Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія) Діяльність ОДА Прес-центр Архів новин 2001-2007
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

Гаряча лінія
Гаряча лінія
Довідник посадовців
Телефонний довідник
ОпитуванняОпитування

Сьогодні: п'ятниця, 26 квітня 2024

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАПрес-центр
Архів новин 2001-2007
30 грудня 2005,12:56 Версія для друку

Голова обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вітає мешканців Луганщини з Різдвом Христовим.

„Дорогі друзі!
Щиросердно вітаю вас с Різдвом Христовим!
З давніх-давен це свято було для нашого народу джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в себе і краще майбутнє. Для нас ці традиції священні. Сьогодні ми як ніколи нуждаємося в людської теплоті та милосерді.
Нехай це свято наповнить наші душі та серця добром, благословенними істинами, чистотою помислів. Нехай Різдво подарує вам радість та заспокоєність.
Веселих вам свят!”

30 грудня 2005,10:50 Версія для друку

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль вітає мешканців Луганщини з Новим Роком.

„Дорогі друзі!
Завершується 2005 рік. Нас захопили приємні передноворічні турботи: придбання ялинки, ласощів до святкового столу, подарунків рідним і близьким. Це все породжує в душі особливе, знайоме з дитинства почуття, надію на те, що щось добре, несподіване з нами обов'язкове трапиться.
Рік, що минає, для всіх нас українців, був наповнений, як радісними, світлими подіями, так дуже непростими та драматичними. Попри все Україна підтвердила обраний шлях розбудови демократичної, правової, цивілізованої країни, де інтереси та права простої людини є найвищої цінністю.
В 2006 році всі свої сили, знання та досвід ми спрямуємо на те, щоб пересічні мешканці Луганщини на своєму житті відчули зміни на краще. В першу чергу це не можливо без створення нових робочих місць, залучення в область інвестицій, підтримання сприятливого клімату для розвитку бізнесу.
Хай Новий Рік принесе вам вдачу, добробут, любов та підтримку рідних і близьких. Бажаю щоб усі негаразди і труднощі залишились у минулому. Нехай здійсняться всі мрії та сподівання, які ви загадали в новорічну ніч. З Новим 2006 Роком! Хай вам щастить!”

29 грудня 2005,18:34 Версія для друку

Помощь в государственном финансировании решения проблемы питьевой воды на Луганщине будет. – Юрий Ехануров.

Премьер-министр Украины Юрий Ехануров пообещал помощь в выделении из Госбюджета 2006 года средств на решение проблемы питьевой воды в Луганской области. Он отметил, что на Луганщине сегодня наихудшее качество водоснабжения в Украине. Кроме проблемы качества питьевой воды здесь прибавляется еще проблемы нехватки источников для водозабора. «Могу обещать, что будет поручение соответствующим ведомствам и министерствам по поводу серьезной помощи вашей области», - заверил Юрий Ехануров в ходе своей рабочей поездки в Луганскую область. По его словам, государство выделит на это средства, но в меньшем объеме, чем запрашивает регион. Как отметил губернатор Луганщины Геннадий Москаль, в проект Госбюджета на 2006 год было внесено предложение о выделении 91,4 млн. грн., согласно утвержденной правительством программе реформирования водопроводно-канализационного хозяйства Луганской области.
В ходе официального представления Премьер-министром главы Луганской облгосадминистрации, Юрий Ехануров также поддержал инициативы Геннадия Москаля по изменению политики правительства в отношении закрытия шахт на территории региона. «Нужно с умом подойти к этому вопросу», - отметил Премьер-министр. Он высказал согласия в том, что необходимо использовать все возможности, чтобы шахты работали: передавать их в аренду, приватизировать, продавать. Для этого он готов рассмотреть возможность изменить законодательную базу, отменить соответствующие постановления правительства. По словам Юрия Еханурова, в ближайшие 25 лет производство и потребление угля в Украине вырастет в 2-2,5 раза. «Нам необходимо думать о своих ресурсах и их использовании, - подчеркнул Премьер-министр, - независимо от того, как Плачков ведет сейчас переговоры в Москве».
Также Юрий Ехануров сообщил, что в вопросе строительства в Луганской области противотуберкулезного диспансера регион может рассчитывать на помощь со стороны государства за счет средств, выделяемых из бюджета на борьбу с наиболее распространенными в Украине заболеваниями – туберкулезом, сердечно-сосудистыми болезнями и СПИДом.

29 грудня 2005,18:25 Версія для друку

На Луганщині є ціла низка проблем, вирішення яких неможливо без участі центральних органів влади. – Геннадій Москаль.

«В Луганській області існує ціла низка проблем, вирішення яких неможливо без участі центральних органів влади”, – зазначив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль сьогодні під час зустрічі Прем’єр-міністра Юрія Єханурова з господарчим активом області. Так, Геннадій Москаль закликав Прем’єр-міністра припинити закриття шахт, назвавши це "шляхом в нікуди". За словами Геннадія Москаля, з 1996 по 2005 роки в області прийнято до ліквідації 43 шахти. „Зарили в землю 1,4 млрд. тонн вугілля енергетичних марок та інших, що користуються попитом”, - зазначив губернатор. Тому він здивован, що не використовуються інші методи, наприклад, передача шахт в оренду, в комунальну власність, створення спільних підприємств, залучення інвестицій, приватизація тощо. Геннадій Москаль вважає за необхідне удосконалення законодавчої бази для збереження вугільної промисловості на території Луганської області.
Голова облдержадміністрації запропонував при внесенні змін до Закону про Держбюджет України на 2006 рік виділити цільову субвенцію у розмірі 91,4 млн. грн. на реалізацію програми "Питна вода Луганщини", передбачити кошти в розмірі 61,3 млн. грн. на утримання відомчої соціальної інфраструктури, цільову субвенцію обласному бюджету Луганської області в сумі 10,3 млн. грн. для завершення першого етапу реконструкції обласного туберкульозного диспансеру в с. Трьохізбенка Слов’яносербського району, а також цільову субвенцію у сумі 12 млн. грн. на будівництво школи № 67 в місті Олександрівськ Луганської області, якій виповнилося більш 200 років (розташована в шести будинках, вони знаходяться вкрай аварійному стані, немає водопроводу, каналізації).
Ще однією з соціальних проблем голова облдержадміністрації окреслив відсутність в області обласного діагностичного центру, втім 17 листопада 2005 року Президентом України надане доручення Міністерству охорони здоров'я щодо створення діагностичного центру в Луганській області. Відкриття його планується на базі корпусу Луганського державного медичного університету, якій знаходиться у державній власності. Для оснащення центру в 2006 році необхідні асигнування в сумі 23,4 млн. грн., у тому числі: для придбання медичного обладнання -20 млн. грн., поточне утримання установи - 3,4 млн. грн. Тому губернатор просив Прем’єр-міністра підтримати область і в 2006 році почати фінансування діагностичного центру
Болючою проблемою назвав Геннадій Москаль реконструкцію Луганської обласної філармонії, яка розпочата в 2001 році. За період 2001-2005 років можливості обласного бюджету дозволили виділити на зазначені цілі лише 1,7 млн. грн., що складає 13% від кошторисної вартості будівництва. Тому голова облдержадміністрації пропонував при внесенні змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік" передбачити цільову субвенцію з державного бюджету обласному бюджету Луганської області на завершення реконструкції Луганської обласної філармонії в сумі 11,4 млн. грн.
Закінчуючи свій виступ Геннадій Москаль висловив вдячність Президенту України Віктору Ющенко, Прем’єр-міністру Юрію Єханурову за надане довір'я очолити Луганську обласну державну адміністрацію.
„Луганщина - це регіон, який володіє найголовнішим -
людьми, які здатні в будь-якій ситуації вирішувати наявні проблеми, це
джерело невикористаних внутрішніх технічних, наукових, інтелектуальних резервів”, - такий висновок зробив губернатор. Він зазначив, що в своїй роботі підтримуватиме вже раніше напрацьовані основні напрями соціально-економічного розвитку регіону, а також напрацювання нової команди. Він закликав керівників підприємств, місцевих органів влади, всіх суспільних формувань сумісними зусиллями розвинути досягнення Луганщини.

29 грудня 2005,16:58 Версія для друку

Украине придется существенно сократить потребление газа. – Юрий Ехануров.

«Украине придется существенно сократить потребление газа», – заявил Премьер-министр Украины Юрий Ехануров сегодня в Луганске. В ходе официального представления председателя Луганской облгосадминистрации Геннадия Москаля, который был назначен на эту должность месяц назад, Премьер-министр говорил о ближних и дальних перспективах развития украинской экономики.
По его словам, на 2006 год газопотребление в Украине составит 76,5 млрд. кубометров. Из этого объема сегодня не хватает 6-8 млрд. кубометров. О закупке именно их по рыночной цене и идет сейчас речь на украино-российских переговорах. Кроме того, Украине необходимо пополнить запасы газа в подземных хранилищах, которые сейчас составляют порядка 18 млрд. куб.м. Чтобы обеспечить нормальный транзит топлива их должно быть 36 млрд. куб.м. Но ни Украина, ни Россия на сегодня не готовы это сделать сразу. «Поэтому нужен переходный период около 3 лет», - отметил Юрий Ехануров.
«Украина была, есть и будет надежным поставщиком газа в Европу. Мы участники этого процесса и мы должны твердо стоять на этом, так как это вопрос энергетической независимости Украины», - заявил Премьер-министр. При этом он подчеркнул, что энергетическая система Украины готова к любым поворотам. Промышленники и производители также готовы к изменениям цены на газ. В случае нерентабельности использования газа они рассчитывают перейти на другие энергоносители: мазут или уголь.

29 грудня 2005,16:51 Версія для друку

Новый руководитель Луганщины – человек волевой, профессиональный, умет работать с людьми и принимать решения. - Юрий Ехануров.

«Новый руководитель Луганской облгосадминистрации – человек волевой, профессиональный, умет работать с людьми и принимать решения», - заявил Премьер-министр Украины Юрий Ехануров сегодня в Луганске в ходе официального представления председателя облгосадминистрации Геннадия Москаля. Он отметил, что Геннадий Москаль очень хорошо зарекомендовал себя на предыдущих местах работы, о чем свидетельствуют положительные отзывы бывших сотрудников и простых людей. Премьер-министр также отметил, что правительство намерено уделить особое внимание решению проблем Луганщины – одной из самых крупных индустриальных областей Украины.
Геннадий Москаль назначен на должность председателя Луганской облгосадминистрации Указом Президента Украины 22 ноября 2005 года.

29 грудня 2005,16:37 Версія для друку

То, что Украина признана Европой как свободное государство и переведена из разряда частично свободных – это самый высокий показатель года. - Юрий Ехануров.

«То, что Украина признана Европой как свободное государство и переведена из разряда частично свободных в число тех, где есть демократия – это самый высокий показатель года», - заявил Премьер-министр Украины Юрий Ехануров во время рабочей поездки в Луганскую область. Подводя итоги 2005 года, он отметил, что для Украины он был непростой, так как на его протяжении произошли многие существенные изменения.
Анализируя нынешнее состояние экономики страны, Юрий Ехануров отметил, что сегодня самое большое падение отмечается в секторе оптовой торговли. Украина снизила показатели по ней на 9%. По словам премьер-министра, это произошло в результате снижения экспорта в страны Прибалтики нефти, оборудования, в Европу – электроэнергии. Вопросы продажи нефти и оборудования он связывает с теневыми схемами, которые позволяли «ребятам получать откаты по НДС до 30%». «Мы серьезно работаем над тем, чтобы вопросы этого криминального поля были сняты», - отметил Юрий Ехануров. В отношении энергопоставок в Европу, он сообщил, что ими теперь будет заниматься несколько компаний, и что 2 дня назад тарифы на электроэнергию для европейских стран были пересмотрены. «мы расчищаем многолетние завалы, и стараемся убрать монопольные структуры, которые присосались», - заявил Премьер-министр.
Он также заявил, что до 2010 года Украина будет экономически и энергетически независимой страной. Для этого, по словам Юрия Еханурова, необходимо диверсифицировать украинский экспорт и сориентировать его на рынки Ближнего Востока, Северной Африки и Китая.

29 грудня 2005,16:25 Версія для друку

Україна була, є та буде надійним постачальником газу. – Юрій Єхануров.

Під час робочих зустрічей та прес-конференції в Луганську Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров заявив, що Україна була, є та буде надійним постачальником газу. За його словами, енергетична система України готова до будь-яких поворотів, а проблема енергозабезпечення країни стане головною на найближчі 5 років. Ю.Єхануров заявив, що уряд вимушений був погодитися з пропозицією НКРЕ щодо підвищення тарифів на газ для населення на 25% та на електроенергію - на 20%. „Ми підняли тарифи на рівень російських, оскільки це було одним з аргументів російської сторони з приводу цін на газ та електроенергію”, - заявив Юрій Єхануров. Він також зазначив, що в Україні відбудеться зміна структури енергоспоживання, країна змінить своє відношення до вугільних регіонів. „Це буде державна політика і від цього програють посередники”, - сказав він. Юрій Єхануров спрогнозував, що рівень інфляції за 2005 рік очікується на рівні 10,3%. „Ситуація із газом суттєво не вплине на інфляційні процеси”, - вважає він.

29 грудня 2005,10:10 Версія для друку

На Луганщині з робочою поїздкою перебуває Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров.

Сьогодні до Луганської області з робочою поїздкою прибув Прем’єр-міністр України Юрій Іванович Єхануров. За програмою в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбудеться представлення голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, зустріч з керівниками області та провідних підприємств, організацій та установ.
Об 11:30 Юрій Єхануров планує дати прес-конференцію, на якій відповість журналістам всеукраїнських та регіональних ЗМІ на запитання щодо діяльності очолюваного їм уряду (Сто днів діяльності уряду Ю.Єханурова).
Після цього Прем’єр-міністр зустрінеться з представниками малого та середнього бізнесу Луганщини. Планується, що у зустрічі візьмуть участь понад 40 підприємців та представників підприємницьких організацій. Серед них виконавчий директор Луганського регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців.
Програмою перебування Юрія Єханурова в Луганській області також передбачено відвідування ХК „Луганськтепловоз” та зустріч із студентами та викладачами Луганського Національного педагогічного університету ім. Тараса Шевченко.
О 17.20 на Луганському обласному телебаченні передбачено прямий ефір за участю Прем’єр-міністра Юрія Єханурова.

28 грудня 2005,16:38 Версія для друку

Керівники Луганщини привітали кращих працівників різних галузей з Новорічними святами.

28 грудня в Луганському обласному російському драматичному театрі пройшли урочисті заходи з нагоди Новорічних свят за участю голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, голови облради Віктора Тихонова, народних депутатів України, делегацій міст та районів області. Керівники області привітали присутніх зі святом. В залі зібралися кращі фахівці області з економіки і медицини, освіти і будівництва, транспорту і сільського господарства, торгівлі і культури, спорту і юстиції, керівники обласних організацій політичних партій, громадськість.
Губернатор висловив слова щирої подяки всім луганчанам, „чиї трудові успіхи і досягнення вселяють в нас упевненість в завтрашньому дні”. „Всіх нас об'єднує одна велика загальна справа - служіння Вітчизні, нашій малій Батьківщині – Луганщині, - наголосив Геннадій Москаль. - Від узгодженості й порозуміння в суспільстві, сумлінного ставлення кожного до дорученої справи залежать долі тисяч людей, їх благополуччя, здоров'я, достаток”. Він також підкреслив, що сьогодні влада на ділі демонструє відкритість для співпраці з усіма партіями, громадськими організаціями, профспілками, доступність будь-якому мешканцю області.
Кращим працівникам підприємств, установ, організацій та органів влади були вручені ордени "За заслуги" ІІІ ступеня, Почесні грамоти і Листи подяки облдержадміністрації, медалі "За заслуги перед Луганщиною", Почесні грамоти та грамоти облради, іменні годинники від голови обласної ради. Цього ж дня в колонній залі облдержадміністрації пройшов урочистий прийом голови облдержадміністрації та голови облради з нагоди Новорічних свят.
Перед цим голова облдержадміністрації Геннадій Москаль провів зустріч з видатними людьми Луганщини - Героями України, Героями Соціалістичної Праці, кавалерами орденів Слави, колишніми керівниками області. У зустрічі взяли участь Герой Радянського Союзу Іван Малько та Герой України, народний депутат України Геннадій Астров-Шумілов. Голова облдержадміністрації привітав присутніх з Новорічними святами та вручив їм Листи подяки облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток Луганської області та активну участь у громадському житті регіону.


Сторінки:
123456789101112131415

Архів по роках: | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
Sub_Class with id 0 does not exist
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера