Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 29 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
16 грудня 2004,16:15 Версія для друку

Галерея скульптур з мармура роботи Миколи Шматька та його синів відкрилася сьогодні у обласному центрі.

Галерея скульптур з мармура роботи широко відомого в Українф та Європі скульптора Миколи Шматька та його синів відкрилася сьогодні у обласному центрі. Першими відвідувачами галереї стали голова облдержадміністрації Олександр Єфремов та голова облради Віктор Тихонов. Вони наголошували на тому, що сьогодні здійснено черговий, важливий крок для створення у Луганську творчої майстерні скульптора та його школи, проте, підкреслили керівники області ще зарано говорити про остаточне вирішення існуючих проблем. Втім, губернатор заявив, що для творчих особистостей, людей ,які створюють історію області буде завжди надано і матеріальну допомогу і підтримку.
Микола Шматько своїми роботами визначив чотири, на його думку, найбільш важливі періоди розвитку цивілізації: „Матріархат”, „Реформатор”, „Епоха Христа” та „Реквієм”. Кожен з них знайшов втілення у низці скульптур, що іноді символізували цілі епохи.

16 грудня 2004,16:06 Версія для друку

Повністю погашена заборгованість з виплати субсидій населенню області на придбання твердого палива та скрапленого газу. – Володимир Білоус.

“Повністю погашена заборгованість з виплати субсидій населенню області на придбання твердого палива та скрапленого газу”, - заявив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Білоус. Він відзначив, що це стало можливим завдяки фінансуванню Програми житлових субсидій субвенціями з держбюджету. Так, в 2003 та 2004 роках субсидії організаціям за житлово-комунальні послуги, які надані населенню, профінансовано на 160,5% та 111,4% відповідно, з урахуванням погашення заборгованості попередніх років.
Володимир Білоус також відмітив, що з 2002 року в області діє механізм виплати субсидій грошовою готівкою на придбання твердого палива та скрапленого газу. Своєчасне та у повному обсязі надходження субвенцій з держбюджету дозволило за 11 місяців поточного року виплатити населенню субсидію на 98,8%, що становить третє місце серед областей України.

16 грудня 2004,16:05 Версія для друку

Финальный этап областного смотра-конкурса на лучшую модель самоуправления детских организаций состоялся сегодня в Луганске.

Сегодня в Луганске прошёл финальный этап областного смотра-конкурса на лучшую модель самоуправления детских организаций. В финальном туре конкурса приняли участие 11 отделений Луганской областной организации «Лугари» и детские общественные организации. Во время выступлений конкурсанты показали визитные карточки своих моделей детского самоуправления как формы приобщения детей к процессам принятия решений.
Конкурс проводится с целью выявления и популяризации моделей современного самоуправления среди детских организаций, развития лучших традиций детского движения области. Таким образом школьники приобретают навыки принятия решений, вырабатывают лидерские качества и активную общественную позицию, что даёт возможность детям стать организаторами общественной жизни.

16 грудня 2004,16:03 Версія для друку

В містах та районах області

Лутугинський район: промисловими підприємствами району станом на 1 грудня вироблено продукції на 303,8 млн. грн. Темпи росту до аналогічного періоду минулого року склали 110,2%.
Марківський район: розроблено заходи, спрямовані на збільшення обсягів виробництва у 2005р. На виконання Програми "Зерно Луганщини-2005" сільгоспформуваннями району під врожай наступного року посіяно 17,2 тис.га озимих культур. Згідно Програми планується зібрати 67,1 тис.тонн зерна при врожайності 23,7 ц/га. У 2005р. планується зібрати 12,1 тис.тонн соняшнику, що на 2,2 тис.тонн більше, ніж у 2004р. Враховуючи страховий фонд, під врожай наступного року сільгосптоваровиробниками вже засіяно 2985 тонн насіння ярих культур при плані 2784 тонн (107%). Протягом 2005р. чисельність великоъ рогатоъ худоби повинна зрости з 6735 голів на початок року до 7060 гол. на кінець року. Чисельність свиней у приватному секторі буде доведена з 5170 до 5600 гол. Валовий надій молока намічено довести до 4300 тонн. Продуктивність дійного стада буде становити 2105 кг, зростання становитиме більше 130 кг за рік. Обсяги промислової продукції становитимуть 15,2 млн.грн., або на 8,5% більше очікуваних показників поточного року.

15 грудня 2004,16:44 Версія для друку

На 98,4% профінансовані виплати державної соціальної допомоги.

За даними Головного фінансового управління облдержадміністрації, станом на 10 грудня поточного року рівень фінансування різних видів встановлених державою соціальних допомог становить 98,4% і сягає 57 млн. 229,6 тис. грн. Заборгованості з їх виплат немає. Передбачається, що для повного фінансування соціальних виплат у грудні 2004 року, до кінця року область отримає ще 922 тис. грн. Також з обласного бюджету здійснюється фінансування допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи психічного розладу. За 11 місяців поточного року ця допомога профінансована на 856,6 тис. грн., що складає 100% від фактичних нарахувань. Заборгованість, яка по бюджетним програмам соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи становила на початок цього року 10516,1 тис. грн., - погашена в повному обсязі.
За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 1 грудня поточного року в Луганській області на обліку перебуває 59 тис. чол., які отримують різні види соціальної допомоги на загальну суму 53,3 млн. грн.

15 грудня 2004,16:44 Версія для друку

Более чем на треть увеличились отчисления Луганской области в сводный бюджет Украины за 11 месяцев 2004 года. – Сергей Косарев.

«На 35% больше перечислила Луганская область в сводный бюджет Украины за 11 месяцев текущего года в сравнении с соответствующим периодом прошлого года», - сообщил начальник Главного управления экономики облгосадминистрации Сергей Косарев. По его словам, с начала текущего года отчисления Луганщины в сводный бюджет в общей сумме составили 2 млрд. 636,5 млн. грн. В том числе, поступления в государственный бюджет составили 1,9 млрд. грн., что почти в половину больше по сравнению с 11 месяцами 2003 года. Сергей Косарев также отметил позитивную динамику поступлений по всем видам налогов, сборов и обязательных платежей. Обеспечено выполнение доходной части местных бюджетов. За 11 месяцев текущего года поступления налогов и сборов в общий фонд бюджетов всех уровней составили 747,4 млн.грн. и увеличились в сравнении с соответствующим периодом прошлого года на 13,3%.
Также Сергей Косарев заявил, что с начала текущего года задолженность по заработной плате сократилась на 220 млн. грн. При этом рост среднемесячной зарплаты за 10 месяцев текущего года составил 24,8%. Кроме того, обеспечено финансирование выплат пенсий по декабрь текущего года включительно. В ноябре пенсионерам выплачено 285,3 млн. грн., в декабре выплатят 360,9 млн. грн. Своевременно произведены расчёты по всем социальным трансфертам населения.

15 грудня 2004,16:36 Версія для друку

3,6 млн. грн. планується виділити на газифікацію шахтарського міста Кіровськ.

На газифікацію шахтарського міста Кіровськ передбачено засвоїти 3,6 млн. грн. з бюджетів усіх рівнів, кошти підприємств та населення на будівництво більше 60 км газопроводів. За ініціативою жителів міста було створено 42 товариства з газифікації. Вже змонтовано 29,4 км газопроводів. Повністю завершено та здано в експлуатацію 22 км газопроводів по 27 товариствам. До кінця поточного року планується ввести в експлуатацію ще 4 км. За рахунок коштів обласного бюджету в сумі 82 тис. грн. було виконано проектні роботи щодо будівництва газопроводу високого тиску по вул. Воровського-Лермонтова. З 800 тис. грн., які були виділені з Держбюджету на газифікацію, засвоєно 723 тис. грн. Вже розпочато роботи з газифікації селищ.

15 грудня 2004,16:27 Версія для друку

В містах та районах області

Кремінський район: за 11 місяців поточного року темпи зростання промислового виробництва району в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склали 129,4%. Обсяг промислової продукції у порівняльних цінах за листопад становить 4 млн. 225 тис. грн., що на 22,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Станом на 1 грудня з початку року виготовлено продукції на суму 42,6 млн. грн.
Лутугинський район: ціни на хліб, крупи, макаронні вироби та цукор на споживчому ринку району залишаються стабільними. Знизилися ціни на цитрусові (крім лимонів) на 15-18%.

14 грудня 2004,17:00 Версія для друку

Працювати у правовому полі, керуючись Конституцією та іншими Законами України, закликав губернатор Луганської області Олександр Єфремов суддів області.

Працювати у правовому полі, керуючись Конституцією та іншими Законами України, закликав губернатор Луганської області Олександр Єфремов суддів області на урочистостях з нагоди їх професійного свята, що відбулися сьогодні у приміщенні Апеляційного Суду Луганської області. Він разом з головою Апеляційного Суду Леонідом Фесенком вручив нагороди та почесні грамоти кращім працівникам судової системи області. Леонід Фесенко у своїй промові зупинився на темі Президентських виборів в Україні і наголосив, зокрема, що з тих понад двох тисяч справ, які розглянули Суди у передвиборчий та виборчий період не було жодної, яка б стосувалася грубих порушень чинного законодавства. Цього ж дня 20 новопризначених суддів Луганської області склали присягу.
В області створюються умови для формування якісно нового рівня здійснення правосуддя, захисту прав та законних інтересів громадян. Новосілля цього року справили Сватівський та Біловодський районні суди, будинки для яких було придбано та капітально відремонтовано. Ця робота в нашій області триває. З початку нинішнього року відремонтовано 7 будинків судів. Органами місцевої влади передано 3 приміщення більшою службовою площею для Сєверодонецького, Ровеньківського та Стаханівського міських судів. Територіальним управлінням частково вирішено проблеми щодо надання службових приміщень для Кам’янобрідського та Жовтневого судів міста Луганська. Для Жовтневого районного суду обласного центру вирішено питання з підприємством “Донбасенерго” про передачу будинку в місті Щастя.
Сьогодні в Луганській області діють Апеляційний, Апеляційний господарський, Господарський та 32 місцевих суди загальної юрисдикції. В цілому в загальних судах області працює 1 тис.151 чоловік, в тому числі 231 суддя. З початку поточного року на розгляді в судах загальної юрисдикції області перебувало майже 170 тис. справ всіх категорій.
Указом Президента України від 8 грудня 2000 року офіційно встановлено свято – День працівників суду, який відзначається щороку 15 грудня.

14 грудня 2004,17:00 Версія для друку

На 25% увеличились в текущем году платежи предприятий за потребленные газ и электроэнергию. – Леонид Рисухин.

«На 25% увеличились в текущем году по сравнению с прошлым годом платежи предприятий за потребленные газ и электроэнергию, на 20% - платежи населения», - заявил вчера на брифинге заместитель председателя облгосадминистрации Леонид Рисухин. По его словам, за 11 месяцев текущего года оплата населения за воду составила 91%, за тепло – 92%. «Для того, чтобы сбалансировать работу предприятий жилищно-коммунальной сферы без ущерба для населения, с 15 декабря произведено повышение тарифов на водоотведение для группы промышленных предприятий области», - отметил Леонид Рисухин. Кроме этого, из областного бюджета решением сессии облсовета выделены дотации предприятиям «Лугансквода», «Лугансктеплокоммунэнерго».
Леонид Рисухин также отметил, что в текущем году почти в половину снизилась задолженность по зарплате работникам жилищно-коммунальной сферы области.
По словам заместителя губернатора, впервые в текущем году области для проведения аварийных работ на жилищно-коммунальных объектах выделено 52 млн. грн. из госбюджета, 4 млн. грн. – из резервного фонда областного бюджета.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера