительского рынка качественной продукцией», - заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов сегодня на совещании с руководителями городов и районов, производителями сельхозпродукции и ее реализаторами. Вчера губернатор принял участие в совещании, которое провел Премьер-министр Украины в Киеве, по вопросам ценовой политики на потребительском рынке страны. По словам Александра Ефремова, на этом совещании участники пришли к выводу, что объективных причин для повышения цен на мясо и молоко нет. При этом губернатор отметил, что руководство Луганской области не намерено использовать административные рычаги для удержания роста цен на продовольственные товары. «По-настоящему стабилизировать ситуацию можно только рыночными рычагами, в первую очередь - увеличением производства необходимых продуктов», - подчеркнул Александр Ефремов. Он также отметил, что необходимо найти варианты сотрудничества, которые удовлетворили бы интересы как сельхозтоваропроизводителей, продавцов, так и покупателей. Как отметил в ходе совещания заместитель председателя облгосадминистрации Юрий Махортов, с начала года в области произведено молока на 8,8 тыс. тонн больше уровня прошлого года, сохранено поголовье крупного рогатого скота, а в частном секторе оно возросло на 2,8 тыс. голов. Он также отметил, что подготовлена достаточная база для роста объемов производства мяса в 2005 году. Губернатор поручил Юрию Махортову разработать систему комплексных мер по увеличению в области производства сельхозпродукции.

15 жовтня 2004,16:08 Версія для друку

Мы должны своевременно и качественно подготовить предприятия угольной промышленности и ведомственные социальные объекты к стабильной работе зимой. – Сергей Тулуб.

«Мы должны своевременно и качественно подготовить предприятия угольной промышленности и ведомственные социальные объекты к стабильной работе зимой», – заявил Министр топлива и энергетики Украины Сергей Тулуб вчера на пресс-конференции по итогам рабочей поездки в Луганскую область. Он отметил, что такое задание Правительство Украины дало Министерству топлива и энергетики, и оно будет выполнено. В Красном Луче на базе государственного предприятия «Донбассантрацит» министр провел совещание с руководителями угольных территорий Луганской области и директорами угольных предприятий, которые на них работают. Рассмотрен ход выполнения протокольных поручений, данных Министром по итогам ранее проведенных поездок на Луганщину. Основные вопросы касались подготовки угольщиков к работе зимой и подготовки ведомственного жилья, больниц, школ и детсадов к отопительному сезону.
«Протокольные поручения выполнены на 80% и в ближайшее время будут выполнены полностью», - сделал вывод Сергей Тулуб по итогам совещания. «Были приложены большие совместные усилия местных властей, областной администрации, чтобы решить поставленные проблемы», - отметил Министр. Он также заявил, что уже начата работа по газификации тех шахтерских поселков, где шахты ликвидированы, по водообеспечению шахтерских поселков и по ремонту кровель и отопительных систем в ведомственных жилых домах.

15 жовтня 2004,16:07 Версія для друку

С профессиональным праздником работников пищевой промышленности Луганщины поздравили первые руководители области.

17 октября отмечается День работников пищевой промышленности. Председатель облгосадминистрации Александр Ефремов и председатель областного совета Виктор Тихонов поздравили их с профессиональным праздником:
«Работа пищевых предприятий всегда имела и имеет одно из основных значений для региона в насыщении продовольственного рынка, удовлетворении потребительского спроса населения продуктами питания.
Продукция ваших предприятий в последние годы все больше завоевывает доверие потребителей, а луганская марка производителей продовольственных товаров все увереннее конкурирует на украинском и зарубежном рынках в качестве и ассортименте.
В основе такой успешной деятельности – человеческий фактор – высокий профессионализм работников отрасли, стремление и желание заслужить признание покупателя, а также постоянно увеличивать объемы производства.
Желаем вам дальнейших трудовых свершений на благо родной Луганщины и всей Украины».

15 жовтня 2004,16:07 Версія для друку

Затверджено заходи щодо відзначення 70-річчя народження письменника Владислава Титова.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова затверджено заходи щодо відзначення 70-річчя народження відомого Луганського письменника, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, автора повісті “Всем смертям назло” Владислава Титова. Згідно розпорядження ювілейний вечір, присвячений 70-річчю від дня народження письменника, панахида та покладання квітів на його могилу відбудеться 10 листопада поточного року. В жовтні поточного року для учнів середніх школах області проводитимуться уроки мужності та оглядові екскурсії експозиції музею Владислава Титова, обласні дитячі конкурси творів-роздумів, рефератів і малюнків “Всем смертям назло”, вечори пам’яті луганського письменника “Приклад мужності наступним поколінням”. Також у жовтні буде проведено літературне свято за підсумками юнацького поетичного конкурсу “В житті завжди є місце подвигу”. Планується, що 9 листопада відбудеться урочиста передача творчих робіт переможців цього конкурсу до музею письменника. З 1 по 10 листопада в обласному російському драмтеатрі для учнів шкіл Луганська пройдуть вистави “Благословенна будь, моя любов”. У жовтні-листопаді жителі області мають можливість подивитися цикл телевізійних програм “Всем смертям назло” та довідатися із засобів масової інформації про життя та творчу діяльність Владислава Титова.

15 жовтня 2004,16:07 Версія для друку

В містах та районах області

Станично-Луганський район: на території району мешкає 4 тис. 875 ветеранів війни, з них 391 інвалід війни, 367 учасників бойових дій, 4 тис. 117 учасників війни. За 9 місяців поточного року троє інвалідів війни оздоровилися в санаторіях за кошти Міністерства праці та соціальної політики України, 27 інвалідів війни отримали грошову компенсацію на загальну суму 2 тис. 700 грн. Нараховано відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг ветеранам війни на суму 683,3 тис. грн., з початку року за рахунок субвенцій з державного бюджету профінансовано 644,8 тис. грн. В поточному році 3 інваліда війни отримали коляски, 6 інвалідів - тростини.
Первомайськ: з початку року до виконкому міськради надійшло 1099 звернень громадян. Значну їх частину - 46,6% - складають звернення щодо роботи житлово-комунального господарства міста. У зв’язку з проведенням газифікації будинків та вулиць міста зросла кількість звернень від соціально-незахищених категорій населення з проханням надання матеріальної допомоги. Згідно з рішенням міськради газифікація проводиться на дольовій основі, тобто 50% здійснюється за рахунок місцевого бюджету, 50% - за рахунок населення. З початку року виконкомом 107 громадянам виділено матеріальної допомоги на суму 3 тис. грн.

14 жовтня 2004,17:20 Версія для друку

Сьогодні на Луганщині з робочою поїздкою перебував Міністр палива та енергетики України Сергій Тулуб.

Сьогодні в Луганській області з робочою поїздкою перебував Міністр палива та енергетики України Сергій Тулуб. На державному підприємстві “Донбасантрацит” у місті Красний Луч він провів нараду за результатами виконання спільних протокольних доручень Міністерства палива та енергетики України та Луганської облдержадміністрації. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Зюков, міські голови та голови райдержадміністрацій, керівники підприємств паливно-енергетичного комплексу Луганської та Донецької областей. В ході наради розглянуто хід підготовки до опалювального сезону вугільних підприємств та шахтарських селищ, а також питання забезпечення електростанцій України вугіллям. За словами Сергія Тулуба, відсьогодні на селекторних нарадах керівники вугільних підприємств щодня будуть звітувати про обсяги відвантаженого на електростанції вугілля.

14 жовтня 2004,17:19 Версія для друку

Голова облдержадміністрації Олександр Єфремов спілкувався зі студентами Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Голова облдержадміністрації Олександр Єфремов спілкувався зі студентами Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Тема зустрічі традиційна – “Місто. Область. Ми”. Майбутні журналісти, політологи та соціологи мали змогу у доволі відвертій розмові знайти відповіді на питання, які хвилюють їх найбільше. Вони були різними: від теми подальших взаємовідносин з сусідніми областями Російської Федерації, до можливості працевлаштування випускників вузів на певні посади у державних установах області. Не обійшли присутні й теми кредитування молодіжного житлового будівництва в обласному центрі. За словами губернатора, ця галузь розвивається динамічно. Вже через кілька тижнів буде здано в експлуатацію чергову секцію житлового будинку в містечку Щорса Луганська, який зводиться за згаданою програмою. Крім того, у районі колишнього Вищого авіаційного училища штурманів для реалізації подібного проекту теж готується будівельний майданчик. Елітне житло будуть зводити поблизу Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля і у районі готелю “Дружба”.
Під час зустрічі Олександр Єфремов заявив, що вже наступного року розпочнеться реставрація обласної філармонії та будинків культури. Він також запевнив студентів, що незабаром у Луганську буде й своя опера.
Олександр Єфремов також підкреслив, що Президент України та Уряд багато роблять для вирішення найбільш важливих соціально-економічних проблем студентської молоді. Так, з 1 липня поточного року значно підвищені розміри мінімальних стипендій для студентів вищих навчальних закладів, технікумів та ПТУ, збережено пільговий проїзд студентів на залізниці, діє система надання кредитів молоді на здобуття освіти.
Завершувала зустріч тема патріотичного виховання молоді. В області вже діють організації “Лугарі”, “Благовіст”, що мають за мету й цей напрямок роботи, проте, на думку губернатора, система такої роботи повинна будуватися на державному рівні, тільки тоді вона даватиме максимальний результат.

14 жовтня 2004,17:19 Версія для друку

На протяжении последних 5 лет пищевая отрасль Луганщины продолжает стабильно наращивать объемы производства.– Валентина Понятова.

«На протяжении последних 5 лет пищевая отрасль Луганщины продолжает стабильно наращивать объемы производства», – отмечает заместитель начальника Главного управления сельского хозяйства и продовольствия облгосадминистрации Валентина Понятова. По ее словам, за 8 месяцев текущего года прирост объемов производства товарной продукции в сопоставимых ценах составил 8,9%. Экспорт продовольственных товаров составил 10 млн. дол. США, что в 2,4 раза больше, чем за 8 месяцев прошлого года. Удельный вес внешних продуктов на внутреннем рынке достиг 94,3%.
Валентина Понятова также отметила, что предприятиями хлебопекарной промышленности обеспечивается бесперебойное снабжение населения хлебом и хлебобулочными изделиями. Цены на хлеб массово - потребляемых сортов на протяжении текущего года остаются стабильными с ноября прошлого года. Для малообеспеченных слоев населения определены и вырабатываются 3 вида социально-важных сортов хлеба, цены на которых стабильны с февраля 2002 года. В этом году такого хлеба выпущено 5,6 тыс. тонн. Также для незащищенных слоев населения предприятиями мясной промышленности области на 30% увеличен выпуск колбасных изделий по сравнению с уровнем прошлого года, их объемы составили 2,6 тыс. тонн.
В январе-августе текущего года по сравнению с аналогичным периодом прошлого года в области на 34,1% увеличился выпуск растительного масла, сыра – на 10,9%, цельномолочной продукции – на 42,6%, макаронных изделий – на 62,1%, муки – на 26,6%, круп – на 23,3%, фруктовых, овощных соков и нектаров – на 83,3%, мясных консервов – в 4,5 раза.

14 жовтня 2004,17:15 Версія для друку

В області тривають роботи зі збору соняшника та кукурудзи.

В області тривають роботи зі збору соняшника та кукурудзи на зерно. За даними управління сільського господарства та продовольства облдержадміністрації, станом на 14 жовтня поточного року сільськогосподарськими підприємствами зібрано врожай кукурудзи на площі 25 тис.га, намолочено 77,1 тис. тонн зерна при врожайності 30,8 ц/га. Соняшник зібрано на 79% посівних площ, намолочено 153,1 тис. тонн насінь. Оранка зябу проведена на площі 247,3 тис. га, або 52% до прогнозованого обсягу. Найбільше зорали сільгосппідприємства Біловодського району – 83%, Марківського – 68%, Белокуракинського – 61%.


Сторінки:
242526272829303132333435363738

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера