Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: неділя, 05 травня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
07 жовтня 2004,08:37 Версія для друку

Заступник міністра Міністерства транспорту та зв’язку сьогодні передав ключі від автобусу Хорошанській сільській раді.

Заступник міністра Міністерства транспорту та зв’язку України Семен Кроль за дорученням голови Уряду сьогодні передав ключі від автобусу Хорошанській сільській раді. Вручення відбулося в селищі Слов’яносербськ в рамках впровадження в Луганській області державної програми «Сільський автобус». Семен Кроль підкреслив тенденцію росту транспортної промисловості та повідомив присутніх на церемонії, що в проекті бюджету на 2005 рік на розвиток будівництва транспорту виділено 165 млн. грн.
На врученні були присутні заступник голови райдержадміністрації Юрій Махортов, керівники підприємств Слов’яносербського району, голови міських і сільських рад.

07 жовтня 2004,08:37 Версія для друку

Луганская область первая в Украине провела комплексные учения по ликвидации ЧС на шахтах.

Луганская область первая в Украине провела комплексные учения по ликвидации чрезвычайных ситуаций сегодня в Красном Луче на шахте «Краснолучская». В учениях приняли участие подразделения Главного управления МЧС Украины в Луганской области, Государственной военизированной горноспасательной службі Луганской области, органы управления и специализированные службы шахты «Краснолучская» и гражданской обороны города Красный Луч. В ходе проведения учений отрабатывались взаимодействия этих служб при возникновении чрезвычайных ситуаций и ликвидации их последствий.
Комплексные учения по обеспечению условий безопасности труда на предприятиях угледобывающей промышленности Украины проводятся по поручению Премьер-министра Украины Виктора Януковича в сентябре-октябре текущего года в Луганской, Полтавской, Львовской, Днепропетровской, Донецкой областях.

07 жовтня 2004,08:33 Версія для друку

Информационно-расчетный центр открыт сегодня в Луганске.

Информационно-расчетный центр, созданный на базе областного коммунального предприятия «Луганская областная топливно-энергетическая компания», открыт сегодня в Луганске на квартале Гагарина. Это уже 3-й информационно-расчетный центр ОКП “ЛОТЭК” в Луганске и 13-й в области. В таких центрах сконцентрирована база потребителей всех коммунальных услуг, имеется полная информация о состоянии их лицевых счетов. Теперь жители близлежащих жилых кварталов Луганска имеют возможность сделать в центре сверку произведенных начислений и расчетов, получить полную информацию о задолженности или переплате за все жилищные и коммунальные платежи. Для того, чтобы получить справку, необходимую для оформления субсидии, людям раньше требовалось обойти все коммунальные предприятия два раза. Теперь с открытием центра это можно сделать всего за одну минуту.
Всего на территории Луганска планируется создать 5 информационно-расчетных центров и около 15 информационных пунктов.

07 жовтня 2004,08:31 Версія для друку

В містах та районах області

Брянка: підведено підсумки роботи промислових підприємств міста за 8 місяців поточного року. Промислову продукцію виробляють 13 підприємств міста. Програма виробництва промислової продукції виконана на 122,1%. З початку року вироблено продукції на загальну суму 61 млн. грн., що більше на 63,9% до відповідного періоду минулого року. Підприємствами добувної промисловості виконано робіт та послуг з видобутку та переробки вугілля на загальну суму 54 млн. 218 тис. грн., що становить 172,3% до відповідного періоду минулого року. Програма виробництва за 8 місяців поточного року перевиконана на 30,1%.
Марківський район: темп росту обсягів промислової продукції за січень-серпень поточного року становить 103,6%. Загальний обсяг роздрібного товарообігу підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства складає 8089,5 тис. грн. або 135,6% до відповідного періоду минулого року. Роздрібний товарообіг у розрахунку на душу населення по району складає 444,5 грн., це 4-й показник по області. Підприємствами автомобільного транспорту перевезено 49,3 тис. пасажирів, що на 33,2% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Пасажирообіг становить 1125,8 тис.пас/км, або 151,2%.

05 жовтня 2004,17:09 Версія для друку

Підтримка ветеранів війни з боку органів влади повинна бути всебічною та постійною. – Володимир Просін.

“Підтримка ветеранів війни з боку органів влади усіх рівнів повинна бути всебічною, глибокою, послідовною та постійною”, – заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Просін сьогодні на засідання організаційного комітету з підготовки до святкування 60-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. “Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб втілити в життя ті засади, що зазначені в Указі Президента України та дорученнях Прем’єр-міністра України щодо вшанування учасників війни та посилення соцзахисту наших ветеранів”, - сказав заступник губернатора.
Як зазначив Володимир Просін, заходи, організовані по всіх містах та районах Луганщини з приводу ювілейної дати, повинні мати неформальний характер. “По-людськи та з душею вшанувати ветеранів Великої Вітчизняної війни”, - призвав усіх керівників територій області Володимир Просін. При цьому головний акцент робиться на заходи з соціального захисту ветеранів, підвищення якості їх медичного обслуговування та розширення мережі спеціальних “ветеранських” палат у лікувальних закладах області та більш активне залучення ветеранів до патріотичного виховання учнівської молоді.
В ході засідання оргкомітету Володимир Просін наголосив, що заходи зі святкування 60-річчя визволення України повинні стати невід’ємною частиною підготовки до 60-річчя Великої Перемоги у травні 2005 року.

05 жовтня 2004,17:08 Версія для друку

Затверджено план заходів щодо відзначення в області 60-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова затверджено план заходів щодо відзначення в Луганській області 60-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Згідно розпорядження обласні урочистості за участю делегацій міст і районів області будуть проходити 26 жовтня поточного року. 27-28 жовтня до меморіальних пам’ятників відбудеться покладання квітів. Делегація області 27-28 жовтня візьме участь в урочистих заходах з нагоди свята у Києві. З 20 по 28 жовтня будуть проводитися урочисті збори, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, концерти, благодійні обіди для пенсіонерів та інвалідів у територіальних центрах соціального обслуговування, будинках-інтернатах, обласному госпіталі ветеранів війни. Також планується відвідати ветеранів війни, сім’ї загиблих за місцем їх проживання, вручити їм продуктові набори, надати необхідну допомогу. З нагоди свята ветерани війни в жовтні отримають матеріальну допомогу.
Згідно розпорядження губернатора також пройде обласна акція “Обеліск”, в рамках якої з вересня по жовтень будуть впорядковуватися братські могили, відновлюватися пам’ятники, обеліски, меморіали. З 1 по 24 жовтня з нагоди свята буде проведено обласний фестиваль народної творчості “Сузір’я талантів Луганщини”.
В навчальних закладах області з 24 по 27 жовтня пройдуть уроки мужності із запрошенням на них ветеранів війни. З вересня по листопад учнівська молодь має змогу відвідати міста бойової слави Луганщини, взяти участь в тематичних вечорах, Всеукраїнській історико-краєзнавчій акції “Збережемо пам’ять про подвиг”.
25 жовтня у Луганському національному педагогічному університеті імені Тараса Шевченка відбудеться “Вечір пам’яті”, де студенти вищих навчальних закладів області зустрінуться з ветеранами війни та дипломантами Міжнародного фестивалю патріотичної пісні “Молода гвардія”. Того ж дня відкриється документальна виставка “Визволенню України присвячується”.
На телебаченні, радіо та у друкованих засобах масової інформації будуть виходити тематичні рубрики з нагоди 60-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

05 жовтня 2004,17:08 Версія для друку

516,9 тис. тонн вугілля вже вивезено гірникам у ході підготовки до зими.

За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, станом на 1 жовтня поточного року 516,9 тис. тонн вугілля або 65,1% від річної потреби вже вивезено вугільними підприємствами області своїм працівникам і ветеранам у ході підготовки до опалювального сезону.
ВАТ «Краснодонвугілля» першим завершив вивезення побутового палива. На належному рівні ведеться вивіз вугілля в ДП «Свердловантрацит», ДП «Первомайськвугілля», ДП «Ровенькиантрацит», ДП «Антрацит» та ВАТ «Лисичанськвугілля», де всі вуглеодержувачі забезпечені половинною нормою побутового палива, цим підприємствам залишилося вивезти по 20% вугілля.
Підприємства поточного року повинні вивезти 801,38 тис. тонн побутового палива. Витрати на його придбання складають 160 млн. грн., транспортні витрати на підвезення палива складають понад 16 млн. грн.
Підприємствами вугільної промисловості області забезпечуються твердим побутовим паливом 140 тис. гірників, з яких 59 тис. чол. – працівники діючих підприємств, 50,6 тис. чол. – пенсіонери, 31,3 тис. чол. – колишні працівники ліквідованих шахт. Також на опалювальний сезон вугіллям забезпечуються родини загиблих шахтарів і більш 2 тисяч інвалідів війни і праці.

05 жовтня 2004,17:07 Версія для друку

Презентация книги об истории развития электротранспорта в Луганске состоялась сегодня в областной библиотеке.

Презентация книги «70 лет в пути», в которой впервые освещена история развития электротранспорта в Луганске, состоялась сегодня в областной универсальной научной библиотеке им. М. Горького в отделе краеведческих электронных баз данных и библиографии. Авторами книги являются доктор географических наук, профессор Сергей Тархов, исследователь истории Луганского трамвая Борис Кочешков, член Национального союза журналистов Украины Анна Бурлуцкая. На презентации книги присутствовали представители ГКП «Луганскэлектротранс», директора музеев города, представители творческой интеллигенции и студенты транспортного факультета ВНУ им. Владимира Даля.
Трамвай – один из старейших видов городского общественного пассажирского транспорта. Во многих европейских странах существуют общества любителей городского транспорта. В 2001 году в Луганск приезжала группа любителей трамвая из Швейцарии, Германии и Голландии. В мае этого года Луганск еще раз посетили из швейцарского общества любителей трамвая.

05 жовтня 2004,17:06 Версія для друку

В містах та районах області

Марківський район: відбулося засідання колегії райдержадміністрації “Про стан реалізації програми “Власний дім”. Зазначено, що з березня 1998 року по вересень поточного року в районі укладено 267 договорів на суму 1 млн. 517,3 тис. грн. З них 196 договорів – на будівництво, 70 – на газифікацію. Видано кредитів на суму 863,6 тис. грн. Введено в експлуатацію 157 житлових будинків загальною площею 10 тис. 706,9 кв. м. Було повернуто кредитів на суму 463,3 тис. грн. Обсяг підрядних робіт, виконаний власними силами будівельних підприємств, за 8 місяців поточного року склав 850 тис. грн., або 96,7% до суми укладених контрактів на рік. 20 сіл району охоплено програмою «Власний дім». З початку поточного року укладено 21 договір на суму 71,9 тис. грн., з них 12 – на будівництво і добудову, 8 – на газифікацію, 1 – на придбання житла. Кредити отримали 29 чоловік на суму 52,6 тис. грн. Введено до експлуатації 16 будинків загальною площею 1 тис. 125 кв. м. при плані на рік 1 тис.25 кв. м. Загальний обсяг повернення коштів складає 85 тис. грн.
Станично-Луганський район: урочистості, присвячені Всеукраїнському дню бібліотек, відбулися в центральній районній бібліотеці. У святкуванні взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Овчаров та голова райради Михайло Болгов. П’ятьом працівникам бібліотечної мережі вручено почесні грамоти та грошову винагороду. На сьогодні в районі існують 32 бібліотеки, 27 з них розташовано в сільській місцевості. Загальний книжковий фонд бібліотек району перевищує 320 тисяч екземплярів без обліку періодичних видань. Послугами бібліотек постійно користуються понад 19 тис. читачів. При 17 бібліотеках створено клуби та любительські об’єднання.

04 жовтня 2004,17:15 Версія для друку

Побутовим паливом до початку опалювального сезону будуть забезпечені всі пільгові категорії жителів області. - Олександр Єфремов.

«До початку зими ми повинні забезпечити побутовим паливом усіх пільговиків області, хто на це потребує», - так позначив поточну задачу голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов на апаратній нараді з питання забезпечення пільгових категорій населення області твердим побутовим паливом і зрідженим газом. За даними Головного управління праці та соцзахисту населення облдержадміністрації, у забезпеченні твердим паливом на зиму в області мають потребу 25 тис. 870 пільговиків. Це інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни. «На сьогодні у цілому по області показник забезпеченості пільговиків побутовим вугіллям становить 90% при повному погашенні боргів минулих років», - заявила в ході апаратної наради у губернатора заступник начальника Головного управління та соцзахисту облдержадміністрації Елеонора Поліщук.
До 1 жовтня пільговим вугіллям вуже забезпечено 23 тис. 284 пільговика. При цьому в 15 містах і районах області робота з забезпечення пільговим вугіллям вже цілком довершена, у тому числі в Брянці, Кіровську, Краснодоні, Первомайську, Рубіжному, а також у Жовтневому і Ленінському районах Луганська, Антрацитовському, Біловодському, Лутугинському, Марковському районах області.
З держбюджету на надання пільг і субсидій жителям Луганщини на придбання побутового палива і зрідженого газу передбачена субвенція в 16 млн. 758,1 тис. грн. З цієї суми в область вже надійшло близько 15 млн. грн. Усі вони направляються по містах і районах без затримок. «Після чергового планового надходження коштів з держбюджету роботу з забезпечення пільговиків вугіллям буде довершено», - заявила Елеонора Поліщук.
За підсумками апаратної наради губернатор Олександр Єфремов дав доручення вишукати можливості і забезпечити жителів області з числа пільговиків, які мають найбільшу потребу, додатково ще по одній тонні вугілля до встановленим законодавством нормам. Особливо це стосується самотніх старих громадян, чий вік перевищує 70 років.
Нагадаємо, що з обласного бюджету у вересні рішенням сесії обласної ради було виділено ще 600 тис. грн. для придбання вугілля жителям, які мають особливо гостру потребу, понад установленої законодавством норми.


Сторінки:
282930313233343536373839404142

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера