Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 27 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
14 жовтня 2004,17:14 Версія для друку

В містах та районах області

Новопсковський район: пуск газу відбувся у Березівській ЗОШ І-ІІ ст. Це остання школа в районі, яка опалювалась твердим паливом. В ході робіт збудовано 2 км газопроводу, капітально відремонтовано опалювальну систему школи. В заході взяли участь депутат обласної ради, заступник голови облдержадміністрації Леонід Рисухін, голова райдержадміністрації Станислав Чернявський, голова районної ради Борис Ситнік, керівники підрядних організацій.
Марківський район: у січні-вересні поточного року райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування зареєстровано 806 звернень громадян та 63, що надійшли поштою. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість звернень по району зменшилась на 217, або на 26,9%, число письмових звернень - на 91, або 59,1%, кількість звернень на особистому прийомі - на 126, або на 16,9%. Повторних звернень зареєстровано не було. За 9 місяців поточного року кількість колективних звернень зменшилась на 20%. У зверненнях громадян порушено 817 питань різної тематики, з них позитивно вирішено 597 звернень або 73,1%, по 177 дані роз’яснення, решта звернень знаходиться у стадії вирішення.

13 жовтня 2004,17:18 Версія для друку

Медичне обслуговування ветеранів війни є пріоритетним для медиків Луганщини. – Юрій Хунов.

“Медичне обслуговування ветеранів війни є пріоритетним для медиків Луганщини”, – заявив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Хунов вчора на засіданні з питань виконання Протокольних доручень голови облдержадміністрації Олександра Єфремова щодо покращення медичного обслуговування ветеранів війни в лікувально-профілактичних закладах області. В засіданні взяли участь голова ради обласної організації ветеранів України Валентин Челишев, головні лікарі обласного госпіталю ветеранів війни та обласної лікарні №2. Вони обговорили питання забезпечення ветеранів війни безкоштовними медикаментами та слуховими апаратами, проведення профілактичних оглядів ветеранів та зубопротезування, укомплектування спеціалізованих палат для ветеранів обладнанням та інвентарем.
Офтальмологами лікувально-профілактичних закладів області обстежено 9,1 тис. інвалідів або 95,1% від загальної кількості інвалідів Великої Вітчизняної війни, що проживають на Луганщині. Зазначено, що майже 7 тис. обстежених потребують корекцію окулярами. За словами Юрія Хунова, на сьогодні інвалідам війни вже видано 6,5 тис. окулярів. У зв’язку з переходом на інвалідність додатково проведено офтальмологічні обстеження 1,6 тис. інвалідів, вони згідно з програмою “Зір” також будуть забезпечені засобами корекції зору.
На сьогодні на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах області перебувають 187 тис. ветеранів війни, в тому числі 10,6 тис. інвалідів війни, 17 тис. учасників бойових дій.

13 жовтня 2004,17:18 Версія для друку

Засідання обласної студентської ради відбулося сьогодні в Луганську.

Засідання обласної студентської ради відбулося сьогодні в Луганському національному педагогічному університеті імені Тараса Шевченка, де секретар Всеукраїнської студентської ради при Президентові України Андрій Черних зустрівся з студентським активом області. Метою зустрічі було виявлення проблем студентів регіону та інформування їх про дії Президента України та Уряду щодо вирішення найбільш важливих соціально-економічних проблем студентства. Зазначено, що Урядом України поступово розв’язується багато студентських проблем. Так, з 1 липня поточного року значно підвищені розміри мінімальних стипендій для студентів вищих навчальних закладів, технікумів та ПТУ, звільнена від оподаткування податком на додану вартість оплата послуг вищих навчальних закладів, збережено пільговий проїзд студентів на залізниці. Також зараз вже існує система надання кредитів молоді на здобуття освіти, вживаються заходи щодо оздоровлення студентства, діяльності студентських будівельних загонів, в держбюджет на 2005 рік закладено кошти на ремонт та будівництво гуртожитків.

13 жовтня 2004,17:18 Версія для друку

Призначено іменні стипендії обласної ради та облдержадміністрації.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова призначено з 1 липня до 31 грудня поточного року іменні стипендії обласної ради та облдержадміністрації. Їх призначено найбільш обдарованій учнівській й студентській молоді та аспірантам області з метою стимулювання їх творчої активності, матеріальної підтримки. Щомісячну стипендію у розмірі 50 грн. будуть отримувати 10 учнів загальноосвітніх шкіл Первомайська, Лутугинського, Слов’яносербського, Сєверодонецького, Біловодського, Марківського, Антрацитівського районів. П’ять учнів професійно-технічних училищ одержать стипендію у розмірі 80 грн., п’ять студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації – по 100 грн., десять студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації – по 150 грн. Стипендію у розмірі 170 грн. будуть щомісячно отримувати 3 обдарованих аспірантів вищих навчальних закладів.

13 жовтня 2004,17:17 Версія для друку

Презентація методичних посібників, що надійшли в усі загальноосвітні заклади області, відбулася в Луганську.

Презентація методичних посібників, що надійшли в усі загальноосвітні заклади Луганської області в рамках державного проекту “Методична література для вчителя”, відбулася в Луганську. У презентації взяли участь начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Олексій Омельченко,вчителі-методисти з усіх міст та районів області. Зазначено, що до шкіл Луганщини надійшов комплект методичної літератури по всіх загальноосвітніх предметах на загальну суму 400 тис. грн., ці кошти виділено з державного бюджету. Під час презентації вручено дипломи та нагороди луганським педагогам - учасникам Всеукраїнської виставки “Освіта України”, що відбулась нещодавно у Києві.

13 жовтня 2004,17:17 Версія для друку

В містах та районах області

Новоайдарський район: урочистий пуск газу відбувся в с. Безгинове Гречишкінської сільської ради. Вперше газ подано в 40 будинків села. З нагоди цієї події було запалено символічний факел, відбувся концерт художньої самодіяльності. В урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Микола Михайловський, керівники будівельних і обслуговуючих організацій, спонсори.
Старобільський район: в районі розпочалася реорганізація виробничого управління житлово-комунального господарства. Зараз проходить реєстрацію пакет необхідних документів. На базі ВУЖКГ створюються три нові комунальні підприємства - міське комунальне підприємство, підприємство з благоустрою міста, підприємство по обслуговуванню житлового фонду. Завершується підбір кадрів для нових підприємств. З початком їх роботи планується впровадити новий підхід до надання комунальних послуг. З’являться платні послуги, якість яких гарантуватиме підприємство.

12 жовтня 2004,17:05 Версія для друку

Нарощують обсяги виробництва металургійні та хімічні підприємства області.

За даними управління промисловості облдержадміністрації, у вересні поточного року ВАТ “Алчевський меткомбинат” виробив товарної продукції на 6,4% більше, ніж у серпні поточного року, ЗАТ “Луганський трубний завод” - на 11,1%, СП “Інтерсплав” - на 32%, ВАТ “Стахановський завод феросплавів” – на 12,7%. ВАТ “Алчевськкокс” виконали план на 100,6%. У вересні вперше на ВАТ “Стахановський завод феросплавів” було вироблено 1,5 тис. тонн нового феросплаву - феромарганцю, що є досягненням у розвитку та засвоєнні нової технології на підприємстві.
За підсумками вересня нафтопереробка на ТОВ “Линос” в порівняних цінах склала 105,2% до показників серпня. ТОВ “Рубіжанський Краситель” у вересні виробив товарної продукції на 26,1% більше, ніж у серпні, ВАТ “Склопластик” – на 7,7%.

12 жовтня 2004,17:03 Версія для друку

Роздрібні ціни на хліб з борошна усіх ґатунків протягом 2004 року залишаються стабільними. - Тетяна Коломієць.

“Роздрібні ціни на хліб з борошна усіх ґатунків протягом поточного року залишаються стабільними”, - заявила начальник управління координації держзакупок і цінової політики Головного управління економіки Тетяна Коломієць. За її словами, станом на 30 вересня середні роздрібні ціни на хліб із борошна вищого ґатунку становлять 2,05 грн., першого ґатунку - 1,61 грн. і пшеничного та житнього - 1,52 грн. за 1 кг. За 9 місяців поточного року основним виробником виготовлено соціальних сортів хліба 5,7 тис. тон за цінами, які не змінювалися з лютого 2002 року. Цей показник планується довести до 20 відсотків від загального обсягу виробництва хліба.
Cтаном на 30 вересня поточного року відбулося зниження середніх роздрібних цін у торговельній мережі області відповідно до 1 липня цього року на макаронні вироби на 5,2%, крупу ячну - на 15,8%, крупу гречану - на 5,5%, пшоно – на 13,3%, крупу манну - на 4,4%.
Тетяна Коломієць відмічає, що облдержадміністрацією вживаються заходи з недопущення необґрунтованого зростання цін на споживчому ринку в умовах погашення заборгованості заробітної плати, підвищення рівня мінімальної заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат населенню.
На сьогодні споживчий ринок Луганської області насичений продуктами харчування в достатніх обсягах та широкому асортименті. Потреба населення області на хліб й хлібобулочні, ковбасні, кондитерські вироби, борошно, крупи, яйце, олію задовольняється за рахунок місцевих товаровиробників. Починаючи з жовтня поточного року в усіх містах і райцентрах області щосуботи проводяться ярмарки із залученням сільськогосподарських товаровиробників, на яких ціни на м’ясо та молочну продукцію нижчі до 25% від ринкових.

12 жовтня 2004,17:02 Версія для друку

Губернатор підписав розпорядження щодо поліпшення якості розгляду звернень мешканців області до органів виконавчої влади.

Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов підписав розпорядження щодо поліпшення якості розгляду звернень мешканців області до органів виконавчої влади. Затвердженими губернатором заходами щодо виконання вимог Указу Президента України “Про невідкладні заходи з удосконалення організації прийому громадян органами державної влади, органами місцевого самоврядування та посадовими і службовими особами цих органів” передбачено удосконалення роботи органів влади області з цих питань.
За цим розпорядженням, з метою вдосконалення роботи з організації розгляду звернень громадян керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, виконкомам міських рад доручено забезпечити неухильне виконання вимог законодавства щодо термінів розгляду звернень громадян та надання обґрунтованих відповідей їх авторам. Керівникам владних структур також доручено розглянути питання про притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у зволіканні чи формальному розгляді звернень громадян. Особлива увага звертається на необхідність вжиття заходів щодо усунення причин, які призводять до збільшення надходження звернень громадян до облдержадміністрації та центральних органів державної виконавчої влади.

12 жовтня 2004,17:02 Версія для друку

6 тис. 134 звернення надійшло до облдержадміністрації від жителів області з початку поточного року.

За 9 місяців поточного року до облдержадміністрації надійшло 6 тисяч 134 звернення від мешканців Луганської області. Більше третини з них вже вирішені позитивно. Жодному з тих, хто звертався по допомогу чи за роз’ясненням до обласних органів виконавчої влади не було відмовлено.
За даними відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації, найбільша кількість звернень - понад 20% - стосується роботи житлово-комунального господарства. Особливо непокоять жителів області питання, що стосуються соціального забезпечення, таких понад 18%.
Традиційно найбільше звернень надходить від пенсіонерів, багатодітних сімей, малозабезпечених громадян, інвалідів учасників бойових дій, постраждалих від аварії на ЧАЕС. За словами заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Миколи Запорожцева, обласною владою використовуються всі наявні можливості для надання медичної та матеріальної допомоги цій категорії громадян. Так, з початку року за рішенням комісії обласної ради 667 громадянам після їх звернень по допомогу в обласну держадміністрацію, було надано матеріальну допомогу на загальну суму 64 тис. 220 грн. Завдяки цьому кількість звернень від учасників війни зменшилася на 16%, пенсіонерів – більш ніж на чверть, багатодітних матерів – на 20%, “чорнобильців” – на 3%.
Як зазначив Микола Запорожцев, щотижня стан роботи із зверненнями мешканців області до облдержадміністрації розглядається на апаратних нарадах у губернатора Олександра Єфремова. Для більш ефективного вирішення законних вимог громадян, що приходять на особистий прийом до губернатора, разом з ними також запрошуються керівники тих владних структур та органів місцевого самоврядування, до компетенції яких відносяться питання, з якими звертаються громадяни. Крім того, для удосконалення роботи з громадянами завершується підготовка до переходу відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації на програмне забезпечення автоматизованою системою “Звернення громадян”.


Сторінки:
252627282930313233343536373839

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера