Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: четвер, 28 березня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
08 грудня 2004,16:48 Версія для друку

В ближайшее время цены на коммунальные услуги повышаться не будут. – Александр Ефремов.

«В ближайшее время цены на коммунальные услуги повышаться не будут», – заявил сегодня председатель облгосадминистрации Александр Ефремов, отвечая на вопросы журналистов. Губернатор обратился к населению области с просьбой своевременно оплачивать потребленные коммунальные услуги. Также он отметил, что из областного бюджета выделяются 6 млн. грн. на дотации предприятиям жилищно-коммунального хозяйства, с целью компенсировать частично потери в коммунальной сфере.
По мнению Александра Ефремова, сегодняшнее повышение цен на продовольственном рынке вызвано не более чем, как предновогодним ажиотажем. Он заверил, что в области существует достаточный запас основных видов пищевых продуктов для того, чтобы население не испытывало в них дефицит. Также Александр Ефремов сообщил, что 25 декабря будет проводиться ярмарка, где жители смогут по ценам ниже рыночных приобрести продукты питания к новогоднему столу.

08 грудня 2004,16:44 Версія для друку

Если власть допустила все то, что сегодня происходит в государстве, значит, она несостоятельна как механизм. – Александр Ефремов.

«Если власть допустила все то, что сегодня происходит в государстве, значит, она несостоятельна как механизм», – заявил губернатор Луганщины Александр Ефремов сегодня, отвечая на вопросы журналистов в ходе пресс-конференции в облгосадминистрации. Он сказал, что нынешний механизм государственного управления в Украине нуждается в серьезных изменениях, и отметил целесообразность перехода от унитарного устройства государства на федеративное. По мнению Александра Ефремова, большая самостоятельность регионов позволит людям, живущим на их территориях, чувствовать себя более защищенными в собственном государстве, а региональным органам власти – обеспечить большую стабильность, и в экономическом, и в социальном плане.
Глава Луганской облгосадминистрации также отметил, что решение о проведении плебисцита в ряде областей юга и востока Украины по вопросу об изменении государственного устройства был принят 4 декабря в Харькове на Съезде депутатом всех уровней. «На основе этого опроса населения, возможно будет инициировать проведение всеукраинского референдума», - заявил Александр Ефремов. По его словам, плебисцит планируется провести по трем вопросам. Помимо федеративного устройства население юго-востока Украины выскажет свое мнение по вопросу придания русскому языку статуса государственного наравне с украинским и по ликвидации статуса депутатской неприкосновенности.

08 грудня 2004,16:41 Версія для друку

В містах та районах області

Сєверодонецьк: відбулося засідання виконкому Сєверодонецької міської ради, на якому були прийняті рішення про надання одноразової допомоги згідно заяв малозабезпечених громадян, про створення у місті координаційної ради з питань профілактики негативних явищ серед неповнолітніх, молоді, їх соціального захисту та попередження насильства в сім’ї. Також обговорено заходи з нагоди Нового року та Різдва. За планом місто прикрасять три ялинки – на площах Радянській, Перемоги та Соборній. З 20 грудня у міському палаці культури відбудуться театралізовані новорічні вистави для школярів. Безкоштовні новорічні програми пройдуть у центральних міських бібліотеках, дитячих музичних школах міста та селі Борівське, дитячій художній школі та виставковій залі народної творчості. Міськвиконкомом виділені кошти на новорічні подарунки для учнів 1–6 класів шкіл міста, бюджетних дошкільних закладів, школи–інтернату.
Кремінський район: Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі уклав з мешканцями району 141 угоду про газифікацію власних будівель. Це здійснюється в рамках реалізації обласної програми "Власний дім". За 9 місяців поточного року газифіковано 33 помешкання. У цілому жителі району отримали від обласного фонду кредити для газифікації на суму 329,5 тис. грн.
Лутугинський район: за 9 місяців поточного року план надходжень в районний бюджет виконано на 127,4%. При плані надходжень 5653,7 тис. грн., фактично надійшло 7204,3 тис.грн., що на 2407,4 тис.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. В бюджет області відраховано податок з доходів фізичних осіб на суму 2710 тис.грн. та 236 тис.грн. плати за землю. З бюджету району в обласний бюджет відраховано 2946 тис.грн. За підсумками роботи 10 місяців поточного року надходження в місцевий бюджет склали 19,3 млн.грн., що на 6,2 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2003 року.

07 грудня 2004,16:25 Версія для друку

До кінця поточного року підприємства області готові вийти на заплановані обсяги виробництва. – Сергій Косарєв.

«До кінця поточного року підприємства області готові вийти на заплановані обсяги виробництва», – заявив вчора на брифінгу начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Сергій Косарєв. Він зазначив, що зараз господарський комплекс Луганської області працює у звичайному режимі, хоча на деяких підприємствах виникли певні виробничі труднощі. Так, у машинобудівній є затримки поставок комплектуючих через перехід інвесторів та постачальників на більш захищені форми розрахунків. Як зазначив Сергій Косарєв, за попередніми підсумками 11 місяців поточного року темпи приросту товарної продукції залишаться на рівні 10 місяців та становитимуть 111,4%.

07 грудня 2004,16:24 Версія для друку

На суму понад 1 млрд. грн. виробили товарної продукції провідні підприємства машинобудування області за 11 місяців 2004 року.

На суму понад 1 млрд. грн. виробили товарної продукції провідні підприємства машинобудування області за 11 місяців поточного року, що на 25% перевищує показники минулого року. За даними управління промисловості облдержадміністрації, з приростом більш ніж на третину у порівнянні з аналогічним періодом 2003 року спрацювали ЗАТ “Луганський завод колінчастих валків”, ВАТ “Свердловський машзавод”, ЗАТ “Луганський машинобудівний завод”. АТЗТ “Стахановмаш” виробив товарної продукції майже вдвічі більше ніж за січень-листопад минулого року, ВАТ “Первомайський електромеханічний завод” – на 27,1%, ЗАТ “Автомотозапчастина” – на 43,5%, ЗАТ “Термо” – на 45,8%, ЗАТ “Лісмаш” - у 2,4 рази більше, ХК “Луганськтепловоз” - у 2,3 рази.
ВАТ «Алчевський меткомбинат» у листопаді виробив 244 тис. тонн чавуну, 300 тис. тонн сталі, 210 тис. тонн прокату, 424 тис. тонн агломерату, що на рівні обсягів виробництва минулого місяця. В грудні поточного року цим підприємством вже вироблено 26 тис. тонн агломерату, 16 тис. тонн чавуну, 21 тис. тонн сталі, 8 тис. тонн прокату. ВАТ «Алчевськкокс» у листопаді виробив 196 тис. тонн коксу, що на рівні обсягів виробництва жовтня поточного року.

07 грудня 2004,16:22 Версія для друку

Расширен перечень категорий пенсионеров, имеющих право на пенсию за особые заслуги перед Украиной.

Перечень категорий пенсионеров, имеющих право на пенсию за особые заслуги перед Украиной, расширен согласно изменениям в Законе «О пенсиях за особые заслуги перед Украиной». С 1 января 2005 года этот вид пенсии смогут получать лица, которым до 1 января 1992 года были установлены персональные пенсии союзного или республиканского значения. Правом на пенсию за особые заслуги будут пользоваться ветераны Великой Отечественной войны, участники боевых действий против Японии в 1938, 1939 и 1945 годах (в том числе на территории Монголии), партизаны Великой Отечественной войны, награжденные за боевые действия орденом, медалью «За отвагу» или медалью Ушакова, независимо от времени награждения. Для получения этих пенсий гражданам данных категорий необходимо оформить и подать документы в управление труда и социальной защиты населения по месту жительства. Ветеранам ВОВ к необходимому пакету документов нужно будет также предоставить справку с военкомата о том, что пенсионер проходил военную службу и принимал участие в боевых действиях в период Великой Отечественной войны в составе действующей армии с указанием периода прохождения службы. В том числе, с 1 января 2005 года будет произведен перерасчет пенсий за особые заслуги пенсионерам, которым была назначена пенсия за особые заслуги за боевой орден, полученный за боевые действия в мирное время, при наличии вышеуказанной справки с военкомата. Лицам, приравненным к участникам боевых действий по Закону Украины «О статусе ветеранов войны, гарантий их социальной защиты», перерасчет этих пенсий не предусмотрен.

07 грудня 2004,16:21 Версія для друку

На 25% підвищено рівень прожиткового мінімуму для одиноких батьків. – Елеонора Поліщук.

“З 1 листопада поточного року постановою Кабінету Міністрів України на 25% підвищено рівень прожиткового мінімуму для одиноких батьків”, - повідомила заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. За її словами, ця соціальна допомога призначається для матері, батька чи усиновителя, який утримує дитину та не перебуває у шлюбі при наявності запису про батька або матір цієї дитини у Книзі реєстрації народжень. Таким чином, рівень прожиткового мінімуму для одинокої матері, батька чи усиновителя становитиме для працездатних осіб – 100 грн., для непрацездатних осіб – 137 грн. 50 коп., для інвалідів – 143 грн. 75 коп. Елеонора Поліщук відзначила, що питання підвищення рівнів соціальної допомоги зазначеним категоріям осіб забезпечить посилення соціального захисту неповних сімей та дітей, які виховуються в таких сім’ях.

07 грудня 2004,16:20 Версія для друку

В містах та районах області

Сєверодонецьк: відбулися урочистості з нагоди закінчення ремонту дільниці залізобетонного каналізаційного колектору, який працював понад 40 років та вийшов зі строю ще рік тому. На зборах були присутні учасники будівництва, міський голова Володимир Грицишин. Він підкреслив, що місто повністю розрахувалося з будівельниками за роботу, отримавши при цьому цільову грошову допомогу Кабінету Міністрів України. Керівників "Сєверодонецькводоканалу" та підрядників - Харківську фірму "Техекс" та "Лисичанськспецбуд" - відзначено листами подяки та часами з символікою Сєверодонецька. Міський голова також нагородив листами подяки низку працівників "Сєверодонецькводоканалу".
Троїцький район: газифіковано Розсипнянську середню школу за рахунок спонсорських коштів в сумі 10 тис. грн.

06 грудня 2004,16:53 Версія для друку

Понад 200 депутатів від Луганщини взяли участь у II-му Всеукраїнському з’їзді депутатів рад усіх рівнів, що відбувся днями у Харкові.

Понад 200 представників місцевого самоврядування Луганщини взяли участь у II-му Всеукраїнському з’їзді депутатів рад усіх рівнів, що відбувся 4 грудня у Харкові. Всього в роботі з’їзду взяли участь 1 тис. 182 депутати з 15 областей України та Криму і Севастополю. Підсумком обговорення ними шляхів виходу України з політичної кризи стало звернення до протидіючих політичних сил з нагальним закликом відкинути владні амбіції, повернутись обличчям до загальних проблем суспільства і спільними зусиллями зупинити кризу, забезпечити реформування системи влади в Україні. З’їзд також звернувся до обох претендентів на президентську посаду із закликом погодитись на нульовий варіант, тобто відмовитись від третього туру переголосування та провести в Україні нові президентські вибори без участі в них як Януковича так і Ющенка. “Погодьтеся разом зійти з дистанції заради миру та спокою в країні”, - звернувся до обох кандидатів голова Харківської облдержадміністрації Євген Кушнарьов, обраний депутатами з’їзду головою Координаційної ради Міжрегіонального Союзу органів місцевого самоврядування в Україні.
Депутати з’їзду також визнали рішення Верховного Суду України про повторне голосування таким що є політично заангажованим та втручається у власну компетенцію Центральної Виборчої Комісії. Та звернулися до Президента України з проханням винести питання про правомірність судового рішення на розгляд Конституційного Суду.
Учасники харківського з’їзду також висловилися за негайне проведення політичної реформи у країні з метою перерозподілу повноважень між існуючими гілками державної влади, послаблення впливу Президента на діяльність виконавчої владної гілки та посилення ролі регіональних владних структур. За думкою учасників з’їзду, розбудова нової Державної програми регіональної політики повинно стати безумовним другим етапом політреформи. Для цього в резолюцію з’їзду внесено рішення протягом року розробити та провести адміністративно-територіальну реформу, поклавши в її основу принцип фінансово-економічної самодостатності територій. Йдеться також про децентралізацію влади за європейськими стандартами регіонального управління через створення місцевих виконавчих влад в областях та районах та перехід на обрання керівників регіональної влади всім населенням території замість їх призначення центральними органами державної влади. Крім того, депутатами прийнято рішення провести в регіонах, представниками яких вони є, опитувань населення щодо зміни унітарного устрою України на федеративний з більшою самостійністю областей, а також щодо ліквідації депутатської недоторканості та надання російській мові статусу державної на рівні з українською.
В ході засідання учасники з’їзду затвердили Статут Міжрегіонального Союзу органів місцевого самоврядування в Україні, створеного за рішенням 1-го з’їзду в Сєверодонецьку 28 листопада. За словами голови Луганської облради Віктора Тихонова, за тиждень до Союзу вже вступили 150 місцевих рад з різних регіонів України. До того ж, у Харкові депутати затвердили регламент роботи та склад координаційної ради Міжрегіонального Союзу. Планується, що засідання Координаційної Ради відбудеться 12 грудня в Донецьку.

06 грудня 2004,16:43 Версія для друку

Лучших военнослужащих Луганщины отметили руководители области в ходе торжественного приема в облгосадминистрации.

Лучших военнослужащих Луганщины отметили сегодня руководители области в ходе торжественного приема в облгосадминистрации в честь Дня Вооружённых Сил Украины. Как отметил на торжественном приеме председатель Луганской облгосадминистрации Александр Ефремов, в силу ряда причин, в том числе и политических, на территории луганской области - одного из наиболее значимых промышленных регионов Украины, нет ни одной полноценной воинской части. Из 14 крупных войсковых формирований, находившихся на Луганщине в начале 90-х прошлого века сегодня осталось всего восемь малочисленных воинских соединений. Более того, по состоянию на 01 12. 04 область имеет всего 400 кадровых офицеров. «И тем не менее, шестое декабря останется одним из главных праздников мужества и отваги в Украине так как большинство мужчин нашего государства служило в армии»- подчеркнул губернатор. В честь 13 годовщины образования Вооруженных сил Украины Александр Ефремов вместе с ветеранами и офицерами Луганщины возложил цветы к Пилону Славы и Могиле Неизвестного солдата. По завершению этой церемонии лучшим кадровым военным и ветеранам войны были вручены именные часы и Почётные грамоты облгосадминистрации и областного совета.


Сторінки:
2345678910111213141516

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера