Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: субота, 20 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
14 грудня 2004,16:53 Версія для друку

111,7% составили темпы роста промышленного производства области за 11 месяцев 2004 года. – Сергей Косарев.

111,7% составили темпы роста промышленного производства области за 11 месяцев текущего года. Об этом заявил начальник Главного управления экономики облгосадминистрации Сергей Косарев вчера на аппаратном совещании у губернатора Александра Ефремова. По данным Главного управления экономики облгосадминистрации, увеличился выпуск товарной продукции в обрабатывающей промышленности – на 13,9%, химической и нефтехимической – на 10,2%, легкой промышленности – на 7,6%, пищевой отрасли и переработке сельхозпродукции – на 6,6%, целлюлозно-бумажной и издательской – на 4,7%, добывающей промышленности и на производстве и распределении электроэнергии – более, чем на 2%.
По словам Сергея Косарева, за 11 месяцев 2004 года промышленными предприятиями области выпущено товарной продукции на сумму 21 млрд. грн., что на 2,4 млрд. грн. больше чем в прошлом году. В этом году впервые положительное сальдо финансовых результатов составило 311 млн.грн. В области эффективно работают более 60% предприятий.
В агропромышленном комплексе за 10 месяцев текущего года по сравнению с соответствующим периодом 2003 года объём сельскохозяйственной продукции во всех категориях хозяйств увеличился на 16,2%, в том числе в сельскохозяйственных предприятиях – на 26,5%, хозяйствах населения – на 8,9%.
С начала текущего года предприятиями области освоено 2 млрд. 210,6 млн. грн. капитальных инвестиций, в том числе инвестиций в основной капитал – 1 млрд. 891,1 млн. грн. Иностранными инвесторами с начала текущего года в экономику области вложено более 35 млн. дол. США, в том числе 60% составляют прямые инвестиции. На 33,1% по сравнению с прошлым годом вырос объём инвестиций в строительство жилья. В текущем году в области введено в эксплуатацию 165 тыс. кв. м жилья, что на 35,2% больше, чем за 9 месяцев прошлого года.

14 грудня 2004,16:52 Версія для друку

Підбито підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2004 році та завдання на 2005 рік.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова затверджено завдання на 2005 рік та підбито підсумки відбору кандидатів до військово-навчальних закладів із числа цивільної молоді у 2004 році. Усього міськими та районними військкоматами відібрано 225 юнаків, 82 з яких зараховано до вищих військово-навчальних закладів. Якісний відбір кандидатів було забезпечено в Артемівському, Ленінському районах Луганська, а також у Лисичанську, Первомайську та Сєверодонецьку, де створені необхідні умови для підготовки юнаків з екзаменаційних дисциплін.
Згідно розпорядження, до 10 лютого 2005 року планується провести методичні наради, на яких буде розглянуто комплекс заходів з покращення військово-професійної орієнтації цивільної молоді з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, профтехучилищ, комісарами військкоматів. В наступному році планується активніше залучати юнаків до занять військово-технічними видами спорту, ознайомлювати їх з військовими професіями та правилами прийому до військових навчальних закладів. Для юнаків, які виявили бажання вступити до військових навчальних закладів, у лютому-березні наступного року проводитиметься медичний огляд, у березні-травні 2005 року з ними будуть проводитися додаткові заняття з екзаменаційних дисциплін. Через засоби масової інформації молодь зможе отримувати інформацію про діяльність підрозділів Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, які дислокуються на території області, а також підшефних частин Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

14 грудня 2004,16:43 Версія для друку

В містах та районах області

Попаснянський район: цінова ситуація на споживчому ринку продовольчих товарів району стабільна. Районним управлінням економіки спільно з контролюючими службами здійснюється постійний контроль цін на ринках та в магазинах району. Підвищеного попиту на продовольчі товари не спостерігається. Виплата заробітної плати, соціальної допомоги у районі здійснюється без затримок. Пенсії через поштові відділення виплачуються згідно графіків.
Троїцький район: подарунки для 152 дітей-сиріт, дітей, які знаходяться в колоніях, а також дітей-інвалідів та дітей, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, придбані районним відділом з питань сім’ї та молоді за кошти районного бюджету на суму 2,4 тис. грн. Солодощі діти отримають на День Святого Миколая.

13 грудня 2004,16:48 Версія для друку

Відбулася сімнадцята сесія Луганської обласної ради четвертого скликання.

11 грудня відбулася сімнадцята сесія Луганської обласної ради четвертого скликання. Пленарне засідання провів голова облради Віктор Тихонов, у роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації, депутат облради Олександр Єфремов, народні депутати України від Луганщини, міські голови, голови райдержадміністрацій та районних рад, керівники підприємств області. Депутати облради розглянули ситуацію в паливно-енергетичному комплексі Луганщини, заслухали звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2004р. та внесли зміни і доповнення до обласного бюджету на поточний рік. Депутати також прийняли рішення про входження Луганської обласної ради до складу Міжрегіонального союзу органів місцевого самоврядування України.

13 грудня 2004,16:35 Версія для друку

Заробітна плата працівникам бюджетних установ області поточного року виплачується своєчасно. – Юрій Балковий.

“Заробітна плата працівникам бюджетних установ області поточного року виплачується своєчасно і станом на 1 грудня заборгованість із зарплати відсутня”, – заявив сьогодні на апаратній нараді начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Юрій Балковий. За його словами, за 11 місяців поточного року заробітної плати з нарахуваннями виплачено у сумі 526,6 млн. грн., що на 51,4 млн. грн. більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Юрій Балковий також зазначив, що на виплату заробітної плати робітникам конезаводів підприємствами державної форми власності вже отримані кредити. У листопаді були проведені виплати в сумі 1,5 млн. грн. До переліку підприємств на отримання кредиту з Держбюджету на суму 3,5 млн. грн. включено ДП “Луганський станкобудівельний завод”. Всього на отримання кредиту з Держбюджету включено 38 підприємств на загальну суму 141,4 млн. грн.

13 грудня 2004,16:34 Версія для друку

Ціни на хліб на споживчому ринку області впродовж поточного року залишаються стабільними. – Георгій Віскін.

“Ціни на хліб та хлібобулочні вироби на споживчому ринку області впродовж поточного року залишаються стабільними”, - заявив начальник Держінспекції по контролю за цінами в Луганській області Георгій Віскін сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації. За його словами, в області проводиться щоденний контроль за ціноутворенням 26 найменувань продовольчих товарів, в тому числі на хліб, муку, макаронні вироби, крупи, молоко й молокопродукти, рослинну олію, тваринницьку та сільгосппродукцію. “Політична ситуація в країні вплинула на підвищення попиту на продукти харчування, однак приводу для занепокоєння щодо насичення ринку продовольчими товарами немає”, - підкреслив Георгій Віскін.
25 грудня поточного року в Луганську на традиційному місці – Ярмарковій площі (біля стадіону “Авангард”) з 8 до 14 год. відбудеться святковий різдвяний продовольчий ярмарок. На ярмарку понад 100 машин товаровиробників всіх районів області будуть реалізувати сільгосппродукцію та продукти харчування – овочі, живу рибу, яйця, птицю, м’ясо, зерно. Більше 20 підприємств харчової промисловості області представлять на ярмарку широкий асортимент продукції, яку вони випускають, за цінами нижчими за ринкові.

13 грудня 2004,16:31 Версія для друку

Відбулася нарада з питань стабілізації цінової ситуації в області.

Нарада щодо розробки заходів та координації роботи зі стабілізації цінової ситуації в Луганській області відбулася 10 грудня поточного року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Михайла Стоянова. В нараді взяли участь керівники Держінспекції по контролю за цінами в області, Управління Національного Банку України в області, Управління по захисту прав споживачів, Управління торгівлі та побутового обслуговування облдержадміністрації, Луганської таможні. Учасники наради наголосили на необхідності проведення спільних перевірок підприємців, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлі основними продуктами харчування та побутовими товарами першої необхідності. У випадку виявлення фактів необґрунтованого підвищення цін до підприємців можуть бути застосовані суттєві штрафні санкції та вилучення незаконно отриманого прибутку.

13 грудня 2004,16:18 Версія для друку

В містах та районах області

Кремінський район: за 11 місяців поточного року агроформуваннями району вироблено 3 тис. 473 тонни молока, 5 тис. 810 тонн м’яса, що на 77% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Виробництво яєць збільшилось на 288 тис. штук та становить 428 тис. штук. На 57% в районі збільшилось виробництво муки й становить 313 тонн. Виробництво зернових культур становить 52 тис.137 тонн, що на 278% більше відповідного періоду минулого року. Виробництво насіння соняшнику збільшилось на 4 тис. 240 тонн або на 63%.
Свердловськ: завершено проведення робіт з капремонту споруджень водовідведення. Ремонт каналізаційних систем виконано по вулицях Водоп’янова, Дзержинського та Карла Лібкнехта. В цілому на цих роботах освоєно 240 тис. грн., що були виділені Кабінетом Міністрів України з Держбюджету.
Антрацитівський район: відкриття котельні відбулося 10 грудня поточного року в Червонополянській школі-гімназії, яку введено в дію за рахунок коштів районного бюджету. На ці цілі в райбюджеті було заплановано 140 тис. грн. У відкритті взяли участь заступники голови райдержадміністрації Ольга Камінська та Матвій Афраймович.
Старобільський район: в рамках проведення правозахисної акції "16 днів проти насильства" в центральній бібліотеці Старобільського району розміщено виставку друкованих видань про права людини. В учбових закладах району проведені лекції та бесіди "Що таке насилля?", "Біле рабство", "Захисти себе". 19 дітей взяли участь в районному конкурсі малюнків "Мій улюблений світ без насильства", 13 підлітків - у районній телефонній вікторині "Знання законів – мій захист". В рамках акції також здійснено три профілактичні виїзди у кризові сім’ї, де з батьками проведені бесіди щодо недопустимості застосування насильства у вихованні дітей. Дітям надані консультації з питань захисту своїх прав.

10 грудня 2004,15:38 Версія для друку

На 26,9% збільшився зовнішньоторговельний оборот товарів та послуг області за 9 місяців 2004 року.

За даними Головного управління статистики в Луганській області, на 26,9% збільшився зовнішньоторговельний оборот товарів та послуг області за 9 місяців 2004 року порівняно з аналогічним періодом минулого року та склав 1 млрд. 664,4 млн. дол. США. Обсяги експорту товарів та послуг збільшились на 33,6%, імпорту – на 1,4% і склали відповідно 1 млрд. 385,9 млн. дол. США та 278,5 млн. дол. США.
Оборот зовнішньої торгівлі товарами склав 1 млрд. 640,8 млн. дол. США і збільшився у порівнянні з січнем-вереснем 2003 року майже на третину. Зовнішньоторговельні операції товарами здійснювали 585 підприємств та фізичних осіб області з партнерами із 104 країн світу. Найбільші обсяги експортних поставок здійснювались до Російської Федерації, що склало16,7% від загального обсягу, а також до Туреччини, Італії, Кіпру, Китаю, Сполучених Штатів Америки. Вагомі імпортні надходження були також з Російської Федерації і становили 47,4%. Крім того країнами-імпортерами для Луганської області стали Німеччина, Казахстан, Польща та інші.
Зовнішньоторговельний оборот послугами за 9 місяців поточного року становив 23,6 млн. доларів США. Луганська область підтримує економічні стосунки з 78 країнами світу. Найбільшу питому вагу в загальному обсязі експорту становили транспортні послуги – 51,7%, імпорту - послуги готелів і ресторанів – 39,1%.

10 грудня 2004,15:37 Версія для друку

Семінар для працівників місцевих судів області відбувся в Луганську.

9 грудня у Луганську відбувся семінар з працівниками, які відповідають за роботу з кадрами, а також матеріально відповідальними особами всіх 32 міських, районних та міськрайонних судів області. В ході семінару учасники оволоділи методикою підготовки та проведення атестації державних службовців місцевих судів регіону та методикою складання звітів за відповідними формами. Вони ознайомилися з порядком проведення повної річної інвентаризації та з порядком роботи за програмою „Статкартка”. Учасники семінару також обмінялися думками щодо вирішення складних питань роботи з кадрами.
Семінар організували і провели фахівці територіального управління державної судової адміністрації в Луганській області.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера