Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 19 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
10 грудня 2004,15:33 Версія для друку

Затверджено Регіональну програму соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, на 2004 – 2006 роки.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова затверджено Регіональну програму соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, на 2004 – 2006 роки. Її мета - посилення боротьби з рецидивною злочинністю, адаптація раніше засуджених до сучасних умов життєдіяльності в суспільстві, залучення їх до суспільно-корисної праці й ресоціалізації. Згідно Програми неповнолітнім, звільненим з місць позбавлення волі, надаватимуться різні види соціальних послуг. УМВС України в Луганській області, Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, міськвиконкоми та райдержадміністрації сприятимуть їм в отриманні паспортів, оформленні документів, необхідних для працевлаштування, призначенні пенсій. Також організується надання лікувально-профілактичної й санітарної допомоги у державних і комунальних закладах охорони здоров’я особам, звільненим з місць позбавлення волі, хворим та інфікованим на туберкульоз, без зареєстрованого місця проживання. В рамках Програми вивчатимуться реальні потреби і вирішуватимуться питання щодо створення будинків-інтернатів, притулків, будинків нічного або більшого строку перебування, для тимчасового проживання осіб, звільнених з місць позбавлення волі.
Згідно з розпорядженням, в кожному місті та районі області передбачається розробити місцеві програми соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, на 2004-2006 роки.

10 грудня 2004,15:33 Версія для друку

Виїзний консультативний пункт з гендерних питань працював в Алчевську.

В рамках обласного етапу Міжнародної правозахисної акції “16 днів проти гендерного насильства” виїзний консультативний пункт з гендерних питань працював 9 грудня в Алчевську. В рамках акції фахівці Луганського обласного центру роботи з жінками спільно з методистами обласної дитячої організації “Лугарі” та обласного центру здоров’я провели інформаційні тренінги “Протидія гендерному насильству” для студентів Алчевського індустріального технікуму Донбаського горно-металургійного університету. Учасники тренінгів отримали базові знання з теорії гендеру, інформацію щодо запобігання торгівлі людьми, про наслідки нелегального працевлаштування, а також дізналися про ситуації, в які може потрапити людина, перебуваючи за кордоном.

10 грудня 2004,15:32 Версія для друку

В містах та районах області

Лутугинський район: протягом поточного року 931 чол. працевлаштовано на вільні новостворені робочі місця, або 39% від загального обсягу зареєстрованих районною службою зайнятості. За рахунок дотацій роботодавцям працевлаштовані 28 безробітних, 33 безробітним надана одноразова допомога для організації підприємницької діяльності. Профорієнтаційні послуги отримали 4 тис. 380 незайнятих громадян.
Сватівський район: з початку року агроформуваннями та малими фермерськими господарствами району укладено 11 тис. 797 договорів оренди землі. За цей період нарахована орендна плата на суму 9 млн.395 тис. грн., виплачено 7 млн.914 тис. грн., або 84%. З них видано зерном 6 млн. 420 тис. грн., сіном - 19 тис. грн., послугами - 662 тис. грн., грошима - 663 тис. грн.
Слов’яносербський район: у районі відбулося засідання організаційного комітету щодо проведення в районі новорічних та різдвяних свят. Всього на новорічні заходи із районного бюджету планується виділити 12 тис.203 грн. Ці кошти будуть направлені на проведення районної новорічної ялинки для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, на новорічні подарунки та подарунки до Дня Святого Миколая для дітей пільгової категорії. Планується також відвідати та вручити подарунки засудженим юнакам, що відбувають покарання в Перевальській виховній колонії для неповнолітніх, придбати подарунки ветеранам ВВВ, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, надати матеріальну допомогу на придбання новорічних подарунків дітям району, що навчаються в школах – інтернатах.

09 грудня 2004,16:43 Версія для друку

На 115,6% виконали шахтарі Луганської області завдання з вуглевидобутку за 11 місяців поточного року.

На 115,6% виконали вугільні підприємства Луганської області завдання з вуглевидобутку за 11 місяців поточного року. За січень-листопад 2004 року гірники видобули 23 млн.926,8 тис. тонн вугілля. Це більш ніж на 900 тис. тонн більше, ніж за 11 місяців минулого року. У листопаді вуглевидобуток на шахтах області склав 2 млн. 101,4 тис. тонн. Так, державне підприємство “Луганська вугільна компанія”, до складу якої входять ДП “Луганськвугілля”, “Первомайськвугілля”, “Донбасантрацит”, “Антрацит”, “Ровенькиантрацит” та “Свердловантрацит”, у листопаді відобула 1 млн. 545,1 тис. тонн вугілля, перевиконавши планове завдання на 20,4%. До кінця року шахтарі Луганської області планують підняти на-гора більше 26 млн. тонн твердого палива, що становитиме 860 тис. тонн понад річного плану.
За даними паливно-енергетичного управління облдержадміністрації, у листопаді луганські гірники відвантажили споживачам 610,3 тис. тонн вугілля на загальну суму більше 100 млн. 412 тис. грн., які було повністю оплачено. За рахунок цього вугільники змогли заплатити 23,5 млн. грн. за спожиту електрику.
Всього підприємства області в листопаді отримали понад 250 млн. грн., в тому числі від реалізації продукції – 210 млн. грн. державна підтримка за собівартістю склала 23,76 млн. грн. Поточна заробітна плата шахтарям Луганщини у листопаді сплачена повністю у загальній сумі 155 млн. 212,3 тис. грн. Заборгованість із зарплати минулий років з початку 2004 року на підприємствах паливно-енергетичного комплексу регіону зменшилася на 376 млн. 639 тис. грн. і зараз становить 105 млн. грн.

09 грудня 2004,16:41 Версія для друку

Майже на 813 млн. грн. вироблено товарної продукції підприємствами другого базового рівня за 11 місяців 2004 року.

Майже на 813 млн. грн. вироблено товарної продукції підприємствами другого базового рівня за 11 місяців 2004 року, що склало 105,1% до аналогічного періоду минулого року. Про це зазначив начальник управління промислової політики Валентин Матюшев на засіданні колегії управління, де було підбито підсумки роботи промислових підприємств другого базового рівня в цьому році. Так, обсяги виробництва на ТОВ “Рубіжанський Краситель” за 11 місяців склали 112,8%, ВАТ “Лиссода” - 126,6%, ВАТ “Лисичанський завод ГТВ” - 193,2%, СП “Інтерсплав” - 129,4%, АТЗТ “Стахановмаш” - 185,7%, ЗАТ “Луганський завод колінвалів” - 113,3%, ЗАТ “Первомайський механічний завод” - 110,4%.
На засіданні колегії також затверджено перелік підприємств другого базового рівня на 2005 рік, до якого включено 11 підприємств області. Серед них ТОВ “Рубіжанський Краситель”, ВАТ “Лисичанський завод ГТВ”, АТЗТ “Автоагрегат”, ВАТ “Завод “Красний Луч”, ДП “Попаснянський вагоноремонтний завод”, ВАТ “Сєверодонецький приладобудівний завод”, ДПВО “Луганський верстатобудівний завод”, АТЗТ “Лугань”, КП хімоб’єднання ім. Г.І.Петровського, ВАТ “Краснолуцький машинобудівний завод” та ВАТ “Стахановський вагонобудівний завод”. Також прийнято рішення розробити комплексні заходи щодо забезпечення стабілізації і розвитку зазначених підприємств на 2005 рік.

09 грудня 2004,16:36 Версія для друку

Затверджено Робочу групу з розробки Стратегії розвитку малого та середнього бізнесу в Луганській області до 2015 року.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова затверджено Робочу групу з розробки Стратегії розвитку малого та середнього бізнесу в Луганській області до 2015 року на чолі з заступником голови облдержадміністрації Михайлом Стояновим. Згідно розпорядження, Робочій групі необхідно подати розроблену Стратегію на затвердження до кінця вересня 2005 року. В своїй діяльності Робоча група має право безкоштовно одержувати статистичні дані, інформацію, довідкові та інші матеріали й документи від місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, залучати їх представників для розгляду питань, що належать до компетенції Робочої групи.
Рішення Робочої групи, які приймаються на її засіданнях, є обов’язковими для розгляду місцевими органами державної виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами й організаціями.

09 грудня 2004,16:35 Версія для друку

Фестиваль волонтерських загонів відбувся в Луганську.

Обласний фестиваль волонтерських загонів “Поспішайте робити добро” відбувся 8 грудня в приміщенні Луганського обласного театру ляльок. Організаторами фестивалю виступили управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, обласний центр соціальних служб для молоді та обласна рада Луганської обласної організації ветеранів України. Цього року у фестивалі взяли участь 16 волонтерських загонів, що працюють при центрах соціальних служб для молоді Луганської області. Вони представили на суд журі проекти методик роботи волонтерів та змагалися за номінаціями “Соціальна підтримка дітей пільгових категорій і людей похилого віку” та “Пропаганда здорового способу життя”. Усі переможці фестивалю нагороджені дипломами, грамотами та цінними подарунками. В рамках фестивалю було також організовано виставку матеріалів, які висвітлюють діяльність волонтерських загонів системи ЦССМ Луганської області.
Сьогодні на Луганщині діє 169 волонтерських загонів, які об’єднують більше 3 тис. учнів шкіл та студентів вузів.

09 грудня 2004,16:31 Версія для друку

В містах та районах області

Лутугинський район: управлінням Пенсійного фонду України в Лутугинському районі за 2004 рік забезпечена мобілізація доходів в сумі 41,3 млн.грн. План виконано на 156,9%. Кількість пенсіонерів, які отримують пенсії через банки, збільшилась на 652 особи, що дало можливість зменшити витрати на доставку і виплату пенсій на суму 166,1 тис.грн.
Станично-Луганський район: Червоножовтнева сільська рада Станично-Луганського району уклала договір з Петрівським хлібозаводом, чим вирішено питання забезпечення свіжим хлібом мешканців вулиці Зарічна села Червоний Жовтень. Згідно договору, три рази на тиждень здійснюється підвіз хліба на цю вулицю, де проживають 70 громадян, в основному пенсійного віку. Реалізується хліб за цінами, нижчими за ринкові.
Біловодський район: за 11 місяців поточного року заборгованість із заробітної плати у районі знизилася на 92,6%. За цей період виплачено 2 млн. 385,5 тис. грн. заборгованості минулих років. За грудень поточного року заборгованість із заробітної плати скоротилася на 34% у порівнянні з початком року.

08 грудня 2004,16:52 Версія для друку

Луганская область перевыполняет план по отчислениям в сводный и областной бюджет. – Александр Ефремов.

«За 11 месяцев Луганская область перевыполнила план отчислений в сводный бюджет государства, что составило 106,9%, и в областной бюджет – 114,5%», - заявил председатель облгосадминистрации Александр Ефремов сегодня на пресс-конференции. Он также отметил, что за 11 месяцев темпы роста производства в области составили 111,7%. По его мнению, эти показатели дают право говорить о стабильности в экономике региона. Александр Ефремов также отметил, что в области на 23% увеличилось количество прибыльных предприятий и на 45% количество предприятий, которые перешли из убыточных в самоокупаемые.
«Несмотря на то, что сегодня блокированы центральные органы власти, предприятия Луганской области работают в обычном режиме, намеченные показатели экономического развития региона выполняются в полном объеме», - заявил Александр Ефремов. «Хотя на некоторых промышленных предприятиях имеются производственные проблемы, связанные с поставкой, транспортировкой и реализацией выпускаемой продукции, областная власть делает все возможное, чтобы минимизировать убытки и стабилизировать ситуацию», - отметил губернатор. Александр Ефремов также отметил, что на сегодня в области полностью профинансированы все социальные программы.

08 грудня 2004,16:49 Версія для друку

Работа над бюджетом Луганской области на 2005 год идет, не смотря на блокирование работы центральных органов власти. – Александр Ефремов.

Работа над бюджетом Луганской области на 2005 год ведется, не смотря на блокирование работы центральных органов власти. Об этом заявил председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов сегодня в ходе пресс-конференции. Губернатор отметил, что политическая оппозиция в Киеве, обостряя политический кризис, делает все, чтобы государственный бюджет не был принят в этом году. «Безусловно, это не может не вызвать трудности в регионах, где из-за этого тормозится принятие местных бюджетов. Например, до утверждения бюджета страны мы не сможем финансировать масштабные проекты, такие как крупное строительство, которое запланировали на 2005 год», - отметил Александр Ефремов. Тем не менее, по его словам, в Луганской области финансисты уже активно готовят необходимую бюджетную документацию на следующий год. «Наши финансисты работают сейчас, чтобы все текущие программы, в первую очередь социального характера, финансировались в следующем году, как положено», - заявил губернатор Луганщины.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера